Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Kuchařka: BRAMBORY

Publikováno od Marcela Matalová

Brambor obecný, nebo-li lilek brambor či brambor hlíznatý, je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovité, pěstovaná jako jednoletá plodina.

Pro jejich výběr se nejčastěji řídíme dle jejich varného typu. Známe:

  • varný typ A = vyšší obsah vody a minimum škrobu. Mají lojovitou strukturu a nerozpadají se. Vhodné do salátů, příloh či na opékání.
  • varný typ B = střední obsah škrobu. Jsou tedy univerzální k použití např. na: pečení, smažení, vaření. Hodí se též do kaší a na těsto.
  • varný typ C = nejvyšší obsah škrobu (nejmoučnatější). Po uvaření se rozpadají. Vhodné na bramborové kaše a těsta.

Brambora obsahuje polysacharidy (složité sacharidy, které dodávají mozku sílu pracovat a jsou důležité i při hubnutí), bílkoviny, vlákninu a esenciální aminokyseliny. Ani o vitamíny není v bramboře nouze – najdete v ní vitamíny C, E, B, A, K, stejně tak i minerály jako hořčík, železo, vápník, zinek, měď, fosfor a kyseliny jablečné a citronové.

Kniha: BRAMBORY

vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše od polévky po dezert! Ochutnejte nejlepší bramborové pokrmy z jednoho hrnce, křupavé placky, lahodné kaše, úžasné knedlíky nebo třeba vláčné pečivo. S našimi recepty se vaše vaření stane potěšením. Vařte, pečte, zapékejte a smažte s námi BRAMBORY!

160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 9 kapitol: Z jednoho hrnce, Pečené & zapečené brambory, Bramboráky, placky & omelety, Bramborové těsto, Bramborové saláty, Bramborové kaše, Chuťovky, Bramborové pečivo, Na nákupu & v kuchyni.

Inspirujte se těmito velmi chutnými recepty, které povznesou vaše všední vaření na nevšední gurmánský zážitek. Tuto skvělou kuchařku zakoupíte v našem e-shopu: ZDE