Recept z chorvatské kuchyně - Bolonjez tortilje
Publikováno
od Marcela Matalová

Dnes jsem náhodně prolistovala časopis věnovaný vaření, který pravidelně vychází v Chorvatsku pod názvem "Bakina kuhinja" (překlad: Babiččina kuchyně). Hnedle na první pohled mne zaujal recept s tortilami a rozhodla jsem se, že se s vámi o něj podělím, protože vypadá velice chutně.
RECEPT: Boloňské tortily (ad. obrázek)
Ingredience:
- 6 tortil
- 350 mletého jehněčího nebo mix hovězího masa s vepřovým
- 200 g zavařených rajčat
- 1 menší hlávku zeleného salátu
- 1 červená paprika
- 1 červená cibule
- oregano
- bazalka
- 1 pol. lžíce hnědého cukru
Postup:
- Na oleji opražíme mleté maso.
- Přidáme zavařená rajčata, hnědý cukr, oregano, bazalku a dosolíme.
- Celou směs vaříme na mísném ohni, dokud se nepropojí veškeré chutě.
- Poté směs odstavíme z ohně a necháme vychladit.
- Očistíme papriku a nakrájíme ji na kostičky.
- Stejně tak zpracujeme i červenou cibuli, kterou promícháme s paprikou.
- Krátce opečeme tortily z obou stran.
- Na opečenou tortilu položíme listy salátu, poklademe masovou směsí a posypeme nakrájenou paprikou a
cibulí.
- Překlopíme boční strany tortily - cca 1 cm - a střed smotáme do ruličky.
A když už připravujeme jadranský recept, naservírujte si tuto pochoutku na talíře MARINE, které vám připomenou nejen dovolenou u moře, ale také pohodu a krásné zážitky.