EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Pekáč marble plus recept na perník z cukety

Publikováno od Marcela Matalová

Cukety jsou oblíbenou kulinářskou surovinou. Dají se z nich uvařit velmi chutné pokrmy. Od smažené cukety, grilované cukety, až po sladké dezerty. Pokud nemáte zkušenost s přípravou cukety ve sladkém stavu, je nejvyšší čas zkusit vynikající a zároveň velmi jednoduchý recept na:

PERNÍK Z CUKETY

Ingredience:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 2 vejce
  • 2 hrnky nastrouhané cukety
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rybízové marmelády
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 kypřící prášek do perníku

Postup:

  1. Smícháme všechny suroviny.
  2. Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 180°C asi 40 minut.

Tento skvělý a velmi chutný cuketový dezert si můžete upéct v pekáčku MARBLE. Pekáček je vyrobený z uhlíkové oceli a opatřený nepřilnavým povrchem. Rozměry pekáčku jsou 40,5 x 25,5 x 5 cm a jsou odolné teplotám od + 230 do - 60oC.