EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Příprava domácí bezové šťávy II

Publikováno od Kamila Spoustová

A pokračujeme v přípravě bezové šťávy!

Vezměte si do ruky druhou látkovou plenu a opět jí pokryjte celou nádobu se šťávou. Nyní přes plenu přelijte dužinu z citronů. Čím více citronové šťávy do směsi přidáte, tím více bude osvěžující. Kyselosti se nebojte, cukru je v nápoji dost. Jakmile proteče citronová šťáva, sejměte plenu.

Na závěr přidejte požadované množství kyseliny citronové, abyste směs konzervovali. Nyní už nezbývá nic jiného, než vzít do ruky lžíci a pořádně směs promíchat, aby se do tekutiny vstřebal veškerý cukr. Nebojte se, cukr se za chvíli rozpustí, i když nyní vypadá, že ne. Musíte však u míchání vydržet minimálně pět minut.

A kde šťávu uchovávat? Třeba v zavařovacích sklenicích. Vyvařte je v horké vodě, nechte oschnout a pak do nich šťávu přelijte. Aby sklenice působily designově, obalte jejich víčka barevným papírem a převažte je stužkou.

Udělala jste šťávy více než dost? Pak jednu sklenici věnujte někomu jako dárek. Domácí bezová šťáva jistě potěší každého!

Tak na zdraví!

Inspiraci pro přípravu dalších (nejen) letních nápojů najdete ve skvělé ,,kuchařce‘‘ Koktejly – 100 nejznámějších receptů. Knihu můžete koupit zde.

Více bezinkových nápojů? Co třeba čaj? Dárkový slon Bílý čaj a bezinka, 60 sáčků najdete zde