EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Lifestyle

 
Havaj: Místo nejen pro dovolené na pláži aneb největší zajímavosti z ostrovů IV
Turisticky velmi navštěvovaná, asi by se to dalo čekat, je oblast Pearl Harbor. Perlová zátoka je známá kvůli události v roce 1941, kdy na americkou základnu zaútočilo japonské vojsko. Zátoka je symbolem vojenských ztrát a připomíná vstup Ameriky do druhé světové války. Tuto událost však připomínají ještě další vybudované připomínky rozmístěné různě po Havaji. Zaujmout by vás jistě mohla plovoucí muzeum, které je vystavěné v bitevní lodi plně rekonstruované nesoucí název Missouri.  Na Havaji žije procentuálně nejvíce Asiatů z celé Ameriky. Jejich zastoupení dosahuje šedesáti procent. Poměrně překvapivý fakt, že?  Pokud odlétáte z Havaje, můžete si s sebou vézt malou svačinu. Ale pouze jednu a konkrétní. Každý člověk může ze státu odlétat s jednou krabičkou papáji nebo oblíbeného ananasu. Na Havaji, konkrétně Honolulu se narodil Barack Obama. Na ostrově Niiihau žijí stále původní obyvatelé. Jejich počet se pohybuje okolo čísla dvě stě. Ostrov je malinký, obydluje ho zejména rodina Robinsonových. Rodina Robinsonova, které ostrov patří, navíc zakazuje vstupu cizích osob na ostrov. Mohou sem jen původní ostrované a příbuzní. Na tento ostrov se jen tak nepodíváte.  Milovníky ananasu potěší, že na ostrově toto ovoce seženete na každém rohu a hlavně za skvělý peníz. Vždyť právě Havaj dodává třetinu kompletní produkce ananasu na světě.  Ostrovy Havaje jsou povrchově ustálené kromě jediného ostrůvku s názvem Hawaii. Právě ten se vyznačuje stálou aktivitou způsobenou sopečnou činností. Tento ostrov se drží již dlouhou dobu na špičce nejrychleji rostoucích ostrovů světa. Zvětšuje se neustále.  Z center Havaje se určitě vyplatí navštívit Honolulu, centrum turistického stylu, které vám odkryje tajemství Havaje zase z úplně jiné stránky. Nesmíte zapomenout zastavit se u známé pláže Waikiki, která je plně modernizována. Těšte se. 
Zobrazit článek >
 
Vaše vůně - ALIEN
 nabízí a doporučuje:   1) Alien Oud Majestueux od značky Thierry Mugler je orientálně-květinová, dřevitá vůně pro ženy, která byla poprvé veřejnosti představena v roce 2015. V úvodu se ukrývá šafrán a kardomon, srdce vůně patří kašmíru a jasmínu a na závěr se rozvine vůně ambry a agarového dřeva. Hlava: kardamon, šafrán Srdce: jasmín, kašmír Základ: agarové dřevo, ambra   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 2) Alien Eau Extraordinaire je pozitivní vůně v jemných květinových tónech s charakteristickou svěžestí, která vytváří optimismus. Vůni tvoří neodolatelná kombinace neroli s čajem a bergamotem . Srdce tvoří svěží , exotická květina Tiare a v závěru vůně zahřeje smyslný jantar. Nový parfém Thierry Mugler byl vytvořen s cílem přinést pocit klidu a štěstí pro všechny ženy.Flakon nové vůně navazuje na styl kolekce Thierry Mugler, připomínající klenot, zdobený zlatými detaily. Alien Eau Extraordinaire byla zahájena v roce 2014 . Hlava: bergamot, čaj, neroli Srdce: heliotrop, květy Tiare Základ: ambra, jantar   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 3) Thierry Mugler představuje nové vydání vůně Alien pro rok 2012. Bohatá, intenzivní vůně Thierry Mugler Alien Essence Absolue zdůrazňuje krásu každé ženy. Parfém Thierry Mugler Alien Essence Absolue je bohatá a mimořádně ženská vůně vyzařující mystickou energii. Hlava: jasmín Srdce: kořen kosatce, kašmírové dřevo Základ: kadidlo, myrha, ambra, vanilka   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 4) Thierry Mugler představuje limitovanou edici Alien Eau Extraordinaire Gold Shimmer, která vychází k předchozí vůně Alien Eau Extraordinaire a je navíc obohacena o zlatý třpyt, který ulpí na Vaší kůži a promění ji tak v lesklou. Na trh byla uvedena v roce 2015. Hlava: čaj, bergamot, neroli Srdce: květiny Tiaré Základ: otočník, ambra, kašmírové dřevo   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 5) Alien-cizinec, bytost přicházející odjinud, žena pocházející z jiného světa, mimo naši všednost. Je odlišná, ale přitom nám blízká. Vyzařuje pozitivní energii, mír a magii. Orientálně-dřevitá vůně, která je nabitá pozitivní energií. Vůně byla uvedena na trh v roce 2005. Hlava: jasmín Srdce: kašmírové dřevo Základ: bílá ambra   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE 6) Alien-cizinec, bytost přicházející odjinud, žena pocházející z jiného světa, mimo naši všednost. Je odlišná, ale přitom nám blízká. Vyzařuje pozitivní energii, mír a magii. Orientálně-dřevitá vůně, která je nabitá pozitivní energií. Vonný talisman Alien od Thierryho Muglera přichází v nové podobě, s novými tóny. Vůně byla uvedena na trh v roce 2009. Hlava: mandarinka, citrusy Srdce: jasmín, bílé květiny Základ: bílá ambra, kašmírové dřevo   Tuto vůni zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Tajemství Bachových květových esencí
Doktor Bach intuitivně objevil květové esence, které rozdělil do sedmi skupin a přiřadil k nim i barvy. Jak se esence používají: Esence dr. Bacha se připravují jednou ze dvou metod. Buď to je: metoda slunce metoda varu První metoda se používá pro získání vtisku energie čerstvých nových květů. Druhá metoda se častěji používá pro stromy a pupeny, kde je kvalita energie hutněší, nebo pro esence zpracovávané na začátku roku, kdy slunce není v plné síle. Obě metody používají teplo, aby se do vody vtiskla kvalita rostlin. Tento vtisk je silný, setrvává a dovoluje, aby se esence mohla použít ve většině tekutin, horkých nebo studených. V době vinobraní si můžeme blíže rozebrat vinnou révu - ovlivňuje 6. čakru (Adžňu) jejíž barva je indigová. Účinky esence vinné révy: mírní osobnost vede lidi k tomu, aby kvality potřebné k završení jejich úkolu v životě hledali uvnitř sebe k dosažení cíle lidé používají jemnější, vyrovnanější přístup Lákají Vás také Bachovy esence? Zakupte si knihu Tajemství Bachových květových esencí, jenž je uceleným průvodcem, díky němuž odhalíte tajemství "dvanácti léčitelů" – rostlin, které tvořily jádro Bachových pozorování – a dalších dvaceti šesti esencí, které objevil. Tato příručka vám poskytne vše, co potřebujete vědět o získávání a používání přírodních a bezpečných esencí, které vám navrátí zdraví a pomohou vám vyrovnat se s negativními emocemi. Podrobný popis všech květů vás seznámí s jejich účinky, díky nimž budete schopni určit tu pravou esenci právě pro vás.
Zobrazit článek >
 
Smoothie maker
Také jste v dnešní uspěchané době v jednom kole? Chtěli byste si dopřát alespoň chviličku klidu a vychutnat si něco výjimečného? Máme pro Vás parťáka, který s Vámi zvládne Vaše tempo a dokonce Vás mile překvapí, co vše zvládne. Smoothie maker SM3360 umixuje vše od lahodného smoothie, které si můžete vzít s sebou kamkoli, po ledovou kávičku, kterou si můžete vychutnat na terase nebo u bazénu. Jednoduše už ho nedáte z ruky. PRODUKT: Smoothie maker SMOOTHIE TO GO SM-3360 Smoothie maker Concept SM 3360 je praktický mixér na výrobu smoothie, koktejlů, proteinových nápojů nebo ledové kávy. Mixér zvládne dokonce i drcení ledu, má protiskluzové nožičky a bezpečnostní pojistku. Mixér je navržen tak, že si v nádobě připravíte svůj oblíbený nápoj, odšroubujete a můžete vyrazit. Díky víčku uzpůsobenému k pití je konzumace pohodlná i během chůze, při sportu i jízdě autem. Mixovací nádoba díky svému tvaru perfektně zapadne do držáku nápojů v autě, takže i na cesty můžete vyrazit se svým zdravým smoothie. Navíc jako milý dárek k mixéru dostanete druhou nádobu o objemu 600 ml zdarma. TECHNICKÝ POPIS: Obsah mixovací nádoby: 600 ml Set obsahuje mixér + 2 mixovací plastové nádoby Vhodný pro drcení letu Protiskluzové nožičky Bezpečnostní pojistka Snadná údržba a čistění Délka přívodního kabelu: 80 cm Hlučnost: 80 dB (A) Váha: 0,93 kg Napětí: 220 – 240 V Příkon: 180 W Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Black Opium EDT
Značka Yves Saint Laurent má, nejen českými ženami své jméno. Zároveň jsou pro většinu z nich postrachem. Přitom není proč se bát, stačí nahradit parfémovanou vodu vodou toaletní, která má nižší koncentraci vonných složek a je leckdy mírně přeformulovaná. Příkladem je klasické Opium, považované za parfémového zabijáka, hlavně v teplejších dnech. Potencionální nositelky mu vyhýbají pro jeho důraznost a intenzitu. Jako toaletní voda významně zjihne, přitom si uchovává pověstnou výjimečnost a nezaměnitelnost. Upoutává hlavně jasmínem, dále bergamotem, mandarinkou a myrhou. Výjimečné je i Black Opium. Omamující kompozice oblíbeného jasmínu je tentokrát černé glitterové lavičce s jasným průzorem je spojena se šťavnatou hruškou, vanilkou, cedrem, pižmem a pačuli. Ozvláštňují ji zajímavé tóny kávy. Vůně z roku 2014 je skutečným držákem, jehož váhu ocení, hlavně v chladnějších dnech, spíše ženy zralejší. Rok 2018 Black Opium odlehčil. Původní černá glitterová kostka s průzorem se rozjasnila a mírně zrůžověla. I jako toaletka voní po jasmínu, zralých hruškách, citrónech, květech pomerančovníku, pačuli, cedru a pověstné kapce kávy. Je ale významně jemnější a není omamná. Bez obav se s ní můžete vypravit nejen do společnosti, ale i do práce, aniž byste kohokoli obtěžovala. Toaletní vodu Black Opium Glowing v 50 balení najdete mezi Parfémy v našem e shopu
Zobrazit článek >
 
Jemná vkládací plena z mikrovlákna
Pleny a plenkové kalhotky jsou nezbytností pro malé děti a někdy i pro seniory, kdy jim zdravotní stav neumožňuje z mnoha důvodů vykonávat potřebu, jako obvykle. Jde o poměrně finančně nákladnou záležitost, ať už volba padne na pleny nepříliš ohleduplné k životnímu prostředí tzv. jednorázové, nebo látkové. U nich lze jako klad hodnotit, že vydrží mnoho pracích cyklů a investice do nich je v poměru k životnosti minimální. Záporem je nepochybně určitá hmotnost a pracnost údržby. Látkové pleny vyžadují nějakou práci, čas na vyprání a schnutí, složení a to nehovořím o spotřebě vody při praní. Moderním maminkám se takový trochu těžkopádný proces nechce podstupovat a nejčastěji volí pleny jednorázové. Investice do nich pak tvoří významnou položku rozpočtu mladých rodin. Existuje ale vcelku praktická náhražka bavlněných, případně bambusových plen. Jsou to pleny z mikrovlákna, které se do klasických plenkových kalhotek vkládají. Jsou lehké, měkké na dotyk. Dítě díky tomu zůstává dlouho v suchu, zatímco klasické pleny končí stále časteji jako utěrka nebo podložka. Vkládací plena je tvořena trojmo složenou plachtou z mikrovlákna a nevyžaduje žehlení. Pere se na nízkou teplotu a mimořádně rychle schne. Vkládací plenu z mikrovlákna o rozměru 12 x 60 cm zakoupíte za sníženou cenu v sekci Pro děti a maminky.  
Zobrazit článek >
 
Nikdy není pozdě, učit se jazyky - chorvatština
Když už tu máme recept na chorvatské boloňské tortily, a venku tak krásně svítí sluníčko, určitě si vzpomenete na svoji dovolenou. A nemusí to být dovolená u moře v Chorvatsku, ale třeba návštěva Řecka nebo Itálie. Neříkali jste si někdy, že by se vám shodlo, kdybyste se v daném místím jazyce alepsoň trošku orientovali? Co třeba zrovna chorvatština? Právě Chorvatsko bývá nejvíce navštěvované a nejen pro jeho finanční a dopravní dostupnost, ale i pro vynikající místní kuchyni a můžeme také konstatovat, že se zde domluvíme, ačkoliv někteří z nás chorvatsky téměř neumí, nebo neumí vůbec. Pojďme se připravit na někeré situace, které nás na dovolené potkávají, a naučme se pár užitečných frází. Něco málo k výslovnosti: Samohláska /i/ nezměkčuje souhlásky, které stojí před ní. Tudíž /d/, /t/, /n/ ve slovech div, nikad, tisuća ap. se čtou tvrdě: [dyv], [nykad], [tysuća]. Souhláska /ć/ je mezi "tvrdým" /č/ a českým /ť/, např. kuća, doći, većina. Souhláska /đ / vyslovujeme měkčeji než /dž/, např. ve slovech đak, rođak, doviđenja. Souhláska /h/ odpovídá českému /ch/, např. ve slovech hrvatski, hvala, zahvaliti. Souhláska /g/ odpovídá českému /h/, např. ve slovech glava, grob, drugi. Souhláska /nj/ se vyslovuje jako české /ň/, např. ve slovech njemački, ranjenik. Dobrý den!     Dobar dan! Dobré ráno!     Dobro jutro! Dobrý večer!     Dobro veče/dobar veče/dobra večer! Dobrou noc!     Laku noć! Vítejte!     Dobro došli! Ahoj!     Zdravo! Ćao! Dovolte/Promiňte prosím.     Dozvolite/Izvinite molim. Ráda tě vidím.     Radujem se što te vidim. Na shledanou.     Dovidjenja. Brzy na shledanou.     Uskoro se vidimo. Pane!     Gospodine! Paní!     Gospodjo! Slečno!     Gospodjice! Dámy a pánové!     Dame i gospodo! Vážení přátelé!     Štovani prijatelji! Děkuji (Vám).     Hvala (Vam). Děkuji pěkně.     Hvala lijepo. Velika hvala. Není zač.     Nema na čemu. Prosím.     Molim. Nemusíte se ihned zapisovat na placené kurzy, zkuste v pohodlí domova nebo na cestách vlakem či autobusem získat počáteční povědomí o chorvatštině a zkusit se pomaličku učit slovíčka a gramatiku, které si poté procvičíte v daných cvičeních. K učebnici je přiložen klíč a CD.
Zobrazit článek >
 
Jak se rychle nabudit a začít plně fungovat? I
První svátek v novém roce uteče jako voda a vy budete muset zase zaujmout pracovní pozici. Jistě se vám chtít pracovat nebudete a možná se taky budete muset vypořádat s únavou a mozkem, který by klidně ještě odpočíval. Jak se rychle nabudit, abyste byla hned fit a mohla začít svůj pracovní den na jedničku? Přečtěte si naše tipy. Světlo Nebuďte u sebe v kanceláři jako ve skrýši. Světlo je základ. Pusťte ho na sebe co nejvíc. Tmavé prostředí v mozku vyvolává dojem, že může ještě podřimovat. Je na čase mu říci, že se má honem dát do práce. Světlo navíc v člověku vyvolává tvůrčího ducha a kreativitu. Čerstvý vzduch Kromě světla je k dobrému fungování třeba taky čerstvý vzduch. Ať je teplo nebo zima, otevřete s a chvíli v kanceláři okno a chvíli počkejte, aby se plyny v místnosti stihly vyměnit. I ze vzduchu lze načerpat energii. Ještě lepší možností je krátká procházka venku. Bude vám stačit, když se ven dojdete nadýchat čerstvého vzduchu. Protažení Rozcvičku můžete provádět již doma. Vyberte si pár cviků, které vám zaberou jen pět minut a dejte se do cvičení. Rozproudí se nejen krev v žilách, ale nastartujete tak i celý metabolismus. Protažení můžete aplikovat i na pracovišti. Koordinace Zvláštní, ale opravdu funkční. Máte pocit, že už vám vážně nic nepomůže? Vyzkoušejte cvičení koordinace. Zaměstnejte mozek jinak než myšlením. Aktivní část mozku nahradí jiná a myslící část si na chvíli odpočine. Pomůže vám balanc na jedné noze a třeba i stojka. Doplňte do těla vitaminy a minerály, které vás nabudí. Prozkoumejte naši nabídku, klikněte zde.
Zobrazit článek >
 
Tajemství Karibiku – Barbados II
Vítejte v Karibiku, na ostrově Barbados. Kam se můžete podívat? Jaká místa byste rozhodně neměla minout? Pojďme si je připomenout. Rumová palírna Jendou z místních kuriozit je nejstarší palírna rumu z roku 1633. Místní rumy patří mezi perly všech rumových výrobků. Tyto akoholické nápoje se považují za ty nejkvalitnější. Seznamte se s jejich výrobou a ochutnejte lahodné likéry. Dům George Washingtona Stavte se u George Washingtona. První americký prezident zde bydlel ještě před tím, než usedl na americký ,,trůn‘‘. Přijel na Barbados se svým bratrem, který zde zachraňoval občany před tuberkulózou. Jeho dům byl renovován a nyní se v něm nachází malé muzeum. Území Harrison’s Cave Projeďte si ve vláčku jeskyní komplex. Toto místo patří mezi jedno z turisticky nejoblíbenějších oblastí Barbadosu. Budete si zde moct prohlédnout podzemní říčky, průzračná jezera i obří krápníky. Hunte’s Gardens V samotném srdci Barbadosu se nachází botanické zahrady Hunte’s Gardens. Najdete zde rozsáhlou sbírku tropických rostlin a taky plantáže. Letovisko St. Lawrence Asi nejkrásnější letovisko ostrova je oblast St. Lawrence. Nachází se zde dlouhé písečné pláže s průzračnou vodou. Jistě vás potěší taky obchodní třída, mnohé bary a diskotéky. Nejoblíbenější pláž tohoto místa se nazývá Doverská. Pokud se před cestou chcete dozvědět něco více o místních komunitách, historii nebo i jiné zajímavosti, přečtěte si knihu Karibské spojky, kterou najdete zde. Jedná se o cestopis Kateřiny Dehningové, která v něm popisuje své zážitky z cest. Tato publikace rozhodně stojí za přečtení. Líbit se bude i těm, kteří se na ostrov vypravit zatím nechystají.
Zobrazit článek >
 
Jak udržet pořádek v kuchyni? I
Znáte to. Víkendové vaření a všude je kvůli němu takový nepořádek. Naučte se při přípravě jídla postupovat prakticky. Jak celkově zamezit nepořádku v kuchyni? Základem všeho je správný a chytrý úklid. V případě, že zrovna vaříte oběd, jídlo je v hrnci a vy jen tak postáváte a čekáte, až budete moci postoupit do dalšího kulinářského kroku, si stoupněte ke dřezu a začněte omývat již použité nádobí. Rychleji vám pak celkový úklid uteče. Možná stihnete uklidit vše, co je potřeba a po vaření bude stačit setřít kuchyňskou plochu. Pokud vám v kuchyni často popadávají suroviny, uklízejte je ihned. Vynášejte včas koš, abyste předešla nepříjemnému zápachu. Ani návštěvě se aroma starých potravin líbit nebude. Pokud si v kuchyni budete stále udržovat pořádek, zabráníte taky výskytu potravinových molů a hlavně protivných octových mušek. Ty se nejraději drží na vodnatém ovoci, posedávají na otevřených sirupech a šťávách nebo si pochutnávají na zbytcích z nádobí. Pečujte o své kuchyňské spotřebiče. Umyjte toaster, jakmile se upečete snídani, používejte a pravidelně omývejte poklopy v mikrovlnce. Nenechte v troubě zapéct vykapávající šťávu z kuřete a ihned svého pečícího pomocníka otřete. Mimo správného úklidu po jakékoliv činnosti je důležité zavést každé surovině i každému druhu nádobí své místo. Měla byste doma zavést pořádkový řád, který se bude dodržovat. Hrnky pěkně do řady, skleničky do horní police a talíře do komínků. Nové vybavení a příslušenství do kuchyně najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Tréma a jak ji překonat
  Znáte to, čeká Vás pohovor nebo prezentace a Vy se dostáváte do stavů, kdy o sobě začnete pochybovat, třese se Vám hlas, potí se Vám ruce a nebo dokonce začínáte koktat. Ano, to vše jsou projevy spojené s trémou. Jsou nepříjemné, omezují Vás a někdy se i vzdáte něčeho co jste kdy chtěla. V čem je zakotvená tréma: strach, který v nás zasadili například rodiče, když nám vštěpovali, že nejsme dost dobré,... nízké sebevědomí nedostatek asertivity osobní labilita s tendencí nechat se tzv. vyvést z míry Ale už se nechcete tímto nepříjemným pocitem omezovat? Kniha : TRÉMA A JAK JI PŘEKONAT se tak stává pomocníkem, se kterým se Vám zaručeně podaří postupnými kroky trému zdolávat. Kniha je založena na bohaté kazuistice, přináší analýzu chování, popisuje všechny mechanismy trémy, s humorem nabízí podněty k jednání. Čtenář se naučí jednoduché metody k uvolnění, jak ovládat hlas, kontrolovat gesta, osvojí si způsob krátkého slovního vystoupení a to, jak se důvěryhodně prezentovat před posluchači. Autor pomáhá čtenáři nově si uzpůsobit život, aby se v dříve obávaných situacích odvážil prosadit. Gilbert Garibal získal doktorát z filozofie na pařížské univerzitě, studoval psychosociologii a věnoval se psychoanalýze, zabývá se poradenskou činností, pořádá semináře a školení v oblasti profesní komunikace. Je autorem mnoha studií na téma stresu, kontroly trémy, sebedůvěry a desítky publikací jak odborných, tak populárně naučných (např. o emocích, transakční analýze Erika Berna). Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE  
Zobrazit článek >
 
Kniha: To je Mnichov
Miroslav Šašek se narodil v Praze na Žižkově. Po absolvování reálky studoval  ČVUT v Praze (škola architektury a škola kreslení a malování, prof. Oldřich Blažíček). V letech 1938 a 1939 podnikl studijní cesty do Anglie, Francie, Německa, Belgie, Holandska, Anglie a Skotska. V lednu 1946 se v Jablonci nad Nisou oženil s Jindřiškou Tumlířovou, zvanou Dynda, která pocházela z Loun. V Jablonci krátce žili a navrhovali loutky. Ve třicátých a čtyřicátých letech Miroslav Šašek ilustroval řadu knih, kreslil karikatury a vtipy do Svobodného slova, Českého slova a Večerníku, byl stálým spolupracovníkem nedělní přílohy Českého slova „Kvítko“, dělal i grafickou úpravu několika týdeníků. V roce 1947 odešli Šaškovi do Paříže, kde Miroslav začal studovat na Ecole des Beaux Arts, dokončoval ilustrace pro české vydání Chevallierových Zvonokosů. Začal zde také pro Kuncířovo nakladatelství kreslit turistického průvodce městem pro děti, ale zůstalo jen u přípravných prací. Po únoru 1948 zvolil emigraci a tři roky se v Paříži zkoušel živit jako grafik a architekt. V letech 1951 – 57 byl Miroslav Šašek změstnancem rádia Svobodná Evropa. Nastoupil jako produkční spolupracovník, ale prakticky přes noc se zde stal hlasatelem, hercem, recitátorem i zpěvákem. S Františkem Smrčkem pro své spolupracovníky vydávali cyklostylovaný časopis Škorpion. Do Mnichova a redakce Svobodné Evropy svého manžela následovala i Dynda, která tu pracovala jako asistentka režie. Pro Svobodnou Evropu kreslil Miroslav Šašek i obrázky na letáky, které byly v padesátých letech prostřednictvím balónů dopravovány na území Československa. Spolupracoval také s exilovými časopisy a nakladatelstvími, je autorem grafických úprav, obálek a ilustrací řady titulů. Po rozvodu s Dyndou strávil Miroslav Šašek v roce 1956 několik měsíců u rodiny Ladislava Čerycha v Bruggách. Na podzim roku 1957 ukončil zaměstnání v rádiu Svobodná Evropa, a vrátil se do Paříže k přerušené práci na turistickém průvodci pro děti. V Mnichově měl v tomto roce výstavu obrazů. Zahajovala provoz instituce Haus der Begegnung (Dům setkání), která měla sloužit ke kontaktu uprchlíků ze zemí za železnou oponou a místních obyvatel. Kniha This is Paris se Šaškovými ilustracemi i textem vyšla v roce 1959 v nakladatelství Allen v Londýně, brzo poté i v nakladatelství McMillan v New Yorku. Následovaly knihy o Londýně, Římě, New Yorku, Edinburgu, Mnichově, Benátkách, San Francisku, Izraeli, mysu Cape Canaveral, Irsku, Hong Kongu,  Řecku, Texasu, OSN, Washingtonu D.C., Austrálii a historické Británii. Neuskutečnily se plány na knížky o Bombaji, Dillí (nabídka Air India), Bermudách, Kanadě (návrh přišel od Canadian Pacific), Riu de Janeiru, Kodani, Stockholmu, Vídni, Amsterdamu… Knihy z řady This is byly přeloženy do mnoha jazyků, vycházely ve Francii, Itálii, Německu, Španělsku, jižní Americe, Japonsku i ve Skandinávii v desetitsícových nákladech. Přinesly svému autorovi několik ocenění, podle čtyř z nich (New York, Izrael,  Benátky, Irsko) byly natočeny filmy, motivy z Šaškových ilustrací se objevily na pohlednicích, plakátech a užitkových předmětech. Kromě ilustrovaných průvodců po městech a zemích Šašek vydal další dvě autorské knížky: Stone is not Cold a Mike and the Modelmakers, a několik dalších titulů ilustroval. Pro rádio Svobodná Evropa v šedesátých letech pravidelně psal a namluvil fejetony a postřehy z cest po světě. V únoru roku 1961 se Miroslav Šašek oženil s Annou Molkovou, která v rádiu Svobodná Evropa pracovala pod jménem Anka Dušanová jako hlasatelka. Anna a její syn Pedro Dušan se mu stali rodinou, za níž se ze svých četných cest do Mnichova vracel, ale i toto manželství se po deseti letech rozpadlo. Ani během práce na knihách Miroslav Šašek nepřestával malovat. V posledních patnácti letech života uspořádal řadu výstav svých obrazů v Německu, Švýcarsku, Velké Británii, Austrálii a USA. Zemřel 28. května 1980 ve Wettingenu u Zürichu u své sestry Věry. Obrazový průvodce Miroslava Šaška po nám blízké metropoli doplněný o sešit Mnichovská oklika současné autorky Magdaleny Rutové. Knihu klasika a světově uznávaného ilustrátora doplňuje vtipný a aktuální pohled o několik generací mladší výtvarnice. Kniha: To je Mnichov Autor: ŠAŠEK Miroslav Nakladatelství:Baobab Tohoto obrazového průvodce zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Express Diet - 7 proteinových jídel
PRODUKT: Express Diet - 7 proteinových jídel Proteinová dieta slouží jako alternativa stravy při redukci tělesné hmotnosti. Obsahuje vysoce kvalitní přírodní proteiny. Proteinová dieta je bílkovinná ketonová dieta, která funguje na principu ketózy - tedy rychlém spalování tuků bez pocitu hladu. Při hubnutí s proteinovou dietou jsou tělu dodávány vysoce kvalitní proteiny za snížení přísunu sacharidů a tuků. Program ketonové diety je založen na procesu ketózy - která spouští spalování vlastních uložených tuků. Jíte čtyři jídla proteinové diety denně, ty vám poskytnou živiny, vitamíny a minerály, ale zároveň vás udržují ve stavu ketózy, tedy spalování tuků bez pocitu hladu. Použití: Úplná náhrada stravy, pro regulaci tělesné hmotnosti: 4 porce Express diet denně Částečná náhrada stravy na regulaci tělesné hmotnosti: 2-3 porce Express diet a 1-2 jídla běžná strava. 7 instantních hyperproteinových jídel: 1 ks vanilkovo-malinová kaše, 1 ks jablečno-skořicová kaše, 1 ks polévka s kuřecí příchutí, 1 ks nugety s kuřecí příchutí, 1 ks bramborová kaše, 1 ks čokoládovo-malinový koktejl, 1 ks jahodový smoothie. Pro zabránění jo-jo efektu doporučujeme první týden přidat jedno teplé jídlo denně, ideálně poloviční porci a 3 produkty Express Diet. Druhý týden 2 a třetí týden 3 běžná jídla denně. Porce zvyšujte velmi postupně. Při programu Express Diet dodržujte pitný režim 2-3 litry vody, minerální vody nebo jiné nekalorické tekutiny denně, aby se dobře odplavovaly odpadní látky a nedošlo k překyselení organismu. Do nápojů můžete přidat nekalorické sladidlo, doporučujeme zdravé varianty jako stévie nebo xylitol. Během proteinového dietního programu doporučujeme jen lehké cvičení, jako je chůze, plavání, nebo jízda na kole. V případě, že děláte namáhavé cvičení, například v posilovně, doporučujeme, abyste zkonzumovali 30-50 g sacharidů 30 minut před cvičením. Tuhle energii vám zabezpečí například jeden banán. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: Přípravky na HUBNUTÍ
Zobrazit článek >
 
Až rozkvetou lípy II. část
Diaforetikum je látka, která podporuje pocení. A právě lipové květy tuto látku obsahují. Proto se lipový čaj používá při nachlazení a při snižování vysoké teploty. Taktéž skvěle prohřívá organismus a blahodárně působí pro zklidnění a klidnému usínání. Pokud trpíte na migrény, připravte si odvar z lipového květu a přilijte jej do lázně. Co se dá připravit z lipového květu: 1.) čaj proti nachlazení a chřipce 20 g lipových květů 20 g květů hlohu 30 g květů z černého bezu 15 g listů meduňky Připravíme si směs z bylinek a přelijeme ji vroucí vodou. Necháme louhovat cca 10 minut. Pijeme 3 - 4 x denně po dobu nemoci. 2.) lipový sirup 6 plných hrstí lipových květů 40 g kyseliny citronové 1 kg cukru Nasbírané květy rozložíme na papír, abychom se zbavili různých mušek a broučků. Květy musíme nejprve odstonkovat. Poté vložíme květy do velké sklenice a zalijeme litrem vroucí vody, do které rozmícháme kyselinu citronovou. Tuto směs necháme odležet dva dny na chladném a tmavém místě. Po uplynutí této doby, přecedíme květy a ještě z nich vymačkáme šťávu. Lipový výluh svaříme s cukrem a rozlijeme do připravených čistých sklenic a uzavřeme. 3.) osvěžující lipový nápoj lipový čaj citron med ledové kostky Uvařený lipový čaj dochutíme citronovou šťávou a medem. Přidáme ledové kostky. Na efekt můžeme přidat pár plátků citronu či limetky, které vložíme do džbánu s čajem. Na tento osvěžující nápoj můžete využít SKLENĚNOU NÁDOBU S KOHOUTKEM, kterou zakoupíte v našem e-shopu : BYTOVÉ DOPLŇKY
Zobrazit článek >
 
Před dovolenou do kondice II.
Začnete-li s novým životním stylem už dnes, vězte, že za 21 dní si vybudujete návyk na pravidelné cvičení a zdravé stravování. Po 66 dnech se dané návyky stanou automatickými, a vy nad nimi nebudete nijak přemýšlet, jednoduše je budete konat. Pokud nově zahájený životní způsob života vydržíte po uvedenou dobu, máte velkou šanci si jej dlouhodobě udržet a dočkat se příjemných změn. Praktikujte prkno Prkno nebo-li "plank" je vhodným cvikem pro posílení středu těla. Můžete jej provést téměř kdekoliv. Přesné provedení je uvedeno například na www.youtube.com. Vzdejte se kouření! Pokud jste kuřačka, přestaňte s kouřením. Bylo a je mnoho neúspěšných lidí, kteří se rozhodli s tímto nezdravým zlozvykem skoncovat, ale nezvládli to. Některým to trvalo delší dobu, ale zvládli to! Protože to má obrovský smysl! Zlepšíte si funkci plic a snížíte si riziko infarktu na polovinu. Buďte připravena! Naplánujte si Váš den dopředu. Můžete si sepsat do diáře věci, které musíte vyřešit a čas, který budete věnovat pohybu. Večer si také připravte jídlo na druhý den. Nejen pohybem si zajistíte krásnou postavu a přimějete své tělo k odbourávání tuků. Pokud nevíte, jak změnit dosavadní jídelníček, zalistujte v knize KETODIETA PRO ZAČÁTEČNÍKY. Tato dieta s nadbytečnými kily dokáže pořádně zatočit! Je založená na sníženém obsahu cukrů, naopak je zvýšený příjem bílkovin. Touto dietou přimějete Váš metabolismus k zásadní změně, tedy k přirozenému spalování uložených tuků. Výsledky se brzy dostaví.             
Zobrazit článek >
 
ZATLOUKALOVÁ Jana F., HOVORY S ŘEZNÍKEM
Jana Florentýna Zatloukalová je máma čtyř dětí a vydala čtyři úspěšné kuchařské knihy. Prostřednictvím svých knih učí všechny ženy, které se obávají toho, že to nesvedou, vařit. Jak sama říká: "Věřte mi, výjimky neexistují. Zvládnou to i ty, které si zatím myslí, že se nenarodily proto, aby strávily kus života v kuchyni." Toto tvrzení dokládá vlastní zkušeností. Popis knihy: Kuchařka Hovory s řezníkem Kuchařka pro dceru z masa a kostí oceněná v prestižní světové soutěži GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2012 jako nejlepší kuchařka na jedno téma.. Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu. Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak překonat obavy z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? Knížka Hovory s řezníkem vás prostřednictvím 200 vyzkoušených receptů z české i světové kuchyně tohle všechno naučí. Jako nejlepší kamarádka vás však nejdřív vezme za ruku a odvede do nejbližšího řeznictví. Tam vás seznámí s tím záhadným mužem se zmijovkou na hlavě a sekáčkem v ruce, vybere s vámi maso a teprve potom se s vámi pustí do vaření. Stejně jako Kuchařka pro dceru a Vánoční kuchařka pro dceru vás obejme, pohladí po duši a odhalí všechno, co jiné kuchařky tak rády tají. I s ní máte jistotu, že díky podrobným, laskavým a vysvětlujícím receptům zvládnete vše hned napoprvé, ať už jsou to rychlé masové kuličky, vepřová čína, slavnostní kachna na dva způsoby nebo dech beroucí bramborová kaše k sekané. Autorka po vás nebude chtít dušení doměkka ani středně rozpálenou troubu, naopak vás upozorní na všechny důležité okamžiky a odpoví na otázky: jak a proč? A až jednoho dne Kuchařku pro dceru z masa a kostí dočtete a dovaříte až do konce, celý svět bude sedět u vás v kuchyni a volat po nášupu. Název: Hovory s řezníkem Podnázev: Kuchařka pro dceru z masa a kostí Edice: Kuchařka pro dceru Autor: Jana Florentýna Zatloukalová Jazyk: čeština Nakladatelství: Smart Press Značka: Smart Press Druh: Kniha Vazba: Pevná bez přebalu matná Počet stránek: 352 V prodeji od: 11/2012 Rozměry (výška x šířka x tloušťka): 127x127x25 mm ISBN: 978-80-87049-53-2 Knihu zakoupíte v našem e-shopu Eiffel Optic: ZDE
Zobrazit článek >
 
Naučte se batikovat I
Rozzařte své staré zašlé oblečení, dejte mu nové grády díky snadné batikovací metodě, kterou se dnes naučíme. Batika je technika bavení, díky které na látce můžete vytvářet různé vzory, ať už řízeně nebo libovolně. K výrobě budete potřebovat pouze pár věcí: Látku nebo oblečení, které se chystáte batikovat Barvu na textil (množství barev dle libosti) Hrnec a vařečku Provázek Ocet Sůl Postup: Batikovat můžete téměř cokoliv, ale nejvhodnější je použít bavlněný materiál. Batice se bude dařit i na hedvábí nebo na plátně. Barvy na textil vybírejte pečlivě, promyslete si, jaké odstíny chcete na oděvu vidět. A nyní již k samotnému postupu. Připravte si oblečení, které chcete batikovat. Pokud máte strach z toho, aby se váš první výtvor povedl, pak si tuto techniku vyzkoušejte na zvláštním kusu látky, jehož zničení vám případně nebude vadit. Vezměte do ruky provázek. Tím zamotejte ty části, které nechcete nechat zbarvené. Když provázkem oblečení pevně uvážete k sobě, barva se na něj nedostane. Jak vytvořit jednotlivé tvary? Pruhy vytvoříte složením látky do harmoniky a následně jejím obmotáním. Jakmile ji budete mít poskládanou, svažte ji na všech požadovaných místech. Pokud s přejte mít na látce kolečka, stáhněte část materiálu provázkem a celý ho obmotejte. Dle míry stáhnutí a síly obmotání se vám kolečko z části obarví či nikoliv. Pokud jste začátečník v této barvící technice, pak zvolte metodu libovolného rozprostření. Zmuchlejte kolečka, někdy vytvořte harmoniku s proužky, všechny části pečlivě obmotejte a smotejte do sebe. Jistě se vaše první dílo povede. Chcete vědět víc? Pořiďte si knihu Batika. Najdete ji zde. 
Zobrazit článek >
 
Posílení imunity pro děti
Sychravé počasí je příznivým prostředím pro výskyt různých bacilů, které se nejvíce šíří v dětském kolektivu. Pomozte svým dětem posílit obranyschopnost organismu proti všelijakým nemocem, kterými mohou být nachlazení nebo chřipka. MycoBaby dračí sirup je bomba plná vitamínů, která pomůže ochránit zdraví vašich dětí. Tento sirup je vhodný pro děti od tří let. Obsahuje: prášek z houby Lesklokorky lesklé, který působí: jako přirozená obranyschopnost imunitního systému udržuje normální funkce oběhové soustavy udržuje normální hladinu cholesterolu v krvi Třapatku nachovou, která působí: na normální funkci horních cest dýchacích na normální funkci močových cest posiluje přirozenou obranyschopnost Vitamín C, který přispívá k: normální tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí a zubů normální tvorbě kolagenu pro normální funkci chrupavek tvorbě kolagenu pro normální funkci kůže normálnímu energetickému metabolismu normální činnosti nervové soustavy normální psychické činnosti normální funkci imunitního systému ochraně buněk před oxidativním stresem snížení míry únavy a vyčerpání regeneraci redukované formy vitaminu E zvyšuje vstřebávání železa Sirup je vhodné užívat pravidelně cca 1–2 měsíce před problematickým obdobím (podzim, začátek školky apod.), ale i pokud onemocnění již propukne.  
Zobrazit článek >
 
Pěstování kaktusů I
Kaktusy se řadí mezi nejméně náročné rostliny na péči. Jsou vhodné pro lidi, kteří nemají na starost o jiné květiny čas. Avšak je třeba myslet na to, že i kaktus jako součást světa flóry si zaslouží jistou dávku vašich pečovatelských služeb. Jak se starat o kaktusy? To vám prozradí náš článek. V případě kaktusů se liší péče vzhledem k denní době, porto si zde ve stručnosti projdeme celým rokem. Kaktus si z jara zaslouží horkou lázeň a to doslova. Jakmile se po zimě začne probouzet, zalijte rostlinu vodou okolo padesáti stupňů Celsia. Dále nechte vodu skoro vyschnout a následně zalívejte maximálně dvakrát týdně. Kaktus na jarní slunce navykejte pomalu, klidně jej na část dne uklízejte ze slunného parapetu. Proč horká voda? Ta totiž způsobí růst kaktusu. V létě kaktusy kvetou. Je třeba zalévat o něco víc, avšak následně čekejte, že nebudou potřebovat vodu téměř vůbec. Určitě vodu nepřilévejte, naopak hlínu nechte klidně několik dní suchou. Kaktus je v době léta nejvíce náchylný na hnilobné procesy, a tak si dejte pozor, aby jeho kořeny nezačaly hnít. V rámci podzimu se kaktus připravuje na přezimování, snižujte přísun vody. Ač se vám to možná zdá paradoxní, zima je pro kaktusy nejnáročnějším obdobím. Kaktus by s měl na klesání tepoty vznikat postupně. Pamatujte na to, že v zimě kaktusy nerostou, a proto opravdu není nutné je zalévat. 
Zobrazit článek >
 
Orgasmus celých 60 vteřin! II. část
Jak docílit orgasmu, který bude trvat celou minutu? Že to nejde? Ale jde, a není to žádný vtip ani výmysl. A můžete jej prožívat i Vy! Důležité je si na to udělat čas a mít odhodlání. JAK NA TO: 4. POLOHY Buďte kreativní, co se do rozmanitosti poloh týče. Nesetrvávejte pouze u jedné nebo klasického milování, na které jste s partnerem zvyklí. Zpestření milování dokáže zvýšit vzrušení a milostné napětí. Stimulace většího počtu erotogenních zón bude pro konečný výsledek velkým přínosem! Jakmile budete připravená na tzv. "propojení vašich těl" (odborně penetraci), zajistěte si takovou polohu, při níž budete mít kontrolu na pohyby. Doporučuje se poloha "na koníčka", ale též je vhodná poloha "ze zadu". 5. ODDALUJTE Ač se tomu budete bránit - orgasmus nesmí přijít moc brzy! Přibližujte se k němu postupně. Pokud patříte k ženám, kterým na okraji orgasmu velmi zcitliví klitoris, požádejte Vašeho partnera, aby postupoval jemněji. Snažte se blížící se orgasmus zadržet alespoň třikrát či čtyřikrát. Čím více vydržíte, tím lepší bude výsledek! 6. AFRODIZIAKUM Udržujte s partnerem smyslný rozhovor. Nebojte se nemravných řečiček. Myslíte si, že to bude trapné? Nebojte se! Začněte rozhovor třeba tím, že popíšete partnerovi, jak se cítíte....např. že jste vzrušená, kde všude byste chtěla cítit partnerovi polibky a doteky,...   
Zobrazit článek >
 
Dioptrické brýle – jejich vývojová cesta směrem k dnešní dokonalosti
Ani v úvodu není třeba popisovat brýle jako takové, jelikož ty každý dobře zná. Nebylo by to pro vás asi ani nijak zábavné. Jejich vývoj je však o něco zajímavější a občas i velmi fascinující. Pojďme se na něj podívat.   ,,Kouzla‘‘, která vznikala s pomocí sklovitého předmětu, založená na interakci ohně a primitivního zrcadla, prováděl už prý Archimédes, který před 250 lety př. n. l. takto zapálil nepřátelské lodě. To je ale jen stará báje. Pravdu už dnes asi nezjistíme. To, co je ale jisté, je fakt, že již v dobách starého Egypta nebo taky Řecka bychom mohli najít pozůstatky horských krystalů šikovně vybroušených tak, že jejich vrchol lámavosti byl až +10 dpt (dioptrií). Tyto nerosty měly obvykle čočkovité tvary. Proslulý římský stoický filosof Seneca zase prý četl císaři Nerovi poučky z knih a své výchovné poznatky pomocí koule naplněné vodou, jelikož jeho zrak byl prý velmi bídný. Féničanům můžeme poděkovat za to, že přišli na zázrak přeměny písku ve sklovitý materiál. Díky obchodníkům se takto vyráběné sklo dostalo až do Itálie, kde vědci prozkoumávali skelný materiál dopodrobna a začali ho užívat jako zvětšovací předmět. Přestože jsou tyto objevy velmi zajímavé, skutečná nutnost vzniku přibližovacího předmětu byla až s vývojem světa knih, jelikož číst knihy bylo čím dál více obvyklejší a znalost nejrůznějších textů čím dál více nezbytnější. Nyní se tedy posuňme o pár let dál. 11. století už bylo dobou, kdy zvětšování písmenek v knihách bylo pro studia i samotnou četbu nezbytné, a proto se anglický mnich Roger Bacon rozhodl, že jedním z jeho životních cílů bude vyzkoumat, jak toho nejlépe docílit. Provedl rovinný řez skleněné koule a vynalezl tak lesestein, pro nás asi více známý pod heslem čtecí kámen (čtecí oko). Tento předmět od té doby nosil každý správný vědec při sobě, obvykle na krku. Hmotným důkazem čtecího kamenu nám je socha Hippokrata, nejslavnějšího starověkého lékaře, z počátků 13 století. Vyhotovený exemplář muže totiž jednou rukou připravuje léky a druhou drží oko. Tato socha je také nejstarším známým vyobrazením tehdejších brýlí. Roku 1268 byla vynalezena skelná čočka, která se už dala zasadit do ,,dnešních‘‘ obrouček. Ty však nebyly pevné. Otázku, jak udržet obroučky na obličeji si lidé pokládali více něž 350 let. Kdy přesně začali lidé nosit brýle na obličeji, nevíme. První evropský důkaz máme až ze 17. století, kdy se k obroučkám, které lemovaly skla přichytávaly stužky z hedvábí. Ty se pak zavazovaly za ušima. Díky misionářům se tento vynález dostal do Číny a tam došlo k inovaci. Látka byla nahrazena za pevný materiál. O pár let později se opět dostala k nám. Skutečné neohebné obroučky tak, jak je známe dnes, vyvinul Eduard Scarlett. Jemu už brýle bez zavazování držely samy za ušima. James Ayscough se postaral ještě o menší renovaci. Brýle se dostávaly velmi rychle do celého světa. Částka za brýle byla velmi vysoká, nositelé brýlí za svůj nový klenot platili kolem 200 dolarů. Posledním důležitým průlomem ,,brýlové vědy‘‘ byl vynález bifokálních čoček Benjamina Franklina. Zjednodušeně šlo o brýle, které slouží k lepšímu vidění na blízko a zároveň i na dálku. Byly ovšem velmi nevzhledné, a proto nebyly tak často užívány. Až na počátku 19. století Borsch dvojitá skla spojil do jednoho. Zajímavosti: Slovo brýle (bril) je odvozeno od hesla beryl, které značí materiál čoček. Dnešní rozlišení plusových a mínusovýchbrýlí nepochází z dob dávných. Ještě nedávno se totiž užívaly termíny staré a mladé brýle, které souvisely s věkem pacientů a náchylností na zrakovou vadu. Brýle na jedno oko, s názvem monokl, které často můžete vidět například v historických filmech pochází z Německa. Byly vyvinuty na domácí používání a také pro ty, kteří neměli finanční prostředky na brýle pro obě oči. Lorňony jsou brýle, které sloužily ženám jako módní doplněk. Dámy je obvykle nosily na krku. Skládaly se ze dvou skel a rukojeti. Určitě vás napadá i otázka, jak to bylo se samotnými kontaktními čočkami a jejich vývojem, avšak toto téma je opět na delší povídání, tak se mu budu věnovat zase někdy příště. Brýlové obruby té nejlepší kvality, všech stylů a barev najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků II. část
Kromě toho, že oříšky obsahují proteiny, zdravé tuky, viatmíny a minerály, a jsou prospěšné pro naše zrdaví, je nutné brát v potaz, že tato pochutina patří mezi nejčastější alergeny. Proto, než je podáte, v jakékoliv úpravě, Vašim přátelům, optejte se, zda-li netrpí alergií. Ořechy jsou také náchylné k tvorbě plísní, proto při jejich koupi dbejte na datum spotřeby a na podmínky, při kterých se v obochodech skladují. LÍSKOVÉ OŘECHY - jsou velmi bohaté na tuky a předevšímna mononenasycené mastné kyseliny, proteiny a vitamín E. Získává se z nich lískový olej, který se hojně využívá při výrobě čokolád. MANDLE - pěstují se například na Moravě v Hustopečích, kde naleznete nejunikátnější sad mandloní v naší republice. Z mandlí se vyrábí marcipán, což je velmi chutná cukrářská surovina. Dále je velmi oblíbený mandlový olej využívaný v kosmetickém průmyslu. Mandle obsahují mnoho tuků, jsou bohaté na proteiny a vlákninu. Mezi obsažené vitamíny se řadí vitamín E a z minerálů to jsou: draslík, fosfor, hořčík, mangan a zinek. VLAŠSKÉ OŘECHY - patří mezi nejchutnější a nejkonzumovanější ořechy. Nejvíce se využívají jako mleté při pečení vánočního cukroví nebo dortů. Dále jsou součástí výroby ořechového likéru a taktéž se z nich lisuje vynikající a vysoce kvalitní olej. Vlašské ořechy jsou bohaté na polynenasycené mastné kyseliny, jenž plní podpůrnou funkci na činnost našeho srdce, cév, zraku, mozku, a udržují normalní hladinu cholesterolu v krvi. Vlašské ořechy zakoupíte v našem e-shopu: zde V našem eshopu nabízíme velmi chutné MANDLE z produkce firmy Allnature v 500 g balení.    
Zobrazit článek >
 
Živé kameny
ŽIVÉ KAMENY - pocházejí z jihoafrické pouště. Rostlina je tvořena párem listů, které jsou srostlé. Jedenkrát do roka se obměňují, to znamená, že v původní rostlině se vytvoří rostlina nová. Pěstování v domácích podmínkách je docela složité. Špatně snášejí závlahu aplikovanou z vrchu a ta se jim stává osudnou. Nejlepší zavlažování je technikou vzlínání. Povrch zeminy by měl být trvale suchý. Živé kameny mají nehluboké kořeny a umí využít i mírné zvlhčení zeminy u dna nádoby, kam přivádí vodu knot ze spodní nádoby. Ovšem i ve spodní části nádoby nesmí být voda trvale. Větší množství vody je nutné rostlinám zajistit v období, kdy začínají kvést. V domácích podmínkách je to především září a říjen. Květy se otvírají až odpoledne a to jen při zvýšené závlaze. Během roku vodu téměř nepotřebují. Pouze v období kdy rostliny sesychají (od května do září) a v době kvetení.  Živým kamenům vyhovuje slunečné stanoviště. Avšak zabraňte zahřívání květináče. K tomu Vám postačí například pruh silného papíru, kterým květináč obalíte.  Teplota v zimním období by měla být nižší (cca 15oC). Při obměně rostliny, v období kdy "svléká kůži", se rostlina nezalévá.    V našem e-shopu si zajisté vyberete z nabídky velmi dekorativních obalů na kytky: KVĚTINÁČE Ukázka naší nabídky:        
Zobrazit článek >
 
Chladící box na cesty
Nedávno jsem vyslechla zajímavý komentář na téma rostoucího počtu tropických dní. Hodnocení vyznělo optimisticky: radujme se, že na tom nejsme jako v Africe. Že vás takové porovnání neochladí? Rozhodně by mělo. S pokorou bychom se měli radovat, že nežijeme v oblastech, kde jsou pro nás nesnesitelné teploty kolem 35 °C považovány za chládek, protože se tam obvykle pohybují o 10 °C výše. Také to tam nebylo vždy, vzrůstající teploty jsou důsledkem celoplanetární proměny klimatu. Nelze si proto nevšimnout rychlé proměny lidského chování. Před lety byly klimatizace a ochlazovače vzduchu považovány za naprostý luxus, v současnosti se stávají nutností, bez které lze tropická tepla ve zdraví jen těžko přežít. Podobné je to s ochlazováním se na cestách. Velké tepla přitom znamenají nutnost zvýšeného příjmu tekutin. Teplé by ale sotva někoho osvěžily, proto je vhodné snažit se jejich v lednici získanou teplotu uchovat co možná nejdéle. Pomocníkem může být uzavíratelný chladící box Curver s uchem do ruky. Objem má 20 litru a bezpečně udrží teplotu svého obsahu na dobu až 12 hodin. stačí jen přikoupit, vychladit a vložit chladící náplň. S chladícím boxem Curver bude vaše cestování rozhodně příjemnější, protože vám dopřeje možnost vychutnat si vychlazený nápoje bez nutnosti zastavovat a obrážet restaurace.
Zobrazit článek >
 
Květinově-dřevitá dámská vůně Chanel Chance Eau Vive
Zakladatelkou značky Chanel se stala Gabrielle Bonheur Chanel, která se narodila v roce 1883 v západofrancouzském městečku Saumur. Módní svět však dobyla až z Paříže svým progresivním návrhem kostýmu s nohavicemi a sukní. „Coco“ Chanel začínala jako barová zpěvačka, kde získala i svoji přezdívku. Svůj první módní salón otevřela v roce 1912 a brzy se vypracovala na uznávanou návrhářku. V polovině 20. století již udávala trendy haute couture. Značku Chanel nosily osobnosti jako Jacqueline Kennedy nebo Grace Kelly, které si zamilovaly kousky se sportovními a pánskými prvky zachovávající ženskou linii. Dámská vůně Chanel Chance Eau Vive je vůně plná nové energie a naděje. Vhodná pro všechny mladé ženy, které dobrodružnou povahu a nebojí se objevovat nové věci. Tato vůně je svéhlavá, nepředvídatelná a plná radosti. Prožijte nové zážitky a vkročte směle a s očekáváním do nového dne s vůní Chanel Chance Eau Vive! Počátek nespoutané dámské vůně Chanel Chance Eau Vive se otevírá citrusovými tóny, které osvěží vaši mysl. Kombinace šťavnatých grapefruitů a sladkých pomerančů vás bude opravdu bavit! Květinové srdce v sobě ukrývá půvabný jasmín a drahocenné bílé pižmo. Základ vůně je tvořený hravými tóny kosatce. Vzrušující aroma vetiveru je podbarveno přitažlivým cedrovým dřevem. Dámská vůně Chanel Chance Eau Vive byla uvedena na trh v roce 2015. Vychutnejte si každý den naplno a chopte se příležitosti! Obklopte se jiskřivým závojem radosti a optimismu! Dámská vůně Chanel Chance Eau Vive vás skvěle doplní v každé situaci!
Zobrazit článek >
 
Jak vám může v domácnosti pomoci ocet? IV
Pomocník do auta Vyčistíte si skla u auta a po chvilce jsou zase úplně špinavé? Možná nebude chyba v metodě čištění, ale u stěračů. Polejte je octem a pořádně je otřete. Zbavíte je mastnoty i špíny. Vaše okna budou jako vyměněná. Ocet vám pomůže i se sundáváním jakékoliv špíny z laku, navíc místo ještě vydezinfikuje. Vhod vám přijde taky při sundávání dálniční známky. Boj proti mastnotě Pokud doma alespoň občas vaříte, jistě vás trápí neustále zaprášená a neuvěřitelně mastná digestoř. Nechcete stále sahat na lepkavé odsávání. Aplikujte na houbičku ocet a po vaření celou digestoř otřete. Netradiční leštící prostředek Jistě víte, že aby vaše okna byla dokonale čistá, je nutné nejprve je umýt čistícím prostředkem, mýdlem nebo něčím podobným, čím dostanete dolů nečistoty a mastnotu. Následně musí přijít na řadu ještě leštění. Pokud nemáte na mytí oken dostatek času nebo nechcete používat tisíce různých prostředků, vyzkoušejte obyčejný ocet. Usnadní vám samotné mytí a ještě okno vyleští. Sklo budete mít vyčištěno během deseti minut a ještě bude zářit jako nové. Nebojte se, že bude zapáchat. Octové esence se během chvíle vyvětrají. Klávesnice Voda s octem vyčistí klávesnici lépe než jakýkoliv jiný prostředek. Pamatujte si, že žádné elektronické zařízení nesmíte čistit ve chvíli, kdy je připojeno k elektrice. Opojte tedy nabíječky i jiné příslušenství. Samozřejmě přistupujte k elektronice opatrně i v tom syslu, že vodu nenecháte dostat se dovnitř zařízení. Na většinu zmíněných triků vám postačí úplně obyčejný ocet, někdy bude třeba použít jablečný, avšak jiné druhy octa nejsou potřeba. Do kulinářství se vám ale budou hodit i jiné octové speciality. Vyzkoušejte netradiční spojení chutí v podobě produktu BIO RAW Kokosový ocet – s mateční kulturou 250 ml, který najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Kuchařka: BRAMBORY
Brambor obecný, nebo-li lilek brambor či brambor hlíznatý, je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovité, pěstovaná jako jednoletá plodina. Pro jejich výběr se nejčastěji řídíme dle jejich varného typu. Známe: varný typ A = vyšší obsah vody a minimum škrobu. Mají lojovitou strukturu a nerozpadají se. Vhodné do salátů, příloh či na opékání. varný typ B = střední obsah škrobu. Jsou tedy univerzální k použití např. na: pečení, smažení, vaření. Hodí se též do kaší a na těsto. varný typ C = nejvyšší obsah škrobu (nejmoučnatější). Po uvaření se rozpadají. Vhodné na bramborové kaše a těsta. Brambora obsahuje polysacharidy (složité sacharidy, které dodávají mozku sílu pracovat a jsou důležité i při hubnutí), bílkoviny, vlákninu a esenciální aminokyseliny. Ani o vitamíny není v bramboře nouze – najdete v ní vitamíny C, E, B, A, K, stejně tak i minerály jako hořčík, železo, vápník, zinek, měď, fosfor a kyseliny jablečné a citronové.   Kniha: BRAMBORY vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše od polévky po dezert! Ochutnejte nejlepší bramborové pokrmy z jednoho hrnce, křupavé placky, lahodné kaše, úžasné knedlíky nebo třeba vláčné pečivo. S našimi recepty se vaše vaření stane potěšením. Vařte, pečte, zapékejte a smažte s námi BRAMBORY! 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 9 kapitol: Z jednoho hrnce, Pečené & zapečené brambory, Bramboráky, placky & omelety, Bramborové těsto, Bramborové saláty, Bramborové kaše, Chuťovky, Bramborové pečivo, Na nákupu & v kuchyni. Inspirujte se těmito velmi chutnými recepty, které povznesou vaše všední vaření na nevšední gurmánský zážitek. Tuto skvělou kuchařku zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >