EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Sladké muffiny a vše o nich

Publikováno od Kamila Spoustová

Znáte typy muffinů? Jak se vlastně správně připravují? 

Muffin je sladké pečivo, které se od ostatních sladkých pochoutek odlišuje hlavně svým tvarem a množstvím cukru. Muffin se obvykle vejde do dlaně dospělého člověka, tvar má zakulacený a jeho spodek tvoří vroubkovaný košíček. Co se týče cukru, tak muffin je jedním z druhů nejméně sladkého pečiva.

Typy muffinů

Muffiny v pohárcích

Tyto muffiny zná asi každý. Tvoří je forma z papíru a jejich tvar je houbovitý. Můžete si upéct nespočetné množství druhů těchto muffinů, například čokoládové, ovocné, kokosové nebo oříškové. Pokud ráda experimentujete, přidejte do muffinů dýně, datle nebo třeba okurku. Tyto muffiny se pečou jak tmavé, čokoládové, tak i světlé, vanilkové.

Anglický muffin

Všechny muffiny však nemají houbovitý tvar. Příkladem muffinů naprosto jiného tvaru jsou anglické dobroty. Anglickým muffinem je nazýván světlý kynutý chléb. Jeho průměr činí obvykle maximálně 10 cm. Slouží jako klasický chleba a nebo i jako zákusek například ke kávě. Z anglického muffinu se postupně vyvinul muffin americký.

Kukuřičné muffiny

Základem pro kukuřičné muffiny je samozřejmě kukuřičná mouka. Tento typ je oblíbený hlavně v USA. Jejich specialitou je podávat muffin s chilli.

Košonky

Suroviny, které určitě musíte do pravých košonek přidat? Žádné. Každá ingredience je správná. Dejte do nich zkrátka to, co doma najdete. Tento typ muffinů vznikl za války, kdy byl všeho nedostatek. Hospodyňky přidaly do surovin, které doma našly větší množství cukru a vytvářely tak sladké pochoutky.

Máte ráda muffiny? V tom případě neváhejte a nějaké si upečte. Knihu Snadné muffiny najdete zde