EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Pohankové recepty – sladká jídla

Publikováno od Kamila Spoustová

Již jste si na těchto stránkách mohla přečíst zajímavosti o pohance a hlavně se dozvědět, k čemu je tato rostlina dobrá. Teď je na čase si z ní něco dobrého uvařit.

Pohanková kaše

Budete potřebovat:

Pohanku (40 g)

Vodu (600 ml)

Olej (1 lžíce)

Med (asi 5 lžic)

Postup:

Příprava pohankové kaše je velmi jednoduchá. Dejte vařit potřebné množství osolené vody. Do ní přidejte pohanku, povařte půl minuty a hrnec odstavte na 25 minut. Nezapomeňte směs pokapat slunečnicovým olejem. Dle chuti doslaďte pohankovou kaši medem. Toto jídlo se hodí asi nejvíce ke snídani nebo k obědu.

Rýžovo-pohankový nákyp s jablky a vlašskými ořechy

Budete potřebovat:

Pohankové kroupy (200 g)

Rýži (150 g)

Jablka (8 větších ks)

Cukr třtinový (100 g)

Ořechy vlašské (25 g)

Vejce (2 ks)

Máslo (60 g)

Vanilkový cukr (1 balení)

Skořicový cukr (1 balení)

Strouhanku (1 hrst)

Postup:

Nejprve uvařte pohanku i rýži podle návodu na balení. Obě suroviny poté nechte vychladnout. Mezi tím rozkrájejte měkké máslo a k němu přidejte vejce a cukry. Tuto směs vyšlehejte do pěny. Jakmile bude pěna hotová, přidejte k ní studenou rýži a pohanku. Kouskem másla vymažte plech a zasypte ho strouhankou. Těsto rozdělte na polovinu. První díl těsta vložte na plech. Jablka nastrouhejte na větší kousky, podle libosti je ocukrujte a přidejte skořici. Můžete přimíchat i rozinky. Nezapomeňte přisypat ořechy. Jablkový nákyp vysypte na těsto. Na závěr přidejte druhou část těsta. Pečte na 180° asi 45 minut. Tento desert je výborný se zakysanou smetanou.

Bio pohanku najdete zde.

Další potraviny zdravé výživy najdete zde