EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Pěstujme bylinky II. část

Publikováno od Marcela Matalová

Téměř každý pokrm dochucujeme, ať už kmínem, pepřem, solí či paprikou. Taktéž si můžeme pořídit bylinky. Ať už sušené, nebo si je můžeme vypěstovat.

Každá bylinka má svoje charakteristické aroma a chuť:

4. PAŽITKA

  • osloví Vás jemnou cibulkovo-česnekovou chutí
  • je to přírodní antibiotikum
  • vychutnáte si ji nejlépe v tvarohové pomazánce
  • lahodně dochutí i polévky
  • labužníci ji ocení např. na chlebu se sádlem
  • nikdy ji nevařte - zničíte veškeré vitamíny i chuť

5. PETRŽELKA

  • odstraňuje zápach z úst
  • posiluje imunitu
  • vhodná pro detox organismu
  • stejně jako pažitka, petrželka krásně dochutí polévky
  • výborná je do rybí pomazánky
  • taktéž jí posypte uvařené brambory
  • vyladí chuť domácí majolky
  • také ji nikdy nevařte!

6. TYMIÁN

  • trvalka
  • miluje sluníčko a sušší stanoviště
  • podporuje trávení
  • výborný pomocník proti nadýmání
  • využijete jej na pečení masa
  • lahodný je v luštěninovém salátu
  • je z něj vynikající čaj
  • dochutíte jím i maso naložené ke grilování
  • a pizza! - ta by se bez něj neobešla

Ne všechny byliny jsou zdraví prospěšné. Je dobré znát i byliny, které jsou jedovaté. Zakupte si "NAUČNÉ KARTY - JEDOVATÉ ROSTLINY - BYLINY" v našem e-shopu : KNIHY