EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Paté z čerstvého lososa

Publikováno od Marcela Matalová

RECEPT: Paté z čerstvého lososa

Ingredience na 4 porce:

  • 250 g čerstvého lososa
  • 1 stroužek česneku
  • 2 pl. lžíce olivového oleje
  • 150 g másla
  • 60 g smetanového sýra
  • 1 pl. lžíce zakysané smetany
  • 50 g uzeného lososa
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • 1 pl. lžíce citr. šťávy
  • snítku čerstvého kopru
  • přepuštěné máslo

Postup:

  1. Lososa osolíme a necháme 20 min. v chladu.
  2. Oloupeme si cibuli a česnek a nakrájíme je nadrobno.
  3. V rendlíku nahřejeme olej a přisypeme cibulku a mícháme ji až do zesklovatění.
  4. K cibulce přidáme česnek a lehce orestujeme.
  5. Lososa rozkrojíme na 4 části, vložíme je na pařáček a vložíme do kastrůlku s malou vrstvou vroucí vody. Přiklopené necháme cca 6 min. pařit.
  6. V misce si vyšleháme máslo, sýr a zakysanou smetanu.
  7. Do této směsi přidáme nadrobno nakrájeného/nadrobeného spařeného lososa a nadrobno nakrájeného uzeného lososa.
  8. Dochutíme solí, pepřem, citr. štávou a na jemno nasekaným koprem.
  9. Celou směs lehce promícháme a plníme do sklenic a necháme ztuhnout.
  10. Poté zalijeme přepuštěným máslem.
  11. Můžeme servírovat s bagetkami.