EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Proč pít burčák? II

Publikováno od Kamila Spoustová

Mezi nevýhody burčáku patří fakt, že nápoj obsahuje poměrně dost cukru, čímž není vhodný pro diabetiky. Lidé reagující na přílišné množství cukru by měli pít burčák opatrně. 

Na rozdíl od cukru, který burčák tělu dodává, tento alkoholický nápoj pomáhá odbourávat tuky. Samozřejmě je stále dobré myslet na to, že jde o alkohol. Pokud se však zaměříme na jeho účinky v malém množství, pamatujte si, že má dobrý vliv na cévy a bojuje proti vysoké hladině cholesterolu. 

Na burčáku si můžete pochutnávat často, přistupujte však k jeho konzumaci s mírou. Ideální množství denního příjmu by se mělo držet do dvě stě mililitrů. Na tomto množství se shodují skoro všichni odborníci. 

Výběr kvalitního burčáku vždy nebývá snadný. Přes velkou dávku cukru bohužel jeho chuť úplně nepoznáme, a tak je vhodné zaměřit se především na barvu. Ta by měla být zlatavá, okrová až nahnědlá. Pokud burčák nalijete do průhledné nádoby, rozhodně by neměl být kalný. Neznamenalo by to, že je nápoj starý, nýbrž že déle kvasí. To znamená, že ztrácí nad míru cukru a mění se v silnější alkohol. Tato informace nám napovídá další degustační znamení. Pokud je burčák méně sladký, pak už pravděpodobně kvasí déle. Jestliže v něm cítíte dosti alkoholu a cukr nevýrazně, to znamená, se jedná o méně čerstvou tekutinu. 

Vyrazte taky pro vitaminovou bombu, která navíc dokonce posílí vaši imunitu. A pozor, po nákupu nezapomeňte povolit víčko, aby mohl oxid uhličitý z láhve unikat. Burčákové nápoje neustále kvasí, pokud by byla láhev plně uzavřena, mohla by vybuchnout.