EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

RECEPT: Zapečená tykev se zeleninou a tofu

Publikováno dne 14.10.2019 od Marcela Matalová

Urodily se vám na zahrádce zelené tykvičky a spousta zeleniny? Co byste řekla tomu, kdyby se z této úrody dal připravit skvělý, chutný a zároveň dietní pokrm? Nyní už postačí dokoupit jen tofu a jdeme na to!

RECEPT: Zapečená tykev se zeleninou a tofu

Ingredience:

  • 4 malé zelené kulaté tykvičky
  • 1 stroužek česneku
  • 25 g sušených rajčat KREOLIS
  • 25 g nasekaných černých oliv
  • 50 g strouhanky
  • 1 rozšlehané vejce
  • 2 lžíce čerstvých/sušených lístků tymiánu
  • 100 g tofu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř

Postup:

  1. Celé tykve povaříme doměkka v osolené vodě asi 10 minut.
  2. V pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme nasekaný česnek a sušená rajčata. Po změknutí vše přendáme do mísy.
  3. Přidáme olivy, strouhanku, vejce, tymián a tofu.
  4. Směs osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
  5. Tykvím seřízneme vršky, lžící vydlabeme semena a takto upravené dýně naplníme szeleninovou měsí s tofu.
  6. Nastavíme troubu na 180oC.
  7. Naplněné tykve bez vršků pečeme do změknutí cca 25-30 minut.

Vyzkoušejte i do jiných pokrmů SUŠENÁ RAJČATA KREOLIS.