EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Nádivka i mimo Velikonoce

Publikováno od Karolína Arnoštová

Nádivka mi strašně chutná, proto si ji nechci dopřávat jen jednou za rok o Velikonocích. Velmi ráda vymýšlím různé alternativy a zlepšováky, které by mohli běžnou nádivku vylepšit. Ta poslední se mi dost povedla, proto se chci s vámi podělit o recept.

Ingredience:

6 rohlíků (ne čerstvé)

4 vejce

400 ml vlažného mléka

200 g uvařeného uzeného masa

100 g žampionů

100 g másla

Čerstvé kopřivy

Plátky slaniny na vyložení formiček

8 formiček

Postup:

Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme je na rozpáleném másle. Zbylé máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Žloutky oddělíme od bílků a bílky vyšleháme se špetkou soli dotuha. Kopřivy nasekáme, spaříme horkou vodou a potom necháme okapat.

Do mísy dáme rohlíky nakrájené na kostičky, přidáme žloutky a zalijeme mlékem a rozpuštěným máslem. Potom přidáme uzené maso nakrájené na kostičky, podušené žampiony, nasekané kopřivy a špetku muškátového oříšku. Směs promícháme tak, aby se spojila, a potom do ní jemně vmícháme vyšlehaný sníh.

Formičky vymažeme máslem nebo sádlem a vyložíme je slaninou, tak aby se plátky lehce překrývaly. Nyní naplníme formičky nádivkou asi 0,5 cm pod okraj. Vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme dozlatova 35 – 40 minut.