EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Rajčatové čatní

Publikováno dne 19.07.2019 od Marcela Matalová

Doba sklizně je tu a na našich zahrádkách dozrává drobné ovoce a ve sklenících je možné sklízet i rajská jabíčka. Z rajčat si můžete připravit velmi chutný salát, domácí kečup nebo další vynikající pochoutku:

RECEPT: Rajčatové čatní

Ingredience:

  • 800 g očištěných a nakrájených rajčat
  • 2 kávové lžičky Vanilkové pasty Dr. Oetker
  • balení Želírovacího cukru Extra 2:1
  • 300 g očištěné červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 červené feferonky
  • 200 ml mrkvové šťávy
  • 60 g rajčatového protlaku
  • 1 pol. lžíce citronové kůry
  • 2 pol. lžíce nasekaných listů bazalky
  • 4 pol. lžíce citr. šťávy
  • 4 kávové lžičky soli
  • mletý pepř
  • na 4 špičky nože mleté skořice

Postup:

  1. Připravená rajčata vložíme do hrnce.
  2. Přidáme Vanilkovou pastu a želírovací cukr.
  3. Promícháme a necháme 30 minut odstát.
  4. Rajčata pomačkáme.
  5. Cibuli, česnek, feferonky, mrkvovou šťávu, protlak a citronovou kůru přidáme k rajčatům. Vše promícháme.
  6. Za stálého vaření směs přivedeme k varu.
  7. Povaříme cca 5-8 minut.
  8. Přidáme bazalku a citr. šťávu.
  9. Dochutíme solí a pepřem, přidáme skořici.
  10. Horké čatní plníme do čistých sklenic, které uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru.
  11. Necháme 5 minut stát víčkem dolů.

Naučte se více, jak zavařovat a konzervovat vaše výpěstky. S knihou UČEBNICE ZAVAŘOVÁNÍ A KONZERVOVÁNÍ vám to půjde velice snadno.