EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Ořechy s vitamínem E

Publikováno od Karel

 

Pekanové ořechy jsou jedním z nejznámějších zdrojů vitamínu E, který má antioxidační účinky. Vitamin E se skutečně vyskytuje v osmi izoformách, přičemž alfa-tokoferol je preferovanou formou vitaminu používaného lidským tělem. Při jedné dávce pekanových ořechů v jedné unci je 0,4 mg alfa-tokoferolu, což vám při každé porci pomůže dosáhnout doporučené denní dávky 15 mg alfa-tokoferolu. Pekanové ořechy obsahují také 6,9 mg izoformy gama-tokoferol vitaminu E. Tato sloučenina zachycuje volné radikály a reaktivní dusíkaté látky, které mohou způsobit poškození buněk. Získání dostatečného množství vitaminu E je spojeno se sníženým rizikem makulární degenerace související s věkem, mastných onemocnění jater, katarakty, cukrovky typu 2 a dokonce i některých typů rakoviny.

 

Někteří lidé kvůli bohaté a přirozeně sladké chuti omylem kategorizují pekanové ořechy jako výhradně dezertní jídlo. To je velká chyba, která způsobuje, že vám chybí pekanové ořechy jako skvělý zdroj výživy ve slaných jídlech. Například, pokud toužíte po slané svačině, vezměte pekanové ořechy s česnekovým práškem, sušenou hořčicí a posypte mořskou solí, než je hodíte do trouby, aby se opékaly.

 

Musli srdíčka s pekanovými ořechy a javorovým sirupem, a další pochoutk s pekynovými ořechy, můžete zakoupit na eshop eiffel.