Recept: Zapečený pudink s karamelem
Publikováno
od Marcela Matalová

Pudink milují už malé děti a některým to vydrží až do dospělosti. Dnes si ukážeme recept, kterým "všední" pudink ozvláštníme na nevšední.
RECEPT: Zapečený pudink s karamelem
Ingredience:
- 500 ml 30% smetany
- 70 g krupicového cukru
- dřeň z 1 vanilkového lusku
- 4 žloutky
- 50 g třtinového cukru
Postup:
- Do kastrůlku nalijeme smetanu a promícháme s krup. cukrem a vanilkovou dření.
- Na mírném ohni pomaličku prohříváme těsně pod bodem varu.
- Odstavíme z ohně a do chladnoucí hmoty postupně vmícháme žloutky.
- Směs naplníme do mističek a postavíme do vodní lázně. Vložíme do trouby a pečeme asi hodinu při 95oC.
- Po upečení vychladíme.
- Před podáváním posypeme povrch třtinovým cukrem a pomocí flambovací pistole vytvoříme karamelovou vrstvu. Nebo zapečeme při 250oC dozlatova.