Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Slané pomazánky I

Publikováno od Kamila Spoustová

Míváte u vás doma časté návštěvy? Nebo jen vaše rodina od vás neustále vyžaduje domácí svačinové pochoutky? Už si nevíte rady s tím, co nového jako občerstvení přichystat? Inspirujte se v této sérii článků s recepty na slané pomazánky. Věřte, že všichni, kteří je ochutnají, se budou ještě dlouho olizovat. A co je nejlepší? Příprava téměř každé pomazánky vám nezabere více než pár minut.

Mrkvová pomazánka

Budete potřebovat:

Mrkev (3 větší kusy)

Cibuli (1 ks)

Majonézu (4 lžíce) nebo tvaroh (8 lžic)

Cukr (1 lžičku)

Pažitku (5 lžiček)

Sůl a pepř

Postup:

Cibuli nakrájejte nadrobno, k ní přimíchejte nastrouhanou mrkev, majonézu a ostatní suroviny.

Cottage pomazánka

Cottage sýr přírodní (1 balení)

Mrkev (1 ks)

Pažitku (10 lžiček)

Řecký jogurt (3 lžíce)

Nastrouhejte mrkev, tu přisypte do Cottage sýra, přidejte jogurt a na závěr pomazánku zasypte pažitkou.

Pomazánka ze sýra feta

Máslo (70 g)

Pomazánkové máslo (30 g)

Sýr feta (100 g)

Zakysanou smetanu (100 g)

Petrželku nebo jarní cibulku (1 svazek)

Nejprve pořádně promíchejte másla se zakysanou smetanou. Poté vmíchejte rozmačkaný feta a promíchejte. Směs můžete přímo vyšlehat. Na závěr nakrájejte petrželku nebo jarní cibulku najemno a promíchejte.

Vajíčková pomazánka se zakysanou smetanou

Vejce (6 ks)

Zakysanou smetanu (200 g)

Hořčici (2 lžíce)

Cibuli (1 ks)

Sůl a pepř

Vajíčka uvařte natvrdo. Vařte je minimálně 8 minut, aby byla opravdu tvrdá. Následně je nekrájejte nadrobno nebo propasírujte přes sítko. Cibuli prokrájejte a smíchejte se zakysanou smetanou, hořčicí, přidejte sůl a pepř a na závěr i vejce. Pomazánka chutná výborně ozdobená kapiemi.

Další inspiraci najdete například v knize Pomazánky Dona, kterou koupíte zde