EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Postup výroby rybízového vína

Publikováno dne 13.10.2019 od Marcela Matalová

Pokud ráda eperimentujete při zavařování a konzervaci Vašich výpěstků, můžete se směle pustit i do přípravy ovocného vína. Základní rady, které je nutné dodržet, najdete v článcích, které jsou k přečtení v sekci pro muže:

Jak jsem uvedla v jednom z těchto článků, stala se výroba ovocného vína naší rodinnou tradicí. Nejprve s výrobou započal můj děda a od něj to převzal i můj strýc. A před pár lety jsem na tuto tradici navázala i já. Úspěchy slavím především s rybízovým vínem a zkouším i jiná ovocná vína.

Pokud máte chuť i kuráž, vyzkoušejte výrobu:

POSTUP NA PŘÍPRAVU: Rybízové víno

  1. Na 1 1/2 l rybízové šťávy svařte 1 1/2 vody s 500 g cukru.
  2. Rybízovou šťávu smíchanou s cukrovou vodou, o teplotě 25-30oC, nalijte do demižonu.
  3. Vinné kvasnice lehce vmíchejte dřevěnou tyčkou.
  4. Demižon musí být naplněný asi 5 cm pod okraj.
  5. Zazátkujte, do připraveného otvor v zátce zasuňte bublačku naplněnou vodou.
  6. Pro lepší utěsnění použijte vosk k utěsnění zátky.
  7. Optimální teplota ke kvašení je 15-20oC.
  8. Doba kvašení se odvíjí od druhu ovoce => 2 až 6 měsíců.
  9. NEHÝBAT DEMIŽONEM, aby nedošlo k promíchání kalu s vínem!!!!
  10. Konec kvašení poznáte dle toho, že bublinek v bublačce ubývá, až nejsou téměř žádné.

O výrobě vína se více dočtete v knize VÝROBA VÍNA U MALOVINAŘŮ.