Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Lehká osvěžující jahodová polévka

Publikováno od Marcela Matalová

V horkých letních dnech nemáme na těžká jídla téměř pomyšlení. Už pro samotné vysoké teploty míváme pocit těžkosti a k občerstvení vyhledáváme spíše jídla chlazená a osvěžující.

Máte-li ráda polévky, zkuste si připravit nějakou netradiční. Na zahrádkách dozrávají jahody a tak je můžete plně využít jako hlavní ingredienci. Touto skvělou, osvěžující dobrotou potěšíte nejen svůj žaludek, ale také, s vynecháním červeného vína, Vaše děti.

RECEPT: Jahodová polévka se zmrzlinou

Ingredience:

  • 400 g čerstvých jahod
  • 2 dcl červeného vína (varianta pro dospělé)
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vanilínový cukr
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 limetka
  • vanilkovou zmrzlinu
  • lístky máty na ozdobu

Postup:

 

  1. Nejprve očistíme a omyjeme jahody.
  2. Vložíme je do hrnce a rozmačkáme je společně s oběma druhy cukru.
  3. Při variantě pro dospělé, přidáme červené víno a směs rozmixujeme.
  4. Poté dobře omyjeme limetku a nastrouháme kůru, kterou smícháme se zakysanou smetanou.
  5. Zakysanou smetanu s limetkovou kůrou vmícháme do jahodové polévky.
  6. Polévku dáme vychladit do lednice.
  7. Při servírování přidáme do talíře s polévkou kopeček vanilkové zmrzliny, který ozdobíme lístkem máty. 

Vyzkoušejte další skvělé lehké polévky, které Vás svojí konzumací neunaví a dodají vitamíny. Recepty najdete v kuchřce pod názvem LEHKÉ POLÉVKY - RECEPTY OD BABIČKY.