Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept na domácí Lemon Curd

Publikováno od Marcela Matalová

Tento lahodný citronový krém Lemon curd je oblíbený především v Anglii. Výborně se hodí do mnoha dezertů. Lemon curd se používá na promazání dortu, do krému, jako náplň do citronových košíčků. Můžete ho zakoupit v obchodě, nebo si jej vyrobit podle našeho receptu.

RECEPT: Lemon curd (citronový krém)

Ingredience:

  • 1 šálek čerstvé citronové šťávy
  • ze 2 citronů nastrouhaná kůra
  • 4 lžičky kukuřičného škrobu
  • 4 velká vejce
  • 4 velké žloutky
  • 3/4 šálku másla

Postup:

  1. V hrnci smícháme cukr s kukuřičným škrobem.
  2. Postupně přidáme citr. šťávu a vyšleháme.
  3. Zašleháme vejce a žloutky.
  4. Přidáme na kousky nakrájené máslo.
  5. Mícháme a zahříváme na středním ohni, dokud krém nezhoustne a nezačne vařit (cca 12 minut).
  6. Krém přendáme do mísy a dáme na 6 hodin vychladnout.

Chcete si vyzkoušet i nějaké domácí marmelády? Například pomerančovou, která je taktéž angličany velice oblíbená. Inspirujte se knihou DOMÁCÍ MARMELÁDY OD HANKY.