Slané pomazánky III

A jaké pomazánky si připravíme dnes, sledujte tento seriálový pomazánkový speciál a načerpejte inspiraci pro vaše každodenní kuchyňské čáry.
Sýrová pomazánka s kousky šunky
Budete potřebovat:
Šunku (200 g)
Pomazánkové máslo (1/2 kelímku)
Tavený sýr (150 g)
Cibuli (1 ks)
Postup:
Cibuli rozkrájejte na jemné kousky a osmahněte ji na pánvi. Nemusíte dozlatova, stačí, aby cibule trochu změkla. Přidejte nakrájenou šunku a mírně ji orestujte. Mezitím smíchejte pomazánkové máslo se sýrem. Jakmile směs z pánve vychladne, přidejte ji do másla. Můžete dochutit hořčicí nebo kečupem.
Křenová pomazánka z tvarohu
Budete potřebovat:
Tvaroh (200 g)
Zakysanou smetanu (60 g)
Vejce (4 ks)
Křen (4 lžíce)
Jarní cibulku (1 ks)
Sůl a pepř
Postup:
Vajíčka uvařte natvrdo. Smíchejte tvaroh se zakysanou smetanou a ochuťte je. Nastrouhejte křen na nudličky a přidejte ho do směsi. Zasypte pomazánku jarní cibulkou a nakrájenými vejci. Vše dobře promíchejte. A vida, pochoutka je na světě. Křen samozřejmě přidávejte dle vašich chutí, pomazánku lze vytvořit výrazně pálivější, stačí přidat více křenu.
Tradiční česneková pomazánka
Budete potřebovat:
Lučinu (150 g)
Pomazánkové máslo (80 g)
Majonézu (3 lžíce)
Jarní cibulku (1 ks)
Česnek (5 stroužků, můžete samozřejmě přidat více, záleží na vaší chuti)
Hrozny bílé (pár kusů na ozobu)
Postup:
Smíchejte majonézu, pomazánkové máslo, lučinu a nakrájenou jarní cibulku. Prolisujte česnek a vmíchejte ho do směsi. Dosolte a opepřete pomazánku, jak je libo. Tato dobrota se hodí na menší jednohubky. Skvěle chutná s bílým hroznovým vínem. Nakrájejte kuličky na poloviny a vždy jeden díl položte na jednohubku.
Další inspiraci najdete například v knize Pomazánky Dona, kterou koupíte zde.