EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Léčivá dýňová polévka

Publikováno dne 09.01.2019 od Marcela Matalová

V zimním období přichází čas, kdy je lepší konzumovat husté a krémové polévky, které Vás především zahřejí. Krémovou polévku můžete připravit z různých druhů zeleniny: hrachovou, mrkvovou, celerovou, pórkovou nebo dýňovou. A právě tuto poslední jmenovanou si dnes společně připravíme.

RECEPT: Léčivá dýňová polévka

Ingredience:

  • 1 menší dýně hokaido (nízká kalorická hodnota, významný antioxidant, snižuje krevní tlak, obsahuje vitamíny A, B, C, E, K, dále kyselinu listovou, pantotenovou, omega3 a omega6 mastné nenasycené kyseliny, betakaroten, ale také železo, vlákninu, hořčík, sodík, zinek, bílkoviny, draslík, sodík)
  • 1 červená cibule
  • 1 jablko
  • zeleninový vývar
  • kari (silný antioxidant, chrání před rychlým rozvojem aterosklerózy, snižuje oxidaci tuků v krvi, snižuje krevní tlak, prevence proti rakovině, ...)
  • kokosová smetana

Postup:

  • Nejprve si na kokosovém oleji osmahneme cibulku, přidáme nakrájenou dýni a jablko.
  • Dochutíme solí a kořením, necháme chvíli podusit.
  • Podlijeme vývarem a necháme přibližně 15 minut vařit.
  • Vše umixujeme dohladka a zjemníme kokosovou smetanou.

Další velmi chutné a zdraví prospěšné polévky si můžete uvařit za pomoci receptů, které jsou sepsány v polévkové kuchřce SÍLA LÉČIVÝCH POLÉVEK