EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Rodina a děti

 
Patříte mezi optimistické lidi?
Znáte onen výrok, který tvrdí, že jste to, na co jste doposud myslela? Pokud se na tím zamyslíte, zajisté v tom uvidíte kus pravdy. Naše myšlenky jsou opravdu natolik silné, že ovlivňují náš život. Jestliže budete myslet negativně, tak ani Váš život nebude nijak veselý a Vy budete spíše nešťastná. Jak se pozná optimistický člověk? Takto přemýšlející člověk se snaží neztrácet víru v lepší zítřky, i když zrovna prochází nepříjemným obdobím. Nesnaží se své problémy vytěsňovat, naopak, pokud udělá chybu, snaží se celou záležitost zanalizovat a do budoucna se podobných chyb vyvarovat. Optimista je člověk, který je ve svém životě aktivní. Pokud chtějí něčeho dosáhnout, neustále na svém cíli pracují. Takový člověk musí být velice tvrdý v disciplíně. Ke světu přistupují s tím, že jej mohou do určité míry utvářet. Optimističtí lidé využívají aktivní strategie, kterými dokáží řešit své problémy. Nevyhýbají se konfrontaci s životními překážkami. Kde si člověk utváří optimismus? Vše, co je nám příjemné můžeme vyjádřit slovy, že nás to hřeje u srdce. Avšak optimismus má své pevné místo v naší hlavě. Přesně řečeno v mozku v takzvaném mandlovém jádře. Jak byste analyzovala tyto situace: 1.) NEÚSPĚCH Optimista = příčiny jsou pouze dočasné. Pesimista = příčiny jsou trvalé a stálé 2.) ÚSPĚCH Optimista = příčiny jsou trvalé a stálé. Pesimista = příčiny jsou pouze dočasné => byla to jen náhoda. Trénujte si pozitivní přístup k životu s knihou SÍLA POZITIVNÍHO MYŠLENÍ. V knize se dozvíte, jak změnit své vnímání, názory a myšlenkové stereotypy, které spouštějí série negativních reakcí, jak lze pomocí správné komunikace s ostatními i sami se sebou ovlivnit pozitivní myšlení či jak trénovat optimistický postoj a jednání.
Zobrazit článek >
 
Pěstování kořenové zeleniny
Kořenová zelenina má své specifické nároky jak na půdu, tak i na závlahu. S přípravou půdy k výsevu si musíte dát záležet. Je vhodné ji zrýt nejméně do hloubky 30 centimetrů. Určitě tuto zeleninu nepěstujte v půdách, které jsou jílovité a těžké. Takováto půda nezabezpečí dostatek vzduchu pro kořeny zeleniny, který potřebuje ke svému růstu. Dokonce se může stát, že kořenovou zeleninu napadne hniloba. Vhodná půda k výsevu může být i střední kvality. Nejlépe hlinitá či hlinitopísčitá s dostatkem organické hmoty. Je vhodné pěstovat v půdě, kde jste před rokem pěstovali košťáloviny nebo plodovou zeleninu. Kořenová zelenina se totiž nehnojí přímo. Potřebuje půdu v takzvané druhé síle. Přímý výsev provádějte do volné půdy v měsíci březnu i dubnu. V teplejších oblastech je možné vysévat už koncem měsíce února. Škůdci a choroby napadající kořenovou zeleninu se soustřeďují nejvíce na kořeny. Onemocnění jako jsou padlí nebo septorióza se zpravidla objevují ve druhé polovině vegetace. Mezi nejčastější škůdce patří pochmurnatka mrkvová. Od poloviny srpna do poloviny září nalétávají na zeleninu mušky, které kladou vajíčka na listy kořenové zeleniny. Jejich larvy pak navrtávají kořeny. Nezapomeňte přikrýt porost netkanou textilií a dospělce chytat na žluté lepové destičky. Chcete-li si vypěstovat vlastní zeleninu, třeba i v bytových podmínkách, zkuste pěstitelskou sadu GROW IT - ZELENINA. Tato sada obsahuje 5 druhů zeleniny (1x Pytlík se semínky mrkve, 1x Pytlík se semínky rajčat, 1x Pytlík se semínky jarní cibulky, 1x Pytlík se semínky dýně, 1x Pytlík se semínky okurky, 5x Květináč z kokosových vláken, 5x Výživný substrátový disk).
Zobrazit článek >
 
Péče o stěně I.
Chcete-li si pořídit štěně, určitě jste pevně rozhodnuti, že nepůjde jen o nějakou hračku pro děti, ale že bude nutné se o ně starat a zároveň je vychovávat. Taktéž je důležité věnovat pozornost chlupáčově zdraví. Co všechno tato péče obnáší vám shrneme v následujícím článku na pokračování. Tak tedy, pokud si domů přivedete čtyřnohého kamaráda, zajistěte si veterináře, ke kterému budete chodit na pravidelné preventivní prohlídky a také v případě onemocnění pejska. Péče o srst Už od maličkého štěněte je vhodné přivykat pejska na pravidelnou péči o srst. Jemným kartáčem ho můžete masírovat a občas ho nezapomeňte pochválit za statečnost a obdarovat ho nějakým psím pamlskem. Před pročesáváním srsti si připravte na stůl nějakou deku, která bude sloužit jen k těmto účelům. Vysaďte pejska na stůl a nejprve ho nechte, aby se s dekou seznámil. Stůjte u něj a mazlete se s ním. Pejsek se ve vaší příromnosti uvolní a můžete pomaličku začít s pročesáváním srsti. Nejprve začněte jemně a lehce pročesávat srst. Česání provádějte ve směru růstu chlupů. Po chvilce štěně pochvalte a připojte pamlsek. Druhý den s pročesáváním pokračujte o nějakou chvíli déle. Štěňata, kterým je o jejich srst pečováno bolestivým způsobem si postupně tuto činnost zprotiví a budou ji nesnášet. Proto buďte opravdu trpěliví a jemní, jedině tak si váš pejsek česání oblíbí a bude u něj třeba i relaxovat. K pořízení štěňátka by vám neměla chybět i kniha, která se věnuje nejen péči, ale výchově pejska - ŠTĚNĚ.  
Zobrazit článek >
 
Péče o štěně II.
Pro zdraví našeho pejska jsou velmi důležité preventivní zdravotní prohlídky u veterináře a také pravidelná péče. Kromě pravidelné péče o srst je také důležitá péče o uši. Různorodost posavení uší u pejsků nemá žádný vliv na druh péče, jednoduše musíme kontrolovat stav ušního mazu a nečistot, které se mohou do uší psa dostat, jak u uší, které jsou vzpřímené, tak i u těch překlopených či povislých.   Čištění uší Pořiďte si speciální roztok, který slouží právě k tomuto účelu. Pokud na něj nenarazíte v nějaké specializovánem obchodě, určitě ho zakoupíte u svého veterináře. Roztok ponechte v pokojové teplotě. Poté jej nakapte štěněti/velkému pejskovi do ucha a nechte působit. Vatovým tamponem ucho vytřete. Zanedbání péče o psí uši může vést k závažným onemocněním, jako jsou například záněty zevního zvukovodu.   Koupání Pokud pravidelně kartáčujete psí srst a pejsek spíše žije v bytě a na procházky chodíte jen na venčení, koupel není až tak nutná. V tomto případě vykoupejte pejska zhruba dvakrát do roka. V opačném případě, kdy pejsem je více venku, aplikujte koupel dle potřeby. V letním období můžete pejska přivykat i na koupání v rybníku. Avšak zvykejte ho na venkovní koupání postupně. Pravidelné plavání v rybníce je taktéž skvělou péčí o psí srst. Po oschnutí srsti, pejska vykartáčujte. Pokud má váš pejsem krátké chlupy, můžete ho jemně kartáčovat, tedy masírovat, proti srsti. K domácímu koupání je vhodný například antibakteriální šampon pro psy a kočky APTUS ORIBAC.  
Zobrazit článek >
 
Krém na opruzeniny u dětí
Opruzeniny se objevují nejčastěji u kojenců do jednoho roku. K zapaření dochází v nejčastěji v místech, kde je vlhko, teplo a dochází ke tření. Opruzením netrpí jen malé děti, ale také ženy a to zejména v oblasti pod prsy. Muži také nejsou vyjimkou v této nepříjemné zkušenosti. U malých dětí se jedná o plenkovou dermetitidu, která se objevuje okolo hýždí a genitálu. Pod plenkou se více drží vlhkost a teplo, tím dochází k podráždění dětské pokožky, zejména rozkladem potu, moči a stolice. Tímto procesem se narušuje ochranná vrstva pokožky, která následkem působení těchto faktorů zčervená, svědí a je bolestivá. V horším případě se k takto postižené pokožce může přidat plíseň, a vyrážka se má tendenci rozšíčit i mimo oblast plenky. Dále může pokožka hnisat a mokvat. V tomto případě raději vyhledejte dětského lékaře. Jak dětské dermatitidě předcházet: udržujte pokožku čistou a suchou používejte ochranné přípravky na dětskou pokožku častěji měňte plenky Pokud dojde k výskytu dermatitidy: omývejte postižená místa vlažnou tekoucí vodou (na cestách lze použít dětské vlhčené neparfemované ubrousky) omytou pokožku osušte jemným ručníkem nebo látkovou plenkou zapařenou pokožku nechte co nejdéle větrat pokožku ošetřete vhodnou mastí (př. heřmánková, kalciová, s rybím tukem, dexpanthenolová mast) Dětské masti mohou používat i dospělí. Máte-li doma malé miminko, nezapomeňte si dětskou lékárničku dovybavit například dětským hypoalergenním krémem BABY, který přináší rychlou úlevu a chrání před vznikem dalších opruzenin.
Zobrazit článek >
 
Rady na cestu do Slovinska, konverzace I.
Plánujete dovolenou a prozatím nevíte, kde strávíte léto s Vaší rodinou? Zda-li se pojedete podívat do hor nebo k moři? Co třeba Slovinsko? Většina Čechů míří do Chorvatska, aby si užívali koupání v moři a místní gastronomii. Avšak Slovinsko také nabízí koupání u moře, ale také nádhernou přírodu a horstvo. Do Slovinska je nejvýhodnější cestovat vlastním autem nebo vlakovým spojením. Při cestování autem Vám postačí platný řidičský průkaz, technický průkaz a doklad o povinném ručení (zelená karta). Povinné je označení auta mezinárodní poznávací značkou (CZ). Po cestě můžete narazit i na kontrolu legálního původu vozidla. Slovinská policie důrazně dohlíží na přesné dodržování předpisů. Doporučuji Vám, abyste s místní policií nediskutovali o výši pokuty, může Vám hrozit i zabavení dokladů. Dálnice jsou ve Slovinsku placené s dostatečným počtem benzinových stanic. Taktéž jsou zpoplatněny dálniční obchvaty velkých měst a rychlostní silnice. Mýtné se platí prostřednictvím dálničních známek, které se nazývají "vinjeta". K dostání jsou na benzinových pumpách nebo na hraničních přechodech. Více informací naleznete na webových stránkách www.cestina.si. Nezapomeňte na svícení, které je zde povinné po celý rok. Benzinové stanice nabízejí samoobslužné tankování PHM a u hlavních tahů jsou otevřené nonstop. Během řízení automobilu je zakázané telefonovat bez handsfree. Děti musí cestovat v autosedačkách. Povinnost použití bezpečnostního pásu je jak pro řidiče, tak i pro spolucestující. Musíte mít lékárničku, tažné lano i reflexní vestu. Vesta musí být ve vozidle na dosah řidiče. Taktéž nezapomeňte na výstražný trojúhelník, náhradní kolo a nářadí na jeho výměnu. A v neposledním Vám připojím i pár slovních výrazů, které se Vám mohou na cestě Slovinskem hodit: Dobro jutro.     Dobré ráno. Dober dan.     Dobrý den. Živjo.     Ahoj. Promiňte prosím...     Oprostite... Jak se máte?     Kako ste? Dobro sem. In vi?     Mám se dobře. A vy? Gre.     Jde to. Ne morem se pritoževati.     Nemohu si stěžovat. Na svidenje.     Na shledanou. Kmalu na svidenje.     Brzy na shledanou. Další slovní výrazy, které se Vám budou hodit při cestování po Slovinsku naleznete v příručce SLOVINŠTINA KONVERZACE.      
Zobrazit článek >
 
Rady na cestu do Slovinska, konverzace II.
Slovinsko je zemí se zachovalou přírodou, dá se o něm říci, že patří mezi nejzelenější na světě. Více jak polovina území je pokryta lesy. Můžete zde objevovat hornaté oblasti alpských vrcholků, nádherné krasové jeskyně, termální prameny i středomořské pláže. Pokud holdujete turistice, určitě Vás okouzlí místní trasy, které jsou skvěle značené. Nezapomeňte a nepodceňte kvalitní vybavení, protože vysoké hory mohou být zrádné. Jestliže Vás zajímá i horolezectví a jste v tomto sportu velmi zdatní, zajisté pro Vás bude výzvou severní stěna Triglavu, což je třetí nejvyšší skála v Evropě. Lezecké cesty jsou zde výborně jištěné. Slovinsko je bohaté také na krasové oblasti. Kromě běžně přístupných eskyní lze vidět i jeskyně, které nejsou turisticky přístupné. Zájemci, kteří chtějí takovéto jeskyně spatřit bývají do těchto prostor spuštění po laně. Pokud byste měli zájem o tento zážitek, vezměte si s sebou nějaké obnošené oblečení a pevné boty. Milovníky cyklistiky potěší spousta udržovaných stezek nejen v horských oblastech, ale také ty méně náročné na v rovinatých oblastech Slovinska. Ve většině měst také naleznete cyklistické stezky. Chcete-li se vykoupat v moři, slovinské pobřeží má okolo čtyřiceti kilometrů a naleznete zde mnoho turistických středisek, která jsou nejen krásná, ale také perfektně vybavená. Mezi nejznámější patří Koper, Piran nebo Portorož. Milovníci aquaparků si zde také příjdou na své. Užitečné fráze: Kje je to?     Kde to je? Kako pridem tja?     Jak se tam dostanu? Oprostite, kje je tukaj najbliži...?     Promiňte, kde je tu (nejbližší)...? Mi lahko pokažete na zemljevidu?     Můžete mi to ukázat na mapě? Kako se imenuje ta ulica?     Jak se jmenuje tato ulice? Kakšno bo vreme?     Jaké bude počasí? Vreme je lepo.     Je pěkně. Sonce sije.     Svítí sluníčko. Jasno je.     Je jasno. Vreme je slabo.     Je škaredě. Srečno pot.     Šťastnou cestu. Hvala!     Díky! Hvala lepa!     Děkuji mnohokrát! Ni za kaj.     Není zač. Inspirujte se na cesty po Slovinsku s knihou SLOVINSKO - INSPIRACE NA CESTY.
Zobrazit článek >
 
Overball - cvičební a rehabilitační pomůcka
Overball je malý nafukovací míč o průměru 20 až 30 centimetrů. Slouží především pro posilovací a rehabilitační účely, tudíž by se měl stát součástí každého, kdo se věnuje aerobnímu cvičení, posilování, józe či rehabilitaci. K míči je přibalena i speciální trubička, která slouží k nafukování overballu. Tato cvičební pomůcka je vhodná pro všechny věkové kategorie. V zásadě platí, že pro začátečníky je lepší méně nafouknutý míč. Čím více bude míč nafouknutý, tím více bude cvičení obtížnější. Overball ocení i ti z vás, kteří mají problém s častou bolestivostí zad. Je to opravdu velmi variabilní cvičební pomůcka, která není ani nijak drahá. Overball si zajisté oblíbí i vaše děti, které si rády zacvičí s vámi. Míč je vhodný k  protahovacím a dechovým cvikům. Avšak nejvíce jej budete nejspíš využívat sami k domácímu posilování. I když budete pravidelně cvičit s vlastní vahou nebo s činkami, s overballem nejlépe posílíte hluboký stabilizační systém. Pro dokonalé posílení paží, břicha, zadečku i stehen je tento míč nejefektivnější. Můžete zkusit cvik na posílení břišních svalů. Budete zpevňovat břišní svaly a střed těla. Tento cvik nahrazuje klasické sedy-lehy, akorát s tím rozdílem, že u tohoto cviku se vaše záda nebudou dotýkat země a podložky. posaďte se na zem na podložku pokrčte kolena s tím, že vaše chodidla budou nad zemí overballem si podložte bedra snažte se udržet ruce ve vzduchu poté se opřete do míče a vraťte se zpět V eshopu nyní nabízíme ve slevě OVERBALL GYMNIC o průměru 23 cm.    
Zobrazit článek >
 
Pečeme si sami chleba - Tmavý chléb
Koupit celozrnné pečivo v obchodních řetězcích je stále problémem, ačkoliv netvrdím, že neexistují výjimky. Od té doby, co jsem osobně přešla na zdravější stravovaní, peču si svůj domácí chleba. Ačkoliv nevyužívám domácí pekárnu, i tak to má své výdody. Vím, co do těsta dávám, chleba mám vždy čerstvý a také si mohu dané recepty dochucovat například různými semínky a bylinkami dle mojí chutě. Doma jsme si velice oblíbili následující recept z knihy: PEČEME SI SAMI CHLEBA RECEPT: Tmavý chléb Ingredience: 350 g jemně mleté celozrnné pšeničné mouky 100 g jemně mleté špaldové mouky 50 g žitné mouky 2 lžičky soli 7 g sušeného droždí (nebo 20 g čerstvého) 100 g slunečnicových semínek 25 g kmínu 50 g máku 70 ml melasy tuk na vymazání mísy sezamová semínka na ozdobení Postup: Ve velké míse smícháme mouky, sůl, droždí, semínka, kmín a mák. Přidáme melasu a 300 ml vody. Vše důkladně promícháme. Takto připravené těsto důkladně hněteme alespoň 7 minut. Poté těsto přesuneme do vymaštěné mísy a necháme je zhruba 2 hodiny kynout. Po vykynutí vyložíme plech pečícím papírem. Vykynuté těsto opět pečlivě prohněteme a oboucháme o vál. Vytvarujeme kulatý chleba a celý ho obalíme v sezamových semínkách. Poté ho přemístíme na plech a necháme ještě hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220oC. Do bochníku uděláme ostrým nožem křížem několik zářezů. Pečeme cca 30 minut, tak aby chleba zezlátl a na poklep zněl dutě. Upečený bochník necháme vychladnout na mřížce.
Zobrazit článek >
 
Únorové zahradnické práce
V únoru by si mnozí z nás přáli, aby už bylo jaro. Avšak na zahradě ještě všechno spí a přes sněhovou nadílku není možné pracovat se zeminou. Ale i tak není nutné zahálet a lze se pustit například do předpěstovávání, kontroly trvalek nebo stříhání ovocných stromů. Máte-li rádi v zahrádce popínavé letničky, můžete si předpěstovat například hrachor. Na konci měsíce února vysejte semena hrachoru do větších hlubších květináčů. Mladé rostlinky jsou odolné proti mrazu, proto je můžete koncem března vysadit do volné půdy. Předpěštováním si zajistíte, že Vám hrachor pokvete již v květnu. Pokud máte ve sklepě uložené květináče s trvalkami, je čas je zkontrolovat. Některé části rostlin mohou být zaschlé a povrch půdy může být pokrytý plísní. Rostliny roztřiďte a ty, které jsou suché nebo jinak poškozené odstraňte. Co dále provést v měsíci únoru: namořit česnek pro jarní výsadbu umýt skleníková okna připravit půdu v nevytápěném skleníku ve vytápěném skleníku můžete pomaličku vysazovat rychlenou zeleninu do truhlíku vysévat celer přihnojit ovocné stromy přihnojit trávník kompostem pravidelně zalévat truhlíky s rychlenými cibulovinami postupně odstraňovat zimní ochranu ze záhonů dát narašit hlízy begoniií hlídat výskyt molic a mšic na mladých listech seřezávat přezimované pelargonie a oleandry řízkovat myrtu, vějířovku a další balkonovky začínáme přesazovat pokojové rostliny K přesazování pokojových roslin si pořiďte vhodný substrát a taktéž krásné dekorativní kryty na květináče FLORES.
Zobrazit článek >
 
Bylinky proti nachlazení II.
Bylinky pomáhají nejen při nachlazení, ale dá se z nich vyrobit mnoho různých přípravků, které Vám pomohou například při bolestech svalů, kloubů nebo si z nich můžete připravit vlasová tonika či pleťové masky. Avšak v době chřipkové epidemie zůstaneme u těch bylinek, které nám pomohou právě proti nachlazení, které se nachází v počátečním stádiu. Kromě angínovníku, bezu a cibule lze využít. HEŘMÁNEK PRAVÝ (Matricaria reticula) - jedná se o tradiční léčivou bylinku, která má široké využití. Při jeho sběru ve volné přírodě si jej můžete splést s rmenem rolním nebo s rmencem sličným. Jak je tedy rozeznat? Podle žlutého středu - rmen má střed placatý a heřmánek vypouklý. Abyste měli stoprocentní jistotu, můžete si heřmánek vypěstovat na Vaší zahrádce. Na přelomu měsíců března a dubna jej vysejete a květy bude sklízet zhruba od počátku letních prázdnin. Využití heřmánku: proti počínajícím bolestem v krku, při nástupu angíny pravidleně popíjejte heřmánkový čaj, který také pomáhá při zánětech nosních dutin. RÝMOVNÍK (Plectranthus argentatus) - pochází z Austrálie a jako první Vás na ně zaujme jeho výrazná vůně. Silice rýmovníku dokáží provonět celý byt. Při jeho pěstování dbejte na mírnou zálivku, protože nesnáší přemokření. A jak jej využít? Nejlépe, když jej budete inhalovat. Rozemnuté listy také můžete dát do nádoby s troškou vody a postavit na topení. Tuto variantu ocení astamtici a děti. Bude se jim lépe dýchat. ZÁZVOR LÉKAŘSKÝ (Zingiber officinale) - je nejdéle využívanou bylinou původem z Asie. Pokud si jej budete chtít pěstovat z oddenku zakoupeného v obchodě, a ne ze semen, musíte jej nejprve namočit do vody. Odmočí se z něj látky, které brání jeho rašení. Zázvor rychle roste, proto jej budete muset několikrát do roka přesazovat. Oddenek zázvoru blahodárně působí při prohřátí celého těla, což je skvělé právě při nachlazení. Chcete si z bylinek vyrobit i jiné přípravky než čaje? Zakupte si knihu LIEČIVÉ BYLINKY A ESENCIE, kde najdete inspiraci a postupy k výrobě.
Zobrazit článek >
 
Vyzkoušejte přírodní antibiotikum z listů olivovníku
Olivovník je nejen velmi krásný strom, ale dokáže být i prospěšný pro lidské zdraví. Olivový olej, který se stal již běžnou součástí naší kuchyně, je skvělým zdrojem zdravých tuků. Velmi hojně se používá i v kosmetickém průmyslu. Ale málokdo už ví, že se dají využít i olivovníkové listy, které se kombinují s olivovým olejem a vyrábí se z nich různé krémy a mýdla. Z olivovníkových listů se připravuje čaj, který se hojně používá ve Středomoří. Dokáže léčit řadu onemocnění. Listy olivovníku se ve formě čaje používají jako přírodní antibiotikum, které blahodárně pomáhají proti: nachlazení chřipce kvasinkových infekcích virovým onemocněním dně Taktéž má tento čaj skvělé antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pokud hledáte vhodný přírodní lék, který by napomáhal snižovat cukr v krvi, vsaďte na čaj z olivovníkových listů. Taktéž velmi dobře pomáhá při: snižování tlaku snižování cholesterolu v krvi rozšiřování cév Předběžné výsledky nových studií ukázaly, že extrakt z olivových listů je účinný při léčbě rakoviny jater, prostaty a prsu. Výtažek omezuje růst leukemických buněk. Listy olivovníku obsahují: oleuropein, flavonoidy, triterpeny a různé polyfenoplasty. Olivové listy se dají užívat v podobě tekutého koncentrátu, sušených čajových lístků, prášku anebo kapslí. Rostoucí popularitu zakoušejí i čerstvě utržené listy oliv - vzhledem k širšímu záběru léčebných účinků. Nabídněte si čaj z listů olivovníku, který si můžete připravit z nefermentovaných olivových listů - Bio Olivový list sypaný 70g.
Zobrazit článek >
 
Recept: Roštěnky z daňčího masa
Většina z nás miluje maso a také jsme si oblíbili zvěřinu. Mezi nejchutnější maso tohoto druhu patří daňčí. Daňčí maso je libové, a patří mezi dietní masa, protože je téměř bez tuku. Milovníci zvěřiny řadí daňčí maso na první místo pro jeho lahodnou chuť. Nikdy se nekonzumuje ze zvířete, které bylo zastřelené na podzim, jelikož v tomto období jsou daňci v období říje. V této době je totiž maso zcela nasáklé samčími hormony a feromony a velmi výrazně páchne. Z daňčího masa můžete připravit guláš nebo pečeni. Kulináři mají v oblibě například recept na daňčí na víně. Pojďte si s námi připravit roštěnky z daňčího masa: RECEPT: Roštěnky z daňčího masa Ingredience: 1 kg daňčího hřbetu bez kosti sůl mletý pepř 2 lžíce rostlinného oleje 1 cibule  2 mrkve 1 petržel 1/4 celeru 2 bobkové listy 7 kuliček pepře 7 kuliček nového koření 5 jalovčinek 25 ml octa 200 ml červeného vína cca litr hovězího vývaru 30-40 hladké mouky 25 g rybízového džemu 1 biocitron, přepůlený krupicový cukr podle potřeby dušená rýže k podávání  Postup: Vykostěné maso nejprve odblaníme a nakrájíme na plátky. Poté masové plátky osolíme a opepříme. Na oleji je zprudka opečeme a dáme stranou. V uvolněné hluboké pánvi opečeme na plátky nakrájenou cibuli a veškerou kořenovou zeleninu, kterou jsme si pokrájeli na kostičky. Zakápneme octem, přidáme koření (bob. list, kuličky pepře - nového koření - jalovčinky). Vrátíme maso k zelenině a koření, a přiklopené dusíme 50 minut nebo do změnknutí. Občas zamícháme. Nejdříve podlíváme vínem, potom podle potřeby vývarem.  Měkké roštěnky vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou. Přilijeme 500 ml vývaru a rozmícháme. Přidáme rybízový džem a přepůlený citron. Dochutíme cukrem a prováříme za občasného míchání ještě 30 minut. Přecedíme šťávu přes husté síto zpět na maso, prohřejeme a podáváme například s rýží.    Další velmi chutné recepty nejen na zvěřinu najdete v kuchařce: Mäso a divina.  
Zobrazit článek >
 
Mlsejte zdravě - raw čokoládový dort s banánem
Oblíbila jste si raw stravu, nebo si občas odlehčíte jídelníček a zkusíte si připravit něco zdravějšího? Ať už je to tak nebo jinak, v každém případě se vyplatí jíst zdravě, a to už nejen pro lepší zdraví, ale i pro vlastní pohodu a pocit. Nemusí se jednat jen o jídla slaná, ale zdravě se dá i mlsat. Pojďte si s námi připravit raw dortík, který zachutná i těm zapřísáhlým odpůrcům zdravé výživy. RECEPT: Raw čokoládový dort s banánem Ingredience na datlovou pastu: 3/4 hrnku datlí 1/2 hrnku vody Ingredience na korpus: 1/2 hrnku datlové pasty 1 hrnek vlašských ořechů 1 hrnek kešu ořechů 1 menší banán 1/4 kokosového oleje Ingredience na krém: 1 a 1/2 hrnku kešu ořechů 1 hrnek kakaa 1/2 sirupu z agáve 1 hrnek vody 1/2 hrnku datlové pasty 1/2 banánu špetka soli lžička vanilky Postup: Nejprve si připravíme datlovou pastu: vypeckujeme datle, zalijeme vodou a rozmixujeme je dohladka. Poté přejdeme k výrobě korpusu: do mixéru vložíme všechny ořechy a rozmixujeme je najemno. Přidáme ostatní ingredience a spojíme vše do jednoho těsta. Směs natlačíme do formy. Krém na dort připravíme opět v mixéru: začneme nejprve mixovat kešu ořechy s vodou a agáve sirupem. Když je krém naprosto bez hrudek, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Nakonec přidáme roztavený kokosový olej. Výsledkem musí být hladký krém se zcela spojenými ingrediencemi, který nalijeme na krustu. Inspiraci na další zdravé sladkosti najdete ve stejnojmenné kuchařce: ZDRAVÉ SLADKOSTI z nakladatelství Bookmedia.    
Zobrazit článek >
 
Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele
Jak moc zapomínáme na maličkosti všedních dnů. Neustále dokola se pachtíme za tím, abychom ráno vstali, připravili se do práce a děti do školy, po práci zase to stejné...nákupy, vyzvednutí dětí, a po všem tom shonu padneme do postele natolik unavení, že ani nevíme, co pěkného nám onen den přinesl. Kolikrát za den se zastavíte a uvědomíte si daný moment, to že jste tu, že jste zdraví, že jste vděční za to co už máte a taktéž, že můžete chtít víc...mnohem víc? Kniha ÚTERKY S MORRIEM popisuje příběh dvou, zdánlivě odlišných, lidí. Mitch Albom, autor knihy, po absolutoriu odcházel ze školy, a domníval se, že na něj čeká celý svět s otevřenou náručí. Nechtěl se stát pouhým článkem nějakého procesu, jako jeho strýc, který veškerý svůj čas trávil tím, že se snažil vydělávat velké peníze, ale život mu vlastně utekl mezi prsty. Ale nakonec dochází k tomu, že i jako velmi populární novinář se svému strýci začíná podobat. Mitch si v dobách studií oblíbil profesora Morrieho Schwartze, se kterým se setkává po dvaceti letech. Profesor je vážně nemocný a každý den se pro něj stává vzácností. Žije s myšlenkou na smrt každý nový den, protože ví, že už umírá. Morrie už od svých učitelských let vnímá svět a veškeré dění z jiného úhlu, než většina z nás. Mnoho lidí jej navštěvuje a probírají s ním různé životní situace. Taktéž i Mitch si u svého bývalého profesora zamlouvá další lekce, které probíhají každé úterý. Tato kniha vám dodá opravdu jiný náhled na svět, naučí, nebo alespoň vás vyzve k tomu, abyste si uvědomovali to dobré, co už máte a neztráceli čas titěrnostmi, které vám do života nevnesou nic zajímavého a obohacujícího. Možná, že budete nejprve cítit lítost, ale nakonec se budete ptát a žasnout nad tím: "Jak duševně silný člověk to byl, onen profesor Morrie?"
Zobrazit článek >
 
ActiMaris vás překvapí
ActiMaris Wundgel je 20 gramová tubička s gelem, který může pouze překvapit. Čirý gel je čistě přírodní produkt bez jakýkoli konzervantů a emulgátorů, vykazující velmi dobrou snášenlivost, protože je vyroben z ionizované zásadité vody, mořské soli obohacené o dalších 80 minerálů a energetický kyslík. Je určen k urychlení hojení ran i zánětů kůže a sliznic i té nejcitlivější a podrážděné kůže. Šetrně a bezbolestně dezinfikuje, čímž zastavuje případný zánět. Snižuje otoky a hydratuje okolí postižení. Zklidňuje a podporuje růst nových tkání. Právě pro všechny tyto účinky se hodí i obtížně se hojící bércové a diabetické vředy, puchýře, odřeniny, poranění a rány v ústech, v nose či na genitáliích a štípance. Ocení ho proto lidé, které trápí proleženiny, vředy, opary, akné a afty. Dobře se uplatní při hlubokých pooperačních ranách, které vyplňuje, tím výrazně urychluje jejich hojení uvnitř rány. Ošetří i plísňové infekce, opruzeniny, a lehčí spáleniny. A co je důležité – změkčuje již vzniklé jizvy. Zrekapitulujeme-li, tuba se jménem ActiMaris Wundgel je vlastně malou lékárnou do kapsy bez jakýchkoli vedlejších účinků. Dobrou službu prokáže dospělým i malým dětem. Nanáší se v silnější vrstvě na postižené místo nejméně 2x denně. Hlubší rány je po aplikaci vhodné zakrýt. Před použitím pečlivě prostudujte příbalový leták. Poradí, jak při konkrétních problémech postupovat. Gel ActiMaris najdete mezi Lékarenským sortimentem v sekci Zdraví našeho e shopu.    
Zobrazit článek >
 
Portugalština (nejen) pro samouky
Starý rok se blíží ke svému konci a s příchodem roku nového bývá zvykem, dávat si různá předsevzetí. Pro někoho je to dieta a pro jiného zase poučení ze svých minulých chyb. Ale co se k tomu všemu ještě vzdělávat? Nemusíte se ihned pustit do studia na vysoké škole, nebo se ihned zapisovat do nějakých kurzů. Můžete se například pustit do učení nového cizího jazyka a to v pohodlí domova nebo při cestě vlakem či autobusem do zaměstnání. Co říkáte na portugalštinu? Portugalština spadá mezi západní románské jazyky do iberorománské větve, spolu se španělštinou, katalánštinou a galicijštinou. Portugalština má dvě varianty psaného jazyka, které jsou často označovány jako Padrões (vzory, typy). Jsou to: Evropská a africká portugalština Brazilská portugalština Rozdíly mezi těmito variantami postihují slovní zásobu, výslovnost a syntax, obzvláště v jazyce hovorovém, zatímco v jazyce vyšších vrstev se tyto rozdíly tolik neprojevují. Někdy nespočívají rozdíly v tom, jaká slova se používají, ale jak často a s jakým slohovým příznakem. Pro stará slova to platí téměř bezvýhradně, zatímco nová slovní zásoba je více specifická pro danou zem. Výraznější rozdíly jsou v pravopise. Ve slovech, která obsahují skupiny cc, cç nebo ct, je v Brazílii první "c" vypouštěno, skupiny pc, pç nebo pt ztrácejí "p". Tato písmena nejsou vyslovována, jedná se o přežitky z latiny (tedy o uplatnění historického principu v pravopise). Brazilský jazyk není tolik konzervativní jako evropský, proto zde dochází k eliminaci nadbytečných znaků. Naučte se perfektně portugalský jazyk s učebnicí Portugalština (nejen) pro samouky. Tato učebnice je určena jak ke samostudiu, tak i pro výuku s lektorem. Kniha obsahuje 31 lekcí, ke každé lekci jsou vypsaná slovíčka s výslovností a českým překladem. Učebnice je zaměřena na evropskou portugalštinu a hlavními odlišnostmi portugalštiny brazilské se zabývá pouze ve dvou závěrečných lekcích. Součástí učebnice jsou CD s MP3 nahrávkami.
Zobrazit článek >
 
Tereza Horváthová: Kočička z kávové pěny
Tereza Horváthová narozená v roce 1973 se zabývá nejen psaním knížek pro děti. Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor francouzský jazyk a literatura. Již od mládí se zabývá spisovatelskou činností, ve které našla zalíbení již před absolvováním studií na vysoké škole. Na svém kontě má napsání několik prozaických děl, věnuje se taky poezii. Zaměřuje se na děti a mládež. Pracuje v rodinném nakladatelství Baobab. Se svým mužem Jurajem se věnuje taky překladům z francouzštiny. Píše též filmové scénáře. Může se pochlubit několika cenami za literaturu.  Autorka se zabývá taky redaktorskou činností. Přispívala třeba do časopisu Baoplán, Souvislosti nebo Revolver Revue.  Mezi oblíbené knihy autorky patří například dílo s názvem Modrý tygr nebo Max a Saša aneb zápisky z našeho domu.  My se dnes budeme trochu blíž věnovat dílu vydanému v roce 2011, které nese název Kočička z kávové pěny. Tato kniha nepatří pouze zmíněné spisovatelce, neboť text a hlavní příběhovou linku zpracovala pro nejmenší čtenáře Eva Volfová. Tereza Horváthová knihu doplnila úchvatnými ilustracemi.  Povídání je velmi jednoduché a stručné. Rozpráví zejména o teple domova. Kočička hledá domov dlouho a uvažuje, proč jím daný kraj či konkrétní místo může či nemůže být. Ilustrace jsou vyšívané, naskenované. Kritici pozitivně hodnotí nápad uměleckého ztvárnění.
Zobrazit článek >
 
Teď tu angličtinu konečně zvládnu!
Patříte mezi věčné začátečníky, a ne a ne se naučit anglicky? Klasicky začnete s opakováním prvních lekcí a nakonec se Vám do toho nabalí plno pracovních úkolů a rodina, no a nakonec si ani na angličtinu nevzpomenete. To je podobný příběh i dalších, kteří takzvaně s angličtinou, nebo jiným cizím jazykem, bojují. Před tím, než se opravdu pustíte do učení slovíček a gramatiky, dejte si čas a odpovězte si na otázky: Proč se chci naučit anglicky (německy, italsky, ...)? Co mi přinese znalost daného jazyka? Kolik času jsem ochotná/ý věnovat studiu? Jak se říká: "Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem." A je na tom více pravdy, než si myslíte. Nejen, že se Vám otevře cesta do světa a budete moci lépe komunikovat s domorodci, ale zároveň si můžete polepšit v zaměstnání. A stejně tak si můžete najít zahraniční přátele, se kterými si daný cizí jazyk můžete zdokonalovat. Není to skvělé? Začněte už nyní s učebnicí ANGLIČTINA No Problem. Její nevtíravý a nenáročný postup, jak se stále více zdokonalovat v angličtině je revoluční metodou, kterou si zamilovali ti, kteří v minulosti rezignovali na různé kurzy a celoanglické učebnice. Pročtěte se příběhem, který začíná v češtině a postupně je do něj přidáváno více a více anglických slovíček. Nakonec zjistíte, že jste schopni přečíst celou kapitolu pouze v angličtině a dokonce všemu rozumíte!
Zobrazit článek >
 
Fotoaparát PowerShot G7X Mark II
Pořizujte kvalitní fotografie, na kterých zachytíte společné chvíle s rodinou nebo přáteli. Fotoaparát PowerShot G1 X Mark II přináší výkon na úrovni zrcadlovky a všestrannost kompaktního fotoaparátu. Disponuje 12,8Mpix snímačem, šiřokoúhlým objektivem od 24 mm se světelností od F2. Velká plocha snímače 1,5" PowerShot G1 X Mark II odpovídá ploše snímače APS-C (18,7 × 14,0 mm). Jelikož fotoaparát využívá rozlišení 12,8 MP (3:2) a technologii CMOS od společnosti Canon, poskytuje kvalitu obrazu na úrovni zrcadlovky. Pomocí snímače pro fotografování s více poměry stran můžete při stejné efektivní ohniskové vzdálenosti pořizovat 12,8MP snímky s poměrem stran 3:2 i 13,1MP snímky s poměrem stran 4:3. Fotoaparát PowerShot G1 X Mark II disponuje 24mm ultraširokoúhlým objektivem s 5× optickým zoomem. Fotoaparát využívá precizní technologie a rozsáhlé odborné znalosti na poli objektivů společnosti Canon a přináší ostré snímky s vysokým rozlišením. Velký 1,5" snímač a objektiv f/2–3,9 s clonou s devíti lamelami zajišťují vynikající oddělení objektu od jemně rozostřeného pozadí. Vysoce kvalitní dotykový displej LCD s rozlišením 1,04 miliónu bodů využívá reprodukci barev sRGB pro vynikající barevnou přesnost, čistotu obrazu a kontrast. Díky otočnému displeji a intuitivnímu ovládání umožňuje fotoaparát PowerShot G1 X Mark II snadné a rychlé fotografování z neobvyklých úhlů. Jste-li zastánci tradičnějšího způsobu fotografování, můžete k fotoaparátu připojit volitelný elektronický hledáček s krátkou odezvou.
Zobrazit článek >
 
Multifunkční hrnec TEFAL
Dnešní doba umožňuje použití hrnců, ve kterých si můžete dopředu naprogramovat přípravu Vašeho jídla. Hotový pokrm pak může být ještě po nějakou dobu udržován v teplém stavu. Nádoby těchto hrnců se liší především svojí velikostí, a proto si může vybrat jak početná rodina, tak i jednotlivec. Tyto hrnce si pak s sebou můžete vzít i na chatu, kde uspoříte svůj čas a energie na vaření. Multifunkční hrnce dokáží nahradit většinu používaného nádobí. Lze v nich dusit, vařit, vařit v páře, smažit a dokonce i péct moučníky. Disponují řadou funkcí a nemusíte je neustále kontrolovat. Taktéž Vám odpadá míchání a obava z připálení pokrmu. FR491870 MULTIFUNKČNÍ HRNEC 7 v 1 Vám zaručí dokonalé vaření! Tohle je Versalio, inteligentní multifunkční fritéza a hrnec se 7 režimy pro přípravu pokrmů. Fritování, smažení, vaření na mírném ohni, restování, vaření/vaření těstovin a udržování teploty pokrmů - tohle všechno umí, aby vám usnadnil život! Je inteligentní, praktický a disponuje odnímatelným časovačem, abyste měli neustále přehled o době přípravy. Teplotu můžete nastavit v rozmezí 80 - 180 °C, což je zárukou dokonalého výsledku. Pokrmy můžete sledovat přes průhledné víko. Versalio: Všestranná multifunkční fritéza a hrnec 7 v 1 Fritování, smažení, vaření na mírném ohni, restování, vaření/vaření těstovin a udržování teploty pokrmů Nastavitelný termostat: 80 až 180 °C Nastavitelný objem oleje Odnímatelný časovač: poskytuje přehled o době přípravy pokrmu * Pokrmy můžete sledovat přes automatické průhledné víko. Snadné čištění: odnímatelnou nádobu a víko je možné mýt v myčce nádobí Vypínač s kontrolkou  
Zobrazit článek >
 
Rychlovarná konvice s termoregulací
Do Vánoc zbývá pouhý týden a stránky e shopů upozorňují, že doručení zboží do svátků nemohou garantovat. Tendence posledních let totiž naznačuje, přestože se obchodní centra praskají pod nápory kupujících ve švech, rostoucí tendenci pořizovat i základní spotřební zboží prostřednictvím virtuálních prodejen. Přirozeně pak roste tlak na přepravce, který v důsledku pociťují i ti, kteří posílají i jen balíčky svým blízkým. Dobrou zprávou proto je, nestihnete-li před svátky pořídit, po čem toužíte, že si svá dosud nesplněná přání můžete v našem e shopu splnit i v příštím roce. Například, zjistíte-li, že by vaší domácnosti výrazně prospěla moderní rychlovarná konvice, mohla by být konvice s termoregulací Cool Touch značky Concept skvělým tipem. Je určena pro větší domácnost, uvaříte v ní až 1,7 litru tekutiny. Elegantní konvice z kombinace nerezu a bílého plastu splňuje moderní environmentální trendy – stojí na podstavci umožňujícím podsvícenými tlačítky nastavení teploty ohřevu od 60 do 100° C. Disponuje ne zcela běžnou funkcí udržování teploty Keep Warm. Přirozeně má více, v tomto případě trojnásobnou, bezpečnostní ochranu, vodoznak a automatické vypínání. Rychlovarnou konvici s termoregulací Cool Touch najdete mezi kuchyňskými spotřebiči v sekci Zdraví našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Femibion 1 s vitamínem D3 bez jódu
Přípravek Femibion 1 s vitamínem D3 bez jódu, který je obohacen o kyselinu listovou a Metafolin, je určen pro ženy plánující těhotenství a pro těhotné ženy až do 12. týdne těhotenství. Těhotné ženy mají s ohledem na zajištění potřeb svého nenarozeného dítěte zvýšenou potřebu kvalitní výživy. Přípravek Femibion 1 s vitamínem D3 bez jódu poskytuje pečlivě vybrané složky potravy, zejména velmi důležité foláty (kyselinu listovou a Metafolin). Kyselina listová se významně podílí na dělení buněk, krvetvorbě a přispívá k růstu zárodečných tkání včetně placenty. Placenta pak zprostředkovává přenos živin k nenarozenému dítěti. Tělo kyselinu listovou přemění na jednodušší folát. Avšak organismus téměř 50 % žen nedokáže z genetických příčin přeměnit dostatečné množství kyseliny listové na tyto aktivní formy. Důvodem je porucha enzymu MTHFR. Metafolin (L-methylfolát) je biologicky aktivní forma folátu, která se v těle využije lépe než podaná kyselina listová. Metafolin obsažený ve Femibionu 1 může tělo využít přímo a to i u žen s MTHFR mutací. Aby se pokryly zvýšené nároky už od začátku těhotenství, měly by ženy dbát na dostatečný příjem folátu (kyseliny listové a Metafolinu) už od počátku plánování těhotenství. Mezi 22. a 28. dnem po početí se vyvíjí mozek, mícha a musí se uzavřít páteřní kanál. V tomto raném období většina žen ještě neví, že jsou těhotné. Z těchto důvodů obsahuje Femibion 1 kombinaci 400 μg kyseliny listové s odpovídajícím množstvím Metafolinu, aby se tak už od počátku zabezpečil jeho optimální přísun (hlavně u těch žen, které nemohou kyselinu listovou dobře metabolizovat).
Zobrazit článek >
 
Nejchutnější vánoční cukroví - medvědí pracny
Vánoční přípravy jsou spojené nejen s pečením cukroví, ale hlavně s tou omamnou vůní, která se line z našich kuchyní. Především aroma vanilky, skořice nebo hřebíčku, to jsou vůně, které máme pevně spjaté s dětstvím a s očekáváním Vánoc. Mezi nejoblíbenější vánoční cukroví patří dozajista vanilkové rohlíčky, linecké nebo perníčky. Některé cukroví lze upéct těsně před svátky, ale jiné zase potřebuje svůj čas na to, aby se uleželo a krásně zkřehlo. Především vánoční štóla, pokud jste si zvykli ji péct, potřebuje nejméně tři týdny, aby se rozležela a dala se konzumovat. Moje babička pekla velmi dobré linecké, do kterého přidávala citronovou a pomerančovou kůru. Také její medvědí pracny byly bezkonkurenční. Pokud jste je ještě nepekli, zkuste to s námi. RECEPT: Medvědí pracny Ingredience: 36 dkg hladké mouky 30 dkg másla 10 dkg moučkového cukru 15 dkg vlašských ořechů 3dkg kakaa skořice mletý hřebíček citronová kůra Postup: Pokud máte máslo z chladničky, nechte jej nejprve povolit, aby se s ním lépe pracovalo. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto a dáme je odpočinout přes noc do chladničky.  Druhý den těsto vyndáme a opět necháme lehce změknout. Poté z těsta odebíráme kousky, které natlačíme do formiček v slabé vrstvě. Naplněné formičky vyskládáme na plech a pečeme na 170°c asi 15 min.  Upečené pracny obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Vyzkoušejte další recepty z kuchařky Nejchutnější vánoční cukroví. Ke knize je přiložena forma, která usnadní přípravu vánočního cukroví.
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13