EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Jak zpracovat hrušky? II

Publikováno dne 30.09.2019 od Kamila Spoustová

Hruškový sirup a šťáva 

Hruškovým sirupem můžete zpestřit těsto na koláč, jeho náplň a samozřejmě i kdejaký koktejl či jiný drink. Sirup vám jistě přijde vhod. Pokud domácí sirupy vaříte pravidelně, jistě víte, jak na to. Pro nováčky ve zkratce připomeneme nutnost velkého množství cukru a kyseliny citronové. Hrušky byste měla před přípravou prolisovat, to se ostatně dozvíte v konkrétním postupu na přípravu tekuté dobroty. 

Hrušky usušte na křížaly 

Křížaly nemusí být jen z jablek. Na hruškové křížaly nepoužívejte úplně šťavnaté hrušky, pokud totiž zvolíte přírodní sušení, mohly by hrušky začít plesnivět. Hrušky se dají velmi pomalu vysušit s pomocí trouby. Vlastníte-li sušičku, máte vyhráno. Ze sušičky vyjmete hotové křížaly, které budou chutnat nejlépe. Pokud uvažujete o koupi sušičky na ovoce, můžete si prohlédnout nabídku v našem e-shopu. I my pro vás pomocníka nabízíme. 

Povidla z hrušek

Pokud jste otevřela náš článek s receptem na tradiční valašský frgál, jistě si vzpomínáte na informaci, že tradiční jsou na frgálu především hrušky. Pokud frgál ozdobíte hruškovými povidly a drobenkou, nebudete litovat. Hrušková povidla jen tak v obchodě neseženete, uvařte si doma své. Příprava je obdobná jako u džemu, jen je hrušky nutné rozemlít či rozkrájet na opravdu drobné kousky. Do směsi se nepřidává želírovací cukr. Doba vaření je o něco delší. Nezapomeňte na to, že v povidlech je výtečný rum a koření, třeba hřebíček.