EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Levandulové máslo

Publikováno dne 01.08.2019 od Marcela Matalová

Levandule nejen nádherně kvete, ale ještě více se radujeme i z její omamné vůně. Její aroma má velmi pozitivní účinky na naši psychiku. Stačí pár kapek vonného oleje, který naaplikujete do aroma lampy, a pocítíte příval uvolnění.

Z této kvetoucí trvalky se dají vyrobit nejen mýdla, vonné olejíčky nebo různá kosmetika, ale také jsem se setkala s levandulovou zmrzlinou. Řekla bych, že musíte být opravdovým milovníkem levandule, aby vám zachutnala i tato ledově osvěžující pochoutka. Proto bych více vsadila na ženy, které mají tuto zmrzlinu více v oblibě než muži.

Vy si můžete připravit, podle našeho návodu, zajímavou variantu másla:

RECEPT: Levandulové máslo

Ingredience:

  • 1 máslo (250 g)
  • špetka soli
  • 1 pol. lžíce medu
  • 1 pol. lžíce čerstvých nebo 1 a 1/2 lžíce sušených levandulových květů

Postup:

  1. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě.
  2. Vložíme je do misky a osolíme.
  3. Poté do másla postupně zašleháme med a levandulové květy.
  4. Hotová směs by měla mít nadýchanou konzistenci.
  5. Máslo dáme na potravinářskou fólii a pevně ji stočíme. Vytvoříme máslový váleček.
  6. Poté máslo vložíme do chladničky, kde ztuhne.
  7. Pokud víte, že celé máslo neupotřebíte, můžete si část odložit do mrazničky.

Levandulové máslo lze použít na opečené tousty nebo k dochucení grilovaného kuřecího masa. Taktéž je vhodné k pečení sladkých dezertů.

Pokud nemáte levandulové květy, můžete použít SIRUP Z LEVANDULE. Z receptu, díky sladkosti sirupu, vynechejte i med.