EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Pohankové recepty – slaná jídla

Publikováno od Kamila Spoustová

Pohankové karbanátky

 Budete potřebovat:

 Pohanku (1,5 hrnku)

Cibuli (2 větší kusy)

Česnek (5 stroužků)

Zelí (200 g)

Vejce (1 ks)

Strouhanku

Máslo

Sůl

Pepř

Majoránku

Postup:

Uvařte pohanku a nechte ji vychladnout. Jakmile bude pohanka studená, smíchejte ji s vejcem, cibulí, nalisovaným česnekem a zelím. Ochuťte směs vypsaným kořením dle libosti. Poté vytvořte téměř hladké těsto. Z něho udělejte malé karbanátky a obalujte je ve strouhance. Ty můžete smažit a nebo péct na pekáči cca 45 minut dozlatova. Nejlépe tyto karbanátky chutnají s vařenými bramborami, kyselím zelím a nebo se zeleninovou oblohou.

 Pohanková houbová směs s rukolou

 Budete potřebovat:

Pohanku (200 g)

Cibuli (větší, 1 kus)

Houby (100 g)

Vývar (zeleninový, 400 ml)

Česnek (4 stroužky)

Šťávu z čerstvého citronu (1 lžíce)

Rukolu (1 balení)

Sůl

Pepř

Postup:

Uvařte pohanku v horké vodě, po dovaření ji sceďte. Nakrájejte houby na drobné plátky a osmahněte je ne oleji. Po chvíli přidejte najemno nakrájenou cibuli a česnek. Jakmile budou všechny tyto suroviny dozlatova osmažené, přidejte pohanku a krátce orestujte. Následně přidejte vývar spolu s citronovou šťávou. Téměř hotové jídlo vařte cca 5 minut. Poté odstavte a nechte ještě asi 20 minut odpočinout. Nakonec vmíchejte rukolu. Dobrou chuť.

Bio pohanku najdete zde.

Další potraviny zdravé výživy najdete zde