EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Pistáciový dort

Publikováno od Kamila Spoustová

Už víte, jaká zázračná potravina pistácie jsou. Tak co kdybychom si nyní z pistácií i něco upekli? Není třeba připomínat, že i domácí dort, který uděláte z poctivých pistácií, vám taky ku zdraví přispěje. Tak honem do toho!

Budete potřebovat:

Na těsto:

Vejce (2 ks)

Cukr krystal (100 g)

Neslazené mléko zahuštěné (125 g)

Prášek do pečiva (1/2 sáčku)

Polohrubou mouku (150 )

Máslo (30 g)

Vanilkové aroma

Na krém:

Máslo (250 g)

Neslazené mléko zahuštěné (125 g)

Cukr moučka (60 g)

Marcipán na potažení (200 g)

Pistáciový gel (asi 150 g, značka dle libosti, lze si vyrobit vlastní)

Pistácie (na ozdobu)

Sekané pistácie (asi 5 liček)

Postup:

Ušlehejte hustou pěnu z vejcí a cukru, přidejte ostatní suroviny na korpus. Tekuté těsto nalijte do formy a pečte asi dvacet minut na 150°C. Po upečení hotový základ potřete máslem. Nechte ho vychladit a poté ho rozřízněte na dva pláty. Ušlehejte máslo s cukrem a přisypte ostatní suroviny. Tímto krémem slepte oba korpusy, zbytek přidejte nahoru na dort. Ozdobte oříšky a marcipánem. Dobrou chuť!

Bio Pistácie 100 g najdete zde