Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Pstruh na rozmarýnu

Publikováno od Marcela Matalová

RECEPT: Pstruh na rozmarýnu

Ingredience:

  • 2 pstruzi
  • 70 g másla
  • 2 citrony
  • 4 větvičky rozmarýnu
  • hrubá mořská sůl
  • mletý pepř
  • olivový olej
  • 150 ml bílého vína

Postup:

  1. Lístečky rozmarýnu jemně nasekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem.
  2. Omyté citrony nakrájíme na plátky.
  3. Vykuchané pstruhy omyjeme a osušíme. Z obou stran uděláme několik zářezů do kůže, kam naneseme ochucený olej s rozmarýnem.
  4. Dutinu břišní osolíme a vyplníme plátky citronu a másla.
  5. Pstruhy pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Za občasného potírání olejem a podléváním vínem pečeme pstruhy dozlatova.
  6. Upečené pstruhy rozdělíme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou, ozdobíme citronem a snítkou bylinek.