EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Květinové jednohubky

Publikováno dne 19.05.2019 od Marcela Matalová

Rozkvetlé louky a zahrady lákají nejen včelky, čmeláky, motýly a jiný hmyz, ale také nás. Nejen, abychom si přičichli k rozkvetlým šeříkům, tulipánům nebo růžím, ale také je můžeme ochutnat.

Barevné květy nemusíme použít jen na ozdobu, ale také se mohou stát jedlou součástí našich pokrmů. Z rostlin se dá vyrábět mnoho dobrých pochutin, jakými mohou být:

  • pampeliškový med
  • bezová limonáda
  • bezinkový likér
  • smrkový sirup
  • aj.

V naší kuchyni můžeme dát rozkvést mnoha pokrmům i dezertům. Jedlé části rostlin najdeme na našich zahradách, na loukách i v lesích. Naše pokrmy pak dostanou zcela jiný rozměr, nejen po stránce vzhledu, ale také co do chuti.

Vyzkoušejte s námi:

RECEPT: Květinové jednohubky

Ingredience:

  • 1 mrkvev
  • 1 okurka
  • 500 g černých/zelených oliv bez pecky
  • 100 g ementálu
  • 6 ředkviček
  • 50 g sušené šunky
  • 100 g cherry rajčátek
  • 100 g třešničkových mozzarelek
  • květy lichořeřišnice
  • květy hrachoru
  • květy krásnoočka
  • květy denicek
  • květy slézu

Postup:

  1. Na základ jednohubek použijeme okurku a mrkvev, které nakrájíme na kolečka.
  2. Kombinace jednohubek je zcela na vás (př. okurka, ementál, oliva a květ krásnoočka).
  3. Ostré květy lichořeřišnice vyniknou na jemné okurce, nahořklá krásnoočka ladí se sýrem a šunkou. Denivky budou vynikající s mozzarelou.

Objevte další chutné květy a plody s knihou JEDLÉ BYLINKY A PLODY.