Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Štíhlá linie

 
Salátové mňamky bez kalorií III
  V tomto třetím díle článku se podíváme na poslední duo výtečných salátů, které taktéž samozřejmě neobsahují téměř žádné kalorie. Tentokrát to budou recepty trochu exotičtější.     Bagetový salát s červeným vínem Budete potřebovat: Okurku (1/2) Cherry rajčátka (hrst) Cibuli červenou (1 ks) Petrželku (cca 3 stonky) Kapary (35 g) Jablečný ocet (1 lžíci) Červené sladké víno (3 lžíce) Hnědý cukr (1 lžíci) Olivový olej (1 lžíci) Bagetku (menší, ½) Postup: Nakrájejte veškerou zeleninu, rajčátka rozkrojte pouze na polovinu. Dochuťte směs zmíněným množstvím surovin. Kapary přidejte až úplně na závěr. Připravte čerstvou křupavou bagetku a nakrájejte ji na kousky. Nasypte ji na salát a už nepromíchávejte. Ihned podávejte, aby se pečivo na salátu úplně nerozložilo. Tato pochoutka pochází z Toskánska. Salát s mátou a žlutým melounem zasypaný sušenými rajčaty Budete potřebovat: Salátovou okurku (1/2) Sušená rajčata (hrst) Mátu (cca 1 stonek) Citronovou šťávu (2 lžíce) Olivový olej (1 lžíci) Meloun žlutý (1/4) Cukr krystal (1 lžičku) Postup: Nakrájejte okurku a smíchejte ji s melounem. Přidejte nasekanou mátu, veškeré suroviny na dochucení a pečlivě promíchejte. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Pokud nejsou slaná, můžete je prosolit. Zasypte jimi salátovou směs a máte hotovo. Tuto dobrotu je dobré nechat asi hodinu odležet v lednici. Všechny složky se vpijí do sebe a salát dostane výjimečnou chuť. Knihu Hravě o živé stravě najdete zde. Další knihy o zdraví najdete zde.
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků I. část
Posezení s přáteli u dobrého vína, nebo lenošení u oblíbeného filmu přímo láká k nějakému nezdravému mlsání. Pokud máte skryté zásoby čokolád nebo smažených brambůrků, chápu, že je to nejjednodušší občerstvení a rychlé dodání energie, ale ty následky! Zkuste si napříště udělat raději zásoby něčeho dobrého, ale zároveň takového, co prospěje Vašemu zdraví. Co třeba oříšky! Obsahují proteiny, které Vás zasytí, jejich zdravé tuky dodají potřebnou energii a navíc jsou velmi chutné. A pokud víte, že nikdo z Vašich přátel není na oříšky alergický, můžete je podávat i k dobrému vínu. Navíc posílíte Váš organismus, neboť oříšky obsahují vitamíny a minerály. ARAŠÍDY - nebo jinak zvané buráky se neřadí do skupiny oříšků, jedná se o luštěninu, která obsahuje vysoké procento proteinů. Buráky jsou také velmi bohaté na tuky. Vyrábí se z nich burákové máslo, které je velmi oblíbenou pochoutkou v Americe. U této pochutiny je důležité dbát na jejich uskladnění, protože jsou velmi náchylné na tvoru plísní. KEŠU - poznáte je podle jejich typického tvaru, který připomíná ledvinky. Plody kešu jsou bohaté na taniny nebo vitamin C. Dále jsou velmi bohaté na draslík, hořčík, vápník a železo. Mají méně tuku než burské oříšky. Kešu patří mezi oblíbenou a zdravou pochoutku. PARA - rostou na velmi vysokém stromě Juvii ztepilé v deštných pralesích. Plody kvůli vysokému obsahu tuků po vyloupání rychle žluknou, nevyloupané a chlazené vydrží až dva roky. Ořechy jsou bohaté na tuky, proteiny a sacharidy. Taktéž obsahují minerály, jako jsou: draslík, fosfor, hořčík, selen, zinek a železo. Nejlépe chutnají v syrovém stavu. Vychutnejte si zdravé mlsání a zakupte si PARA OŘECHY značky Allnature, které Vám nabízíme v 500 g a 1000 g balení.
Zobrazit článek >
 
Lehké potraviny, které vás zasytí I
Trápí vás nadměrná váha, snažíte se shodit pár kilo, avšak neustále vás omezují pocity hladu? Naučte se správně jíst! Jaké potraviny vás jednoznačně zasytí i na několik hodin? Vejce Po sportu se hodí jíst vejce. Jejich výhodou je, že se dají upravit na tisíce způsobů. Zasytí vás a nenechají v těle žádné vnější stopy jídla. Obsahují dostatek bílkovin, které jsou pro tvorbu svalové hmoty velmi důležité. Hrášek Ze zeleniny se na prvních příčkách rozhodně nachází hrášek. Je navíc zdrojem bílkovin, vitaminů i minerálů Nakupte si hrachové lusky a sledujte, že po pár snědených kuličkách již přestanete mít hlad. A co je na tom nejlepší? Celý hrníček (250 ml) hrášku obsahuje méně než 100 kalorií! Brokolice Druhou zeleninou v pořadí je brokolice. Sice tuto zeleninu nemá mnoho lidí v oblibě, avšak je takovým malým zázrakem. Obsahuje mnoho vlákniny a taky vysoké procento vody. Dokáže vás zasytit a navíc i kdybyste snědla celou brokolici naráz, nepřibydete. Zařaďte brokolici do vašeho jídelníčku. Pokud vás trápí hladová po večerech, brokolice je ta pravá zbraň. Quinoa Tato jihoamerická obilovina vám nejen přijde k chuti, ale taky zasytí vaše bříško. Je velmi zdravá, vyznačuje se vysokým obsahem vlákniny, je též bohatá na aminokyseliny. Vařte zdravě a nízkokaloricky s novou kuchařkou Jen za +/- 100 kalorií. Knihu najdete zde. S vyváženými zdravými recepty za 100 kcal/porci můžete zhubnout a udržet si trvale zdravou hmotnost, aniž byste striktně počítali kalorie. Nejzdravější způsob, jak zhubnout, je naučit se správně jíst.  
Zobrazit článek >
 
Až rozkvetou lípy II. část
Diaforetikum je látka, která podporuje pocení. A právě lipové květy tuto látku obsahují. Proto se lipový čaj používá při nachlazení a při snižování vysoké teploty. Taktéž skvěle prohřívá organismus a blahodárně působí pro zklidnění a klidnému usínání. Pokud trpíte na migrény, připravte si odvar z lipového květu a přilijte jej do lázně. Co se dá připravit z lipového květu: 1.) čaj proti nachlazení a chřipce 20 g lipových květů 20 g květů hlohu 30 g květů z černého bezu 15 g listů meduňky Připravíme si směs z bylinek a přelijeme ji vroucí vodou. Necháme louhovat cca 10 minut. Pijeme 3 - 4 x denně po dobu nemoci. 2.) lipový sirup 6 plných hrstí lipových květů 40 g kyseliny citronové 1 kg cukru Nasbírané květy rozložíme na papír, abychom se zbavili různých mušek a broučků. Květy musíme nejprve odstonkovat. Poté vložíme květy do velké sklenice a zalijeme litrem vroucí vody, do které rozmícháme kyselinu citronovou. Tuto směs necháme odležet dva dny na chladném a tmavém místě. Po uplynutí této doby, přecedíme květy a ještě z nich vymačkáme šťávu. Lipový výluh svaříme s cukrem a rozlijeme do připravených čistých sklenic a uzavřeme. 3.) osvěžující lipový nápoj lipový čaj citron med ledové kostky Uvařený lipový čaj dochutíme citronovou šťávou a medem. Přidáme ledové kostky. Na efekt můžeme přidat pár plátků citronu či limetky, které vložíme do džbánu s čajem. Na tento osvěžující nápoj můžete využít SKLENĚNOU NÁDOBU S KOHOUTKEM, kterou zakoupíte v našem e-shopu : BYTOVÉ DOPLŇKY
Zobrazit článek >
 
Hrnec Prestige LTSS1810
Ve špatném nádobí se špatně vaří. Nejen, že může ohrožovat lidské zdraví, ale jeho funkčnost může vaření zpomalovat a dále komplikovat: snadno se o něj spálíte, jídlo se v něm připaluje. Nekvalitní plastová ucha při ohřátí se snadno roztékají a podobně. Naše babičky si libovaly v nádobí litinovém, na vnitřních stranách glazovaném. Mělo mnoho výhod: jídlo v něm vydrželo velmi dlouho teplé, nepřipalovalo se a uchovávalo si skvělou chuť. Jednoduchou úpravou mohlo sloužit i jako pekáče k pečení například masa. Jeho pozitivem i negativem byla jeho hmotnost, která značně znesnadňovala manipulaci. Moderní kuchyně dovolila spatřit světlo světa nádobí ocelovému. Nejenže krásně vypadá a je zdravotně nezávadné. Dobře vodí teplo a jídlo se v něm nepřipaluje. Vynikajícím, přitom cenově dostupným, je ocelové nádobí značky Lamart. Vyzkoušet můžete například robustní hrnec Prestige LTSS1810 o celkovém objemu 2,6 litru. Snadno udržovatelný hrnec s mírami po vnitřní straně má dvě ocelová, ergonomicky tvarovaná ucha a průměr 18 cm. Umožňuje zdravé vaření a uplatní se v každé, i té nejmenší kuchyni. Při vaření lze jeho obsah dobře sledovat přes skleněnou poklici s ventilem a kovovým madlem, kterým uniká nadměrná vařením vznikající pára. Sendvičové dno zaručuje rovnoměrné vaření bez rizika připalování. Snadno jej umyjete v myčce. Potencionální zájemce potěší, že hrnec Prestige od Lamartu je vhodný k vaření na plynovém, elektrickém, sklokeramickém i indukčním vařiči. Kvalitní hrnec Prestige najdete v sekci Kuchyň.
Zobrazit článek >
 
Nepodceňujte cukrovku!
O cukrovce jsme nedávno uvedli článek v sekci pro muže - Jste diabetik - pečujte o své nohy. Avšak nikdy není od věci, připomenout si toto vážné chronické onemocnění, které se objevuje čím dál častěji. Počet pacientů, kteří se léčí na toto onemocnění v naší populaci stoupá, ať už se jedná o nemocné s prvním nebo druhým typem cukrovky. Jelikož se lékařská péče rok od roku zlepšuje, dochází i k zlepšení diagnostiky diabetu. Pokud se i vy léčíte na jednu z forem diabetu, víte, že musíte dodržovat vhodnou životosprávu a spolupracovat s lékařem, abyste předcházeli závažným komplikacím. Jestliže diabetik nedodržuje lékařská doporučení, hrozí: zrychlení procesu aterosklerózy vznik závažných chorob srdce a cév zvýšený výskyt infekčních chorob = snížená obranyschopnost poškození nervů v celém těle diabetická neuropatie poškození ledvin - po jejich selhání poškození oční sítnice - vede až k oslepnutí amputace dolních končetin Cukrovka (diabetes mellitus) je souhrnný název pro několik různých onemocnění. Všechny tyto choroby se projevují zvýšenou hladinou cukru v krvi (hyperglykémií). Typy cukrovky: cukrovka 1. typu cukrovka 2. typu cukrovka v těhotenství ostatní specifické typy cukrovky Informujte se více o tomto onemocnění. S knihou, kterou vytvořili přední odborníci - doc. PhDr. Dr.phil. Laura Janáčková, CSc., a prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., DIABETES - NECUKRUJTE S CUKROVKOU, získáte dokonalý přehled o tomto nebolestivém avšak zákeřném onemocnění. Pomůže vám najít východisko i při překonávání krizového období nejen při její léčbě, ale i v rodinných vztazích.    
Zobrazit článek >
 
Recept: Roštěnky z daňčího masa
Většina z nás miluje maso a také jsme si oblíbili zvěřinu. Mezi nejchutnější maso tohoto druhu patří daňčí. Daňčí maso je libové, a patří mezi dietní masa, protože je téměř bez tuku. Milovníci zvěřiny řadí daňčí maso na první místo pro jeho lahodnou chuť. Nikdy se nekonzumuje ze zvířete, které bylo zastřelené na podzim, jelikož v tomto období jsou daňci v období říje. V této době je totiž maso zcela nasáklé samčími hormony a feromony a velmi výrazně páchne. Z daňčího masa můžete připravit guláš nebo pečeni. Kulináři mají v oblibě například recept na daňčí na víně. Pojďte si s námi připravit roštěnky z daňčího masa: RECEPT: Roštěnky z daňčího masa Ingredience: 1 kg daňčího hřbetu bez kosti sůl mletý pepř 2 lžíce rostlinného oleje 1 cibule  2 mrkve 1 petržel 1/4 celeru 2 bobkové listy 7 kuliček pepře 7 kuliček nového koření 5 jalovčinek 25 ml octa 200 ml červeného vína cca litr hovězího vývaru 30-40 hladké mouky 25 g rybízového džemu 1 biocitron, přepůlený krupicový cukr podle potřeby dušená rýže k podávání  Postup: Vykostěné maso nejprve odblaníme a nakrájíme na plátky. Poté masové plátky osolíme a opepříme. Na oleji je zprudka opečeme a dáme stranou. V uvolněné hluboké pánvi opečeme na plátky nakrájenou cibuli a veškerou kořenovou zeleninu, kterou jsme si pokrájeli na kostičky. Zakápneme octem, přidáme koření (bob. list, kuličky pepře - nového koření - jalovčinky). Vrátíme maso k zelenině a koření, a přiklopené dusíme 50 minut nebo do změnknutí. Občas zamícháme. Nejdříve podlíváme vínem, potom podle potřeby vývarem.  Měkké roštěnky vyjmeme a šťávu zaprášíme moukou. Přilijeme 500 ml vývaru a rozmícháme. Přidáme rybízový džem a přepůlený citron. Dochutíme cukrem a prováříme za občasného míchání ještě 30 minut. Přecedíme šťávu přes husté síto zpět na maso, prohřejeme a podáváme například s rýží.    Další velmi chutné recepty nejen na zvěřinu najdete v kuchařce: Mäso a divina.  
Zobrazit článek >
 
Raw Bio drcené kakaové boby
Čokoláda a výrobky jí vylepšené jsou oblíbenou lahůdkou nejen Evropanů. Milují ji mladí i staří. Zřejmě nejoblíbenější je jako sladký nápoj, i když pralinky a v tabulkách, někdy obohacených o všelijaké oříšky a příchuti také není k zahození. Samozřejmě se vyskytuje množství produktů, které se jako čokoláda jen tváří. Barvu jim může dodat i nějaký ten kakaový prášek, ale čokoláda to prostě není. Pravdou také je, že čokoláda je bohatá na cukr, což z ní dělá solidní nepříliš zdravou energetikou bombu. Trochu lépe jsou na tom prémiové čokolády, deklarující vysoký obsah kakaa v neprospěch v poslední době tolik zatracovaného cukru. Ještě lepší je dát si tuto dobrotu úplně bez cukru – přírodní, bez jakéhokoli pražení – v podobě buď celých, případně drcených kakaových bobů. Nepražené kakaové boby mají osobitou, lehce nahořklou, intenzivní a lahodnou chuť a vůni. Pravdou je, že je specifická a pro někoho, kdo očekává čokoládovou chuť, může být zklamáním. Na rozdíl od „zdravě“ tvářící se čokolády s nízkým obsahem cukru neobsahují cukr žádný, přitom povzbuzují organismus. Pomáhají vyplavovat dobrou náladu navozující serotonin. Obsahem hořčíku zbavují napětí a křečí, imunitu podporují vitaminem C. Nepražené kakaové boby lze považovat za superpotravinu - uplatňující se hlavně v oblasti zdravé výživy. Můžete je přidat do kaše, tvarohu, vloček, domácích zákusků. V našem e shopu je můžete zakoupit drcené v oblíbené Raw Bio kvalitě značky Allnature mezi zdravou výživou v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Pečeme si sami chleba - Tmavý chléb
Koupit celozrnné pečivo v obchodních řetězcích je stále problémem, ačkoliv netvrdím, že neexistují výjimky. Od té doby, co jsem osobně přešla na zdravější stravovaní, peču si svůj domácí chleba. Ačkoliv nevyužívám domácí pekárnu, i tak to má své výdody. Vím, co do těsta dávám, chleba mám vždy čerstvý a také si mohu dané recepty dochucovat například různými semínky a bylinkami dle mojí chutě. Doma jsme si velice oblíbili následující recept z knihy: PEČEME SI SAMI CHLEBA RECEPT: Tmavý chléb Ingredience: 350 g jemně mleté celozrnné pšeničné mouky 100 g jemně mleté špaldové mouky 50 g žitné mouky 2 lžičky soli 7 g sušeného droždí (nebo 20 g čerstvého) 100 g slunečnicových semínek 25 g kmínu 50 g máku 70 ml melasy tuk na vymazání mísy sezamová semínka na ozdobení Postup: Ve velké míse smícháme mouky, sůl, droždí, semínka, kmín a mák. Přidáme melasu a 300 ml vody. Vše důkladně promícháme. Takto připravené těsto důkladně hněteme alespoň 7 minut. Poté těsto přesuneme do vymaštěné mísy a necháme je zhruba 2 hodiny kynout. Po vykynutí vyložíme plech pečícím papírem. Vykynuté těsto opět pečlivě prohněteme a oboucháme o vál. Vytvarujeme kulatý chleba a celý ho obalíme v sezamových semínkách. Poté ho přemístíme na plech a necháme ještě hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220oC. Do bochníku uděláme ostrým nožem křížem několik zářezů. Pečeme cca 30 minut, tak aby chleba zezlátl a na poklep zněl dutě. Upečený bochník necháme vychladnout na mřížce.
Zobrazit článek >
 
Jaké jsou typy celulitidy
Všichni víme, že celulitida je nevzhledná hrbolatá pokožka v oblasti hýždí a stehen, při které dochází k zvětšení objemu podkožních tukových buněk, a ty jsou vytlačovány proti povrchu kůže. Celulitida není jen jedna, ale jsou tři typy celulitidy. Tuková celulitida Kůže není znatelná na povrchu, je měkká a při sevření nebolí. Vyskytuje se na bocích, stehnech a vnitřních stranách kolen. Je způsobena velkým množstvím tuku ve stravě a nulovou fyzickou aktivitou. Co pomůže: Strava Vyřaďte z jídelníčku tuky a cukry. Kupte si ananas a detoxikační čaj. Sport Nejlepší jsou vytrvalostní aktivity, jako je chůze, plavání nebo jízda na rotopedu. Specialisté LPG přístroj uvolní nahromaděný tuk a nastartuje látkovou výměnu. Akustické rázové vlny uvolní pojivové tkáně, aktivuje enzymy, které štěpí tuky a vznikne nový kolagen. Injekční lipolýza rozštěpí tuk na malé části. Vodnatá celulitida Tato celulitida je viditelná bez sevření a pružná na dotek. V postižených oblastech zůstává větší množství vody, a to hlavně před menstruací. Tento druh celulitidy je často spojený s problémy žilního a lymfatického oběhu. Je způsobena sedavým způsobem života. Co pomůže Strava Trefou do černého jsou citrusové plody, borůvky a černý rybíz. Pro stimulaci krevního oběhu je dobrý česnek nebo cibule. Do pitného režimu zařaďte čaj pro správnou krevní cirkulaci. Sport Zajezděte si na in-linech, zkuste plavání nebo aquaerobic. Najděte si zpevňující cviky na lýtkové svaly a posílení pánevního dna. Specialisté SmoothShapes tuk zkapalní a následně ho rozštěpí, tím dojde ke zmenšení tukových buněk. Lymfodrenáž odblokuje lymfatické uzliny a odvede škodliviny z těla. Icoone Laser zmírňuje projevy celulitidy. Fibrózní celulitida Je viditelná na povrchu, tvrdá na dotek, snadno se zmačkne mezi prsty a toto svírání je bolestivé. Tohoto typu celulitidy se vyskytuje se ve vyšším věku a je obtížné se jí zbavit. Co pomůže Strava Zapomeňte na sladkosti a v hojné míře pijte zelený čaj. Sport Rychlá chůze, třeba nordic walking. Specialisté Lipomassage tuky štěpí, uvolňují a vylučují z těla ven. Ultraformer III směřuje ultrazvuk do různých vrstev kůže a tukových tkání pro maximální prohřátí a vypnutí pokožky. Endodermoterapie zlepšuje cirkulaci v tukových tkáních, které se roztáhnou a umožní kůži návrat k napnuté podobě.  
Zobrazit článek >
 
Šípkový nápoj
Sběr šípků mám pevně spojený se školní docházkou během podzimních dnů. Plody šípků obsahují velké množství vitamínu C a provitamínu A. Jejich léčebných účinků využíváme především v zimním období. Dnes se však sbírají jako dekorace, a málokdo z nich vyrábí marmelády nebo je suší na čaj. V zahrádce můžeme pěstovat dva druhy: růži dužnoplodou růži svraskalou Obě tyto růže mají velké plody a tudíž z nich máme více užitku. Pokud se však vydáte na sběr šípků v přírodě, sbírejte pevné a plné plody. Z šípků si pak můžete vyrobit chutnou marmeládu, likér nebo víno. Kdo však nemá příležitost pro sběr, nebo se mu prostě do sběru nechce, může využít již hotového produktu, kterým je: Bio šípkový nápoj se vyrábí z vybraných divoce rostoucích plodů, které rostou v horách Arménie, mají příjemnou sladkokyselou chuť a zachovávají všechny prospěšné vlastnosti čerstvého ovoce. Šípky májí vysoký obsah vitamínu C, kromě toho obsahují vitamíny A, B1, B2, B3 a K, jakož i vápník, železo, hořčík, draslík, křemík a zinek, organické sloučeniny, jako je lykopen, pektin, karoten a různé drobné složky, které nabízejí mnoho přínosů pro zdraví, které zvyšují život.Šípkový nápoj je vhodný pro lidi s nadváhou - 100 g surového produktu obsahuje jen 51 kcal. Od dávných dob se plody této rostliny používaly v lidové medicíně jako lék z celé řady onemocnění.
Zobrazit článek >
 
Zbavte se chutě na sladké aneb praktické rady pro každou příležitost II
Neustálá chuť na sladké může stát taky za přebytkem soli. Pokud si libujete ve slaných jídlech, může se vám stávat, že najednou budete mít potřebu se zase naladit do jiné dimenze a prostě budete muset spořádat pořádnou dávku cukru. Na tohle zapomeňte jednou pro vždy. Naučte se solit méně a pak i cukr nebudete postrádat. Dávejte si krátké pauzy. Pokud si řeknete, že už nikdy nebudete jíst sladké, zaručeně vám to nevydrží. Zkuste si dobroty odepřít jen na den, druhý den je zas v klidu jezte, jen omezte jejich počet. Pomůže vám taky jejich pomalá redukce. Ze tří sušenek udělejte dvě a půl a tak dále. Dobrota jednou za čas vám neuškodí a ještě si díky ní uděláte radost. Napadlo by vás, že těsnější oblečení může ovlivnit vaše chutě? Opravdu, tato psychologická metoda funguje. Sladké si totiž rozmyslíte, když si vzpomenete na to, že by vám vaše kalhoty mohly být ještě těsnější. Druhá vlna žen se zase v úzkých věcech cítí svázaně a při pomyšlení na jídlo si ho radši odepřou Vždyť po snězení sladkého dortíku by měly v pase ještě méně místa. Do jaké kategorie patříte vy? A pozor! Myslete na to, že nic se nemá přehánět. Hodně těsné oblečení vám může ublížit i zdravotně! Dejte si kávu! Je známo, že káva zahání chutě na sladké. Musíte však pít kávu černou, nikoliv s mlékem. Je to i dobrý recept na hubnutí. Černou kávu pijte po ránu, pokud však nemáte problém se jejími účinky na vaše spaní, můžete si ji dát klidně v deset večer. Hubněte zdravě! Vyzkoušejte doplňky stravy, díky kterým budete mít nejen menší chutě na sladké, ale taky se vám podaří lépe zhubnout. Naši pestrou nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
ALVEO
PRODUKT: Alveo 950 ml - harmonizační bylinné tonikum. Jedná se o směs 26 extraktů z rostlin pocházejících z různých částí naší planety a všeobecně známých svými blahodárnými účinky na lidský organismus. Pro výrobu produktu Alveo jsou používány pouze rostliny pěstované tradičními metodami bez použití chemikálií. Kvalita a čistota je navíc neustále kontrolována odbornou laboratoří. Proces extrakce probíhá bez použití alkoholu a rozpouštědel. Alveo neobsahuje žádné cizorodé látky. Celý proces je standardizován tak, aby bylo zaručeno identické složení každého výrobku. Pravidelným užíváním přípravku Alveo získává organismus přirozenou rovnováhu. Harmonizace a tonizace imunitního systému je garantem pevného zdraví. Celoroční konzumací tohoto přípravku jednoduše a efektivně doplňujeme tělu vzácné fytochemikálie, které společně s dalšími čistě přírodními složkami rostlinného původu působí na naše buňkové struktury. VHODNÉ na: pročišťuje celý organismus a optimalizuje funkci imunitního systému, napomáhá proti alergiím, podporuje srdeční činnost, upravuje krevní tlak, prokrvuje kapiláry, napomáhá snížení hladiny cholesterolu, ovlivňuje funkci trávicího traktu, reguluje hladiny cukru, upravuje střevní mikroflóru, stimuluje činnost jater, žlučníku a ledvin, preventivně působí proti revmatismu a artróze, urychluje a reguluje látkovou výměnu, snižuje obsah balastních látek a toxinů ve tkáni, kladně ovlivňuje potenci a reprodukční orgány, podporuje rychlejší vyplavení kyseliny mléčné ze svalů, je účinný antioxidant, který napomáhá tělu aktivně odbourávat toxiny a zajišťovat celkovou ochranu a revitalizaci, okysličuje mozkové buňky, zlepšuje soustředění, uklidňuje při stresovém zatížení, podporuje buněčné množení a regeneraci všech tkání, má vliv na zpomalení stárnutí, má příznivý vliv na centrální nervovou soustavu. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ
Zobrazit článek >
 
Zmrzlinové FIT pokušení I
Tvarohová zmrzlina s ovocem Lehčí už to být nemůže! Jak připravit zmrzlinu pro celou rodinu, která navíc neobsahuje tučnou smetanu? Budete potřebovat: Ovoce (lze použít i mražené, 250 g) Nízkotučný tvaroh (500 g) Bílý jogurt (150 g) Ovocná šťáva (20 ml) Postup: Smíchejte nejprve tvarohy spolu s jogurtem, rozmixujte ovoce v mixéru nebo jej přimíchejte v menších kouscích do mléčné směsi. Pokud chcete, aby měla zmrzlina ještě lepší chuť přidejte spolu s ovocem do mixu ještě trochu ovocné šťávy či poctivého džusu. Jakmile budete mít všechny přísady pospolu, pořádně směs vyšlehejte a zmrzlinu přendejte do krabičky a dejte do mrazáku. Měla by tuhnout minimálně šest hodin, následně ji už můžete konzumovat. Zmrzlinovou přípravu můžete například nalít taky do menších nádob a vytvořit jednotlivé nanuky s dřívkem nebo špejlí. Výhoda? Tato zmrzlina skvěle chutná a vůbec se po ní nepřibírá! Proteinová zmrzlina Jeden recept pro ty, které potřebují po cvičení dodat do těla trochu proteinů. Co byste řekla na malý fitness zákusek? Budete potřebovat: Banán (2 ks) Jogurt bílý (150 g) Kakao (1 lžička) Protein (dle chuti, 80 g) Postup: Ingredience smíchejte dohromady. S touto zmrzlinou vám bude ideálně ladit vanilkový nebo čokoládový protein, ale vyzkoušet můžete samozřejmě i jiné příchutě. Rozmixujte směs a pak ji už naneste do vhodné nádoby či formiček. Nechte ztuhnout minimálně tři hodiny a pak můžete konzumovat.  
Zobrazit článek >
 
Jak zhubnout? Jde to!
    Většina lidí na světe si zcela jistě minimálně jednou za život řekla, že by mohli zhubnout pár kilogramů. Je jedno, zda před očekávanou dovolenou, svatbou nebo na zapůsobení na opačné pohlaví.   Jak co nejrychleji zhubnout? Klasická otázka, na kterou stále nezná mnoho tazatelů správnou odpověď. Někteří spoléhají na čarovné pilulky, které když si dáte každé ráno, tak Vám dopomohou zhubnout. Tyto „zázračné“ pilulky však stojí mnohdy i několik tisíc korun a spolu k nim dostanete redukční jídelníček, který funguje pouze při správné kombinaci pilulek, chemických přípravků od dané firmy, která Vám tento „zázrak“ doporučila a sestavila Vám k tomu „zdarma“ jídelníček. Ruku na srdce, když někdo bude držet redukční dietu, tak bude hubnout i bez použití těchto chemických, tedy pardon „zaručeně přírodních“ přípravků. Myslím a hlavně doufám, že jste si mohli všimnout, že nepíši nikdy o ničem, s čím nemám vlastní zkušenosti anebo jsem si danou věc nevyzkoušel osobně. Vždy tedy, ať píši o knize, hře, pomocníku do domácnosti nebo bezpečnostní kameře do auta, jsem se s danou věcí seznámil a osobně vyzkoušel (v případě her osobně zahrál, u knih přečetl atd.). A tedy i s hubnutím a redukcí váhy mám vlastní a hlavně dlouholeté zkušenosti. Nebudu lhát, když prozradím, že jsem také vyzkoušel výše zmíněné zázračné pilulky a tajně doufal v onen slíbený zázrak. Výsledkem však vždy bylo ze začátku úbytek pár kilogramů a to zejména díky změně životosprávy a dodržování jídelníčku, ale po nějaké době se vrátil jojo efekt. Dnes bych Vám rád poradil. Jak zhubnout nějaké to kilo bez jojo efektu, ale hlavně zdravě, bez hladovění a s chutí! Mnoho odborníků doporučuje jíst častěji, ale v malých dávkách. Ano je to rozhodně lepší než držet hladovku. Hladovkou si spíše ještě více uškodíte. Tělo je totiž dokonalý „stroj“ a v případě pocitu dlouhodobého hladovění si pak vždy, když dostane, nějaké živiny okamžitě začne vytvářet zásoby „ na horší časy. Nicméně každý člověk je naprostý originál!Tudíž to, co působí na jednoho, nemusí logicky působit na druhého a tak to platí i u tohoto doporučení jíst častěji, ale menší porce.  Z vlastní zkušenosti mohu říci, že u mě to mělo spíše opačný efekt. Místo 3 jídel denně jsem vyzkoušel jíst 6x denně menší porce, při zachování stejných aktivit a výdejů energie. U první varianty jsem se nespravoval, ale ani nehubl. U druhé varianty, tedy jíst více jídel o malých porcích jsem za měsíc přibral 5 kilogramů. A mohu jen říct, že jsem si opravdu nedával k snídani pečený bůček a k večeři dvě pizzy. Jednoduše na každého funguje jiná metoda, musíte tedy při hubnutí nejdříve zjistit, která metoda je pro Vás tou nejvhodnější, abyste si nepoškodili zdraví a neudělali více škody než užitku. Každopádně souhlasím s tvrzením odborníků, že je správné jíst nejdéle 2 hodiny před spaním, ideální jsou 3 hodiny, ale to záleží na Vaší celodenní zátěži. U stravy zůstaneme, když se podíváte na některé odborné weby a diskusní fóra, tak Vám většina zkušených „fitnesáků“ řekne, že strava je základ. Ano je tomu skutečně tak! Pokud chcete zhubnout, vyrýsovat postavu, získat větší svaly a celkově se cítit více fit, tak správná strava je opravdu základ a tvoří 70% úspěchu, zbylých 30% můžeme rozdělit na 20% fyzická aktivita a 10% mysl, vůle a odhodlání. Strava musí být pestrá, vyvážená a musí Vás bavit! Pokud máte sice jídlo vyvážené, bohaté na živiny, ale při pohledu na talíř se Vám bude zvedat žaludek a v hlavě si budete říkat „Bože, ať to mám už za sebou“, tak se na to raději vykašlete a dejte si něco co Vám chutná, protože takhle stejně ničeho nedosáhnete a ještě se budete trápit. Pokuste se, aby se Vám jídlo, které si připravíte, líbilo na pohled a i Vám chutnalo. K pestré stravě stačí opravdu málo, místo fastfoodu nebo jídla, které před tím, plavalo v oleji, si dopřejte třeba libový steak a jako oblohu požijte pár rajčátek, plátek kapie a okurku. Pokud máte chuť na něco lehkého a prostě jen na zaplácnutí, tak nesahejte hned po pytlíků mastných brambůrek, ale dejte si pomeranč, okurku, rajčátko. Jen opatrně s ovocem, ovoce obsahuje i cukr, což může pro osoby trpící diabetem být škodlivé. Nicméně, ani lidé bez diabetu by při redukci váhy neměli konzumovat ovoce na noc a to právě kvůli zmíněnému cukru. Na noc je obecně lepší zelenina, třeba v podobě salátu.     Ano strava je základ, ale nic nejde zadarmo. Tudíž pokud opravdu chcete vyrýsovat postavu, zbavit se faldíků nebo zmenšit velikost oblečení, kterou nosíte, tak to bez pohybu nepůjde. Nicméně půjde, ale bude to opravdu běh na dlouhou trať. Pohyb je dobrý parťák při hubnutí a redukci váhy. A dostáváme se opět k tvrzení některých odborníků, se kterým nesouhlasím. „Běhat, běhat, běhat! Běhání je základ!“ Ano bez pochyby je běhání pro lidský organismus prospěšné a zcela jistě se při něm spaluje mnoho kalorií, ovšem není vhodné úplně pro každého. Pokud jste již v pokročilejším věku, trpíte bolestmi kloubů, hypertenzí nebo máte větší nadváhu, tak pro Vás běhání rozhodně není! Více si tím ublížíte, než pomůžete. A hned Vám řeknu proč. V pokročilejším věku, když nejste zvyklí běhat nebo trpíte, bolestmi kloubů si opravdu, můžete i něco vážného udělat. Pokud trpíte hypertenzí, tak zde není o čem mluvit, pro Vás běhání opravdu není, protože při běhání se razantně zvyšuje krevní tlak, tudíž nějaké rychlostní běhy nebo vytrvalostní běhy při vysokém tempu vám mohou značně poškodit Vaše cévy a celkově se Vám pravděpodobně stane, že budete cítit velký tlak v hlavě, jako kdyby Vám chtěla prasknout. Pokud trpíte větší nadváhou a rozhodli jste se anebo už můžete začít cvičit a redukovat váhu, tak ani Vám běh rozhodně nedoporučuji a to z jednoho důvodu. Musíte si chtě nechtě uvědomit, že Vaše tělo je těžké a tudíž vaše kosti, klouby a celkový metabolismus je již dost vytěžován Vaši samotnou Váhou, teď si uvědomte, že při běhu dochází k daleko větším a tvrdším dopadům na každou nohu, než při klasické chůzi. Tudíž riskujete poškození kloubů a kostí. Co, ale tedy dělat? Nejzdravější a nejpřirozenější cesta, jak začít s redukcí Váh je chůze, zvolte si tempo, které Vám vyhovuje a choďte na procházky. Udělejte si pravidelné okruhy, které střídejte a postupem času zvyšujte vzdálenosti mezi začátkem a koncem. Můžete postupně zvyšovat i tempo chůze anebo střídat klidnou chůzi s ostřejší chůzí. Co, ale dělat když vám pohyb nedělá problém, ba dokonce cvičíte, ale kýžený výsledek se stále nedostavuje? Pak je zde několik možností a jedna z nich je i návštěva lékaře, zda netrpíte nějakou nemocí. Ovšem je zde i celá řada možností proč, to zrovna Vám nejde. Když pomineme stravu, kterou jsem zmínil výše, pak zde může být celkový problém s fyzickým výdejem energie, tedy se samotným cvičením. Než začnete cvičit, tak doporučuji se podívat na internet, jak se daný cvik provádí, případně navštívit posilovnu a přizvat si na pomoc trenéra. Pokud se stydíte a chcete cvičit zatím doma, tak doporučuji nejdříve zvážit Vaše možnosti, pokud trpíte silnou obezitou, tak nedělejte ani dřepy a opravdu začněte zmíněnou chůzí a choďte třeba na večer, aby Vás nikdo neviděl (ale zkuste mi věřit, nemáte se za co stydět, každý spíše kývne hlavou a uzná Vás, že jste se rozhodli se sebou něco dělat). Na internetu existuje mnoho cvičících programů pro začátečníky i s videi a stačí se tedy podívat, které cviky by Vám nedělaly problém a jít na to. Ze začátku se rozhodně nepřetěžujte, ano cvičenci na videu říkají, že cvičí třeba 90 minut nebo dokonce samotné video, kde cvičí, nějaký slavný fitness trenér trvá 90 minut, ale nezapomínejte, že Vy nejste fitness trenér a že každý se musel do své formy postupně propracovat. Tudíž ze začátku Vám bude stačit půl hodina cvičení. Pokud máte doma rotoped tak doporučuji 20 – 30 minut na rotopedu a poté 15 minut cviků jako jsou sed lehy, kde se opravdu podívejte jak je dělat správně, abyste si ještě nepoškodili páteř, nebo klasické střihání nohou jako nůžkami. Můžete dělat i kliky v tomhle si opravdu musíte hlavně říci Vy, co pro Vás bude to nejvhodnější a hlavně Vás to bude bavit. Nepřepínejte se! Nic se nemá přehánět a začněte opravdu pomalu. Vaším cílem není se první den odrovnat hodinovým cvičením a pak měsíc stonat, ale pomalu se dostat na vrchol a zredukovat Váhu a to bez trpělivosti, odhodlání a vytrvalosti opravdu nejde. Důležité je taky před samotným cvičením tělo zahřát. Zahřátí těla je vhodně z několika důvodů. Jedním z těchto důvodů je zahřátí kloubní tekutiny, která je poté připravena na fyzickou zátěž například při běhu, posilování či jízdě na rotopedu Vám tak nehrozí, že si poničíte klouby. Druhým hlavním důvodem je, že tělo spaluje tuky při určité teplotě a tepové frekvenci. K zahřátí těla můžeme využít klasické cviky nebo si můžeme lehce pomoci. Znám mnoho lidí, kteří mají problém se zahřátím těla před cvičením, bohužel nebo spíše se dá, říci samozřejmě včetně mě, protože poslední dobou si myslím, že krom v hubnutí mám snad všechno možné co mi moji snahu, činí značně obtížnější. Nicméně normálně k zahřátí těla do „ spalovacího“ módu stačí zhruba 10 – 15 minut. Některým lidem to trvá značně déle a bohužel v naší uspěchané době, je čas velmi vzácný. Co tedy dělat když patříte k lidem, kteří mají problém se zahřátím nebo prostě chcete začít spalovat tuky co nejrychleji to jde? I když nejsem zastáncem doplňků stravy, tak ze začátku, při začátku cvičení jsem vyzkoušel na radu kamaráda L-Carnitine. Při užití L-Karnitinu se vaše tělo zahřeje rychleji, budete se více potit a při cvičení spálíte i víc kalorií. Každopádně si nejdříve důkladně zjistěte a uvažte, zda je tento produkt pro Vás vhodný. Pokud trpíte vysokým krevním tlakem, máte poruchu se srdcem nebo jiné komplikace nejdříve rozhodně prokonzultujte se svým trenérem a lékařem.   Pokud máte problém se zahřátím organismu, tak si můžete výrobky s L-Carnitinem zakoupit zde
Zobrazit článek >
 
Dýňový olej pro zdraví a krásu
Dýňové slavnosti jsou v plném proudu - Kam na dýňové slavnosti. V kuchyni zavoní nejeden pokrm připravený z této zdravé zeleniny. Ať už se pustíte do přípravy dýňové polévky nebo dýňového koláče, přečtěte si pár informací o zdravém dýňovém oleji. Po otevření láhve z dýňovým olejem zjistíte, že není vůbec čirý, jako jiné oleje, ale že se jedná o tmavě zelenou až černou tekutinu. Tento olej patří k těm nejzdravějším. Tedy pokud je lisovaný za studena. Vyrábí se z tykve olejné, která byla vyšlechtěna z dýně obecné. Tykev olejná obsahuje semena, která nemají tendenci dřevnatět a zároveň nejsou obalené v bělavé slupce. Dýňový olej obsahuje vysoké množství minerálních látek (hořčík, draslík, fosfor, aj.) a vitamínů (A, B1, B2, D a E). Taktéž obsahuje zdravé nenasycené mastné kyseliny. Díky vysokému obsahu vitamínu E je dýňový olej považovaný za vynikající antioxidant s omlazujícími účinky. Dýňový olej pomáhá: při problémech s prostatou při onemocněních močové soustavy při úpravě hladinu cholesterolu proti kornatění tepen a ateroskleróze proti střevním parazitům proti křečím nohou v těhotenství proti nadýmání - vhodný na masáž bříška kojenců podporuje imunitu pozitivně ovlivňuje zásobování mozku krví zlepšuje paměť a zvyšuje naši schopnost koncentrace pomáhá proti nervozitě až depresích obnovuje správnou činnost jater napomáhá při žaludečních potížích má protizánětlivé účinky funguje jako afrodisiakum – posiluje chuť na sex zamezuje nežádoucím symptomům menopauzy zamezuje tvorbě plaku a zastavuje působení kazu je mírně projímavý a přirozeně pomáhá při dlouhotrvající zácpě napomáhá řešit problém s únavovým syndromem Také má vynikající účinky v kosmetice: hydratuje, maže, zvláčňuje a zklidňuje pokožku. Napomáhá zejména při problémech se suchou pokožkou. Odstraňuje zvětšené póry na pleti. Stejně tak napomáhá při růstu svalové hmoty nebo při hubnutí. Pomáhá proti lámavosti nehtů. Řeší problémy  s vlasy po chemickém nebo tepelném poškození a dodává vlasové pokožce zinek potřebný mimo jiné pro růst vlasů. Regeneruje pokožku při spálení sluníčkem. Zpomaluje stárnutí, zlepšuje regeneraci buněk a funguje jako prostředek pro omlazení.    
Zobrazit článek >
 
Účinky skořice k nezaplacení I
V kuchyni nám skořice bude ku prospěchu při pečení hruškových a jablečných sladkých specialit, využijeme ji taky na maso, zejména jehněčí nebo drůbež. Výborně se skořice kombinuje taky s čokoládou nebo rýží. Otestujte sama, jak dokáže dodat jednoduchému pokrmu šmrnc.  Skořice se dá kombinovat s mnohými druhy koření, jen dbejte na to, abyste to s aromatem nepřehnali. Výborně bude skořice spolupracovat například s kardamomem, semeny koriandru, hřebíčkem, zázvorem nebo muškátovým oříškem.  Pojďme se nyní podívat na účinky, které skořice vašemu tělu nabízí. Ve skořici je obsaženo velké množství antioxidantů. Tyto látky chrání naše tělo před působením volných radikálů. Skořice obsahuje například polyfenoly. Díky speciálním látkám funguje taky jako antioxidant.  Skořice se pyšní zejména vysokým obsahem vápníku. Má v sobě však i mnohé další minerály a zdraví prospěšné látky, ze kterých stojí za zmínku zejména mangan. Díky vápníku skořice posiluje kosti. Dostatek vlákniny zase pomáhá z těla vyplavovat nadbytek soli.  O skořici je známo, že je dokonalým doplňkem na hubnutí. Jasně že vám pravidelná konzumace skořice nezajistí o pár kilo méně, ale není tajemstvím, že dokáže výrazně snížit hladinu cukru v krvi. Skořice zvládne při jejím pravidelném užívání zlepšovat funkci inzulinu, čímž usnadňuje shazování nadbytečných kil i moc sladkého najednou. Když budete jíst skořici při hubnutí, rozhodně chybu neuděláte, váha by vám měla jít dolů alespoň o trochu snadněji.   Látky obsažené ve skořici přispívají k ředěné krve, čímž zabraňují vzniku krevních sraženin.  Vůně jablečného závinu se skořicí nebo teplé krupičné kaše, to jsou určitě vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme. Skořice a sladké pokrmy se spolu neodmyslitelně pojí, a tak není divu, že se toto koření objevuje v rozličných sladkých kaších nebo jablečných dezertech. Skořice se nicméně hodí také do pikantních pokrmů, a proto ji lze často nalézt ve směsích koření spolu s chilli. Etiopská směs BerBer či asijské koření pěti vůní jsou toho jasným důkazem. Složení: Produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíHmotnost: 45gZemě původu: Česká republika 
Zobrazit článek >
 
Pěstování žampionů I. část
PĚSTOVÁNÍ ŽAMPIONŮ U většiny z nás převažuje záliba ve sbírání hub. V přírodě lze najít více druhů jedlých žampionů: žampion polní žampion ovčí žampion dvouvýtrusný Stejně tak si domů můžeme odnést jedovatou variantu žampionu: žampion zápašný Otrava tímto druhem houby se projevuje zhruba do dvou hodin. Následky otravy jsou zvracení a žaludeční křeče. Pokud máte možnost, vypěstujte si raději vlastní žampiony dvouvýtrusné! SUBSTRÁT vyrobený fermentací koňského hnoje dále se propařuje, což má za následek zlikvidování chorob žampionů jelikož si sami tento substrát jen těžce připravíte, je tu varianta pěstování v substrátovém bloku, který již obsahuje podhoubí žampionů součástí bloku bývá i krycí zemina, která je velmi důležitá jako opora plodnic JAK POSTUPOVAT povrch bloku je nutné nejprve zlehka pročechrat poté zasypeme krycí zeminou ve vrstvě cca 3 cm krycí zeminu urovnáme a zavlažíme blok ponecháme při teplote 24oC taktéž mu bude vyhovovat vlhčí prostředí cca s 82% vlhkostí vzduchu v případě, že nemáte k dispozici vlhké prostředí přeložte přes krycí zeminu navlhčený papír (noviny) pokud budou žampiony růst v suchém prostředí, budou mít na povrchu šupinatou strukturu když zpozorujeme vzrůstání žampionů v krycí zemině, zhruba do 2/3, lehce zeminu prohrábneme za 3 dny pro prohrábnutí krycí zeminy, přeneseme blok do místnosti, kde se pohybuje teplota od 15 do 18oC tímto chladovým šokem nastartujeme fázi plodnosti Při výpravě do lesa na sběr hub se vybavte KAPESNÍM ATLASEM HUB, který zakoupíte v našem e-shopu: KNIHY  
Zobrazit článek >
 
Nejde vám zhubnout? Vyvarujte se nejčastějším chybám! II
Vynecháváte cukry Sacharidy jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka. Je jisté, že pokud se v jejich konzumaci omezíte, začnete hubnout. Když však z jídelníčku vynecháte veškeré cukry, je jasné, že tuto stravu neudržíte dlouho. Během týdne můžete i razantněji zhubnout, ale pak pravděpodobně dojde k dobře známému jojo efektu a kila máte zpět. Nechte v svém jídelníčku zdravé sacharidy, nebojte se jíst ovoce. Cukry vynechávejte večer, ale během dne si je můžete dopřát. Konzumujete výrobky ,,Light‘‘ Pamatujte si, že v jogurtech bez tuku je dost cukru, že každý výrobek s etiketou ,,Light‘‘ je dochucován sladidly a jinými chemikáliemi, neboť právě tuk dělá dané jídlo chutným. Jezte potraviny raději s nesníženým obsahem tuku. Samozřejmě vynechte typicky smažené fastfood pokrmy. Máte hlad a nejíte večer Pamatujte si, že vaše tělo by mělo být vždy spokojené, co se týče plnosti břicha. Nikdy byste se neměla cítit hladová. Jezte zeleninu, ta vás taky zasytí. S tímto bodem se pojí taky otázka večerního jídla. Samozřejmě ve večerních hodinách nejezte vysoce kalorické potraviny, ale pořádná dávka bílkovin vám zaručeně neuškodí. Pamatujte si, že poslední jídlo byste si měla dát tak dvě až tři hodiny před tím, než jdete spát. Dostává vaše tělo najíst? Příliš tekutin neprospívá Zajistěte vašemu organismu dostatečný přísun vody. Vyměňte však sladké limonády, minerálky a jiné kalorické bomby za obyčejnou vodu s citronem. Takové tekutiny vaše tělo přivítá a ještě po nich nepřiberete. Jak prožívají hubnutí ostatní ženy? Že v tom nejste sama se dozvíte nejen z publikace Když chce žena zhubnout od Ireny Fuchsové. S touto knihou se i skvěle pobavíte!  
Zobrazit článek >
 
Povolené bříško po porodu
Snad každá žena je nespokojená s určitou partií svého těla. Některým vadí silná stehna, paže, vypouklé bříško, velký zadek nebo celkově povolené a nezpevněné tělo. Pokud chcete zrealizovat svůj sen o krásné postavě, zdravý jídelníček a pravidelné cvičení bude tvořit pevný základ. Kolik schodů ke svému snu vyšlapete, to bude záležet už jen na vás. Jenže která z nás má tolik času, aby se denně zabývala jídlem a mořila se v posilovně. A hlavně, kdo má tak silnou vůli, aby vytrval. A ještě k tomu, a to je opravdu jako naschvál, když už konečně nějaký ten centimetr v objemu zhubnete, tak je to zrovna na těch místech, které nejsou tak kritické. A jak je to po porodu? Když jsem byla malá, myslela jsem si, že žena porodí a má stejné bříško jako před tím než otěhotněla. Takto jsem to totiž viděla ve všech filmech. Žena si přivezla domů miminko, oblečená v upnutých šatech a po bříšku ani památky. Realita je ovšem jiná. Některým ženám po porodu pomůže k opětovnému plochému bříšku pouhá liposukce, u jiných je už zapotřebí přistoupit k abdominoplastice. V druhém případě už není problémem samotný tuk, ale velké množství povislé a povolené kůže, které není možné se zbavit ani usilovným cvičením. V tom prvním případě je řešením neinvazivní liposukce Body forming. Tato metoda zvolenou partii viditelně zeštíhlí, postavu celkově zpevní, pokožka se stane pružnější a projevy celulitidy se zmírní, navíc se omezí viditelnost strií.
Zobrazit článek >
 
Irský mech léčí: Jakými vlivy na vaše zdraví se může pochlubit? I
Irský mech může svým pojmenováním klamat, jedná se ve skutečnosti totiž o řasu. Ta se opravdu bohatě využívá v raw stravě. Nedají na ni dopustit vegani, pro které právě tato řasa tvoří nejlepší zdroj kolagenu, který nahradí ten živočišný. Tato řasa získala svůj přívlastek vzhledem k původu svého výskytu. Dříve se totiž objevovala jen v hlubokých vodách irského a zčásti britského kontinentu. I když patří do třídy řas, svým vzhledem naprosto připomíná mech. Z lidového pojmenování se stal oficiální název. Na účinky řasy přišli pravděpodobně až v devatenáctém století rybáři a námořníci sídlící právě v Irsku. Začali řasu konzumovat a postupně objevili výhody její konzumace a vliv na některé kapitoly našeho zdraví. V současné době řasa roste v mnohých lokalitách. Je k nalezení v Tichém oceánu i Atlantiku, její největší zastoupení však zůstalo v severní Evropě. Pro léčebné účely se však hojně pěstuje a zpracovává taky v Kanadě nebo Indonésii. Irský mech obsahuje velké množství minerálních látek, například vápník, draslík, jód nebo síru. Je bohatý taky na hořčík a celou kategorii vitaminů. Najdete v něm všechny prvky od A až k F a taky vitamin K. Irský mech je pro svůj obsah kolagenu přidáván do mnohých potravin zejména mléčných výrobků. Zmínku o jeho výtažcích si můžete prohlédnout na mnohých mlékárenských produktech. 
Zobrazit článek >
 
Toužíte po štíhlém krku? Můžete ho mít! I
Chcete se zbavit dvojité brady? Štíhlý krk sluší každé ženě. O krk je nutné se starat v každém věku, neboť s přibývajícími léty váš věk může prozradit právě dekolt. Povislá kůže nebo moc tuku v podkoží? Víme, jak nad problémem vyzrát!  V první řadě je třeba připomenout, že dvojitá brada nebo celkově silnější krk nemusí mít nic společného s nadváhou. I když pravidelně sportujete, na krční partie se pravděpodobně nezaměřujete. Krku je však třeba věnovat zvláštní pozornost jako každé jiné partii.  Masáže a zábaly Masáže krku pomocí konečků prstů a speciálních zeštíhlujících masážních krémů taky odvedou dobrou práci. Vyzkoušet můžete i jiné masážní pomůcky. Díky masáži se prokrvuje kůže a dochází ke snadnému odbourávání přebytečných tuků. Jen to vyzkoušejte.  Otestovat můžete taky speciální zábaly. K dostání jsou masky na krk a dekolt, ale můžete si připravit i domácí lék. Stačí do hrnku horké vody nasypat minimálně pět lžic mořské soli a rozmíchat. Tekutinu aplikujte na hadřík a přiložte na krk. Nechte působit alespoň půl hodiny. Po proceduře je lepší krk opláchnout, hlavně pokud máte citlivou kůži.  Skvěle funguje taky masáž ledovou vodou. Při sprchování na krk pusťte chladnou vodu, která rozpumpuje svaly. Ještě lépe je přimějete k práci, pokud studenou lázeň několikrát vystřídáte s horkou vodou. Nezapomeňte, že končit vždy musí voda studená. Ještě lépe se vám zadaří, pokud sprchování doprovodíte masážními tryskami. 
Zobrazit článek >
 
Kuchařka: BRAMBORY
Brambor obecný, nebo-li lilek brambor či brambor hlíznatý, je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovité, pěstovaná jako jednoletá plodina. Pro jejich výběr se nejčastěji řídíme dle jejich varného typu. Známe: varný typ A = vyšší obsah vody a minimum škrobu. Mají lojovitou strukturu a nerozpadají se. Vhodné do salátů, příloh či na opékání. varný typ B = střední obsah škrobu. Jsou tedy univerzální k použití např. na: pečení, smažení, vaření. Hodí se též do kaší a na těsto. varný typ C = nejvyšší obsah škrobu (nejmoučnatější). Po uvaření se rozpadají. Vhodné na bramborové kaše a těsta. Brambora obsahuje polysacharidy (složité sacharidy, které dodávají mozku sílu pracovat a jsou důležité i při hubnutí), bílkoviny, vlákninu a esenciální aminokyseliny. Ani o vitamíny není v bramboře nouze – najdete v ní vitamíny C, E, B, A, K, stejně tak i minerály jako hořčík, železo, vápník, zinek, měď, fosfor a kyseliny jablečné a citronové.   Kniha: BRAMBORY vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše od polévky po dezert! Ochutnejte nejlepší bramborové pokrmy z jednoho hrnce, křupavé placky, lahodné kaše, úžasné knedlíky nebo třeba vláčné pečivo. S našimi recepty se vaše vaření stane potěšením. Vařte, pečte, zapékejte a smažte s námi BRAMBORY! 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 9 kapitol: Z jednoho hrnce, Pečené & zapečené brambory, Bramboráky, placky & omelety, Bramborové těsto, Bramborové saláty, Bramborové kaše, Chuťovky, Bramborové pečivo, Na nákupu & v kuchyni. Inspirujte se těmito velmi chutnými recepty, které povznesou vaše všední vaření na nevšední gurmánský zážitek. Tuto skvělou kuchařku zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Probuďte svoji krásu II.
Udržet si mladistvý vzhled nemusí být jen zasluhou plastických operací. Taktéž vnitřní vyrovnanost, sebeláska a pravidelná péče dokáží velké divy, aniž byste musela jít takzavně "pod kudlu". Na sebelásce, pokud ji nemáte vypěstovanou, můžete zapracovat pomocí různých knih nebo odborníků, kteří Vám pomohou mít se ráda. Přijmout svůj život, jaký je nemusíte. Pokud chcete více, začněte na tom pracovat už teď. Jedno s druhým je velkou magií, která dokáže přímo zázraky. jestliže budete se sebou spokojená, bude to z Vás přímo sršet a okolí to příjme, stejně jako Vy sama, za pravdu a bude Vámi okouzleno. Prozatím jste o sebe téměř nepečovala? V každém věku je důležité, abyste na sebe dbala. Pomůže Vám to i po psychické stránce. K posílení imunity můžete čas od času zajít do sauny. Kromě imunity podpoříte i látkovou výměnu. Meditujte! Pokud nestíháte přes den, najděte si čas před spaním. Můžete si pustit vedenou motivaci do sluchátek, která Vám pomůže k uvolnění těla a eliminaci stresu. K odstranění jemných šupinek na obličeji používete kvalitní pleťový peeling. Aplikujte jej před spaním. Po peelingu naneste na svoji pleť výživný krém a nechte jej přes noc působit. Taktéž na tělo použijte speciální ZPEVŇUJÍCÍ TĚLOVÝ PEELING COLLISTAR. Zpevňující tělový peeling s exfoliační solí, třtinovým cukrem, kořením a esenciálními oleji promění vaši pokožku k nepoznání! Vaše pokožka bude po pravidelném používání zpevněná, jemnější, pružnější a hladší.
Zobrazit článek >
 
Pěstování kořenové zeleniny
Kořenová zelenina má své specifické nároky jak na půdu, tak i na závlahu. S přípravou půdy k výsevu si musíte dát záležet. Je vhodné ji zrýt nejméně do hloubky 30 centimetrů. Určitě tuto zeleninu nepěstujte v půdách, které jsou jílovité a těžké. Takováto půda nezabezpečí dostatek vzduchu pro kořeny zeleniny, který potřebuje ke svému růstu. Dokonce se může stát, že kořenovou zeleninu napadne hniloba. Vhodná půda k výsevu může být i střední kvality. Nejlépe hlinitá či hlinitopísčitá s dostatkem organické hmoty. Je vhodné pěstovat v půdě, kde jste před rokem pěstovali košťáloviny nebo plodovou zeleninu. Kořenová zelenina se totiž nehnojí přímo. Potřebuje půdu v takzvané druhé síle. Přímý výsev provádějte do volné půdy v měsíci březnu i dubnu. V teplejších oblastech je možné vysévat už koncem měsíce února. Škůdci a choroby napadající kořenovou zeleninu se soustřeďují nejvíce na kořeny. Onemocnění jako jsou padlí nebo septorióza se zpravidla objevují ve druhé polovině vegetace. Mezi nejčastější škůdce patří pochmurnatka mrkvová. Od poloviny srpna do poloviny září nalétávají na zeleninu mušky, které kladou vajíčka na listy kořenové zeleniny. Jejich larvy pak navrtávají kořeny. Nezapomeňte přikrýt porost netkanou textilií a dospělce chytat na žluté lepové destičky. Chcete-li si vypěstovat vlastní zeleninu, třeba i v bytových podmínkách, zkuste pěstitelskou sadu GROW IT - ZELENINA. Tato sada obsahuje 5 druhů zeleniny (1x Pytlík se semínky mrkve, 1x Pytlík se semínky rajčat, 1x Pytlík se semínky jarní cibulky, 1x Pytlík se semínky dýně, 1x Pytlík se semínky okurky, 5x Květináč z kokosových vláken, 5x Výživný substrátový disk).
Zobrazit článek >
 
Jak zabránit vánočnímu tloustnutí?
Neválejte se Tedy válejte, ale taky se běžte ven protáhnout. Pokud jste normálně během dne aktivní, tělo sice bude rádo, že si odpočine, ale potřebuj nabrat energii taky pohybem. Neležte celé svátky u televize. Můžete si udělat výlet třeba na stadion nebo na veřejné kluziště v centru, kde nasajete vánoční atmosféru a ještě se krásně protáhnete. A pozor! Pokud splníte denně dvacetiminutový pohyb, obvykle to stačí! Takže opravdu nemusíte ubíhat maraton. Pohybu a Vánocům zdar! Nechce se vám z domu? Pak si můžete dát sérii dřepů a lehů sedů u televize, i to se počítá. Choďte spát Film, film, který jste nestihla dokoukat, vaše oblíbená pohádka a večerní napětí? Hezké, ale co takhle si nějaký televizní snímek nahrát na záznam a jít dřív do postele? Sice si možná naplno užíváte každého volného okamžiku, ale náhlým ponocováním si rozhodíte svůj biologický rytmus. Důležitou roli toto hledisko hraje hlavně při regulaci hormonů. Je známo, že hormonální nerovnováha způsobuje chuť k jídlu, hlavně k tučným nebo sladkým pokrmům. Detoxikace a bylinky Dopřejte svému tělu taky detoxikační relax. Jistě vám poděkuje. Čaj Bio Detox najdete zde. K pročištění těla vám dobře poslouží taky různé bylinky, jen je třeba vědět jejich konkrétní účinky, abyste použila ty správné. Pokračování najdete v druhé části článku. Obraťte se na něj a zjistěte, jaké triky vám jsou ještě doporučeny. 
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? III
22,7 – 54,4 kg a více Tato guma je na hranici střední váhy s nejtěžší obtížností. Jedná se o speciální pomůcku pro náročné jedince, kteří již vykazují při cvičení velkou sílu. Guma je vhodná pro shyby. Pomůže vám naučit se náročnější cviky, které by bez gumy vyžadovaly opravdu velkou námahu. Existují ještě dva druhy gum vyššího odporu sahající do 68 kg nebo až na 77 kg. Tyto se považují za vůbec nejsilnější. Pomohou vám s věšením se na hrazdě a podobně. I když jste v tomto článku byla seznámena s nejčastějšími typy odporových gum, je možné, že se setkáte ještě s dalšími trochu jinými hodnotícími kategorii. Vzhledem k tomu, že jsou gumy jen tréninkovou pomůckou a ne předmětem nutným ke konání vrcholového sportu, stále je jejich rozřazování nestabilní. V každém případě si pořiďte alespoň dva gumové typy, jeden na protažení a druhý pro vykazování větší síly. Výhodou každé gumy je to, že vám zkrátka nedovolí se flákat. Díky značnému odporu budete nucena ze sebe dostat mnohem více síly, než byste ,,vymáčkla‘‘ při posilování se svou vahou těla. Výhodou každé gumy je její skladnost a nízká hmotnost. Bez problému se vám vejde třeba do batohu spolu s dalším náčiním. Pořídit si můžete taky celou sadu gum, která vám přislouží při procvičování všech partií těla. Gumy jsou vyráběné z latexu. Obecně platí, že každá guma vybrané tloušťky má odlišnou barvu než její slabší nebo silnější konkurentka. Vyzkoušet taky můžete sadu posilovacích gum na aerobik.
Zobrazit článek >
 
Skvělé jsou houby nakládané
Minulý rok se houbařům docela dařilo. Někde více a někde ani prašivka. Jak to bude letos vypadat s množstvím jedlých hub v našich lesích je prozatím ve hvězdách. Pokud se na jejich sběr vydáte a podaří se vám najít slušné množství, které nestačíte zpracovat na smaženici nebo je nasušit, zkuste si je naložit. Přináším vám velmi chutný recept, který máme v naší rodině velice oblíbený. RECEPT: Skvělé nakládané houby Ingredience na nálev: 1 l vody 250 ml 8% octa 8 kostek cukru 2 čaj. lžičky soli bobkový list nové koření celý černý pepř hořčičné semínko jalovčinky koriandr Další možné ingredience: cibule nakrájená na plátky mrkev nakrájená na kolečka Postup: Houby nejprve očistíme. Poté je povaříme v hodně osolené vodě a po uvaření je necháme okapat. Nálev: svaříme 1 l vody, ocet, cukr a sůl. Někdo vkládá koření až do skleniček, ale já je vložím přímo do nálev, kde se svaří. Do skleniček naskláme koření (pokud je nesvaříte v nálevu, po naplnění skleniček houbami a zeleninou rozdělím koření z nálevu do skleniček) a houby. Kdo chce, přidá si k houbám cibuli a mrkev (nám to tak více chutná). Houby zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 20 minut při teplotě 80oC. Nechte se inspirovat dalšímy postupy, jak využít houby v kuchyni v knize: HOUBY. Kniha vám bude i dobrým rádcem při jejich sběru.  
Zobrazit článek >
 
Rooibos čaj červený sypaný
Už jste slyšela o čaji jménem Rooibos? Ne? Nevadí! Dnes tu pro vás máme připravených několik důvodů, které vám odpoví na to, proč zrovna tento čaj konzumovat. Zpestřete si jídelníček tímto výborným nápojem, nebudete litovat! Roobois obsahuje významné látky typu flavonoidy nebo fenoly, které se pyšní významnými antioxidačními účinky. Čaj je bohatý na minerály, najdete v něm podstatné množství manganu, fluoru nebo mědi. Roobois červený se pak chlubí ještě dostatkem vápníku, železa, hořčíku, fosforu, zinku nebo draslíku. Už jen tento výčet prospěšných látek pro organismus by vás mohl přesvědčit, v dalších odstavcích však pro vás máme připraven výčet základních účinků čaje. Bojuje proti vysoké hladině cholesterolu i cukru v krvi. Roobois je velmi prospěný pro celý trávicí systém. Celkově ulehčuje trávení, působí navíc proti překyselení organismu. Působí taky proti nadýmání. Čaj má skvělý vliv na kosti. Podporuje tvorbu kostní dřeně a celkově je díky obsahu vápníku vyživuje. Dodává kostem sílu. Díky zmíněným antioxidantům působí Rooibos jako posilovač imunity. Čaj má taky desinfekční účinky. Pití čaje ničí pachuť v ústech, naopak dodává ústní dutině svěžest. Určitě vás potěší, že čaj podporuje kvalitu pleti, vlasů i nehtů, takže celkově přispívá ke kráse. Otestujte čaj sama. Klikněte na odkaz uvedený níže a objednejte si nápoj ještě dnes. 
Zobrazit článek >
 
Hubněte bez diet
Mnoho žen je stále nespokojeno se svou váhou, a tak nedělají nic „jednoduššího“ než, že zkoušejí jednu dietu za druhou. Nejen, že jim takové experimenty mohou narušit celý organismus, ale navíc si přivolávají takzvaný „jojo“ efekt. A v podstatě ani jejich psychice to neprospívá. Důvodů nadměrného tuku v těle může být hned několik. Genetické predispozice, nemoc, nezdravá strava, málo pohybu, stres. U žen pak také změna hormonálního stavu, ale i nadmíra pití piva, i když toto je spíše doména mužů. Možná vás překvapí, že mnoho takto nespokojených žen, ačkoliv v jejich lednici najdeme především tučná jídla, v podstatě „trpí hlady“, respektive jejich tělo ne jejich mysl. Vždyť jaké živiny a tělu prospěšné látky si jejich tělo může vzít ze smaženého, tučného a chemikáliemi nasáklého jídla? Jak ale zhubnout, když už žádná dieta nepomáhá? Přestat s dietami! Našim prababičkám a pradědečkům na vesnicích nevadilo, když si dali tučnější maso (pokud na něj měli), jídlo připravované na sádle, brambory, smetanu apod. Rozdíl mezi nimi a námi je v tom, že měli nejen jídla čistě domácí, ale především měli jídla málo a pohybu mnoho. Vstávali ještě před kuropěním a spát chodili s první hvězdnou. Měli tedy naprosto odlišný způsob života. Vzduch, voda, potraviny, práce, to vše bylo diametrálně odlišné od dnešního způsobu života. Zdravé neznamená drahé Lidé žijí v mylných představách, že zdravé stravování je drahé. Je to častá výmluva žen i mužů. Pro začátek není nic jednoduššího, než ze svého jídelníčku vyškrtnout nebo výrazně omezit potraviny typu: ochucené vody, kupované zákusky, sušenky i přeslazené čokolády, tučné sýry, smažená jídla, polotovary (pytlíkové polévky, omáčky apod.), uzeniny s nízkým obsahem masa, alkohol, cigarety atd. Tedy potraviny, které uspokojí naše chuťové pohárky, ale tělu rozhodně nic prospěšného nepřinesou. Proč si kupovat třeba polévky v pytlíku? Například 5l domácí čočkové či hrachové polévky vás může stát 60 Kč, naopak 5l kupované komerční „poctivé“ polévky z pytlíku vás bude stát až 140 Kč. Přílohy Změňte přílohy. Není přeci třeba si dávat k masu hranolky nebo rizoto z bílé rýže, těstoviny s omáčkou. Co takhle zkusit třeba k masu zeleninový salát. Znáte pohanku, kus kus, polentu, červenou rýži? S těmito přílohami lze vykouzlit spoustu vynikajících jídel, které jsou rozhodně zdravější a navíc i perfektně zasytí. Máte rádi těstoviny? Nechcete se rozloučit s knedlíkami? Nahraďte klasické houskové knedlíky celozrnnými. Honí vás mlsná? Každý má občas chuť na sladké či slané. A to nemluvíme o čokoládě, která je pro některé doslova drogou. Máte-li chuť na nějakou sladkou neřest, dopřejte si čokoládu s vysokým obsahem kakaa nebo ručně vyráběnou bio čokoládu. Některé ani neobsahují mléko, tudíž jsou vhodné i pro alergiky. Jsou sice dražší než obyčejné čokolády, ale kdo říká, že musíte sníst celou tabulku na posezení. Nebo si jednoduše něco méně kalorického upečte doma. Třeba celozrnné muffiny, vločkové sušenky, mrkvové koláče. Cukr nahraďte medem či sirupem ze stévie. Příjemně se u toho odreagujete a navíc můžete pozvat své kamarádky a ukázat jim, jak se peče zdravě a chutně. Máte-li naopak chuť na slané, výborné jsou amarantové chipsy nebo celerové a mrkvové domácí „hranolky“. Více ovoce, více zeleniny Jezte ovoce i zeleninu, které vám dodají mnoho minerálů, vitamínů, ovocných cukrů pro energii a navíc tím i zaženete chuť na sladké. Ovoce si můžete přidávat do jogurtů, do pečených dezertů, smoothie apod. Zeleninu a ovoce je vhodné jíst na lačný žaludek, díky tomu se do těla dostane více vitamínů. Chutně bez ochucovadel Opravdu je nutné používat do omáček bujón? Potřebujeme zahušťovat polévky a omáčky jíškou? Ne! Omáčky přeci můžete zahušťovat rozmixovanou zeleninou, strouhanou bramborou, polévky celozrnnými vločkami nebo kroupami. Ale je tu i jiná varianta. Zahušťovat nemusíte vůbec. Vždyť jídlo i tak chutná skvěle. Používejte koření, jako je kari, chilli, zázvor, kardamom, koriandr, bylinky, to vše jídlu dodá nepřekonatelnou chuť. Navíc především kari, černý pepř a chilli jsou výbornými spalovači tuku! Vychutnejte přirozenou chuť jednotlivých potravin a nezabíjejte je glutamátem, tekutými hnědými ochucovali plnými soli nebo neméně známým nejmenovaným polévkovým kořením. Umělé nebo masové výrobky? Češi milují párky, s hořčicí, v rohlíku apod. Často je to pro nás rychlá a jednoduchá večeře po náročném pracovním dni. Proč si ale kupovat párky, které maso vlastně nikdy nepotkaly? Kupujte si raději, sice dražší, ale za to zdravější, párky s vysokým obsahem masa. Vysoký obsah masa vás nasytí natolik, že jich nakonec sníte méně, než párků klasických. K tomu žitný či celozrnný chléb a hned je tu zdravější varianta tak oblíbeného pokrmu. A totéž neplatí pouze pro zmiňované párky, ale také pro šunky a jiné masové výrobky. Kupujte si pouze libovou, s obsahem masa min. 85%. Jezte normálně, bez přežírání a pravidelně Nikdo neříká, že si nemůžete dopřát normální jídlo. Spíše je důležité si říci, co znamená jíst „normálně“. K obědu není třeba spořádat 6 knedlíků ke svíčkové, stačí o polovinu méně a třeba klasické knedlíky nahradit již zmíněnými celozrnými. Nemusíte spořádat o nedělním obědě u maminky půl kachny a pekáč buchet. Jezte tak, abyste se cítili lehčeji, svěží a zároveň sytí. Pravidelnost, pravidelnost, pravidelnost. Upravte si jídelníček tak, abyste dodržovali pravidelně jídlo celý den. Neznamená to samozřejmě, že ráno se nacpete rohlíkama, k svačině v tom budete krásně pokračovat, k obědu gulášek se šesti a vesele takto celý den. Ráno lehká snídaně, k svačině jogurt a ovoce, k obědu maso se zeleninou či pohankou a tak dále, a tak dále. Přirozený pohyb V neposlední řadě, nebuďte líní. Choďte hodně pěšky, na procházky s pejskem, běhejte, jezděte na kole, zajděte si do bazénu či k rybníku zaplavat. Pokud vám televize chybí, tak zkuste místo sezení na gauči, dívat se na televizi při cyklotrenažéru a podobných přístrojích. Naše tělo potřebuje z každé suroviny něco. Z masa, ovoce, zeleniny, mléka apod. Vše ale s mírou. Tělo nepotřebuje buřty, hranolky, máslové dorty. Sami víte, že po takovém jídle se člověk cítí unavený, někdy je nám dokonce těžko. Vždy samozřejmě záleží na tělesné predispozici člověka, ale pokud nejste nemocní, už jen tím, že omezíte tučná, smažená a sladká jídla či pochutinky, ulevíte tělu od zbytečných kalorií a ručička na váze se pohne tím správným směrem. Pokud si upravíte jídelníček, obměníte některé přílohy, vyškrtnete sice dobré, ale nezdravé pochutiny a zapojíte pohyb, ušetříte tak nejen svoji peněženku, ale také svoje zdraví a budete se cítit mnohem lépe. Nálada se vám zlepší a vaše tělo bude nabité energií :) Chcete udělat něco se svým zdravím a hledáte inspiraci ke zdravému jídelníčku? Zkuste některou z těchto knih.
Zobrazit článek >
 
Magická síla skořice
Skořice. Nezbytná součást vybavení pro pečení i vaření nejen exotických jídel. Věděla jste, že se tato přísada pyšní mnohými účinky na lidské zdraví? Až vás překvapí jejích různorodost.  Možná jste si toho doposud nevšimla, ale skořicových produktů se na trhu prodává více druhů. Dva základní typy skořice jednoduše rozlišíte podle jejího zabarvení.  Tmavě hnědá skořice zastupuje takzvaný druh cassia. Používá se k vaření nejrůznějších druhů jídel i k léčebným účelům. Neobejde se bez ní čínská a korejská kuchyně. Tento druh skořice je součástí koření kari. Světle hnědá varianta pochází z Ceylonu. Nese název zeylancium. K dostání jsou oba druhy skořice, avšak tou žádanější je tmavá skořicová odrůda. Ta, jak již bylo řečeno, slouží zejména různým druhům medicíny. Po tisíciletí je využívána v čínském nebo řeckém léčitelstvím. Znali ji taky Egypťané, i jiné staré civilizace.  Skořice se v současné době pěstuje v teplých oblastech, déšť jí nevadí. Nejkvalitnější skořicové produkty pochází ze Srí Lanky, Cejlonu, jižní Číny, Thajska nebo Indonésie.  Věděla jste, že skořice není žádný plod nebo kmen, ale kůra? Z té se po úpravě vyrábí zakulacené rourky nebo stočené ,,klacíky‘‘, které jistě dobře znáte. Svitky je dobré schovávat v uzavřených skleněných nádobách. Kontakt se vzduchem a zvláště pak vlhkem určitě neudělá kůře dobře.  Ze skořice se dále připravují různé tinktury, oleje, taky léky, aromatické látky nebo třeba bytové vůně. Využíváme ji vcelku i drcenou či mletou do vybraných pokrmů. 
Zobrazit článek >
 
Před dovolenou do kondice II.
Začnete-li s novým životním stylem už dnes, vězte, že za 21 dní si vybudujete návyk na pravidelné cvičení a zdravé stravování. Po 66 dnech se dané návyky stanou automatickými, a vy nad nimi nebudete nijak přemýšlet, jednoduše je budete konat. Pokud nově zahájený životní způsob života vydržíte po uvedenou dobu, máte velkou šanci si jej dlouhodobě udržet a dočkat se příjemných změn. Praktikujte prkno Prkno nebo-li "plank" je vhodným cvikem pro posílení středu těla. Můžete jej provést téměř kdekoliv. Přesné provedení je uvedeno například na www.youtube.com. Vzdejte se kouření! Pokud jste kuřačka, přestaňte s kouřením. Bylo a je mnoho neúspěšných lidí, kteří se rozhodli s tímto nezdravým zlozvykem skoncovat, ale nezvládli to. Některým to trvalo delší dobu, ale zvládli to! Protože to má obrovský smysl! Zlepšíte si funkci plic a snížíte si riziko infarktu na polovinu. Buďte připravena! Naplánujte si Váš den dopředu. Můžete si sepsat do diáře věci, které musíte vyřešit a čas, který budete věnovat pohybu. Večer si také připravte jídlo na druhý den. Nejen pohybem si zajistíte krásnou postavu a přimějete své tělo k odbourávání tuků. Pokud nevíte, jak změnit dosavadní jídelníček, zalistujte v knize KETODIETA PRO ZAČÁTEČNÍKY. Tato dieta s nadbytečnými kily dokáže pořádně zatočit! Je založená na sníženém obsahu cukrů, naopak je zvýšený příjem bílkovin. Touto dietou přimějete Váš metabolismus k zásadní změně, tedy k přirozenému spalování uložených tuků. Výsledky se brzy dostaví.             
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6