EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Sladké pečení: Laskonky

Publikováno od Marcela Matalová

Také si očas zavzpomínáte na své dětství a na dobroty z cukrárny. Především ty z nás, kterým je okolo čtyřicítky a více. Nechci tvrdit, že dnešní cukrárenské výrobky jsou na jedno kopyto, ale faktem zůstává, že se chuťově nevyrovnají tomu co bývalo, a za to mne klidně ukamenujte, ale je to tak!

Avšak nechci hodnotit nabídky cukráren, neboť neznám, a nikdy nepoznám, produkty, které nabízejí všechny cukrárny, co se chutí a ingrediencí týče. Dnes vám chci nabídnout recept na vynikající domácí laskonky.

RECEPT: Laskonky

Ingredience:

  • 175 g bílků
  • 500 g pískového cukru na svaření
  • 75 g pískového cukru na zašlehání
  • 175 g kokosu nebo mletých ořechů, lze použít i mandle

Postup:

  1. Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme část cukru.
  2. Větší díl cukru zalijeme vodou tak, aby byl všechen cukr navlhčený a svaříme na nit.
  3. Tento cukrový rozvar nalijeme do ušlehaných bílků a dál šleháme do vychladnutí.
  4. Nakonec zamícháme kokos nebo ořechy.
  5. Přes šablonu roztíráme na papírem vyložený plech oválky.
  6. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 140oC.
  7. Až laskonky naskočí snížíme teplotu na 80oC a dosušujeme.
  8. Hotové laskonky poznáme, když jdou sundat z papíru.
  9. Laskonky plníme ořechovým nebo kávovým krémem.

Zkuste i jiné sladké recepty z kuchařky Jak připravit domácí dorty a koláče z nakladatelství INFOA.