EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Napoletanine podle Sofie Loren

Publikováno od Marcela Matalová


Toto jídlo si připravovala Sofia Loren vždy, když cestovala po světě a měla touhu po Itálii. Příprava není obtížná, ačkoliv na první pohled se Vám to nebude zdát. Napoletatine nejsou nic jiného než plněné palačinky.

RECEPT: Napoletanine podle Sofie Loren

Ingredience:

  • 6 vajec
  • 200 ml mléka
  • sůl
  • 2 pol. lž. mouky
  • olej na smažení
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • bazalka
  • 2 mozzarelly
  • strouhaný parmezán

Postup:

  1. smícháme vejce se 3 pol. lž. mléka, solí, moukou a ještě trochou mléka.
  2. rozpálíme olej na pánvi a usmažíme tenké palačinky.

Rajčatová omáčka:

  1. rozmačkáme česnek a osmažíme jej na 3 lžících oleje.
  2. přidáme rajčata a bazalku.
  3. necháme vařit 10 - 15 minut.
  4. nakrájíme si mozzarellu na malé kousky.
  5. palačinky naplníme kousky mozzarelly.
  6. naplněné palačinky naskládáme do otevřené formy a plně přelijeme rajčatovou omáčkou.
  7. na palačinky nastrouháme parmezán.
  8. zapékáme v troubě na 180oC asi 30 minut.

Dopřejte si chutná jídla z Itálie. Kuchařku "ŠŤASTNÁ ITALSKÁ KUCHYNĚ" zakoupíte v našem e-shopu Eiffel Optic : KNIHY