EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Který alkohol tělo odbourává lépe a které hůře

Publikováno od Karolína Arnoštová

Bolavá hlava, neustálá žízeň, nevolnost a žádný z těch zaručených prostředků na kocovinu nefunguje. Zkusme tomu předejít.

Nezáleží na tom, kolik toho vypijeme, ale co pijeme. V alkoholových nápojích jsou variace etanolu, které mozek s játry odbourává stejným způsobem. Tedy etanol nebude příčinou intenzity kocoviny. Může za to cukr a další složky obsažené v alkoholových.

Během trávení se alkohol mění v acetaldehyd, který zatěžuje tělesný systém a vyvolává nepříjemné symptomy kocoviny. A protože jeho největší pomocník je cukr, bude nejlepší, pokud si vyberete čirý alkohol.

Dehydrataci předejdete střídáním skleničky alkoholu se skleničkou čisté vody.

Narušitelem PH v těle jsou látky, které se využívají při zrání vína, brandy a whisky.

Šampaňské se díky oxidu uhličitého rychle absorbuje do krevního oběhu.

Před konzumací alkoholu se najezte něčeho tučnějšího.

Po konzumaci alkoholu se detoxikujte s brokolicí, kapustou, citronem, kurkumou, červenou řepou, ostropestřcem a smetankou.