EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Rodina a děti

 
Mlsejte zdravě - raw čokoládový dort s banánem
Oblíbila jste si raw stravu, nebo si občas odlehčíte jídelníček a zkusíte si připravit něco zdravějšího? Ať už je to tak nebo jinak, v každém případě se vyplatí jíst zdravě, a to už nejen pro lepší zdraví, ale i pro vlastní pohodu a pocit. Nemusí se jednat jen o jídla slaná, ale zdravě se dá i mlsat. Pojďte si s námi připravit raw dortík, který zachutná i těm zapřísáhlým odpůrcům zdravé výživy. RECEPT: Raw čokoládový dort s banánem Ingredience na datlovou pastu: 3/4 hrnku datlí 1/2 hrnku vody Ingredience na korpus: 1/2 hrnku datlové pasty 1 hrnek vlašských ořechů 1 hrnek kešu ořechů 1 menší banán 1/4 kokosového oleje Ingredience na krém: 1 a 1/2 hrnku kešu ořechů 1 hrnek kakaa 1/2 sirupu z agáve 1 hrnek vody 1/2 hrnku datlové pasty 1/2 banánu špetka soli lžička vanilky Postup: Nejprve si připravíme datlovou pastu: vypeckujeme datle, zalijeme vodou a rozmixujeme je dohladka. Poté přejdeme k výrobě korpusu: do mixéru vložíme všechny ořechy a rozmixujeme je najemno. Přidáme ostatní ingredience a spojíme vše do jednoho těsta. Směs natlačíme do formy. Krém na dort připravíme opět v mixéru: začneme nejprve mixovat kešu ořechy s vodou a agáve sirupem. Když je krém naprosto bez hrudek, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Nakonec přidáme roztavený kokosový olej. Výsledkem musí být hladký krém se zcela spojenými ingrediencemi, který nalijeme na krustu. Inspiraci na další zdravé sladkosti najdete ve stejnojmenné kuchařce: ZDRAVÉ SLADKOSTI z nakladatelství Bookmedia.    
Zobrazit článek >
 
Úterky s Morriem aneb Poslední lekce mého učitele
Jak moc zapomínáme na maličkosti všedních dnů. Neustále dokola se pachtíme za tím, abychom ráno vstali, připravili se do práce a děti do školy, po práci zase to stejné...nákupy, vyzvednutí dětí, a po všem tom shonu padneme do postele natolik unavení, že ani nevíme, co pěkného nám onen den přinesl. Kolikrát za den se zastavíte a uvědomíte si daný moment, to že jste tu, že jste zdraví, že jste vděční za to co už máte a taktéž, že můžete chtít víc...mnohem víc? Kniha ÚTERKY S MORRIEM popisuje příběh dvou, zdánlivě odlišných, lidí. Mitch Albom, autor knihy, po absolutoriu odcházel ze školy, a domníval se, že na něj čeká celý svět s otevřenou náručí. Nechtěl se stát pouhým článkem nějakého procesu, jako jeho strýc, který veškerý svůj čas trávil tím, že se snažil vydělávat velké peníze, ale život mu vlastně utekl mezi prsty. Ale nakonec dochází k tomu, že i jako velmi populární novinář se svému strýci začíná podobat. Mitch si v dobách studií oblíbil profesora Morrieho Schwartze, se kterým se setkává po dvaceti letech. Profesor je vážně nemocný a každý den se pro něj stává vzácností. Žije s myšlenkou na smrt každý nový den, protože ví, že už umírá. Morrie už od svých učitelských let vnímá svět a veškeré dění z jiného úhlu, než většina z nás. Mnoho lidí jej navštěvuje a probírají s ním různé životní situace. Taktéž i Mitch si u svého bývalého profesora zamlouvá další lekce, které probíhají každé úterý. Tato kniha vám dodá opravdu jiný náhled na svět, naučí, nebo alespoň vás vyzve k tomu, abyste si uvědomovali to dobré, co už máte a neztráceli čas titěrnostmi, které vám do života nevnesou nic zajímavého a obohacujícího. Možná, že budete nejprve cítit lítost, ale nakonec se budete ptát a žasnout nad tím: "Jak duševně silný člověk to byl, onen profesor Morrie?"
Zobrazit článek >
 
ActiMaris vás překvapí
ActiMaris Wundgel je 20 gramová tubička s gelem, který může pouze překvapit. Čirý gel je čistě přírodní produkt bez jakýkoli konzervantů a emulgátorů, vykazující velmi dobrou snášenlivost, protože je vyroben z ionizované zásadité vody, mořské soli obohacené o dalších 80 minerálů a energetický kyslík. Je určen k urychlení hojení ran i zánětů kůže a sliznic i té nejcitlivější a podrážděné kůže. Šetrně a bezbolestně dezinfikuje, čímž zastavuje případný zánět. Snižuje otoky a hydratuje okolí postižení. Zklidňuje a podporuje růst nových tkání. Právě pro všechny tyto účinky se hodí i obtížně se hojící bércové a diabetické vředy, puchýře, odřeniny, poranění a rány v ústech, v nose či na genitáliích a štípance. Ocení ho proto lidé, které trápí proleženiny, vředy, opary, akné a afty. Dobře se uplatní při hlubokých pooperačních ranách, které vyplňuje, tím výrazně urychluje jejich hojení uvnitř rány. Ošetří i plísňové infekce, opruzeniny, a lehčí spáleniny. A co je důležité – změkčuje již vzniklé jizvy. Zrekapitulujeme-li, tuba se jménem ActiMaris Wundgel je vlastně malou lékárnou do kapsy bez jakýchkoli vedlejších účinků. Dobrou službu prokáže dospělým i malým dětem. Nanáší se v silnější vrstvě na postižené místo nejméně 2x denně. Hlubší rány je po aplikaci vhodné zakrýt. Před použitím pečlivě prostudujte příbalový leták. Poradí, jak při konkrétních problémech postupovat. Gel ActiMaris najdete mezi Lékarenským sortimentem v sekci Zdraví našeho e shopu.    
Zobrazit článek >
 
Portugalština (nejen) pro samouky
Starý rok se blíží ke svému konci a s příchodem roku nového bývá zvykem, dávat si různá předsevzetí. Pro někoho je to dieta a pro jiného zase poučení ze svých minulých chyb. Ale co se k tomu všemu ještě vzdělávat? Nemusíte se ihned pustit do studia na vysoké škole, nebo se ihned zapisovat do nějakých kurzů. Můžete se například pustit do učení nového cizího jazyka a to v pohodlí domova nebo při cestě vlakem či autobusem do zaměstnání. Co říkáte na portugalštinu? Portugalština spadá mezi západní románské jazyky do iberorománské větve, spolu se španělštinou, katalánštinou a galicijštinou. Portugalština má dvě varianty psaného jazyka, které jsou často označovány jako Padrões (vzory, typy). Jsou to: Evropská a africká portugalština Brazilská portugalština Rozdíly mezi těmito variantami postihují slovní zásobu, výslovnost a syntax, obzvláště v jazyce hovorovém, zatímco v jazyce vyšších vrstev se tyto rozdíly tolik neprojevují. Někdy nespočívají rozdíly v tom, jaká slova se používají, ale jak často a s jakým slohovým příznakem. Pro stará slova to platí téměř bezvýhradně, zatímco nová slovní zásoba je více specifická pro danou zem. Výraznější rozdíly jsou v pravopise. Ve slovech, která obsahují skupiny cc, cç nebo ct, je v Brazílii první "c" vypouštěno, skupiny pc, pç nebo pt ztrácejí "p". Tato písmena nejsou vyslovována, jedná se o přežitky z latiny (tedy o uplatnění historického principu v pravopise). Brazilský jazyk není tolik konzervativní jako evropský, proto zde dochází k eliminaci nadbytečných znaků. Naučte se perfektně portugalský jazyk s učebnicí Portugalština (nejen) pro samouky. Tato učebnice je určena jak ke samostudiu, tak i pro výuku s lektorem. Kniha obsahuje 31 lekcí, ke každé lekci jsou vypsaná slovíčka s výslovností a českým překladem. Učebnice je zaměřena na evropskou portugalštinu a hlavními odlišnostmi portugalštiny brazilské se zabývá pouze ve dvou závěrečných lekcích. Součástí učebnice jsou CD s MP3 nahrávkami.
Zobrazit článek >
 
Tereza Horváthová: Kočička z kávové pěny
Tereza Horváthová narozená v roce 1973 se zabývá nejen psaním knížek pro děti. Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor francouzský jazyk a literatura. Již od mládí se zabývá spisovatelskou činností, ve které našla zalíbení již před absolvováním studií na vysoké škole. Na svém kontě má napsání několik prozaických děl, věnuje se taky poezii. Zaměřuje se na děti a mládež. Pracuje v rodinném nakladatelství Baobab. Se svým mužem Jurajem se věnuje taky překladům z francouzštiny. Píše též filmové scénáře. Může se pochlubit několika cenami za literaturu.  Autorka se zabývá taky redaktorskou činností. Přispívala třeba do časopisu Baoplán, Souvislosti nebo Revolver Revue.  Mezi oblíbené knihy autorky patří například dílo s názvem Modrý tygr nebo Max a Saša aneb zápisky z našeho domu.  My se dnes budeme trochu blíž věnovat dílu vydanému v roce 2011, které nese název Kočička z kávové pěny. Tato kniha nepatří pouze zmíněné spisovatelce, neboť text a hlavní příběhovou linku zpracovala pro nejmenší čtenáře Eva Volfová. Tereza Horváthová knihu doplnila úchvatnými ilustracemi.  Povídání je velmi jednoduché a stručné. Rozpráví zejména o teple domova. Kočička hledá domov dlouho a uvažuje, proč jím daný kraj či konkrétní místo může či nemůže být. Ilustrace jsou vyšívané, naskenované. Kritici pozitivně hodnotí nápad uměleckého ztvárnění.
Zobrazit článek >
 
Teď tu angličtinu konečně zvládnu!
Patříte mezi věčné začátečníky, a ne a ne se naučit anglicky? Klasicky začnete s opakováním prvních lekcí a nakonec se Vám do toho nabalí plno pracovních úkolů a rodina, no a nakonec si ani na angličtinu nevzpomenete. To je podobný příběh i dalších, kteří takzvaně s angličtinou, nebo jiným cizím jazykem, bojují. Před tím, než se opravdu pustíte do učení slovíček a gramatiky, dejte si čas a odpovězte si na otázky: Proč se chci naučit anglicky (německy, italsky, ...)? Co mi přinese znalost daného jazyka? Kolik času jsem ochotná/ý věnovat studiu? Jak se říká: "Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem." A je na tom více pravdy, než si myslíte. Nejen, že se Vám otevře cesta do světa a budete moci lépe komunikovat s domorodci, ale zároveň si můžete polepšit v zaměstnání. A stejně tak si můžete najít zahraniční přátele, se kterými si daný cizí jazyk můžete zdokonalovat. Není to skvělé? Začněte už nyní s učebnicí ANGLIČTINA No Problem. Její nevtíravý a nenáročný postup, jak se stále více zdokonalovat v angličtině je revoluční metodou, kterou si zamilovali ti, kteří v minulosti rezignovali na různé kurzy a celoanglické učebnice. Pročtěte se příběhem, který začíná v češtině a postupně je do něj přidáváno více a více anglických slovíček. Nakonec zjistíte, že jste schopni přečíst celou kapitolu pouze v angličtině a dokonce všemu rozumíte!
Zobrazit článek >
 
Fotoaparát PowerShot G7X Mark II
Pořizujte kvalitní fotografie, na kterých zachytíte společné chvíle s rodinou nebo přáteli. Fotoaparát PowerShot G1 X Mark II přináší výkon na úrovni zrcadlovky a všestrannost kompaktního fotoaparátu. Disponuje 12,8Mpix snímačem, šiřokoúhlým objektivem od 24 mm se světelností od F2. Velká plocha snímače 1,5" PowerShot G1 X Mark II odpovídá ploše snímače APS-C (18,7 × 14,0 mm). Jelikož fotoaparát využívá rozlišení 12,8 MP (3:2) a technologii CMOS od společnosti Canon, poskytuje kvalitu obrazu na úrovni zrcadlovky. Pomocí snímače pro fotografování s více poměry stran můžete při stejné efektivní ohniskové vzdálenosti pořizovat 12,8MP snímky s poměrem stran 3:2 i 13,1MP snímky s poměrem stran 4:3. Fotoaparát PowerShot G1 X Mark II disponuje 24mm ultraširokoúhlým objektivem s 5× optickým zoomem. Fotoaparát využívá precizní technologie a rozsáhlé odborné znalosti na poli objektivů společnosti Canon a přináší ostré snímky s vysokým rozlišením. Velký 1,5" snímač a objektiv f/2–3,9 s clonou s devíti lamelami zajišťují vynikající oddělení objektu od jemně rozostřeného pozadí. Vysoce kvalitní dotykový displej LCD s rozlišením 1,04 miliónu bodů využívá reprodukci barev sRGB pro vynikající barevnou přesnost, čistotu obrazu a kontrast. Díky otočnému displeji a intuitivnímu ovládání umožňuje fotoaparát PowerShot G1 X Mark II snadné a rychlé fotografování z neobvyklých úhlů. Jste-li zastánci tradičnějšího způsobu fotografování, můžete k fotoaparátu připojit volitelný elektronický hledáček s krátkou odezvou.
Zobrazit článek >
 
Multifunkční hrnec TEFAL
Dnešní doba umožňuje použití hrnců, ve kterých si můžete dopředu naprogramovat přípravu Vašeho jídla. Hotový pokrm pak může být ještě po nějakou dobu udržován v teplém stavu. Nádoby těchto hrnců se liší především svojí velikostí, a proto si může vybrat jak početná rodina, tak i jednotlivec. Tyto hrnce si pak s sebou můžete vzít i na chatu, kde uspoříte svůj čas a energie na vaření. Multifunkční hrnce dokáží nahradit většinu používaného nádobí. Lze v nich dusit, vařit, vařit v páře, smažit a dokonce i péct moučníky. Disponují řadou funkcí a nemusíte je neustále kontrolovat. Taktéž Vám odpadá míchání a obava z připálení pokrmu. FR491870 MULTIFUNKČNÍ HRNEC 7 v 1 Vám zaručí dokonalé vaření! Tohle je Versalio, inteligentní multifunkční fritéza a hrnec se 7 režimy pro přípravu pokrmů. Fritování, smažení, vaření na mírném ohni, restování, vaření/vaření těstovin a udržování teploty pokrmů - tohle všechno umí, aby vám usnadnil život! Je inteligentní, praktický a disponuje odnímatelným časovačem, abyste měli neustále přehled o době přípravy. Teplotu můžete nastavit v rozmezí 80 - 180 °C, což je zárukou dokonalého výsledku. Pokrmy můžete sledovat přes průhledné víko. Versalio: Všestranná multifunkční fritéza a hrnec 7 v 1 Fritování, smažení, vaření na mírném ohni, restování, vaření/vaření těstovin a udržování teploty pokrmů Nastavitelný termostat: 80 až 180 °C Nastavitelný objem oleje Odnímatelný časovač: poskytuje přehled o době přípravy pokrmu * Pokrmy můžete sledovat přes automatické průhledné víko. Snadné čištění: odnímatelnou nádobu a víko je možné mýt v myčce nádobí Vypínač s kontrolkou  
Zobrazit článek >
 
Rychlovarná konvice s termoregulací
Do Vánoc zbývá pouhý týden a stránky e shopů upozorňují, že doručení zboží do svátků nemohou garantovat. Tendence posledních let totiž naznačuje, přestože se obchodní centra praskají pod nápory kupujících ve švech, rostoucí tendenci pořizovat i základní spotřební zboží prostřednictvím virtuálních prodejen. Přirozeně pak roste tlak na přepravce, který v důsledku pociťují i ti, kteří posílají i jen balíčky svým blízkým. Dobrou zprávou proto je, nestihnete-li před svátky pořídit, po čem toužíte, že si svá dosud nesplněná přání můžete v našem e shopu splnit i v příštím roce. Například, zjistíte-li, že by vaší domácnosti výrazně prospěla moderní rychlovarná konvice, mohla by být konvice s termoregulací Cool Touch značky Concept skvělým tipem. Je určena pro větší domácnost, uvaříte v ní až 1,7 litru tekutiny. Elegantní konvice z kombinace nerezu a bílého plastu splňuje moderní environmentální trendy – stojí na podstavci umožňujícím podsvícenými tlačítky nastavení teploty ohřevu od 60 do 100° C. Disponuje ne zcela běžnou funkcí udržování teploty Keep Warm. Přirozeně má více, v tomto případě trojnásobnou, bezpečnostní ochranu, vodoznak a automatické vypínání. Rychlovarnou konvici s termoregulací Cool Touch najdete mezi kuchyňskými spotřebiči v sekci Zdraví našeho e shopu.
Zobrazit článek >
 
Femibion 1 s vitamínem D3 bez jódu
Přípravek Femibion 1 s vitamínem D3 bez jódu, který je obohacen o kyselinu listovou a Metafolin, je určen pro ženy plánující těhotenství a pro těhotné ženy až do 12. týdne těhotenství. Těhotné ženy mají s ohledem na zajištění potřeb svého nenarozeného dítěte zvýšenou potřebu kvalitní výživy. Přípravek Femibion 1 s vitamínem D3 bez jódu poskytuje pečlivě vybrané složky potravy, zejména velmi důležité foláty (kyselinu listovou a Metafolin). Kyselina listová se významně podílí na dělení buněk, krvetvorbě a přispívá k růstu zárodečných tkání včetně placenty. Placenta pak zprostředkovává přenos živin k nenarozenému dítěti. Tělo kyselinu listovou přemění na jednodušší folát. Avšak organismus téměř 50 % žen nedokáže z genetických příčin přeměnit dostatečné množství kyseliny listové na tyto aktivní formy. Důvodem je porucha enzymu MTHFR. Metafolin (L-methylfolát) je biologicky aktivní forma folátu, která se v těle využije lépe než podaná kyselina listová. Metafolin obsažený ve Femibionu 1 může tělo využít přímo a to i u žen s MTHFR mutací. Aby se pokryly zvýšené nároky už od začátku těhotenství, měly by ženy dbát na dostatečný příjem folátu (kyseliny listové a Metafolinu) už od počátku plánování těhotenství. Mezi 22. a 28. dnem po početí se vyvíjí mozek, mícha a musí se uzavřít páteřní kanál. V tomto raném období většina žen ještě neví, že jsou těhotné. Z těchto důvodů obsahuje Femibion 1 kombinaci 400 μg kyseliny listové s odpovídajícím množstvím Metafolinu, aby se tak už od počátku zabezpečil jeho optimální přísun (hlavně u těch žen, které nemohou kyselinu listovou dobře metabolizovat).
Zobrazit článek >
 
Nejchutnější vánoční cukroví - medvědí pracny
Vánoční přípravy jsou spojené nejen s pečením cukroví, ale hlavně s tou omamnou vůní, která se line z našich kuchyní. Především aroma vanilky, skořice nebo hřebíčku, to jsou vůně, které máme pevně spjaté s dětstvím a s očekáváním Vánoc. Mezi nejoblíbenější vánoční cukroví patří dozajista vanilkové rohlíčky, linecké nebo perníčky. Některé cukroví lze upéct těsně před svátky, ale jiné zase potřebuje svůj čas na to, aby se uleželo a krásně zkřehlo. Především vánoční štóla, pokud jste si zvykli ji péct, potřebuje nejméně tři týdny, aby se rozležela a dala se konzumovat. Moje babička pekla velmi dobré linecké, do kterého přidávala citronovou a pomerančovou kůru. Také její medvědí pracny byly bezkonkurenční. Pokud jste je ještě nepekli, zkuste to s námi. RECEPT: Medvědí pracny Ingredience: 36 dkg hladké mouky 30 dkg másla 10 dkg moučkového cukru 15 dkg vlašských ořechů 3dkg kakaa skořice mletý hřebíček citronová kůra Postup: Pokud máte máslo z chladničky, nechte jej nejprve povolit, aby se s ním lépe pracovalo. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto a dáme je odpočinout přes noc do chladničky.  Druhý den těsto vyndáme a opět necháme lehce změknout. Poté z těsta odebíráme kousky, které natlačíme do formiček v slabé vrstvě. Naplněné formičky vyskládáme na plech a pečeme na 170°c asi 15 min.  Upečené pracny obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Vyzkoušejte další recepty z kuchařky Nejchutnější vánoční cukroví. Ke knize je přiložena forma, která usnadní přípravu vánočního cukroví.
Zobrazit článek >
 
SONY A6000Y, 16-50+55-210mm
Zachytit nejvzácnější chvíle můžete nejen svým zrakem, ale také kvalitním fotoaparátem. Blíží se Vánoce a tak můžete obdarovat někoho z Vaší rodiny, kdo rád fotografuje, nebo dokonce i sebe samu. Zachyťte vzácné okamžiky s rodinou, jak rostou Vaše děti i zajímavé kulturní akce na fotoaparát SONY A6000Y, 16-50+55-210mm, 24,3Mpix. Tento fotoaparát přináší špičkové rozlišení 24 MP, rychlé automatické ostření, snadné přenášení. Díky hledáčku OLED Tru-Finder™, ručnímu ovládání a řadě objektivů je skvělou alternativou zrcadlovek. Na rozdíl od mnoha konkurentů kombinuje rychlé hybridní automatické ostření modelu α6000 silné stránky jak automatického fázového ostření, tak ostření s detekcí kontrastu. Nejrychlejší automatické ostření na světě dělá z modelu α6000 jeden z nejuniverzálnějších dostupných fotoaparátů s vyměnitelným objektivem: při pouhých 0,06 sekundy máte jistotu, že získáte dokonalý snímek v každé situaci od rodinných událostí až po sport a přírodu. Lepší snímky začínají u větších snímačů a α6000 převyšuje řadu přístrojů v kategorii. APS-C nabízí 1,6× větší plochu než snímače typu 4/3 a 13× větší než typy 1/2,3 obvyklé u kompaktních fotoaparátů. To vede k vynikající kvalitě snímků. Díky trojnásobné rychlosti zpracování je procesor BIONZ X™ schopný přesně zachytit textury, snížit rozmazané detaily a potlačit viditelný šum v konkrétních oblastech pro ostré snímky. Všechny tyto výhody se stejně uplatňují u fotografií i u videa. Součástí balení je 16–50mm objektiv s motorovým zoomem a 55–210mm teleobjektiv.
Zobrazit článek >
 
Dokonalý pomocník s vysáváním iRobot Roomba 896
Předvánoční úklid můžete vyřešit tak, že vezmete všechno z gruntu a poklidíte kdeco a kdejaký kout Vašeho domova, nebo si ušetříte čas, který pak můžete věnovat sobě, manželovi nebo dětem. Co třeba vysávání? Pokud máte malé děti nebo domácí mazlíčky, a potrpíte si na čistou podlahu a koberce, zajísté víte, že se neubráníte každodennímu vysávání. Přenechte vysávání, a to nejen před vánocemi, robotickému vysavači iRobot Roomba 896. Zajistí Vám nadstandardní kvalitu úklidu a vy už se nebudete muset o vysávání starat. Inteligentní navigace iAdapt jej provede každičkým zákoutím vaše bytu či domu a zajistí tak precizní úklid všech nečistot, které detekuje nejen opticky, ale i akusticky. Třístupňový čisticí systém AeroForce, velkokapacitní sběrný koš, nízká hladina hluku, pohodlné ovládání přes mobilní aplikaci iRobot HOME - to je Roomba 896, s kterou bude váš život zase o trochu pohodlnější. iRobot Roomba 896 má funkci odloženého úklidu, tudíž můžete zvolit den a čas, kdy chcete, aby robot začal uklízet. Nevadí mu tma ani překážky, takže vždy důkladně uklidí i bez vaší přítomnosti. iRobot nabízí plánování úklidu na každý den v jiný čas. Robota si nastavíte například tak, aby uklízel třikrát v týdnu a robot týden co týden v naplánovaný čas uklidí. Tím udržuje stabilně čistou podlahu.
Zobrazit článek >
 
Xari kočárek 3G hnědý
Každý rok přichází i do dětského světa nějaké trendy. Pokud jste milovnice módy, jistě máte tušení o tom, jaké doplňky pro děti jsou právě in. V současné době jsou v kurzu tóny hnědé, béžové a zlaté. Právě z toho důvodu vás v našem článku upozorňujeme na oblíbený Xari kočárek, který se drží moderních tradic. Při výběru kočárku pro vašeho potomka je důležité brát ohled hned na několik bodů. Proberte si místa, kde se nejčastěji budete s kočárkem pohybovat. Bydlíte u lesů nebo naopak potřebujete tradičně městský kočárek? Berte ohled na funkčnost vozítka. Kolečka by měla být pokud možno otočná o 360°, dále by měl mít kočárek pohodlnou rukojeť a snadno by se měl dát rozložit. Samozřejmostí by měla být funkční ruční brzda. Na oblibě některých kočárků přidává i omyvatelnost. Každý kočárek samozřejmě musí dbát na stoprocentní pohodlnost pro dítě. Kromě polohování je dobré vybírat takový typ kočárku, který lze přizpůsobit na terén nebo na velikost dítěte. Kočárek Xari lze rázem změnit na několik typů vozítka. Patentovaný sedák se po otevření zipu změní na korbičku pro miminko, za několik sekund z něj zase přestavíte sedák pro batole. Sedák má pak tři polohy sklonu. Ke kočárku si navíc můžete dokoupit autosedačku, přebalovací tašku, fusak, držák na nápoje, síťku proti hmyzu, slunečník nebo stylové pouzdro. Stane se designový kočárek Xari i vaším pomocníkem?  
Zobrazit článek >
 
Multifunkční kuchyňský robot Sencor
Advent je, mimo jiné, obdobím půstu a zvýšené aktivity v kuchyni. Nadcházející svátky jsou důvodem, proč se některé hospodyňky snaží blýsknout svým kulinářským uměním a fantazií. Běhají proto po obchodech a shromažďují množství ingrediencí, což ale svátkům patří. Všechen tento shon vyžaduje dostatek času, kterého ale nikdy nazbyt není. Právě příprava vánočních hodů může být záminkou k zakoupení nové pomůcky do domácnosti. Proč? Protože významně usnadňují a urychlují všechno to vaření a pečení, kterému se dokáže vyhnout jen ignorant. Trh jich nabízí neuvěřitelné množství s nepřeberným výběrem funkcí. Možná jste si, stejně jako já, oblíbili pastelově vybarvenou sérii spotřebičů značky Sencor. Cenově dostupné spotřebiče nepřehlédnutelného designu a barevnosti obohatí vzhled a funkčnost vaší kuchyně. Nepochybně vám umožní rozvinout své kulinářské schopnost a dovednosti. Jasně zelený multifunkční robot STM 3771GR je nepřehlédnutelným pomocníkem pro každou domácnost. Nabízí 15 kusů příslušenství. Spolehlivě míchá, šlehá, hněte. Dokáže dokonce krájet maso a plnit uzeniny. Právě proto stojí na protiskluzových nožkách a je vybaven tepelnou pojistkou, aretací ramene a regulací otáček. Veškeré příslušenství lze samozřejmě mýt v myčce nádobí. Multifunkční robot s obdobnou výbavou u nás naleznete i jiných barevných variantách. Prohlédněte si sekci Elektroniky pro domácnost v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Upéct vánoční štólu? V troubě SHARP to hravě zvládnete!
Vánoční štóla je druhem vánočního pečiva, který pochází ze sousedního Německa. Svým tvarem představuje malého Ježíška zabaleného v plenkách. V našich domácnostech se peče jen zřídka, sice si ji můžete zakoupit v některém z obchodů s potravinami, kde je nabízejí ve vícero chuťových variantách, ale o té domácí víte, co jíte. Štóla je specifická tím, že ji musíte upéct nejméně tři týdny před Vánocemi. Musí se pořádně zaležet, aby se propojily všechny chutě a štóla změkla. Proto Vám přináším můj oblíbený recept už nyní, abyste si mohla přikoupit potřebné suroviny a včas se pustit do pečení. RECEPT: Vánoční štóla s marcipánem Ingredience: 240 g rozinek jumbo 50 g kandované směsi ovoce 3 pol. lžíce hnědého rumu 200 g celých mandlí 1 kostka droždí 150 ml mléka 130 g cukru krupice 200 g másla vejce 2 žloutky špetka soli 150 g marcipánu 3 lžíce griotky 500 g polohrubé mouky nastrouhaná kůra z jednoho menšího citronu vanilková esence moučkový cukr na husté posypání upečené štoly Postup: Rozinky a kandované ovoce namočíme přes noc do rumu. Ve velké misce necháme vzejít kvásek s droždí se lžící cukru a vlahém mlékem. Zpracujeme těsto ze zbytku cukru, mouky, vajíčka, žloutků, Zbytek cukru,100 g změklého másla, citronové kůry, soli a vanilkové esence.  Nakonec do těsta vmícháme ovoce namočené v rumu. Necháme asi 40 minut kynout. Marcipán prehněteme s griotkou. Vykynuté těsto vyválíme do dvou obdélníků a doprostřed položíme souběžně s delší stranou kousky marcipánu a oloupané na kousky nakrájené mandle. Těsto uchopíme za delší stranu a přeložíme ho tak, aby překrývalo marcipán. Zbývající třetinu přehrneme navrch. Uprostřed vytvoříme dlaní žlábek. Stejně uděláme i druhý plát. Obě štoly položíme na vymaštěný plech a necháme ještě 20 minut kynout. Předehřejeme troubu na 180 °C. Pečeme dozlatova, (asi hodinu). Ještě teplé je potřeme zbylým máslem a pocukrujte. Po vychladnutí pevně zabalíme do alobalu a necháme tři týdny odležet. Tuto štólu můžete upéct například ve vestavné troubě SHARP KS-70S50BSS. Tato vestavná trouba je v energetické třídě A a disponuje 78litrovým objemem. Elektrická trouba Sharp KS-70S50BSS v černém provedení nabízí 10 programů. Trouba vám díky možnosti čištění párou a hladkému vnitřnímu smaltu Easy to Clean Enamel usnadní čištění a díky vyjímatelnému vnitřnímu sklu Remove&Wash vše půjde velmi rychle.  
Zobrazit článek >
 
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
Zhruba dvacet let si u nás doma nakládáme vlastní krouhané zelí. Máme k tomu speciální kameninovou nádobu, kam se bílé, nakrouhané a osolené zelí natlačí a nechá se takzvaně zkvasit. Minulý rok jsem se rozhodla, že si tímto způsobem zkusím připravit červené zelí, ke kterému jsem přidala kopr a hořčičné semínko. Výsledek byl naprosto vynikající a zelí zachutnalo i malým dětem. Letos jsem udělala směsku z pekingského zelí, červené papriky, mrkve, cibulky a salátové okurky. Samozřejmě, že jsem použila mořskou sůl a hořčičné semínko. Pokud si chcete tuto směs připravit, budete potřebovat: 2 hlávky pekingského zelí, které jsem pokrájela na kostky, taktéž 2 červené papriky, 4 střední mrkve jsem oloupala a nastrouhala na hrubém struhadle, okurku na plátky a 4 cibulky, použila jsem jarní, jsem pokrájela na kolečka. Při cpaní této směsi do sklenice o obsahu 3,7 litrů se mi nedostávalo potřebného láku, kterým musí být zelenina zalitá. Proto jsem převařila vodu a lehce ji dosolila, ne moc, protože samotná zelenina už byla prosolená. Takto připravenou zeleninu je nutné přitlačit, aby se lák držel nad zeleninou. Já jsem použila kolečko z balzy a kámen. Pozor na to, aby kámen neobsahoval žulu. Vše musí být stoprocentně čisté. Sklenici jsem uzavřela a u radiátoru nechám stát zhruba týden. Poté si zeleninu předělám do menších sklenic a uskladním v lednici. Kvašená zelenina udržuje zdravou střevní mikroflóru, která je potřebná pro správné trávení. Kromě je tato zelenina velice bohatá na minerály, vitamíny, enzymy a probiotika, zvyšuje imunitu a pomáhá vylučovat toxiny z těla. Krom toho Vás zbaví únavy, sníží stresové napětí a vysoký krevní tlak. Přes zimu, kdy je velice obtížné zakoupit chutnou zeleninu, se kvašená zelenina stává více než důstojnou náhradou zeleniny čerstvé. Zkuste si připravit zdravou a chutnou kvašenou zeleninu. Postupy k přípravě naleznete v knize KVAŠENÁ ZELENINA PRO ZDRAVÍ A VITALITU.
Zobrazit článek >
 
Sušička potravin EKD001 Chanpigno
Nedávno jsem vyslechla v českém rozhlase úvahu nadúrodě jablek. Komentátorka popisovala aleje jabloní, o jejichž plody nikdo nestojí. Současně se podivovala nad skutečností, že řetězce stále nabízejí především jablka z dovozu a tedy drahá. Krátce na to mi jeden kamarád zavolal s dotazem, zda bych nechtěla část nadúrody ze zahrady. Šlo mu především o jablka, která jsou v tomto roce mimořádně sladká. Možná jste se zamysleli podobně, jako zmíněná paní redaktorka: co s takovým množstvím ovoce a zeleniny? Jak je co nejlépe zužitkovat, aby dlouho chutnala a nedošla k úhoně? Samozřejmě je může zavařit, tedy vyrobit z nich kompoty, marmelády, zmrazit jako dřeně a kdo ví co ještě. V naší rodině je oblíbenou metodou sušení. Tato šetrná, přitom rychlá metoda nadbytečné ovoce, zeleninu, bylinky a třeba i ořechy uchová na dlouhé období bez rizika předčasné zkázy. Především sušené ovoce ocení hlavně děti, dospělé potěší třeba houby a zelenina do polévky. A  v čem dary ze zahrady nejlépe sušit? Třeba v sušárně potravin Chanpigno EKD 001 značky Esperanza. Je složena z pěti pater plastových „talířů“, na nichž suroviny zvolna a šetrně usušíte například během noci. Je široká 33,5 centimetrů, vysoká 28 centimetrů a hluboká 33 centimetrů. Přestože sušárna nemá regulaci teploty, sušenému obsahu rozhodně neublíží – má vestavenou ochranu proti přehřátí. Je s ní snadná manipulace, protože váží jen 2,5 kilogramu. Sušárnu EKD001 Chanpigno najdete v sekci Eletronika v našem e shopu.
Zobrazit článek >
 
Jak skládat puzzle? I
V našem magazínu pro muže jste si mohla všimnout článku, který shrnoval několik nejvýznamnějších důvodů k tomu, proč skládat puzzle. Pokud jste si článek ještě nepřečetla, můžete druhou sekci magazínu navštívit a udělat tak nyní. Tedy vlastně ne úplně hned, nejprve tu pro vás máme návod k tomu, jak vlastně puzzle skládat. Řadíte dílky k sobě stejnými metodami jako my nebo máte svou speciální taktiku? Základem je dobré místo pro skládání Skládejte puzzle ideálně na jednobarevné ploše, která nebude příliš splývat s většinou dílků. Ke skládání si vyberte takové místo, na kterém budete moci puzzle ponechávat i v době, kdy jej zrovna neskládáte. Většina výrobců uvádí rozměry poskládaného puzzle, tak prvně přeměřte plochu, abyste si pojistila, že se na vámi vybrané místo skutečně celý obrázek vejde. Důležitým bodem je taky světlo. Ideálně puzzle skládejte v okolí okna, abyste na činnost dobře viděla. V případě, že s puzzlem pracujete i večer, otestujte umělé světlo. Neměla byste si na puzzle svítit jen bodovými lampičkami, neboť ty vytvoří nepříjemný odraz, kvůli kterému nejen na dílky dobře neuvidíte, ale taky vás z něj pěkně budou bolet oči. Pokud vám po domě běhají domácí mazlíčci, uchovávejte puzzle v místě, na které nemůžou nebo jej jakýmkoliv způsobem zabezpečte. I malé děti při kontaktu s puzzlem dokáží provést pořádnou neplechu. 
Zobrazit článek >
 
Jak skládat puzzle? II
Můžete třídit Pokud skládáte puzzle o velkém množství dílků, rozhodně se vyplatí nejprve si jednotlivé součástky roztřídit. Můžete tak učinit nejlépe podle barev. Do jednoho místa přidávejte díly žluté a béžové, do druhého modré. Důležité je taky to, abyste jednotlivé součástky puzzle otočila barvou vzhůru a následně na ně dobře viděla. V rámci třídění taky vyjměte všechny kousky s rovnou hranou, které budou tvořit okraj, jak se brzy dozvíte, ten je strategicky nejvhodnější skládat jako první. Nejprve okraje Vlastně to již bylo řečeno v předchozím odstavci. Pokud skládáte puzzle s velkým počtem dílků, určitě je výhodné nejprve si složit okraj a následně až jeho vnitřek. Okrajových dílků nikdy není zas tak tolik a jejich skládání vám půjde od ruky. Ze začátku je nemusíte zkoumat, stačí, když dílky poskládáte k sobě. Díky okrajům navíc dostanete základní barevné ohraničení díky kterému budete moci snáz pokračovat dál nebo lépe zapasujete poskládaný motiv.   Skládejte společné prvky a nejlehčí motivy To je asi jasné. Nemusíte skládat od kraje, právě naopak. Zaměřte se na prvky, které vám k sobě ladí a pak postupujte dál. Kousky celého puzzle je vhodné skládat uprostřed rámečku, ať je pak nemusíte složitě přenášet. Části můžete mít rozeseté uprostřed puzzle. Pospojujete je, až přijde čas. Nejtěžší na konec V závěru budete samozřejmě třeba připojit zbylé dílky a pospojovat jednotlivé části k sobě. Podívejte se na výsledný obrázek a dílky přemístěte do patřičných zón. Pak už vám nezbyde nic jiného než je zkoušet, do jakých míst se váš dílek zrovna vejde. 
Zobrazit článek >
 
Fantastický notebook od Apple
MacBook Pro s procesory Intel Core osmé generace dostává výpočetní výkon úplně jinam. 15palcový model teď má 6jádrový Intel Core i9, který je až o 70 procent rychlejší než předchozí generace a má rychlost Turbo Boost až 4,8 GHz. A 13palcový MacBook Pro s Touch Barem je teď díky čtyřjádrovému procesoru až dvakrát rychlejší než předchozí generace. Takže profesionální úlohy jako kompilování kódu, rendrování 3D modelů, přidávání speciálních efektů, vrstvení mnoha stop nebo enkódování videa teď budeš zvládat podstatně rychleji. Pro vyšší výkon při práci s velkými soubory nebo souběžné používání několika profesionálních aplikací ve virtuálních počítačích si teď MacBook Pro můžeš objednat až s 32 GB vysoce výkonné 2400MHz paměti DDR4. Každý 15palcový model MacBooku Pro má samostatnou grafiku, která spojuje fantastický výkon s mimořádnou energetickou účinností. A každé samostatné GPU teď má standardně 4 GB paměti GDDR5, která zaručuje plynulou, bezprostřední odezvu profesionálních úloh, třeba rendrování 3D titulků ve Final Cutu Pro X. 13palcový MacBook Pro s Touch Barem má výkonnou integrovanou grafiku se 128 MB zabudované paměti DRAM – dvojnásobkem proti předchozí generaci – která akceleruje grafické úlohy. To znamená víc času udělat něco skvělého. Ohromně rychlá SSD jednotka MacBooku Pro dosahuje rychlosti sekvenčního čtení až 3,2 GB/s. 15palcový model se dá objednat až se 4TB SSD úložištěm a 13palcový MacBook Pro je k dispozici až s 2TB SSD úložištěm. Takže s sebou můžeš nosit i své největší soubory, třeba velké knihovny fotek nebo videoprojekty. Systém startuje, spouští několik aplikací najednou a importuje ohromné soubory bleskově. A díky čipu Apple T2 se všechno za chodu automaticky šifruje. Thunderbolt 3 v jednom univerzálním portu spojuje ohromnou šířku pásma s mimořádnou všestranností standardu USB‑C. Jedním konektorem s propustností 40 Gb/s – dvojnásobnou proti Thunderboltu 2 – přenáší data, napájecí příkon i video. A protože jsou obě velikosti MacBooku Pro k dispozici se čtyřmi porty, můžeš si vybrat, z které strany co zapojíš. Existující zařízení jde snadno připojit kabelem nebo adaptérem. Navíc je Thunderbolt 3 reverzibilní, takže ať konektor zapojíš jakkoli, vždycky to bude správně. Jak by se vám líbil nový pracovní parťák MacBook Pro 13'' i5 2.3GHz/8G/256/TB/CZ ve stříbrném provedení?
Zobrazit článek >
 
Zachyťte vám drahé okamžiky profesionálním fotoaparátem Canon
PowerShot G9X Mark II SL je profesionální kompaktní fotoaparát v ultratenkém provedení. Snímač typu 1.0. Objektiv se světelností od f/2.0, 3" LCD s dotykovým ovládáním, Wi-Fi a Bluetooth, nabíjení přes USB. Kreativita a možnosti ovládání stejné jako u zrcadlovek. S tímto profesionálním ultratenkým fotoaparátem, jenž vloží rychlý a vysoký výkon do vaší dlaně, můžete vytvářet nádherně ostré snímky a stabilní filmy v každé situaci. Používejte přesně tolik ovládání, kolik chcete. Nechejte fotoaparát, ať pracuje sám, nebo využijte řadu profesionálních funkcí k posunutí snímků na nové umělecké úrovně. Snímejte a sdílejte snadno úžasné a dokonale stabilní filmy Full HD, i když běžíte, a vyjádřete se neomezenými způsoby pomocí plně kreativního ovládání. Objevte svou tvořivost mnoha chytrými funkcemi, které usnadní zachycení hvězdné oblohy, jedinečných snímků a krátkých filmových klipů s profesionálními výsledky. Specifikace fotoaparátu: 1.0 – velký snímač pro špičkové výsledky Intelligent IS – stabilní snímky a filmy v každé situaci Bluetooth – Stálé připojení mezi fotopaparátem a chytrým zařízením F/2 – vysoká světelnost výkonné zpracování procesorem DIGIC 7 pohodlné nabíjení pomocí USB kabelu 3" dotykový LCD – jednoduché dotykové ovládání mimořádně rychlé automatické zaostřování a kontinuální snímání ve formátu RAW
Zobrazit článek >
 
Myčka na nádobí PHILCO
Chcete zrekonstruovat kuchyň a přemýšlíte o myčce na nádobí? Co třeba myčka značky PHILCO: Volně stojící myčka nádobí PHILCO PDA 15103 X v nerezovém provedení disponuje velmi úspornou energetickou třídou A+++ a nabízí 10 programů mytí. Myčka se ideálně hodí do velké rodiny díky kapacitě až na 15 sad nádobí. Na displeji můžete sledovat průběh programu, nebo nastavit odložený start či dětskou pojistku, která uzamkne ovládání. Zajisté oceníte i nastavitelný horní koš a příborovou zásuvku. Programy: Předmytí – pro oplach a uvolnění zbytků potravin před hlavním mytím Rychlé mytí 18 – pro málo zašpiněné nádobí od kávy, čaje, mléka, zeleniny Rychlé mytí 30 – program s teplotou 40°C pro málo zašpiněné nádobí Eco 50°C – s teplotou 50°C pro běžně zašpiněné nádobí Super 50 – pro nádobí ušpiněné od polévek, omáčky, těsta, vajec, brambory, apod. Denní mytí – s teplotou 60°C určen pro běžně zašpiněné nádobí Dvojí mytí 65°C – kombinuje nízký tlak vody v horním rozstřikovacím rameni s vysokým tlakem v dolním rozstřikovacím rameni, proto můžete kombinovat různě zašpiněné nádobí Auto 30°C – 50°C – program s automatickým nastavením doby mytí, teploty a množství vody podle míry zašpinění Auto 50°C – 60°C – program s automatickým nastavením doby mytí, teploty a množství vody podle míry zašpinění Auto 60°C – 70°C – program s automatickým nastavením doby mytí, teploty a množství vody podle míry zašpinění
Zobrazit článek >
 
Jak vést děti k sebedůvěře
Určitě, když si vzpomenete na svá školní léta, tak se Vám vybaví některý ze spolužáků, který se občas stal terčem posměšků nejen pro jiné děti, ale dokonce i pro učitele. Možná jste to zažila i Vy sama, že jste si vůbec nevěřila, třeba z důvodu, že Vás vlastní rodiče zaklínali větami: "Ty zase vypadáš.", "Nebreč! Všichni se na tebe dívají a budou se ti smát.", "Z tebe nikdy nic kloudného nebude." a jiné jedovaté výroky. Jenomže tito rodiče se ke svým dětem chovají tak, jak to sami viděli u svých rodičů. A pokud jste to zažila na vlastní kůži, zajisté víte, možná i nyní, jak těžce se potýkáte se životem v určitých situacích. Třeba si neumíte říci o něco, co byste chtěla, nebo neděláte věci, které chcete dělat, jen aby Vás okolí a především rodina nepomluvili. Určitě nechcete, aby takto vyrůstalo i Vaše dítě. Ať už se na všech dětských duších, které si absolutně nevěří, provinil kdokoliv, důležité je, aby děti cítily pevné zázemí ve své rodině! Rodiče jsou ti, kteří dávají příklady do života a proto mají tu moc, aby, ač to třeba sami nezažili, pomohli v dítěti posílit sebedůvěru. Je to velmi důležité, protože mu tím usnadníte budoucí život a zvládání životních výzev. Pokud nevíte jak na to, zakupte si knihu JAK VÉST DĚTI K SEBEDŮVĚŘE. Kniha vás povede k tomu, jak přispět, aby se šťastné, spolehlivé a zodpovědné dítě stalo úspěšným dospělým, schopným vyrovnat se se stresy reálného světa.  
Zobrazit článek >
 
Z babiččina receptáře - Lokše
Velmi často vzpomínám, na dobroty z babiččiny kuchyně. Nejen moje dvě babičky, také dědové, byli excelentní kuchaři, ale i moje prababička. Jeji kremrole byly vyhlášené svojí jemností a unikátní chutí po celém okolí. A když prababička mohla, tak je pekla na různé akce, jako byly svatby nebo narozeniny. Od jedné z mých babiček ráda vzpomínám na "turnaj". Nejedná se o žádný zápas, ale o skvělý bramborový recept. Taktéž, když už jsme u brambory, pekla skvělé bramborové lokše. Nevíte oč se jedná? Zkuste si je připravit: RECEPT: Bramborové lokše na sladko Ingredience: 400 g uvařených brambor (den dopředu) 130 g hladké mouky 4 g soli sádlo na pomaštění povidla Postup: Uvařené, oloupané a studené brambory nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto, z kterého uděláme váleček asi jako na bramborové knedlíky. Babička pekla lokše na plotýnce, ale pokud nemáte, postačí vám litinová pánev. Pánev nebo plotýnku necháme zahřívat. V kastrůlku rozehřejeme sádlo na pomaštění lokší a připravíme si mašlovačku nebo štěteček na potírání placek. Části těsta odkrajujeme a na pomoučeném vále rozvalujeme na tenké placky silné 2-3 mm. Do rozpálené litinové pánve vložíme placku a necháme ji postupně opéct z obou stran. Zhruba 3 až minutky. Na těstě se budou vořit tmavé flíčky, které nejsou na závadu. Upečenou placku potřeme sádlem. Poté placky natíráme povidly a srolujeme jako palačinky. Avšak náplň může být i maková, nebo se tyto lokše hodí i jako příloha k masu. Připomeňte si další chutné recepty s kuchařkou Z BABIČČINA RECEPTÁŘE, kterou zakoupíte v eshopu.    
Zobrazit článek >
 
Nejdéle vydávaný a nejoblíbenější komiks u nás - Čtyřlístek
Kdo z rodičů, kteří mají děti, by neznal komiksovou čtveřici: Fifinku, Myšpulína, Pinďu a Bobíka. Tito zvířecí kamarádi, kteří si říkají Čtyřlístek jsou nejstarším komiksem, který v České republice (dříve v Československu) vychází. Už od roku 1969 provází jejich příběhy naše dětství. Tento komiks patří nejen k nejstarším u nás, ale také, troufám si konstatovat, k nejoblíbenějším. Fifinka - je bílá fenky s růžovou mašlí na hlavě, přináší ženský element, stará se o domácnost, vaří, uklízí a zašívá oblečení. Nemá ráda nepořádek, a když po sobě ostatní členové Čtyřlístku neuklízejí. Myšpulín - je černý kocour, geniální profesor a vynálezce, který ve své laboratoři vymýšlí a konstruuje různé vynálezy, které často zachrání hrdiny ze šlamastyky. Pinďa - zajíc v červených kalhotech, je takový strašpytel, je tichý a bojácný, ale často dokáže svůj strach překonat. Bobík - prasátko, jedlík i sportovec, ale spíše jako silák než atlet. Jeho síla mu v různých spletitých situacích přichází vhod, protože je nebojácný, ale často i popudlivý. Pokud Vaše děti ještě neznají tuto čtveřici kamarádů, kteří společně prožívají zajímavá dobrodružství, zakupte jim leporelo ČTYŘLÍSTEK SE PŘEDSTAVUJE. Jedná se o klasické skládací leporelo, jehož námětem je život u Čtyřlístku v průběhu kalendářního roku. Obrázky jsou doprovázeny krátkými jednoduchým texty.
Zobrazit článek >
 
Zavařujte v mikrovlnné troubě - květák
Konzervace a zavařování se opet vrací do našich domácností. Mnozí jsou přesvědčeni o tom, že je tento způsob zdravější a příjde nás levněji, než dané výrobky z obchodů. Pravdou je, že když si doma připravíme ovocný kompot, marmeládu nebo domácí paštiku, víme co jíme a můžeme si doladit i veškeré chutě a ingredience, které chutnají právě nám. Moje babičky a stejně tak i moje maminka zavařovaly téměř vše, co na zahrádce vyrostlo a uzrálo. Dokonce i můj děda dokázal připravit velmi chutný sterilovaný květák. A jeho recept na sladkokyselý květák praktikuji dodnes. Zavařovací hrnec nevlastním a tak jsem přešla na zavařování v elektrické troubě nebo v mikrovlnné troubě. RECEPT: Sladkokyselý sterilovaný květák Ingredience: 7 větších květáků 4 l vody 1 l octa (ocet si nadávkujte dle vlastní chuti, někdo má rád méně/více kyselé) 170 g soli (stejně tak dávkujte i sůl) 220 g cukru ( -II- i cukr) 2 pol. lžíce hořčičných semínek 1 pol. lžíce celého pepře 16 kuliček nového koření 5 bobkových listů pro lepší chuť můžete přidat do každé sklenice (nakrájenou cibuli na půlkolečka, mrkev na kolečka a snítku kopru) Postup: Omyjeme květák a rozřežeme jej na malé růžičky. Naskládáme květák (s cibulí, mrkví a koprem) do sklenic. Svaříme si lák (voda, ocet, sůl, cukr a koření). Zalijeme květák lákem a do každé sklenice přidáme po kousku koření z láku. Zavařování v mikrovlnné troubě: 0,7 l sklenice se vlní 6 min na 700W. Když bude více sklenic, čas se znásobí. Při vyšším výkonu se čas zkracuje (např. při 900W se 0,7l sklenice dělá 4,7 min). Víčka mohou být  šroubovací i klasiká na zamáčknutí. Při plnění sklenic dbejte na to, abyste neplnili až po okraj, nechte nějaký prostor od vrchu. Zkuste zavařování v krásné designové mikrovlnné troubě SHARP R 25AM. Profesionální mikrovlnná trouba zaujme svým výkonem mikrovln 2100 W. SHARP R 25AM vyniká velmi jednoduchým ovládáním, mimořádně rychlou přípravou jídla a svými kompaktními rozměry.    
Zobrazit článek >
 
Jak reagovat na hloupé narážky
Někdy se nám všem občas stane, že proti nám někdo, ať už je to kolega v práci nebo tchýně, vysloví hloupou narážku. Pohotová odpověď funguje pouze v případě, že ji vyslovíte opravdu pohotově. V tu chvíli máte pouze krátkou chvilku na to, abyste si rozmyslela odpověď. Pokud budete dlouho zvažovat trefnou odpověď, nakonec ji ze sebe nevypravíte. Připravte si takzvané "instantní věty". Tyto věty se nemusí bezpodmínečně týkat daného útoku. Jejich obsahem může být cokoliv, což je vlastně jejich výhodou, protože je můžete využít v nejrůznějších situacích. Zásadou je, abyste postupovala co nejjednodušší cestou. Nesnažte se o originalitu. Zásadní je, abyste vůbec nějak zareagovala a překvapila útočníka, který počítá s tím, že Vás na jeho hloupé řeči nic nenapadne. V situaci, kdy jste použila cizí slovo jinak, než jste měla a Váš kolega si Vás vychutnává tím, že Vás opraví, můžete použít věty:  "S vámi to tedy zamávalo." "To se dějí věci." V situaci, kdy na Vás padnou nemístné poznámky ohledně Vašeho stylu oblékání: "Váš smysl pro humor je neuvěřitelný. Nechcete s tím někde vystupovat?" "To je Váš způsob, jak mne pozvat na večeři?" Vytrénujte se v mistra slova proti hloupým poznámkám na Vaši osobu. Nenechte na sebe plivat jedy druhých, ale zároveň vyjděte ze slovního pinpongu jako vítězka. S knihou Trénink slovní sebeobrany Vám to půjde snadno a lehce. Najdete zde spousty užitečných rad a cvičení proti hloupým narážkám druhých.    
Zobrazit článek >
 
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni!
Roste-li vám na zahrádce nebo poblíž domu černý bez, máte po ruce celou přírodní lékárnu. Bez černý (Sambucus nigra L.) - je hojně rostoucí keř s intenzivně vonícími květy. Kvete od května do června a jeho plody dozrávají během měsíců srpna a září. Kromě označení černý bez se můžete setkat i s názvy: bezinky, kozičky, smradinky nebo psí bez. Je to velice ceněná léčivka. Ve farmacii se používají především bíložluté květy, ze kterých se připravují čaje a nálevy. Z bezinkových plodů se vyrábí chutný likér a z květů lze připravit vynikající osvěžující perlivý nápoj. Květy obsahují glykosidy, organické kyseliny, slizy, tříslovinu, silice aj. Působí potopudně, mírně protizánětlivě a mají močopudný účinek. Plody obsahují antokyanová barviva, organické kyseliny, kyanogenní glykosidy, vitamíny B, C, A, pektin aj. Šťáva z čerstvých plodů působí projímavě. Sušené květy se přidávají do čajových směsí, které působí proti horečkám při nachlazení. Taktéž podporují pocení a snížení teploty. Příznivé účinky mají i proti kašli a zahlenění. Přečtěte si více o tomto bylinném záraku v knize "Černý bez". Kniha vás provede historií a botanikou, dozvíte se zde o síle, která se ukrývá v černém bezu, co vše lze z této byliny využít k léčitelství, jak využít černý bez v Kneippově terapii a mnoho zajímavých a užitečných receptů.  
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků I. část
Posezení s přáteli u dobrého vína, nebo lenošení u oblíbeného filmu přímo láká k nějakému nezdravému mlsání. Pokud máte skryté zásoby čokolád nebo smažených brambůrků, chápu, že je to nejjednodušší občerstvení a rychlé dodání energie, ale ty následky! Zkuste si napříště udělat raději zásoby něčeho dobrého, ale zároveň takového, co prospěje Vašemu zdraví. Co třeba oříšky! Obsahují proteiny, které Vás zasytí, jejich zdravé tuky dodají potřebnou energii a navíc jsou velmi chutné. A pokud víte, že nikdo z Vašich přátel není na oříšky alergický, můžete je podávat i k dobrému vínu. Navíc posílíte Váš organismus, neboť oříšky obsahují vitamíny a minerály. ARAŠÍDY - nebo jinak zvané buráky se neřadí do skupiny oříšků, jedná se o luštěninu, která obsahuje vysoké procento proteinů. Buráky jsou také velmi bohaté na tuky. Vyrábí se z nich burákové máslo, které je velmi oblíbenou pochoutkou v Americe. U této pochutiny je důležité dbát na jejich uskladnění, protože jsou velmi náchylné na tvoru plísní. KEŠU - poznáte je podle jejich typického tvaru, který připomíná ledvinky. Plody kešu jsou bohaté na taniny nebo vitamin C. Dále jsou velmi bohaté na draslík, hořčík, vápník a železo. Mají méně tuku než burské oříšky. Kešu patří mezi oblíbenou a zdravou pochoutku. PARA - rostou na velmi vysokém stromě Juvii ztepilé v deštných pralesích. Plody kvůli vysokému obsahu tuků po vyloupání rychle žluknou, nevyloupané a chlazené vydrží až dva roky. Ořechy jsou bohaté na tuky, proteiny a sacharidy. Taktéž obsahují minerály, jako jsou: draslík, fosfor, hořčík, selen, zinek a železo. Nejlépe chutnají v syrovém stavu. Vychutnejte si zdravé mlsání a zakupte si PARA OŘECHY značky Allnature, které Vám nabízíme v 500 g a 1000 g balení.
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků II. část
Kromě toho, že oříšky obsahují proteiny, zdravé tuky, viatmíny a minerály, a jsou prospěšné pro naše zrdaví, je nutné brát v potaz, že tato pochutina patří mezi nejčastější alergeny. Proto, než je podáte, v jakékoliv úpravě, Vašim přátelům, optejte se, zda-li netrpí alergií. Ořechy jsou také náchylné k tvorbě plísní, proto při jejich koupi dbejte na datum spotřeby a na podmínky, při kterých se v obochodech skladují. LÍSKOVÉ OŘECHY - jsou velmi bohaté na tuky a předevšímna mononenasycené mastné kyseliny, proteiny a vitamín E. Získává se z nich lískový olej, který se hojně využívá při výrobě čokolád. MANDLE - pěstují se například na Moravě v Hustopečích, kde naleznete nejunikátnější sad mandloní v naší republice. Z mandlí se vyrábí marcipán, což je velmi chutná cukrářská surovina. Dále je velmi oblíbený mandlový olej využívaný v kosmetickém průmyslu. Mandle obsahují mnoho tuků, jsou bohaté na proteiny a vlákninu. Mezi obsažené vitamíny se řadí vitamín E a z minerálů to jsou: draslík, fosfor, hořčík, mangan a zinek. VLAŠSKÉ OŘECHY - patří mezi nejchutnější a nejkonzumovanější ořechy. Nejvíce se využívají jako mleté při pečení vánočního cukroví nebo dortů. Dále jsou součástí výroby ořechového likéru a taktéž se z nich lisuje vynikající a vysoce kvalitní olej. Vlašské ořechy jsou bohaté na polynenasycené mastné kyseliny, jenž plní podpůrnou funkci na činnost našeho srdce, cév, zraku, mozku, a udržují normalní hladinu cholesterolu v krvi. Vlašské ořechy zakoupíte v našem e-shopu: zde V našem eshopu nabízíme velmi chutné MANDLE z produkce firmy Allnature v 500 g balení.    
Zobrazit článek >
 
Slané pečení: Koláč s masem a paprikou
Svatební koláče nebo tradiční frgály, to jsou dobroty, které znám od mojí prababičky, která byla vyhlášená svými cukrářskými výrobky na svatby. Avšak nejen na sladko se dají upéct chutné koláče. Já si letos zakoupila knihu SLANÉ PEČENÍ z edice nakladatelství APETIT a jelikož doma rádi ochutnáváme něco nového, zkoušíme i slané koláče. Takovým koláčem, který naplníte například tvarohem upraveným ve slané variantě s cibulkou nebo pikantní masovou směsí, můžete překvapit Vaši rodinu například k sobotnímu obědu či večeři. RECEPT: Koláč s masem a paprikou Ingredience na těsto: 450 g hladké ci polohrubé mouky (dávám půl na půl) 1/2 lžičky soli (mořské) 225 g másla (nebo směs máslo sádlo půl na půl) 2 vejce 2 lžíce červeného vinného octa Ingredience na náplň: 350 g vepřové panenky (na tenké plátky) 1/2 lžičky mleté papriky (uzená příchuť) 6 nasekaných stroužků česneku mořská sůl pepř 3 pol. lžíce olivového oleje 1 velká červená paprika (nakrájet na nudličky) 3 cibule (nakrájet na plátky) 3 rajčata (můžete spařit, oloupat a zbavit semínek - já nechávám se semínky i s kůží - nakrájet na kostky) 2 lžíce nasekané petrželky 1 chilli paprička (nakrájet na kolečka) 2 vejce (uvařit natvrdo s nakríjet na kolečka) Postup: Z mouky, soli a tuku vyprucejeme v míse drobenku. Přidáme 1 vejce a ocet. Postupně přidáme asi 2 lžíce studené vody, aby vzniklo nelepivé těsto. Těsto propracujeme rukama dohladka. Uděláme z těsta kouli, kterou zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladna. Nakrájené maso posypeme mletou paprikou, smícháme se lžící česneku, oreganem, solí a pepřem. Necháme také 30 minut odležet. V pánvi zahřejeme olivový olej a velmi zprudka na něm opečeme maso. Ve stejné pánvi pak opečeme papriky, cibuli a později i zbylý česnek doměkka. Přisypeme rajčata, petrželku a osolíme. Zahříváme tak dlouho, dokud omáčka ze zeleniny nezhoustne. Předehřejeme troubu na 175oC. Z těsta vyválíme na pomoučeném vále dvě centimetr silné placky. Jednou vyložíme otvírací formu o průměru 25 cm. Na dno natřeme polovinu omáčky, přidáme maso, vrstvu chilli papričky a navrch dáme kolečka vajec. Na vejce dáme zbytek omáčky. Přiklopíme druhou plackou těsta a utěsníme okraj. Uprostřed koláče rozkrojíme otvor pro únik páry. Pečeme 30 minut a pak potřeme vajíčkem. Dopékáme 15 - 20 minut. Vyzkoušejte další velice zajímavé a chutné recepty z knihy SLANÉ PEČENÍ.
Zobrazit článek >
 
Na výlet do Vídně I. část
Nejen letní období je stvořeno k dovoleným a k cestování, ale i barevný a slunečný podzim má na cestách své nenahraditelné kouzlo. A nemusíte jezdit daleko. Co třeba Vídeň? V tomto článku vás pozvu do Vídně na historické památky, které stojí za to, abyste je viděli. 1.) Zámek Schönbrunn je nejznámější rakouský zámek, který býval císařskou letní rezidencí - od té doby nestačil ztratit nic ze své majestátnosti a krásy. Návštěva interiéru zámku Vám nabídne přehlídku obytných i ceremoniálních prostor objektu. Celý komplex je obrovský a kromě samotného zámku a rozlehlého přilehlého parku sestává ze zoologické zahrady (Tiergarten), Muzea kočárů (Wagenburg muzeum), skleníků Palmenhaus a Wustenhaus a altánu Gloriette. 2.) Hofburg leží v centru na Ringstrasse blízko ostatních hlavních památek a nejližší stanice metra je Museumsquartier. V minulosti zde sídlili členové rakouské vládnoucí dynastie a z bývalého hradu vytvořili grandiózní rezidenční sídlo plné přepychu a císařské záře. 3.) Karlskirche, jinak také kostel Svatého Karla Boromejského, je hrdě označován jako největší barokní chrám na sever od Alp a své přezdívce rozhodně nedělá ostudu. Je to majestátná stavba nacházející se na důležitém dopravním uzlu vídeňské městské dopravy - náměstí Karlsplatz. 4.) Národní divadlo Burgtheater stojí přímo naproti vídeňské radnici na vnitřním městském okruhu Ringstrasse. Řadí se mezi nejstarší a zároveň nejvýznamnější představitele divadelního umění německy mluvících zemí a obyvatelé Vídně ho s oblibou familiérně nazývají"Burg". 5.) Radnice se nachází na ulici Ringstrasse vedle stanice metra Rathaus. Je to neobyčejně poutavá stavba často vyzdobená květinami a vlajkami a v noci osvícená. Vydejte se do Vídně a kromě prohlídky historických budov můžete ulevit svým nohám a dopřát si relaxaci v některé z vyhlášených kaváren či restaurací. Průvodcem po Vídni vám bude kniha VÍDEŇ VÍKEND z nakladatelství Lingea. Knihu doplňují různé zajímavosti z oblasti historie, současnosti, kultury i gastronomie. Pod klopami obálky najdete mapku městských částí, rozkládací mapu města a plán sítě veřejné dopravy. Nechybí ani základní slovníček a fráze.
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13