EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Grilované krevety

Publikováno od Marcela Matalová

Co si dáme dnes na gril? Vepřové nebo kuřecí maso. Už zase? ...tak možná by to u Vás doma probíhalo. Avšak grilování není jen o tom hodit kus masa na mřížku a k tomu kousek zeleniny. Můžete si dopřát i něco jiného.

Na dovolené jste možná ochutnala grilované kalamáry (chorvatsky: Lignje na žaru) a rády byste si tuto chuť znovu připomenula. Buď můžete zabrousit na naše stránky do sekce Pro muže a vyzkoušet můj oblíbený recept na ony zmíněné kalamáry (klikněte - zde) nebo vyzkoušet i jiné mořské plody.

RECEPT: Grilované krevety

Ingredience:

  • 50 ks předvařených krevet s ocáskem
  • 6 stroužkŮ česneku
  • 2 hrst petrželové natě
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • šťáva z citronu

Postup:

  1. Nejprve krevety opláchneme a osušíme.
  2. Připravíme si předem namočené bambusové špejle. Na ně pak napícháme krevety - po pěti kouscích. 
  3. Do misky vložíme nastrouhaný česnek, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, pepř, sůl a nesekanou petrželovou nať. Vše důkladně promícháme.
  4.  Krevety potřeme touto olejovou směsí a necháme nejméně hodinu odleže v chladu.
  5. Namarinované krevety vložíme na dobře rozpálený a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme.
 
Inspiraci na grilování najdete ve stejnojmenné knize GRILOVÁNÍ z nakladatelství APETIT.