Šneci - slané pečivo k vínu

Na trhu je mnoho rozličného slaného pečiva, brambůrků a jiných pochutin. Ale proč si neupéct něco domácího? Která z nás, milé dámy, by neexperimentovala s listovým těstem. A tak si dnes dáme třeba tzv. šneky z listového těsta:
Ingerdience:
1 balení listového těsta
kečup (nejlépe domácí)
1 cibule pokrájená na drobné kostičky
směs italských/provensálských bylinek
tvrdý sýr nakrájený na plátky (může být i více druhů)
šunku nakrájenou na plátky
olivy
1 vajíčko na pomašlování
Postup:
Listové těsto rozválíme do tvaru obdelníku. Já si obyčejně rozdělím těsto na dva díly = dva obdelníky. Každý plát si pomažeme kečupem, posypeme cibulkou a bylinkami. Poté poklademe sýrem a šunkou a srolujeme. Vzniklý váleček pokrájíme na jednotlivé šneky, které klademe na plech s peč. papírem. Rozkvedlaným vajíčkem potíráme každého šneka zvlášť. Na ozdobu pak rozkrájíme olivy na kolečka či půlky a položíme na šneky.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C.