Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Šneci - slané pečivo k vínu

Publikováno od Marcela Matalová

Na trhu je mnoho rozličného slaného pečiva, brambůrků a jiných pochutin. Ale proč si neupéct něco domácího? Která z nás, milé dámy, by neexperimentovala s listovým těstem. A tak si dnes dáme třeba tzv. šneky z listového těsta:

Ingerdience: 

1 balení listového těsta

kečup (nejlépe domácí)

1 cibule pokrájená na drobné kostičky

směs italských/provensálských bylinek

tvrdý sýr nakrájený na plátky (může být i více druhů)

šunku nakrájenou na plátky

olivy

1 vajíčko na pomašlování

Postup:

Listové těsto rozválíme do tvaru obdelníku. Já si obyčejně rozdělím těsto na dva díly = dva obdelníky. Každý plát si pomažeme kečupem, posypeme cibulkou a bylinkami. Poté poklademe sýrem a šunkou a srolujeme. Vzniklý váleček pokrájíme na jednotlivé šneky, které klademe na plech s peč. papírem. Rozkvedlaným vajíčkem potíráme každého šneka zvlášť. Na ozdobu pak rozkrájíme olivy na kolečka či půlky a položíme na šneky.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.