Naložené zelí s mrkví a jablky

Opět tu máme recept, který podpoří naši imunitu v zimním období. Ale nejen pro naši obranyschopnost, ale tento recept se dá využít i jako skvělá příloha k masu, nebo pečeným bramborám. Avšak i dalším variacím se meze nekladou a je to jen o naší fantazii.
Pojďme na to!
INGREDIENCE:
1 kg zelí
3 - 4 mrkve dle velikosti
4 jablka
1 velkou cibuli
1 pol. lžíci hořčičných semínek
20 g soli (dle vašich chutí dosolíte)
POSTUP:
Zelí najemno nakrouháme nebo nakrájíme, stejně tak i mrkve a jablka. Cibuli nakrájíme na kostičky. Přidáme sůl a hořčičné semínko. Vše důkladně promícháme.
Připravíme si si čisté sklenice a tuto směs zelí napěchujeme tak, aby nezůstaly vzduchové bubliny. Když máme sklenice naplněné cca 2 cm pod okraj, přikryjeme je potravinářskou fólií, kterou upevníme gumičkou.
Pod sklenice dáme např. plech, aby mohla odkapávat šťáva, která se bude tvořit při kvašení. Sklenice ještě přikryjeme utěrkou, protože zelí by nemolo být na světle. Takto připravené zelé necháme týden v teple, pak sklenice zavíčkujeme a dáme do lednice.
Co se týče kvašené zeleniny, při tvorbě takovéto dobroty se opravdu fantazie vyřádí. Kdo by však nevěděl, může se inspirovat právě zde.