EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept: Sametový džem z borůvek a rybízu

Publikováno dne 19.09.2019 od Marcela Matalová

Připravte si dobroty na zimní období, kdy budete rádi vzpomínat na léto plné čerstvých a sladkých plodů z vaší zahrádky. Jednou z nich může být domácí džem, který využijete nejen na snídani a vánoční cukroví, ale také jako mls na lžičku.

RECEPT: Sametový džem z borůvek a rybízu

Ingredience:

  • 500 g přepasírovaných borůvek (800 g čerstvých/zmražených)
  • 500 g přepasírovaného červeného rybízu (900 g čarstvého/zmraženého)
  • 1 balíček želírovacího cukru Dr. Oetker Extra 2:1

Postup:

  1. Do hrnce vložíme přepasírované borůvky, červený rybíz a želírovací cukr.
  2. Vše dobře promícháme.
  3. Za stálého míchání přivedeme k varu.
  4. Důkladně provaříme minimálně 5 minut.
  5. Odebereme pěnu a ihned plníme do skleniček, které uzavřeme víčkem.
  6. Uzavřené skleničky položíme víčkem dolů a necháme stát 5 minut.

Tip: Čisté skleničky si můžete lehce nahřát v troubě, aby lépe snesly horkost džemu a při zavíčkovávání udržely džem horký.

Vyzkoušejte další chutné džemy a marmelády a zásobte se na zimní období. Tyto dobroty využijete prakticky po celý rok. Inspiraci najdete v knize DŽEMY A ZAVAŘENINY 50 snadných receptů.