EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Nejlepší medové perníčky

Publikováno od Kamila Spoustová

Dnes tu pro vás máme jeden kulinářsky ověřený a ctěný recept na nejlepší vánoční medové perníčky. Blíží se svátky, je na čase začít péct. Tak pojďme na to!

Zmíněná dávka vyjde asi na jeden a půl plechu perníčků.

Budete potřebovat:

Hladkou mouku (440 g)

Cukr moučka (100 g)

Tuk na pečení (ideálně Hera, 100 g)

Vejce (2 ks)

Med (2 lžíce)

Sodu (1,5 lžičky)

Perníkové koření (2 lžičky)

Postup:

Nejprve vyklepněte do nádoby vejce, přidejte změklý tuk na pečení a cukr, taky med a koření. Utřete. Následně do těchto surovin přidejte mouku a sodu. Vypracujte těsto. Jakmile budete mít hotovo, nechte jej minimálně třicet minut odpočinout. Pokud ho necháte v lednici do dalšího dne, vůbec to nevadí. Těsto vyválejte na ne úplně na tenké plátky. Vykrajovátky ořezávejte jednotlivé tvary perníčků. Ty pak skládejte na plech vyložený pečícím papírem. Medové perníčky nechte ve vyhřáté troubě péct na 180°C. Doba pečení by se měla pohybovat mezi sedmi až devíti minutami.

Perníčky po upečení vyskládejte na studený plech nebo talíř a následně je můžete ozdobit. Polevu na perníčky můžete využít kupovanou nebo si ji lze připravit velmi jednoduše i bez vejce, smícháním práškového cukru spolu s citronovou šťávou.

A můžete se těšit na Vánoce!