Lososový pstruh s česnekem a špenátem

Lososový pstruh patří v Evropě k vysoce oblíbeným produktům se stále rostoucí spotřebou. Je krmen kvalitním krmivem s obsahem karotenoidů a díky tomu má oranžovočervené zbarvení svaloviny, které je charakteristické pro lososa. Pstruh lososový má na rozdíl od pstruha chutnější maso a to pro větší poměr vnitrosvalového tuku.
Lososový pstruh s česnekem a špenátem
Budeme potřebovat:
4 filety lososového pstruha
500g listového špenátu
100ml mléka
15 stroužků česneku
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Příprava:
Stroužky česneku oloupeme a uvaříme doměkka v mléce, aby ztratily tolik štiplavou chuť. Potom je osušíme na papírové utěrce a na slunečnicovém oleji opečeme dozlatova.
Listový špenát propereme pod tekoucí vodou, necháme okapat, nakrájíme a opečeme na zbylém oleji. Nakonec promícháme se solí, pepřem a česnekem pokrájeným na kolečka.
Lososového pstruha osolíme a opékáme na olivovém oleji 2 minuty z každé strany.
Na talíř nandáme nejprve špenát a na něj položíme filet lososového pstruha.
Dobrou chuť!