EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Recept z chorvatské kuchyně - Bolonjez tortilje

Publikováno dne 06.03.2019 od Marcela Matalová

Dnes jsem náhodně prolistovala časopis věnovaný vaření, který pravidelně vychází v Chorvatsku pod názvem "Bakina kuhinja" (překlad: Babiččina kuchyně). Hnedle na první pohled mne zaujal recept s tortilami a rozhodla jsem se, že se s vámi o něj podělím, protože vypadá velice chutně.

RECEPT: Boloňské tortily (ad. obrázek)

Ingredience:

  • 6 tortil
  • 350 mletého jehněčího nebo mix hovězího masa s vepřovým
  • 200 g zavařených rajčat
  • 1 menší hlávku zeleného salátu
  • 1 červená paprika
  • 1 červená cibule
  • oregano
  • bazalka
  • 1 pol. lžíce hnědého cukru

Postup:

  1. Na oleji opražíme mleté maso.
  2. Přidáme zavařená rajčata, hnědý cukr, oregano, bazalku a dosolíme.
  3. Celou směs vaříme na mísném ohni, dokud se nepropojí veškeré chutě.
  4. Poté směs odstavíme z ohně a necháme vychladit.
  5. Očistíme papriku a nakrájíme ji na kostičky.
  6. Stejně tak zpracujeme i červenou cibuli, kterou promícháme s paprikou.
  7. Krátce opečeme tortily z obou stran.
  8. Na opečenou tortilu položíme listy salátu, poklademe masovou směsí a posypeme nakrájenou paprikou a cibulí.
  9. Překlopíme boční strany tortily - cca 1 cm - a střed smotáme do ruličky.

A když už připravujeme jadranský recept, naservírujte si tuto pochoutku na talíře MARINE, které vám připomenou nejen dovolenou u moře, ale také pohodu a krásné zážitky.