Na Nový rok o pštrosí krok - recept na pštrosí vejce
Publikováno
od Marcela Matalová

RECEPT: Pštrosí vejce
Ingredience:
- 8 vařených vajec
- 1 kg mletého masa
- sůl
- plnotučná hořčice
- cibule
- 1 vejce
- mletá paprika
- mletý pepř
- majoránka
- strouhanka nejen na obalování
Postup:
- Maso důkladně propracujeme se solí, plnotučnou hořčicí, cibulí nakrájenou na kostičky, vejcem a kořením.
- Směs zahustíme trochou strouhanky.
- Uvařená vejce oloupeme a obalíme je masovou směsí, poté ještě obalíme ve strouhance, budou křupavější.
- Obalená vejce položíme do pekáčku a pečeme při 200 °C asi 30 minut.
Tento a jiné velmi chutné recepty pro sváteční chvíle naleznete v kuchařce pod názvem "Kuchařka pro slavnostní příležitosti".
Jelikož je dnešek posledním dnem v tomto roce, dovolte mi, abych Vám všem pořála příjemný vstup do nového roku 2019. Ať Vás provází štěstí na každém roku, mějte pevného zdraví, a každý nový den přemýšlejte o tom, co udělat pro to, aby daný den byl lepší než včerejší!