Recept: Hovězí s restovanou cibulkou
Publikováno
od Marcela Matalová

Recept: HOVĚZÍ S RESTOVANOU CIBULKOU
Ingedience:
- 4 hovězí steaky
- pepř
- 6 cibulí
- 1 lž. slunečnicového oleje
- 3 lž. másla
- 1 - 2 lž. hl. mouky
- sůl
- sladká ml. paprika
- 125 ml vývaru
- 125 ml červeného vína
- 1 lžička jíšky
Postup:
- Steaky omyjeme, osušíme a pak je rovnoměrně opepříme.
- Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozehřejeme olej a 1 lžíci másla a orestujeme cibuli.
- Orest. cibuli posypeme moukou, osolíme a opepříme a posypeme mletou paprikou.
- Cibuli vyjmeme a vložíme na talíř do vyhřáté trouby.
- Na pánev přidáme druhou lžíci másla opečeme steaky. Z každé strany 3 - 4 minuty.
- Steaky vyjmeme a osolíme. Zabalíme je do alobalu a uložíme na teplé místo.
- Vypečenou šťávu povaříme s vývarem a červeným vínem.
- Jíšku rozmícháme ve studené vodě a zahustíme jí šťávu.
- Na talíř naservírujeme steaky a nahoru polademe restovanou cibulku.
- Jako přílohu můžete přidat hrášek, brambory či zeleninový salát.