EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Jidášovo ucho: Co vám může nabídnout?

Publikováno dne 03.02.2019 od Kamila Spoustová

Boltcovitka bezová aneb Jidášovo ucho je houba vyskytující se v přírodě poměrně v hojném zastoupení. Roste převážně na bezu. Je k nalezení v jakémkoliv ročním období, přežije dokonce i mráz. 

Jidášovo ucho se nejčastěji suší. Před jeho přípravou je vhodné jej trochu oživit spařením v hořké vodě. Postačí mu pět minut a houba bude opět chutnat jako čerstvá. 

Jidášovo ucho v kulinářství nejčastěji využívá asijská kuchyně. Je velmi oblíbené v Číně, ale taky v evropských kuchyních. Výborně chutná v polévkách, studených i teplých salátech. Na rozdíl od jiných hub je charakteristická pro své křoupání. 

Tato houba je významným antioxidantem. Obsahuje spoustu cenných minerálních látek, ku příkladu draslík, hořčík, vápník, křemík, sodík nebo vlákninu. Hojně je zde zastoupen taky fosfor spolu se zdravými bílkovinami.

Zaujmout by vás měla informace, že Jidášovo ucho se využívalo již před několika tisíciletími v rámci starého čínského léčitelství. Jedná se o všelék, které je navíc trvale účinný. 

V čem vám Jidášovo ucho může posloužit? 

Je dobrým pomocníkem při léčení zánětů vnitřních orgánů. Reguluje krevní tlak a pročišťuje krev. Pomáhá předcházet kardiovaskulárním chorobám, posiluje imunitní systém. 

Tato houba pomáhá taky při zažívacích potížích. Využijete ji taky při potížích jménem hemoroidy. 

Jidášovo ucho zlepšuje kvalitu pleti, posiluje vlasy a také nehty.