EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Recept: Rybí polévka

Publikováno od Marcela Matalová

Zkuste si letos uvařit jinou rybí polévku, která je jemná a kterou s oblibou vařili naši předkové.

RECEPT: Rybí polévka

Ingredience:

  • 500 g rybích odřezků a vnitřností
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 60 g cibule
  • 50 g másla
  • 120 g vařených brambor
  • 120 g zeleného hrášku
  • muškátový květ
  • sůl
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • petrželovou nať

Postup:

  1. Rybí odřezky, vnitřnosti a cibuli uvařte v osolené vodě.
  2. Uvařené maso sceďte, oberte a spolu s vnitřnostmi nakrájejte.
  3. Stejnoměrně nastrouhanou či pokrájenou kořenovou zeleninu a jemně krájenou cibuli krátce osmahněte a zaduste na másle, okořeňte muškátovým květem a zalijte vývarem z ryb. Případně trochu dosolte a vařte intenzivně asi patnáct minut, až zelenina změkne.
  4. Pak přidejte část hrášku, vařené a jemně nastrouhané brambory, ty polévku v podstatě spolu se zeleninou zahustí.
  5. Vše krátce povařte a za pomoci tyčového mixéru polévku důkladně rozmixujte.
  6. Přidejte smetanu, obrané kousky rybího masa a posekanou petrželovou nať.