Lehká osvěžující jahodová polévka
Publikováno
od Marcela Matalová

V horkých letních dnech nemáme na těžká jídla téměř pomyšlení. Už pro samotné vysoké teploty míváme pocit těžkosti a k občerstvení vyhledáváme spíše jídla chlazená a osvěžující.
Máte-li ráda polévky, zkuste si připravit nějakou netradiční. Na zahrádkách dozrávají jahody a tak je můžete plně využít jako hlavní ingredienci. Touto skvělou, osvěžující dobrotou potěšíte nejen svůj žaludek, ale také, s vynecháním červeného vína, Vaše děti.
RECEPT: Jahodová polévka se zmrzlinou
Ingredience:
- 400 g čerstvých jahod
- 2 dcl červeného vína (varianta pro dospělé)
- 50 g cukru krupice
- 1 vanilínový cukr
- 100 g zakysané smetany
- 1 limetka
- vanilkovou zmrzlinu
- lístky máty na ozdobu
Postup:
- Nejprve očistíme a omyjeme jahody.
- Vložíme je do hrnce a rozmačkáme je společně s oběma druhy cukru.
- Při variantě pro dospělé, přidáme červené víno a směs rozmixujeme.
- Poté dobře omyjeme limetku a nastrouháme kůru, kterou smícháme se zakysanou smetanou.
- Zakysanou smetanu s limetkovou kůrou vmícháme do jahodové polévky.
- Polévku dáme vychladit do lednice.
- Při servírování přidáme do talíře s polévkou kopeček vanilkové zmrzliny, který ozdobíme lístkem máty.
Vyzkoušejte další skvělé lehké polévky, které Vás svojí konzumací neunaví a dodají vitamíny. Recepty najdete v kuchřce pod názvem LEHKÉ POLÉVKY - RECEPTY OD BABIČKY.