EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Lososový pstruh s česnekem a špenátem

Publikováno od Karolína Arnoštová

Lososový pstruh patří v Evropě k vysoce oblíbeným produktům se stále rostoucí spotřebou. Je krmen kvalitním krmivem s obsahem karotenoidů a díky tomu má oranžovočervené zbarvení svaloviny, které je charakteristické pro lososa. Pstruh lososový má na rozdíl od pstruha chutnější maso a to pro větší poměr vnitrosvalového tuku.

Lososový pstruh s česnekem a špenátem

Budeme potřebovat:

4 filety lososového pstruha

500g listového špenátu

100ml mléka

15 stroužků česneku

2 lžíce slunečnicového oleje

2 lžíce olivového oleje

sůl a pepř

Příprava:

Stroužky česneku oloupeme a uvaříme doměkka v mléce, aby ztratily tolik štiplavou chuť. Potom je osušíme na papírové utěrce a na slunečnicovém oleji opečeme dozlatova.

Listový špenát propereme pod tekoucí vodou, necháme okapat, nakrájíme a opečeme na zbylém oleji. Nakonec promícháme se solí, pepřem a česnekem pokrájeným na kolečka.

Lososového pstruha osolíme a opékáme na olivovém oleji 2 minuty z každé strany.

Na talíř nandáme nejprve špenát a na něj položíme filet lososového pstruha.

Dobrou chuť!