EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

Publikováno od Marcela Matalová

RECEPT: Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

Ingredience:

  • 3 vejce
  • 100 g třtinového cukru
  • 50 g hl. mouky
  • 50 g kakaa
  • 5 lžic dezertního vína

Ingredience na krém:

  • 200 g bílé čokolády
  • 200 g mascarpone
  • jahody

Ingredience na polevu:

  • 40 ml 33% smetany
  • 80 g hořké čokolády

Dohotovení:

  • jahody na ozdob
  • čokoládové hoblinky

Postup:

  1. Žloutky ušleháme společně s polovinou cukru do husté světlé pěny.
  2. Bílky byšleháme se zbylým cukrem na tuhý sníh.
  3. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme prosátou mouku s kakaem.
  4. Hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180oC asi 15 minut.
  5. Plát necháme vychladnout.
  6. Poté ho zakryjeme novým papírem, obrátíme a papír, na které se korpus pekl, sloupneme.
  7. Bílou čokoládu rezhřejeme ve vodní lázni. Necháme ji lehce zchladnout.
  8. Poté čokoládu vmícháme do mascarpone pokojové teploty.
  9. Očistíme si jahody a nakrájíme na malé kousky, které vmícháme do krému.
  10. Plát pokapeme vínem, potřeme připraveným krémem a pomocí papíru stočíme do rolády.
  11. Zabalenou roládu v papíru dáme ztuhnout do chladničky.
  12. Smetanu přivedeme k varu, odstavíme a přidáme malé kousky nakrájené hořské čokolády.
  13. Mícháme do rozpuštění.
  14. Roládu vyndáme z chladničky, rozbalíme z papíru a polijeme čokoládovou polevou.
  15. Než poleva zatuhne, posypeme hoblinkami z čokolády a dozdobíme jahodami.