Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Naložené zelí s mrkví a jablky

Publikováno od Marcela Matalová

Opět tu máme recept, který podpoří naši imunitu v zimním období. Ale nejen pro naši obranyschopnost, ale tento recept se dá využít i jako skvělá příloha k masu, nebo pečeným bramborám. Avšak i dalším variacím se meze nekladou a je to jen o naší fantazii.

Pojďme na to!

INGREDIENCE:

1 kg zelí

3 - 4 mrkve dle velikosti

4 jablka

1 velkou cibuli

1 pol. lžíci hořčičných semínek

20 g soli (dle vašich chutí dosolíte)

POSTUP:

Zelí najemno nakrouháme nebo nakrájíme, stejně tak i mrkve a jablka. Cibuli nakrájíme na kostičky. Přidáme sůl a hořčičné semínko. Vše důkladně promícháme.

Připravíme si si čisté sklenice a tuto směs zelí napěchujeme tak, aby nezůstaly vzduchové bubliny. Když máme sklenice naplněné cca 2 cm pod okraj, přikryjeme je potravinářskou fólií, kterou upevníme gumičkou.

Pod sklenice dáme např. plech, aby mohla odkapávat šťáva, která se bude tvořit při kvašení. Sklenice ještě přikryjeme utěrkou, protože zelí by nemolo být na světle. Takto připravené zelé necháme týden v teple, pak sklenice zavíčkujeme a dáme do lednice.

Co se týče kvašené zeleniny, při tvorbě takovéto dobroty se opravdu fantazie vyřádí. Kdo by však nevěděl, může se inspirovat právě zde.