EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Štíhlá linie

 
Sušárna nejen na ovoce
Moji prarodiče měli několik zahrad. Pěstovali na nich mnoho druhů ovoce a zeleniny, dokonce i chmel. Díky jejich práci jsme v době, kdy byla většina dnes běžných druhů ovoce nedostatkovým zbožím, neznali nedostatek. Vlastně jsme ani nerozuměli, proč lidé před prodejnami stáli ve frontách na jahody, třešně, ba i broskve, meruňky nebo dokonce švestky nebo hrušky. O malinách nemluvě, ty ani v prodejnách dostupné nebyly, pravděpodobně byly zdrojem vzácných valut. Všeho jsme měli, co hrdlo ráčí, i když jsme se příležitostně museli podílet na nějakém tom pletí, okopávání, případně sběru například černého, červeného a žlutého rybízu, angreštu a dalších pro děti nepříliš atraktivních druhů ovoce a zeleniny, prodávaného do tzv. sběrny. Pamatuji si, jak babička zpracovávala, co se dalo. Nakládala, zavařovala a také sušila na kamnech a v troubě. Musela to mít tehdy hodně náročné, protože pracně nakrájené ovoce k sušení ráda zasahovala plíseň. Škoda, že se nedožila vymožeností, které tato rizika omezily. Sušárny s patrovými platy k sušení už plísním šanci nedávají, stačí dodržet postup, který je součástí každého výrobku. Například sušárna Sencor SFD 851GR s regulací teploty od 35°C - 70°C umožní usušení produktů i v mezích přísných požadavků na raw stravu. Kompaktní sušárna rovnoměrně suší v 5 patrech o průměru 25,5 cm. Obsahu nehrozí zapaření a jiná zkáza, protože má integrovaný ventilátor. Potřebné programy, včetně odloženého vypnutí, nastavíte na LED podsvíceném displeji. Samozřejmostí je tepelná pojistka proti přehřátí. Sušárnu Sencor SFD 851GR s digitálním displejem, ale i jiné typy téže značky, zakoupíte v sekci Elektroniky pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Kuchařka: BRAMBORY
Brambor obecný, nebo-li lilek brambor či brambor hlíznatý, je víceletá hlíznatá rostlina z čeledi lilkovité, pěstovaná jako jednoletá plodina. Pro jejich výběr se nejčastěji řídíme dle jejich varného typu. Známe: varný typ A = vyšší obsah vody a minimum škrobu. Mají lojovitou strukturu a nerozpadají se. Vhodné do salátů, příloh či na opékání. varný typ B = střední obsah škrobu. Jsou tedy univerzální k použití např. na: pečení, smažení, vaření. Hodí se též do kaší a na těsto. varný typ C = nejvyšší obsah škrobu (nejmoučnatější). Po uvaření se rozpadají. Vhodné na bramborové kaše a těsta. Brambora obsahuje polysacharidy (složité sacharidy, které dodávají mozku sílu pracovat a jsou důležité i při hubnutí), bílkoviny, vlákninu a esenciální aminokyseliny. Ani o vitamíny není v bramboře nouze – najdete v ní vitamíny C, E, B, A, K, stejně tak i minerály jako hořčík, železo, vápník, zinek, měď, fosfor a kyseliny jablečné a citronové.   Kniha: BRAMBORY vám nabídne přes 100 receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Mají milion podob a chutí. Jsou základní potravinou. A připravíte z nich vše od polévky po dezert! Ochutnejte nejlepší bramborové pokrmy z jednoho hrnce, křupavé placky, lahodné kaše, úžasné knedlíky nebo třeba vláčné pečivo. S našimi recepty se vaše vaření stane potěšením. Vařte, pečte, zapékejte a smažte s námi BRAMBORY! 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 9 kapitol: Z jednoho hrnce, Pečené & zapečené brambory, Bramboráky, placky & omelety, Bramborové těsto, Bramborové saláty, Bramborové kaše, Chuťovky, Bramborové pečivo, Na nákupu & v kuchyni. Inspirujte se těmito velmi chutnými recepty, které povznesou vaše všední vaření na nevšední gurmánský zážitek. Tuto skvělou kuchařku zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
BIO kokosová mouka Allnatura
Nehodlám na tomto místě chválit nebo hanit alternativní, někdy nepříliš racionální stravovací trendy. V každém případě se považuji za člověka otevřeného zkoušení ne příliš běžně užívaných surovin a chutí. Zastávám názor, že naše strava má být především pestrá a co nejméně upravovaná a chemicky vylepšovaná. Proto je mou parketou jednoduché a rychlé vaření a pečení. Pro patří k mým oblíbeným surovinám při přípravě moučníků ovesné vločky, sušené ovoce a ořechy všeho druhu. Právě kokosový ořech má specifickou aromatickou a lehce nasládlou chuť a vůni. Proto se sama hmota ořechu a pochutin z něj připravených bohatě uplatňuje v orientálních kuchyních i evropských moučnících. Pro relativně dobrou stravitelnost si ji oblíbili vyznavači veganské, vegetariánské, raw či paleo stravy i rekonvalescenti a pacienti, jejichž zdraví vyžaduje bezlepkovou dietu. Je bohatá na kokosový olej, bílkoviny a vlákninu. Například kokosovou mouku si lze celkem snadno vyrobit v domácích podmínkách. Má to smysl, pokud rádi a často připravujete zdravé i méně zdravé pochoutky. Výhodu je, že si ji sami můžete namlít na individuální hrubost. Je ale třeba mít na paměti, že surovinou je ořech, který vyžaduje uskladnění v chladu a temnu, aby předčasně nežlukl. Proto je pro menší anebo občasnou potřebu lepší zakoupit ji hotovou, například tu od velmi oblíbené Allnatury. V praktickém, 200 gramovém uzavíratelném balení ji můžete dobře skladovat. Je jemně namleta z dužiny právě sklizených kokosových ořechů v BIO kvalitě. BIO kokosovou mouku Allnatura zakoupíte v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Zmrzlinové FIT pokušení I
Tvarohová zmrzlina s ovocem Lehčí už to být nemůže! Jak připravit zmrzlinu pro celou rodinu, která navíc neobsahuje tučnou smetanu? Budete potřebovat: Ovoce (lze použít i mražené, 250 g) Nízkotučný tvaroh (500 g) Bílý jogurt (150 g) Ovocná šťáva (20 ml) Postup: Smíchejte nejprve tvarohy spolu s jogurtem, rozmixujte ovoce v mixéru nebo jej přimíchejte v menších kouscích do mléčné směsi. Pokud chcete, aby měla zmrzlina ještě lepší chuť přidejte spolu s ovocem do mixu ještě trochu ovocné šťávy či poctivého džusu. Jakmile budete mít všechny přísady pospolu, pořádně směs vyšlehejte a zmrzlinu přendejte do krabičky a dejte do mrazáku. Měla by tuhnout minimálně šest hodin, následně ji už můžete konzumovat. Zmrzlinovou přípravu můžete například nalít taky do menších nádob a vytvořit jednotlivé nanuky s dřívkem nebo špejlí. Výhoda? Tato zmrzlina skvěle chutná a vůbec se po ní nepřibírá! Proteinová zmrzlina Jeden recept pro ty, které potřebují po cvičení dodat do těla trochu proteinů. Co byste řekla na malý fitness zákusek? Budete potřebovat: Banán (2 ks) Jogurt bílý (150 g) Kakao (1 lžička) Protein (dle chuti, 80 g) Postup: Ingredience smíchejte dohromady. S touto zmrzlinou vám bude ideálně ladit vanilkový nebo čokoládový protein, ale vyzkoušet můžete samozřejmě i jiné příchutě. Rozmixujte směs a pak ji už naneste do vhodné nádoby či formiček. Nechte ztuhnout minimálně tři hodiny a pak můžete konzumovat.  
Zobrazit článek >
 
Nepodceňujte cukrovku!
O cukrovce jsme nedávno uvedli článek v sekci pro muže - Jste diabetik - pečujte o své nohy. Avšak nikdy není od věci, připomenout si toto vážné chronické onemocnění, které se objevuje čím dál častěji. Počet pacientů, kteří se léčí na toto onemocnění v naší populaci stoupá, ať už se jedná o nemocné s prvním nebo druhým typem cukrovky. Jelikož se lékařská péče rok od roku zlepšuje, dochází i k zlepšení diagnostiky diabetu. Pokud se i vy léčíte na jednu z forem diabetu, víte, že musíte dodržovat vhodnou životosprávu a spolupracovat s lékařem, abyste předcházeli závažným komplikacím. Jestliže diabetik nedodržuje lékařská doporučení, hrozí: zrychlení procesu aterosklerózy vznik závažných chorob srdce a cév zvýšený výskyt infekčních chorob = snížená obranyschopnost poškození nervů v celém těle diabetická neuropatie poškození ledvin - po jejich selhání poškození oční sítnice - vede až k oslepnutí amputace dolních končetin Cukrovka (diabetes mellitus) je souhrnný název pro několik různých onemocnění. Všechny tyto choroby se projevují zvýšenou hladinou cukru v krvi (hyperglykémií). Typy cukrovky: cukrovka 1. typu cukrovka 2. typu cukrovka v těhotenství ostatní specifické typy cukrovky Informujte se více o tomto onemocnění. S knihou, kterou vytvořili přední odborníci - doc. PhDr. Dr.phil. Laura Janáčková, CSc., a prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., DIABETES - NECUKRUJTE S CUKROVKOU, získáte dokonalý přehled o tomto nebolestivém avšak zákeřném onemocnění. Pomůže vám najít východisko i při překonávání krizového období nejen při její léčbě, ale i v rodinných vztazích.    
Zobrazit článek >
 
Zbavte se chutě na sladké aneb praktické rady pro každou příležitost II
Neustálá chuť na sladké může stát taky za přebytkem soli. Pokud si libujete ve slaných jídlech, může se vám stávat, že najednou budete mít potřebu se zase naladit do jiné dimenze a prostě budete muset spořádat pořádnou dávku cukru. Na tohle zapomeňte jednou pro vždy. Naučte se solit méně a pak i cukr nebudete postrádat. Dávejte si krátké pauzy. Pokud si řeknete, že už nikdy nebudete jíst sladké, zaručeně vám to nevydrží. Zkuste si dobroty odepřít jen na den, druhý den je zas v klidu jezte, jen omezte jejich počet. Pomůže vám taky jejich pomalá redukce. Ze tří sušenek udělejte dvě a půl a tak dále. Dobrota jednou za čas vám neuškodí a ještě si díky ní uděláte radost. Napadlo by vás, že těsnější oblečení může ovlivnit vaše chutě? Opravdu, tato psychologická metoda funguje. Sladké si totiž rozmyslíte, když si vzpomenete na to, že by vám vaše kalhoty mohly být ještě těsnější. Druhá vlna žen se zase v úzkých věcech cítí svázaně a při pomyšlení na jídlo si ho radši odepřou Vždyť po snězení sladkého dortíku by měly v pase ještě méně místa. Do jaké kategorie patříte vy? A pozor! Myslete na to, že nic se nemá přehánět. Hodně těsné oblečení vám může ublížit i zdravotně! Dejte si kávu! Je známo, že káva zahání chutě na sladké. Musíte však pít kávu černou, nikoliv s mlékem. Je to i dobrý recept na hubnutí. Černou kávu pijte po ránu, pokud však nemáte problém se jejími účinky na vaše spaní, můžete si ji dát klidně v deset večer. Hubněte zdravě! Vyzkoušejte doplňky stravy, díky kterým budete mít nejen menší chutě na sladké, ale taky se vám podaří lépe zhubnout. Naši pestrou nabídku si můžete prohlédnout zde. 
Zobrazit článek >
 
Chcete zhubnout? Vyzkoušejte jablečný ocet a octovou dietu!
Pokud chcete rychle zhubnout je pro vás jablečný ocet tím pravým lektvarem, který neublíží vašemu zdraví. Octovou kúru můžete aplikovat hned několika způsoby, je to velice jednoduché. V prvním případě ocet konzumujte ráno na lačno. Říká se, že tato metoda je neúčinnější, ale pokud vám nebude vyhovovat, klidně vsaďte na jinou, účinky vám přinese taky. Vrchovatou lžíci octa jednoduše spolkněte a pak se teprve najezte. Můžete taky stejné množství zamíchat do vody a tu naráz vypít. Pokud vám dělá octová voda problémy, pomůže ji vychladit nebo do ní přidat med, získá tak lahodnější chuť. Nebojte se, jedna lžíce se ve vodě ztratí a ocet skoro neucítíte. Pokud i přes sladké zpestření máte s vodou s octem problémy, možná vám pomůže druhá hubnoucí procedura. Ta spočívá v tom, že do obyčejné vody budete přidávat pouze jednu malou lžičku octa. Tento nápoj je však pro jeho účinky nutné pít minimálně třikrát denně, ideálně ráno před jídlem, k obědu a na závěr dne, po posledním pokrmu. Octová dieta má mnohé výhody. Pomůže vám zhubnout hned několik kilogramů neboť velice urychluje metabolismus. Ocet vám neubere jen kilogramy, ale taky naopak vašemu tělu přidá dosti výživných látek, které podpoří vaše zdraví. Je navíc výborným dochucovadlem, takže ho možná zkonzumujete za den ještě víc, než jste původně plánovala. Zejména pokud máte v oblibě saláty. Pamatujte si, že dietu není vhodné držet déle než čtrnáct dní. Po dvou týdnech je vhodné zase týden konzumaci octa vynechat. Každý den s dietou pijte minimálně další dva litry vody, aby byla kúra opravdu účinná. Produkt Bio Jablečný ocet kalný 750ml/plast najdete zde: eshopeiffel.cz/zdravi. 
Zobrazit článek >
 
Vína k itaským sýrům
Chuť sýrů zdůrazníte spojením dalších kvalitních potravin a nápojů. Objevit ideál, který by se k danému druhu sýra hodil, není tak jednoduché, neboť chuťové, čichové, vizuální i hmatové vlastnosti sýra se průběžně mění. Hlavním pravidlo zní: "Nepřebít jakýmkoliv způsobem organické vlastnosti sýra!" Při degustacích se nesmí opomenout chléb a víno. Od starověku tyto dvě pochutiny tvoří se sýry neodlučitelný svazek. Na světě existuje mnoho druhů chleba a proto je důležité znát vlastnosti daného druhu. Dále se při degustacích užívají: sladké zavařeniny džemy ovocné či zeleninové hořčice čerstvá zelenina čerstvé a sušené ovoce extra panenský olivový olej Co se týče pití, používají se: vína bílá a červená perlivá a neperlivá voda pivo čaj destiláty SÝR a VÍNO - být schopen vybrat správné víno k určitému druhu sýra vyžaduje jistou zkušenost.  1.) k čerstvým sýrům nautrální nebo nasládlé chuti: lehké a méně alkoholické bílé víno svěží chuti př. sýr Burrata se šumivým vínem Franciacorta Satén - toto víno lze též spojit se sýrem Sant´ Agata de´ Goti Falanghina, jenž voní po bylinkách 2.) k středně uleželým sýrům: př. 3 až 8měsíční sýr Fontina se krásně pojí s červeným vínem, kde dominuje vůně malého červeného ovoce (rybíz a maliny) a plané růže, což jsou vína: Valle d´Aosta Petit Rouge, Friuli Grave Cabernet 3.) k velmi uleželým sýrům: vhodná jsou červená vína, která se vyznačují bohatou vůní (sušená švestka, ovocná marmeláda, koření) př. uleželý sýr Bitto je vynikající s vínem Valtellina Sforzato 4.) k plísňovým sýrům: u těchto sýrů je lépe volit vína sladká, likérové konzistence, jemná a aromatická (př. Marsala) př. sýr Gorgonzola je skvělý se suchou Marsalou Superiore starou cca 3 roky př. sýr Castelmagno tvoří dokonalou harmonii s vínem Vin Santo del Chianti Classico  
Zobrazit článek >
 
Lis na ovoce a zeleninu
PRODUKT: Lis na ovoce a zeleninu Home Made Juice - LO-7066 bílý Odšťavňovač Concept LO 7065 Home Made Juice. Odšťavní až 1,5 kg rybízu za 2 minuty. Na pohodu! už žádné puchýře od mlýnku. 75 mm široký plnící otvor umožňuje vkládat celé plody, ušetříte tak spoustu času stráveného krájením. 3 spotřebiče v 1: součástí příslušenství je i sítko na smoothie a sítko na studené dezerty. Připravte si ke snídani zelené smoothie nebo potěšte děti výbornými ovocnými dezerty s jogurtem nebo tvarohem. Mražené banány, borůvky, jahody, maliny … během pár sekund si na nich můžete pochutnat v podobě studeného dezertu. Nebo je snad libo hruškové smoothie s chia semínky k snídani? V odšťavňovači LO 7065 se ve skutečnosti ukrývají hned tři vděční pomocníci. Stačí se rozhodnout, v jaké podobě svému tělu dopřejete potřebnou dávku vitamínů, a dle toho zvolit správné sítko. Nový odšťavňovač od Conceptu skvěle zapadne do Vaší kuchyně! Neztrácejte čas ukládáním Vašeho parťáka do skříňky. Díky luxusnímu vzhledu, robustnímu a kvalitnímu zpracování se stane chloubou Vaší kuchyně. Do tmavého koutu už ho nikdy nedáte. Nově se můžete těšit mimo elegantního nerezu na trendy bílou a černou. TECHNICKÝ POPIS: 75 mm velký vkládací otvor Nádoby BPA free Velmi jednoduchá obsluha Snadné čištění díky plné rozebíratelnosti a uzpůsobenému kartáčku Objem nádoby na šťávu 1 l Objem sběrné nádoby 1l Bezpečnostní systém Pěchovadlo Protiskluzové nožičky Rychlost: max. 60 ot./min. Barva: nerez + černá Příkon 240 W Napětí: 220 – 240 V PŘÍSLUŠENSTVÍ: Kartáček na čištění sítka Nádoba na šťávu Nádoba na odpad Sítko na smoothie Sítko na studené dezerty Pěchovadlo Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDE    
Zobrazit článek >
 
Zhubněte do plavek za pár týdnů! II
U bílkovin je třeba se ještě zastavit. Je prokázáno mnohými výzkumy, že pokud zvýšíte jejich počet, nebudete se cítit hladová, ale naopak plná. Bílkoviny taky přispívají k tvorbě svalů. Jezte sójové potraviny, libové maso, vejce, luštěniny a netučné mléčné produkty. V kontrastu s bílkovinami stojí v případě hubnutí sacharidy. Nevyužitá energie se ukládá ve formě tuku. Samozřejmě normální strava bez sacharidů téměř neexistuje, ale je důležité, abyste přijímala komplexní sacharidy ne jednoduché cukry. Znamená to tedy vynechat bílé pečivo, těstoviny, knedlíky, vyplatí se omezit i přísun brambor. Naopak jezte tmavou rýži, celozrnné pečivo a zeleninu. K pocitu sytosti vám pomohou taky oříšky. Pokud máte v oblibě pití ovocných džusů nebo jiných slazených nápojů, určitě jejich přísun omezte na minimum. Ani byste nevěřila, kolik se v takovém džusu nachází cukru. Pokud se bez ochucených nápojů neobejdete, pijte vodu s citronem nebo ovocné čaje. Pokud jde o tuky, existují taky dvě základní formy, asi vám je jasné které. Je velký rozdíl mezi mastnými hranolky a ořechy. Zdravé, nenasycené tuky se nachází v zelenině, v semínkách a taky například rybách nebo v libovém mase. Už když jíte slaninu, dostáváte do sebe nasycené tuky. K těm samozřejmě patří taky veškerá smažená jídla a další nezdravé potraviny. Pijte. Napijte se před jídlem, abyste zaplnila žaludek, který pak nebude vyžadovat tak velkou porci k jednotlivému chodu. Pijte během dne, nejen u jídla. Dostatek tekutin při hubnutí je naprostým základem zdravého zbavování se váhy. Pomoc můžete najít i ve vhodném potravinovém doplňku. Vyzkoušejte třeba podpůrný bylinný přípravek, který zvyšuje výkonnost metabolismu. Elixír – Hubnutí najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Na tohle jídlo při hubnutí zapomeňte
Snažíte se zhubnout? Pak ze svého jídelníčku vynechte extrémně tučná či sladká jídla. Sice se říká, že občasné snědení něčeho nezdravého neuškodí, ale při hubnutí má jídelníček úplně jiná pravidla. Limonády Máte žízeň? Pak vsaďte raději na čerstvou vodu. Pokud vám na obyčejné vodě začne po čase vadit její chuť nebo si začněte dělat mlsnou na slazené nápoje, přidejte do vody citron nebo si jednou za čas místo svačinky připravte čerstvé ovocné smoothie. Smetanové dobroty Na smetanu rovnou raději zapomeňte. Pokud ráda na přípravu jakéhokoliv pokrmu používáte smetanu, vyměňte ji za mléko. Přestaňte myslete taky na smetanové jogurty ala čokoládové bomby a raději si místo nich nakupte jogurty s nízkým obsahem cukru i tuku. Smažená jídla Ať už byste si ráda dala řízek, hranolky nebo dokonce řízek s hranolky, zamyslete se nad tím, jakou práci vám dalo shodit přebytečná kila. Stojí za tu ,,makačku‘‘ porce z fast foofu? Není lepší dopřát s třeba výborný salát se zeleninou? Tučné masné výrobky Paštika, salám, párky a další dobroty. Tak na ty budete muset na čas taky přestat myslet. Vezměte si místo nich na svačinu plátek šunky a nebo sýr. Pokud potřebujete uspokojit své masité chutě, připravte si na oběd pečené kuře nebo vařené libové vepřové. Můžete si samozřejmě připravit i jiné druhy masa, ale dbejte na to, abyste je vařila netučnými způsoby. Shoďte pár kil s kuchařkami určenými k vaření pro štíhlou linii. Kuchařku si můžete vybrat zde.
Zobrazit článek >
 
Pěstování žampionů I. část
PĚSTOVÁNÍ ŽAMPIONŮ U většiny z nás převažuje záliba ve sbírání hub. V přírodě lze najít více druhů jedlých žampionů: žampion polní žampion ovčí žampion dvouvýtrusný Stejně tak si domů můžeme odnést jedovatou variantu žampionu: žampion zápašný Otrava tímto druhem houby se projevuje zhruba do dvou hodin. Následky otravy jsou zvracení a žaludeční křeče. Pokud máte možnost, vypěstujte si raději vlastní žampiony dvouvýtrusné! SUBSTRÁT vyrobený fermentací koňského hnoje dále se propařuje, což má za následek zlikvidování chorob žampionů jelikož si sami tento substrát jen těžce připravíte, je tu varianta pěstování v substrátovém bloku, který již obsahuje podhoubí žampionů součástí bloku bývá i krycí zemina, která je velmi důležitá jako opora plodnic JAK POSTUPOVAT povrch bloku je nutné nejprve zlehka pročechrat poté zasypeme krycí zeminou ve vrstvě cca 3 cm krycí zeminu urovnáme a zavlažíme blok ponecháme při teplote 24oC taktéž mu bude vyhovovat vlhčí prostředí cca s 82% vlhkostí vzduchu v případě, že nemáte k dispozici vlhké prostředí přeložte přes krycí zeminu navlhčený papír (noviny) pokud budou žampiony růst v suchém prostředí, budou mít na povrchu šupinatou strukturu když zpozorujeme vzrůstání žampionů v krycí zemině, zhruba do 2/3, lehce zeminu prohrábneme za 3 dny pro prohrábnutí krycí zeminy, přeneseme blok do místnosti, kde se pohybuje teplota od 15 do 18oC tímto chladovým šokem nastartujeme fázi plodnosti Při výpravě do lesa na sběr hub se vybavte KAPESNÍM ATLASEM HUB, který zakoupíte v našem e-shopu: KNIHY  
Zobrazit článek >
 
Vybíráme olivový olej I.
Olej, nejen olivový, hrál svoji důležitou roli od počátku dějin lidstva. Byl využívaný nejen jako součást přípravy pokrmů, ale také jako nezbytná součást některých náboženských obřadů. Mezi nejstarší oleje patří právě olej olivový. Olivovníkový strom  se stal již v minulosti symbolem věčného mládí, síly a míru. Byl zobrazovaný v amuletech, taktéž se vysazoval jako hraniční strom. Olivový olej je výbornou přísadou pro svoji rozmanitost a aroma. Chuťově mohou vynikat ovocné nebo kořenité tóny. Kvalita olivového oleje je přímo závislá na době sklizně. Je velice důležité, aby se čerstvě sklizené olivy ihned zpracovaly. Olivové oleje se dělí podle chutí, vůní, stupně kyselosti a barvy na: Extra panenský olivový olej Panenský olivový olej Obyčejný olivový olej Panenský lampantový olej Extra panenský olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 1o na každých 100 g a organoleptické hodnocení je vyšší než 6,5. Kyselost zde neoznačuje chuť, ale jedná se o chemický parametr - množství mastných kyselin. Panenský olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 2o a organoleptické hodnocení vyšší než 5,5. Obyčejný olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 3,3o. Není vhodný ke konzumaci. Doporučuje se rafinovat. Panenský lampantový olej Odborná definice: Kyselost přesahuje 3,3o. Nevhodný ke konzumaci. Nejkvalitněší olivový olej, který je možné zakoupit v eshopu je BIO EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ.    
Zobrazit článek >
 
Pečeme si sami chleba - Tmavý chléb
Koupit celozrnné pečivo v obchodních řetězcích je stále problémem, ačkoliv netvrdím, že neexistují výjimky. Od té doby, co jsem osobně přešla na zdravější stravovaní, peču si svůj domácí chleba. Ačkoliv nevyužívám domácí pekárnu, i tak to má své výdody. Vím, co do těsta dávám, chleba mám vždy čerstvý a také si mohu dané recepty dochucovat například různými semínky a bylinkami dle mojí chutě. Doma jsme si velice oblíbili následující recept z knihy: PEČEME SI SAMI CHLEBA RECEPT: Tmavý chléb Ingredience: 350 g jemně mleté celozrnné pšeničné mouky 100 g jemně mleté špaldové mouky 50 g žitné mouky 2 lžičky soli 7 g sušeného droždí (nebo 20 g čerstvého) 100 g slunečnicových semínek 25 g kmínu 50 g máku 70 ml melasy tuk na vymazání mísy sezamová semínka na ozdobení Postup: Ve velké míse smícháme mouky, sůl, droždí, semínka, kmín a mák. Přidáme melasu a 300 ml vody. Vše důkladně promícháme. Takto připravené těsto důkladně hněteme alespoň 7 minut. Poté těsto přesuneme do vymaštěné mísy a necháme je zhruba 2 hodiny kynout. Po vykynutí vyložíme plech pečícím papírem. Vykynuté těsto opět pečlivě prohněteme a oboucháme o vál. Vytvarujeme kulatý chleba a celý ho obalíme v sezamových semínkách. Poté ho přemístíme na plech a necháme ještě hodinu kynout. Pečeme v předehřáté troubě na 220oC. Do bochníku uděláme ostrým nožem křížem několik zářezů. Pečeme cca 30 minut, tak aby chleba zezlátl a na poklep zněl dutě. Upečený bochník necháme vychladnout na mřížce.
Zobrazit článek >
 
Před dovolenou do kondice I.
Postupné zvyšování venkovní teploty nás nutí odkládat nepotřebné svršky. Odhalujeme více kůže, a také se projeví náš zdravý způsob života. Nějaký ten malý špíček snadno zamaskujeme volnějším tričkem nebo halenkou, avšak větší prohřešky při stravování a sportovní neaktivitě jsou pro nás, pro ženy, noční můrou. Pokud Vás čeká letní dovolená a máte do ní zhruba měsíc, dá se pro Vaše tělo ještě mnohé zvládnout. Avšak musíte začít, bez zbytečného hledání důvodů proč to nejde, už nyní. Nemusíte si hned kupovat permanentku do fitness centra, to není nutné. Stačí několik minut denně pravidelného pohybu doma a v přírodě, kterými snadno docílíte úspěchu. Choďte pěšky Pokud nemusíte, nejezděte výtahem, ale raději vystoupejte do patra po schodech. Cestou z práce vystupte o zástávku dříve a dojděte domů pěšky. Nebo před spaním zařaďte desetiminutovou procházku. Krátký sprint Při procházce přírodou nejen zrelaxujete Vaše myšlenky, ale také můžete udělat něco pro vaši fyzičku. Nebojte se rozběhnout! Krátký sprint, trvající jednu minutu, dělá zázraky. Můžete kombinovat rychlou chůzi se sprintem. HIIT cardio Tímto cvičením posílíte nejen ochablé svalstvo, ale taktéž přimějete Vaše tělo, aby začalo spalovat tuky. Na internetu najdete mnoho videí s cviky, podle kterých můžete začít cvičit už dnes. Ke cvičení doma můžete využít i ŠVIHADLO S POČÍTADLEM.    
Zobrazit článek >
 
Overball - cvičební a rehabilitační pomůcka
Overball je malý nafukovací míč o průměru 20 až 30 centimetrů. Slouží především pro posilovací a rehabilitační účely, tudíž by se měl stát součástí každého, kdo se věnuje aerobnímu cvičení, posilování, józe či rehabilitaci. K míči je přibalena i speciální trubička, která slouží k nafukování overballu. Tato cvičební pomůcka je vhodná pro všechny věkové kategorie. V zásadě platí, že pro začátečníky je lepší méně nafouknutý míč. Čím více bude míč nafouknutý, tím více bude cvičení obtížnější. Overball ocení i ti z vás, kteří mají problém s častou bolestivostí zad. Je to opravdu velmi variabilní cvičební pomůcka, která není ani nijak drahá. Overball si zajisté oblíbí i vaše děti, které si rády zacvičí s vámi. Míč je vhodný k  protahovacím a dechovým cvikům. Avšak nejvíce jej budete nejspíš využívat sami k domácímu posilování. I když budete pravidelně cvičit s vlastní vahou nebo s činkami, s overballem nejlépe posílíte hluboký stabilizační systém. Pro dokonalé posílení paží, břicha, zadečku i stehen je tento míč nejefektivnější. Můžete zkusit cvik na posílení břišních svalů. Budete zpevňovat břišní svaly a střed těla. Tento cvik nahrazuje klasické sedy-lehy, akorát s tím rozdílem, že u tohoto cviku se vaše záda nebudou dotýkat země a podložky. posaďte se na zem na podložku pokrčte kolena s tím, že vaše chodidla budou nad zemí overballem si podložte bedra snažte se udržet ruce ve vzduchu poté se opřete do míče a vraťte se zpět V eshopu nyní nabízíme ve slevě OVERBALL GYMNIC o průměru 23 cm.    
Zobrazit článek >
 
Jak jíst sladké a nepřibrat?
Milujete různé zákusky v podobě dortíků a koláčků nebo sladké bonbóny? Neumíte si představit život bez sladkostí. Takový život si od teď už nemusíte ani představovat. Mám pro vás tipy, jak jíst sladké a vůbec nepřibrat! Pokud ráda pečete, vyměňte sušenky a tradiční dortová těsta na korpusy za obyčejné piškoty. Když piškoty řádně rozmixujete a slepíte je k sobě pouze kouskem rozehřátého másla a vodou, výsledek korpusu bude stejný až na to, že finální dort bude mít o dost méně tuku. Piškoty mají v sobě totiž maximálně 5% tuku. Věděli jste, že jsou takto lehké? Výbornou náhražkou sladkých dortů je müsli. Chuť je výborná a navíc můžete střídat druhy müsli dle libosti. A pozor! Existuje spousta receptů na výborné müsli dorty. Sladké jezte nejlépe ráno, maximálně v odpoledních hodinách, nikdy ne večer. Nejlepší bude, když dávku sladkého vyčerpáte již na snídani. Co taková ovesná kaše, která nejen dokonale zasytí a dodá očekávaný přísun cukru, ale i uspokojí mlsný jazýček? Před každým vašim sladkým hříchem vypijte sklenici vody. Ta vám pomůže v tom, že se budete cítit plnější, dort nebo jinou dobrotu budete jíst pomaleji, více si je užijete a na sladké pokušení budete vzpomínat déle. Dostatečný přísun tekutin po celý den je též velmi důležitý pro udržení té správné line.  Velkému počtu lidí se také stává to, že po sladkém jídle mají chuť na něco slaného a naopak. Chuť na sladké po slaném jídle eliminuje pivo. Abyste neměla chuť na slané, pijte ke sladkému pokušení kávu, nejlépe bez mléka. Pokud držíte kdejakou dietu, odměňujte se za její plnění. Dala jste si dnes o porci méně? Obdarujte se jedním nebo dvěma dílky čokolády. Budete mít dobrý pocit sama ze sebe a uspokojíte tak i vaše chuťové buňky. Nedojídejte. Pokud už nemůžete, zkrátka už nejezte. Jídlo si můžete nechat na další den. Pokud jíte v restauraci, můžete si zbytek jídla nechat zabalit. Uvidíte, že se najednou budete cítit lehčí.  Není tajemstvím, že kdo miluje sladké a k tomu se jakkoliv hýbe, nepřibyde. Zajděte si minimálně dvakrát týdně    někam zacvičit. Určitě je ve vaší blízkosti nějaké fit centrum, kde si můžete vybírat z různých skupinových lekcí, například jógy, zumby a dalších. Cvičit můžete i sama doma. Když je venku hezky, běžte se na hodinku projít nebo si zaběhat. A které sladkosti jsou nejlepší na udržení vaší váhy? Želé – Gumoví medvídci a další bonbóny tohoto typu vás uspokojí a tělu nedodají nechtěný tuk. Nanuky – Kupujte nanuky vodové, s nimi určitě nepřiberete. Pudink – Nahraďte tučné mléko nízkotučným a omezte přídavek cukru. ,,Polystyren‘‘ aneb racio chlebíčky s příchutí nebo polevou – Skvěle nahradí pečivo. Nezní tyto ,,recepty‘‘ na udržení krásné linie tak snadno? Ano, zní, jelikož jejich dodržení je opravdu lehké. Stačí trocha chtíče a uvidíte, že vaše váha přestane stoupat. A co navíc? Budete šťastnější, jelikož budete vědět, že tyto metody opravdu fungují a vy si budete moci dopřávat dál nějaké sladké dobroty. 
Zobrazit článek >
 
Druhá fáze cukrového detoxu
Detoxikaci ve vlastním děle je již zahájena a nyní přichází na řadu cukrová detoxikace ledničky, mrazáku a spíže. Mrazák Z mrazáku odstraňte smetanové zmrzliny, hranolky, krokety a pizzu. Jsou to největší lákadla, o kterých víte, že tam jsou. Překvapuje vás pizza? Tak právě jedna mražená pizza má v sobě skoro celou doporučenou denní dávku sacharidů. Když se uvolnilo v mrazáku místo, můžete ho naplnit mraženou zeleninou, protože, a to mě překvapilo, mnohdy obsahuje více vitamínů než čerstvá zelenina. Lednice Z lednice musí pryč salátové dresinky, ochucené jogurty a jogurtové nápoje. Málo kdo totiž ví, že v pouhých 30g dresinku číhá 10 gramů ničitelů štíhlé linie v podobě cukru. A v ochucených jogurtech zrovna tak. Schválně se podívejte na kelímek. V ochuceném jogurtu nebo nápoji bývá kolem 7 – 20 gramů cukru. Salátový dresink nahraďte zálivkou vlastní výroby a ochucený jogurt, ochuceným tvarohem. Tvaroh bude sice sladký, ale má hodně bílkovin, což je velký tlumič chuti na sladké a málo tuku. Spižírna Müsli tyčinky obsahují přidané cukry, který málokdy pochází z ovoce a konzervanty. No a alkohol je jasný. Chutné ovesné vločky, na které je teď ve spíži volné místo, můžete přidat do mnoha pokrmů. Hlavně obsahují jen nepatrné množství cukru. Důležité je mít doma po ruce koření, které uchlácholí překvapené chuťové buňky. Nové kořenky naplňte skořicí, muškátovým oříškem, vanilkou a kardamomem.
Zobrazit článek >
 
Vyrobte si domácí rajčatové nudle do polévky
Můžete si zakoupit různé druhy těstovin, od vaječných či bezvaječných, celozrnných či špenátových až po různé tvary. Také si lze zakoupit nudle a jinak tvarované těstoviny, které jsou vhodné jako zavářka do polévkových vývarů. Ale zajisté mi dáte za pravdu, pokud jste měli možnost někdy ochutnat, že domácí jsou chuťově lepší. Zkuste si vyrobit nudle do polévky podle následujícího receptu: RECEPT: Rajčatové nudle do polévky Ingredience: 1 vejce 1 pol. lžíce studené vody 5 pl. lžic domácího kečupu (může být kupovaný) polohrubá mouka Postup: V míse rozkvedáme vajíčko s vodou a s kečupem. Postupně budeme přidávat mouku. Tolik množství, aby vzniklo pevnější těsto na vyválení. Na vál nasypeme hladkou mouku a vyválíme na něm těsto - co nejvíce do tenka. Těsto si průběžně poprašujeme, aby se nelepilo jak na vál, tak i na váleček. Vyválený tenký plát necháme oschnout, aby se dal krájet a nelepil se. Nejprve si plát nakrájíme na 3 cm široké pásy. Pásy naskládáme na sebe a krájíme tenké nudle. Nudličky ještě necháme na talíři, rozsypané, doschnout, tak aby se lámaly - pro účel skladování. Takto lze připravit i široké nudle, záleží jen na vás, jaký jim dáte tvar a příchuť. Vyzkoušejte zajímavé a velmi chutné recepty, které se týkají těstovin. Kniha TĚSTOVINY z nakladatelství APETIT bude skvělým průvodcem v návodech na nezapomenutelné těstovinové menu.
Zobrazit článek >
 
Cviky na gymnastickém míči pro úlevu i posílení těla III
Lehněte si bříškem na míč, nohy roztáhněte minimálně na úroveň ramen, pokud je vám tato pozice nepohodlná, rozkročte si klidně i více. Ruce dejte za hlavu a zvedejte trup do výše. Nezapomeňte na to, že páteř by měla držet jednu linii. Zvedněte bradu tak, abyste stále viděla před sebe. Cvik dvacetkrát zopakujte, po výměně cviků se k němu zase vraťte a zopakujte celou sérii minimálně ještě jednou. Za moment přejdeme k nohám a toto cvičení bude dobrou přípravou. Lehněte si na záda a nohama scvakněte míč. Jakmile ho pevně uchopíte, zvedněte nohy, které musí neustále zůstat natažené a přitahujte je minimálně tak, aby svíraly s tělem pravý úhel. Nohy s nádechem zase pokládejte. Cvik opakujte dvacetkrát, dejte si pár vteřin pauzu a sérii zopakujte.   Zadeček a stehna Tento cvik možná praktikujete i bez míče, ale věřte, že s ním bude cvičení mnohem pohodlnější. Upevněte míč mezi záda a stěnu. Stůjte a pomalu skrčujte nohy. Jakmile budou stehna s lýtky svírat pravý úhel, v pozici setrvejte, dýchejte. Znovu se narovnejte. Tento cvik je vhodné opakovat minimálně desetkrát. Je velice účinný. Pokud toužíte po krásných hýždích i stehnech, určitě ho cvičte každý den. Zbavuje i celulitidy! Oblíbený cvik na zadeček není těžký, ale i tak je účinný. Obě nohy položte na balón, lehněte si na záda, ruce upažte. Následně zvedejte hýždě co nejvýše. Záda by se měla odlepit, na zemi zůstávají lopatky a část nad těla nad nimi. Cvičení opakujte třicetkrát, nespěchejte u něj, důležité je provedení, nikoliv rychost. Lehněte si na záda, jednu nohu položte na balón chodidlem a druhou pohodlně lýtkem. Nyní jednoduše přitahujte položenou nohou míč k hýždím, opřeným chodidlem tlačte proti pohybu. Snažte se oběma nohama pracovat co nejlépe. Střídejte dlouhé a krátké tahy, cvik opakujte minimálně dvacetkrát.    
Zobrazit článek >
 
Buďte fit i ve vyšším věku
Vyšší věk v dnešní době neznamená být takzvaně "za zenitem". Stále více seniorů se snaží být stále aktivní a zajímají se i nové poznatky, technologie a snaží se svůj volný čas co nejvíce naplnit něčím prospěšným nejen pro sebe samé. I v tomto období si lze udržet pevné zdraví a dobrou kondici. Někteří senioři navštěvují fitness centra, hodiny jógy nebo se zaměřují na jiný sport. Chtějí si co nejdéle udržet soběstačnost, a důchodový věk si co nejlépe užít. Chcete si také udržet svoji nezávislost a kondičku? Věnujte každý den pravidelnému cvičení. Než-li se pustíte do této aktivity, navštivte lékaře a nechte se řádně vyšetřit, aby se vám po nějaké době nestal úraz, který by vás mohl od cvičení eliminovat na dlouhou dobu. V případě návštěvy fitness centra konzultujte cvičení s trenérem. Ten vám nejlépe vysvětlí, jak na daných cvičebních strojích posilovat a jaké cviky jsou pro vás nejvhodnější. Nebojte se mu říci o svých nemocech a neduzích, které vás trápí. Dle toho vám pak stanoví nejvhodnější cvičební plán na míru. Pokud nemáte v blízkosti bydliště fitness centrum nebo zkrátka nechcete do fitka chodit, můžete cvičit v pohodlí domova. S DVD programem FIT SENIOR se naučíte praktikovat jednoduché cviky, které snadno zvládnete a zároveň nebudete namáhat vaše klouby. Za několik dní pravidelného cvičení pocítíte zlepšení fyzické kondice a prožnosti vašeho těla.
Zobrazit článek >
 
Regulat magická pleťová pěna & Regulatpro Hyaluron drink
PRODUKT: Regulat magická pleťová pěna 200 ml + Regulatpro Hyaluron drink 20 x 20 ml 1.) BARON magická plěťová pěna představuje péči o krásnou pleť s enzymovou výživou a hyaluronem pro tělo a obličej. Hlavní přínosy pěny: Intenzivní a dlouhodobá podpora krásy a zdraví, regenerace, péče a omlazení na buněčné úrovni, energie pro zdravou látkovou výměnu pokožky, redukce celulitidy a vyhlazení vrásek (Anti Aging), ochrana při opalování, lepší výsledky a následná péče. Regulat® Magic Mousse velmi šetrně pečuje také o jemnou pokožku malých dětí, a je účinnou podporou při dermatologických a kožních potížích. Enzymový Regulatpro® Bio z fermentovaného ovoce, ořechů, zeleniny a bylin zvyšuje energii buněk. Dobité buňky posilují imunitu, zlepšují regeneraci a upevňují zdraví pokožky. 2.) Omlazující nápoj Hyaluron Drink s enzymovou výživou a hyaluronem pro krásnou pleť, vlasy a nehty. Přínosy: péče o pokožku, vlasy a nehty na buněčné úrovni, podpora odolnosti pleti, vhodný i pro alergiky, vhodný při práci a sportu – dodává energii a podporuje regeneraci, díky probiotikům přispívá k normální činnosti trávícího systému Kyselina hyaluronová zajišťuje pružnou, hladkou pokožku a plný vzhled. Pro zpomalení dehydratace a snižování elasticity pokožky, které vede ke vzniku vrásek je vhodné kyselinu hyaluronovou doplňovat. Pití kosmetického drinku je (vedle injekčních aplikací) inovativní postup pro efektivní doplňování kyseliny hyaluronové. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: PÉČE a VÝŽIVA
Zobrazit článek >
 
Cviky na gymnastickém míči pro úlevu i posílení těla II
Na záda si dáme ještě jeden speciál. Lehněte si na břicho zhruba tak, abyste se ho dotýkala pouze kyčlemi a částečně spodní částí břicha. Nohy opřete pouze o špičky. Jednu ruku vzpažte a druhou nechte pevně podél těla. Cvik zopakujte dvacetkrát. Odpočiňte si a nyní ruce nestřídejte, ale vzpažte je a následně natáhněte podél těla společně. Cviky můžete zopakovat několikrát. Pomohou vám taky s lepší stabilitou. Ruce Na balón položte kolena, zbytek těla nastavte tak, jako byste se chystala dělat klik. Popojíždějte po míči dopředu a zpět dozadu, při cvičení pochodujte rukama. Pokud se vám zdá cvik jednoduchý, míčem si podložte místo kolen chodidla. Na gymnastickém míči se skvěle posilují bicepsy a tricepsy, hlavně cviky bývají pohodlné. Jak na to? Sedněte si na míč, myslete na rovná záda. Následně uchopte do rukou činky, láhve s vodou či jiné závaží a jednoduše předměty zvedejte. Pro posílení rukou i bříška se v sedu opřete o záda, natáhněte ruce se závažím (nebo i bez něj) směrem dolů a následně se ohýbejte s rovnými zády vždy na jednu stranu, jako by vás závaží skutečně táhlo k zemi. Cvik provádějte pomalu, v rychlosti nemá smysl a ještě nepotěší vaše záda. Bříško a pas Pro dokonalý pas se vyplatí provádět některé z jednoduchých cviků na boku. Ideální volbou je zalehnout na jeden bok, natáhnout nohy, které můžete překřížit nebo nechat položené na sobě a ruce spojit za hlavou. Zvedejte se z míče tak, abyste zvedla celý hrudník. Zdvihy provádějte pomalu nebo se prudce zvedněte, vydržte pár vteřin a zase se pohodlně položte. Oba dva druhy cviků je nutné opakovat alespoň dvacetkrát. 
Zobrazit článek >
 
Jak zhubnout? Jde to!
    Většina lidí na světe si zcela jistě minimálně jednou za život řekla, že by mohli zhubnout pár kilogramů. Je jedno, zda před očekávanou dovolenou, svatbou nebo na zapůsobení na opačné pohlaví.   Jak co nejrychleji zhubnout? Klasická otázka, na kterou stále nezná mnoho tazatelů správnou odpověď. Někteří spoléhají na čarovné pilulky, které když si dáte každé ráno, tak Vám dopomohou zhubnout. Tyto „zázračné“ pilulky však stojí mnohdy i několik tisíc korun a spolu k nim dostanete redukční jídelníček, který funguje pouze při správné kombinaci pilulek, chemických přípravků od dané firmy, která Vám tento „zázrak“ doporučila a sestavila Vám k tomu „zdarma“ jídelníček. Ruku na srdce, když někdo bude držet redukční dietu, tak bude hubnout i bez použití těchto chemických, tedy pardon „zaručeně přírodních“ přípravků. Myslím a hlavně doufám, že jste si mohli všimnout, že nepíši nikdy o ničem, s čím nemám vlastní zkušenosti anebo jsem si danou věc nevyzkoušel osobně. Vždy tedy, ať píši o knize, hře, pomocníku do domácnosti nebo bezpečnostní kameře do auta, jsem se s danou věcí seznámil a osobně vyzkoušel (v případě her osobně zahrál, u knih přečetl atd.). A tedy i s hubnutím a redukcí váhy mám vlastní a hlavně dlouholeté zkušenosti. Nebudu lhát, když prozradím, že jsem také vyzkoušel výše zmíněné zázračné pilulky a tajně doufal v onen slíbený zázrak. Výsledkem však vždy bylo ze začátku úbytek pár kilogramů a to zejména díky změně životosprávy a dodržování jídelníčku, ale po nějaké době se vrátil jojo efekt. Dnes bych Vám rád poradil. Jak zhubnout nějaké to kilo bez jojo efektu, ale hlavně zdravě, bez hladovění a s chutí! Mnoho odborníků doporučuje jíst častěji, ale v malých dávkách. Ano je to rozhodně lepší než držet hladovku. Hladovkou si spíše ještě více uškodíte. Tělo je totiž dokonalý „stroj“ a v případě pocitu dlouhodobého hladovění si pak vždy, když dostane, nějaké živiny okamžitě začne vytvářet zásoby „ na horší časy. Nicméně každý člověk je naprostý originál!Tudíž to, co působí na jednoho, nemusí logicky působit na druhého a tak to platí i u tohoto doporučení jíst častěji, ale menší porce.  Z vlastní zkušenosti mohu říci, že u mě to mělo spíše opačný efekt. Místo 3 jídel denně jsem vyzkoušel jíst 6x denně menší porce, při zachování stejných aktivit a výdejů energie. U první varianty jsem se nespravoval, ale ani nehubl. U druhé varianty, tedy jíst více jídel o malých porcích jsem za měsíc přibral 5 kilogramů. A mohu jen říct, že jsem si opravdu nedával k snídani pečený bůček a k večeři dvě pizzy. Jednoduše na každého funguje jiná metoda, musíte tedy při hubnutí nejdříve zjistit, která metoda je pro Vás tou nejvhodnější, abyste si nepoškodili zdraví a neudělali více škody než užitku. Každopádně souhlasím s tvrzením odborníků, že je správné jíst nejdéle 2 hodiny před spaním, ideální jsou 3 hodiny, ale to záleží na Vaší celodenní zátěži. U stravy zůstaneme, když se podíváte na některé odborné weby a diskusní fóra, tak Vám většina zkušených „fitnesáků“ řekne, že strava je základ. Ano je tomu skutečně tak! Pokud chcete zhubnout, vyrýsovat postavu, získat větší svaly a celkově se cítit více fit, tak správná strava je opravdu základ a tvoří 70% úspěchu, zbylých 30% můžeme rozdělit na 20% fyzická aktivita a 10% mysl, vůle a odhodlání. Strava musí být pestrá, vyvážená a musí Vás bavit! Pokud máte sice jídlo vyvážené, bohaté na živiny, ale při pohledu na talíř se Vám bude zvedat žaludek a v hlavě si budete říkat „Bože, ať to mám už za sebou“, tak se na to raději vykašlete a dejte si něco co Vám chutná, protože takhle stejně ničeho nedosáhnete a ještě se budete trápit. Pokuste se, aby se Vám jídlo, které si připravíte, líbilo na pohled a i Vám chutnalo. K pestré stravě stačí opravdu málo, místo fastfoodu nebo jídla, které před tím, plavalo v oleji, si dopřejte třeba libový steak a jako oblohu požijte pár rajčátek, plátek kapie a okurku. Pokud máte chuť na něco lehkého a prostě jen na zaplácnutí, tak nesahejte hned po pytlíků mastných brambůrek, ale dejte si pomeranč, okurku, rajčátko. Jen opatrně s ovocem, ovoce obsahuje i cukr, což může pro osoby trpící diabetem být škodlivé. Nicméně, ani lidé bez diabetu by při redukci váhy neměli konzumovat ovoce na noc a to právě kvůli zmíněnému cukru. Na noc je obecně lepší zelenina, třeba v podobě salátu.     Ano strava je základ, ale nic nejde zadarmo. Tudíž pokud opravdu chcete vyrýsovat postavu, zbavit se faldíků nebo zmenšit velikost oblečení, kterou nosíte, tak to bez pohybu nepůjde. Nicméně půjde, ale bude to opravdu běh na dlouhou trať. Pohyb je dobrý parťák při hubnutí a redukci váhy. A dostáváme se opět k tvrzení některých odborníků, se kterým nesouhlasím. „Běhat, běhat, běhat! Běhání je základ!“ Ano bez pochyby je běhání pro lidský organismus prospěšné a zcela jistě se při něm spaluje mnoho kalorií, ovšem není vhodné úplně pro každého. Pokud jste již v pokročilejším věku, trpíte bolestmi kloubů, hypertenzí nebo máte větší nadváhu, tak pro Vás běhání rozhodně není! Více si tím ublížíte, než pomůžete. A hned Vám řeknu proč. V pokročilejším věku, když nejste zvyklí běhat nebo trpíte, bolestmi kloubů si opravdu, můžete i něco vážného udělat. Pokud trpíte hypertenzí, tak zde není o čem mluvit, pro Vás běhání opravdu není, protože při běhání se razantně zvyšuje krevní tlak, tudíž nějaké rychlostní běhy nebo vytrvalostní běhy při vysokém tempu vám mohou značně poškodit Vaše cévy a celkově se Vám pravděpodobně stane, že budete cítit velký tlak v hlavě, jako kdyby Vám chtěla prasknout. Pokud trpíte větší nadváhou a rozhodli jste se anebo už můžete začít cvičit a redukovat váhu, tak ani Vám běh rozhodně nedoporučuji a to z jednoho důvodu. Musíte si chtě nechtě uvědomit, že Vaše tělo je těžké a tudíž vaše kosti, klouby a celkový metabolismus je již dost vytěžován Vaši samotnou Váhou, teď si uvědomte, že při běhu dochází k daleko větším a tvrdším dopadům na každou nohu, než při klasické chůzi. Tudíž riskujete poškození kloubů a kostí. Co, ale tedy dělat? Nejzdravější a nejpřirozenější cesta, jak začít s redukcí Váh je chůze, zvolte si tempo, které Vám vyhovuje a choďte na procházky. Udělejte si pravidelné okruhy, které střídejte a postupem času zvyšujte vzdálenosti mezi začátkem a koncem. Můžete postupně zvyšovat i tempo chůze anebo střídat klidnou chůzi s ostřejší chůzí. Co, ale dělat když vám pohyb nedělá problém, ba dokonce cvičíte, ale kýžený výsledek se stále nedostavuje? Pak je zde několik možností a jedna z nich je i návštěva lékaře, zda netrpíte nějakou nemocí. Ovšem je zde i celá řada možností proč, to zrovna Vám nejde. Když pomineme stravu, kterou jsem zmínil výše, pak zde může být celkový problém s fyzickým výdejem energie, tedy se samotným cvičením. Než začnete cvičit, tak doporučuji se podívat na internet, jak se daný cvik provádí, případně navštívit posilovnu a přizvat si na pomoc trenéra. Pokud se stydíte a chcete cvičit zatím doma, tak doporučuji nejdříve zvážit Vaše možnosti, pokud trpíte silnou obezitou, tak nedělejte ani dřepy a opravdu začněte zmíněnou chůzí a choďte třeba na večer, aby Vás nikdo neviděl (ale zkuste mi věřit, nemáte se za co stydět, každý spíše kývne hlavou a uzná Vás, že jste se rozhodli se sebou něco dělat). Na internetu existuje mnoho cvičících programů pro začátečníky i s videi a stačí se tedy podívat, které cviky by Vám nedělaly problém a jít na to. Ze začátku se rozhodně nepřetěžujte, ano cvičenci na videu říkají, že cvičí třeba 90 minut nebo dokonce samotné video, kde cvičí, nějaký slavný fitness trenér trvá 90 minut, ale nezapomínejte, že Vy nejste fitness trenér a že každý se musel do své formy postupně propracovat. Tudíž ze začátku Vám bude stačit půl hodina cvičení. Pokud máte doma rotoped tak doporučuji 20 – 30 minut na rotopedu a poté 15 minut cviků jako jsou sed lehy, kde se opravdu podívejte jak je dělat správně, abyste si ještě nepoškodili páteř, nebo klasické střihání nohou jako nůžkami. Můžete dělat i kliky v tomhle si opravdu musíte hlavně říci Vy, co pro Vás bude to nejvhodnější a hlavně Vás to bude bavit. Nepřepínejte se! Nic se nemá přehánět a začněte opravdu pomalu. Vaším cílem není se první den odrovnat hodinovým cvičením a pak měsíc stonat, ale pomalu se dostat na vrchol a zredukovat Váhu a to bez trpělivosti, odhodlání a vytrvalosti opravdu nejde. Důležité je taky před samotným cvičením tělo zahřát. Zahřátí těla je vhodně z několika důvodů. Jedním z těchto důvodů je zahřátí kloubní tekutiny, která je poté připravena na fyzickou zátěž například při běhu, posilování či jízdě na rotopedu Vám tak nehrozí, že si poničíte klouby. Druhým hlavním důvodem je, že tělo spaluje tuky při určité teplotě a tepové frekvenci. K zahřátí těla můžeme využít klasické cviky nebo si můžeme lehce pomoci. Znám mnoho lidí, kteří mají problém se zahřátím těla před cvičením, bohužel nebo spíše se dá, říci samozřejmě včetně mě, protože poslední dobou si myslím, že krom v hubnutí mám snad všechno možné co mi moji snahu, činí značně obtížnější. Nicméně normálně k zahřátí těla do „ spalovacího“ módu stačí zhruba 10 – 15 minut. Některým lidem to trvá značně déle a bohužel v naší uspěchané době, je čas velmi vzácný. Co tedy dělat když patříte k lidem, kteří mají problém se zahřátím nebo prostě chcete začít spalovat tuky co nejrychleji to jde? I když nejsem zastáncem doplňků stravy, tak ze začátku, při začátku cvičení jsem vyzkoušel na radu kamaráda L-Carnitine. Při užití L-Karnitinu se vaše tělo zahřeje rychleji, budete se více potit a při cvičení spálíte i víc kalorií. Každopádně si nejdříve důkladně zjistěte a uvažte, zda je tento produkt pro Vás vhodný. Pokud trpíte vysokým krevním tlakem, máte poruchu se srdcem nebo jiné komplikace nejdříve rozhodně prokonzultujte se svým trenérem a lékařem.   Pokud máte problém se zahřátím organismu, tak si můžete výrobky s L-Carnitinem zakoupit zde
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? III
22,7 – 54,4 kg a více Tato guma je na hranici střední váhy s nejtěžší obtížností. Jedná se o speciální pomůcku pro náročné jedince, kteří již vykazují při cvičení velkou sílu. Guma je vhodná pro shyby. Pomůže vám naučit se náročnější cviky, které by bez gumy vyžadovaly opravdu velkou námahu. Existují ještě dva druhy gum vyššího odporu sahající do 68 kg nebo až na 77 kg. Tyto se považují za vůbec nejsilnější. Pomohou vám s věšením se na hrazdě a podobně. I když jste v tomto článku byla seznámena s nejčastějšími typy odporových gum, je možné, že se setkáte ještě s dalšími trochu jinými hodnotícími kategorii. Vzhledem k tomu, že jsou gumy jen tréninkovou pomůckou a ne předmětem nutným ke konání vrcholového sportu, stále je jejich rozřazování nestabilní. V každém případě si pořiďte alespoň dva gumové typy, jeden na protažení a druhý pro vykazování větší síly. Výhodou každé gumy je to, že vám zkrátka nedovolí se flákat. Díky značnému odporu budete nucena ze sebe dostat mnohem více síly, než byste ,,vymáčkla‘‘ při posilování se svou vahou těla. Výhodou každé gumy je její skladnost a nízká hmotnost. Bez problému se vám vejde třeba do batohu spolu s dalším náčiním. Pořídit si můžete taky celou sadu gum, která vám přislouží při procvičování všech partií těla. Gumy jsou vyráběné z latexu. Obecně platí, že každá guma vybrané tloušťky má odlišnou barvu než její slabší nebo silnější konkurentka. Vyzkoušet taky můžete sadu posilovacích gum na aerobik.
Zobrazit článek >
 
Express Diet - 7 proteinových jídel
PRODUKT: Express Diet - 7 proteinových jídel Proteinová dieta slouží jako alternativa stravy při redukci tělesné hmotnosti. Obsahuje vysoce kvalitní přírodní proteiny. Proteinová dieta je bílkovinná ketonová dieta, která funguje na principu ketózy - tedy rychlém spalování tuků bez pocitu hladu. Při hubnutí s proteinovou dietou jsou tělu dodávány vysoce kvalitní proteiny za snížení přísunu sacharidů a tuků. Program ketonové diety je založen na procesu ketózy - která spouští spalování vlastních uložených tuků. Jíte čtyři jídla proteinové diety denně, ty vám poskytnou živiny, vitamíny a minerály, ale zároveň vás udržují ve stavu ketózy, tedy spalování tuků bez pocitu hladu. Použití: Úplná náhrada stravy, pro regulaci tělesné hmotnosti: 4 porce Express diet denně Částečná náhrada stravy na regulaci tělesné hmotnosti: 2-3 porce Express diet a 1-2 jídla běžná strava. 7 instantních hyperproteinových jídel: 1 ks vanilkovo-malinová kaše, 1 ks jablečno-skořicová kaše, 1 ks polévka s kuřecí příchutí, 1 ks nugety s kuřecí příchutí, 1 ks bramborová kaše, 1 ks čokoládovo-malinový koktejl, 1 ks jahodový smoothie. Pro zabránění jo-jo efektu doporučujeme první týden přidat jedno teplé jídlo denně, ideálně poloviční porci a 3 produkty Express Diet. Druhý týden 2 a třetí týden 3 běžná jídla denně. Porce zvyšujte velmi postupně. Při programu Express Diet dodržujte pitný režim 2-3 litry vody, minerální vody nebo jiné nekalorické tekutiny denně, aby se dobře odplavovaly odpadní látky a nedošlo k překyselení organismu. Do nápojů můžete přidat nekalorické sladidlo, doporučujeme zdravé varianty jako stévie nebo xylitol. Během proteinového dietního programu doporučujeme jen lehké cvičení, jako je chůze, plavání, nebo jízda na kole. V případě, že děláte namáhavé cvičení, například v posilovně, doporučujeme, abyste zkonzumovali 30-50 g sacharidů 30 minut před cvičením. Tuhle energii vám zabezpečí například jeden banán. Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: Přípravky na HUBNUTÍ
Zobrazit článek >
 
Bulgarian Tribulus aneb kvalitní výživa pro sportovce
Aktivně sportujete? Pak se vám třeba zalíbí náš doplněk stravy. Nyní v akční nabídce! Tribulus je rostlina, která roste na území Ameriky, v Indii a Číně, v Evropě pak ve Španělsku. Proč má tedy přízvisko bulharský? Samozřejmě, tato rostlina roste i v Bulharsku, jedná se však o její speciální druh, který je, co se týče účinků, ještě mnohem lepší než ostatní Tribulusy, proto se taky cenově pohybuje o něco výš. Produkty vyráběné z této rostliny obsahují kolem šedesáti procent protodioscinu, látky důležité pro sportovce. Mnozí uživatelé si mylně myslí, že přípravek je vhodný pouze pro muže. Tak tomu rozhodně není. Tento doplněk stravy stimuluje pohlavní hormony. V případě žen ovlivňuje hladinu progesteronu, dále estrogenů. Zlepšuje sexuální výkonnost a podporuje dobrý fyzický stav. Příjemci se shodnou na tom, že užívání produktu Tribulus je mnohem účinnější než kdejaké primárně energetické doplňky. Pozor však na užívání, pokud máte v plánu pouze zvýšení energie a celkovou podporu výkonnosti, jezte pouze tabletu denně. Doporučené dávkování tří až šest kapslí se hodí zejména pro kulturistické a silové sporty. Záleží vašemu partnerovi na svalech? Maká denně v posilovně? Jistě mu dárek ve formě Bulgarian Tribulus udělá radost. Pořiďte si tento doplněk stravy ještě dnes a využijte naší akční nabídky. 
Zobrazit článek >
 
Bio hruškovo-jablečná povidla
My lidé mlsáme rádi. Někdo si pochutná na tlačence a klobáse (brrr). Ti, kdož právě neholdují masu a výrobkům z něj, mívají blíže k sacharidům,  a nemusí vždy jít právě o čokoládu. Poslední dobou, nejen experti upozorňují, že to metlou lidstva není jen alkohol a tuky (hlavně ztužené), ale i cukry. Jenže sacharidy jsou palivem pro mozek a svaly. Tvrdí-li někdo, že žije bez cukrů, mýlí se. Obsahují je ovoce i zelenina, všechny potraviny, jejichž základem jsou obiloviny a jí podobné plodiny ( rýže, proso, pohanka, čirok a jiné). Tito lidé jen svou stravu oprostili od cukrů rafinovaných – skrytých a přidaných. Sladí přírodními cukry, ať už medem, nebo stévií, javorovým nebo agávovým sirupem, sušeným ovocem a podobně. Mnoho sladkých lahůdek chutná dobře i bez dalšího doslazování. Patří k nim i povidla, která nemusí být jen švestková. Připomeňme, že povidla jsou zavařeninou, jejíž příprava spočívá v pomalém rozvaření ovoce. Na rozdíl od marmelád a džemů, které se zahušťují v lepším případě přidaným pektinem, v horším škroby, se povidla nijak nezahušťují - ovocná kaše se vaří tak dlouho, až se zbaví nadbytečné vody a zhoustne díky přirozenému obsahu vlákniny v ovoci. Vynikající chuť mohou mít i z dalších druhů ovoce a jejich kombinací. Oblíbená jsou například povidla uvařená z jablek a hrušek. Hodí se jako pomazánka na pečivo, na přípravu moučníků všeho druhu, do obilných kaší, do jogurtových a tvarohových svačinek a podobně. Jablečno-hrušková povidla Rapunzel, uvařená z ovoce v bio kvalitě, najdete v našem e shopu ve zdravé výživě sekce Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Domácí výroba: čaje z bylinek I. část
Pokud milujete bylinky a ráda pijete bylinné čaje, můžete si zkusit připravit vlastní směs, která Vám bude chutnat a taktéž směs, kterou využijete například při nachlazení. Bylinkový čaj si můžete připravit ve dvou variantách: sypaný bylinkový čaj - obsahuje byliny ve větších částech (celý květ či list). V nálevu se pak uvolní více léčivých látek. Příprava čaje je zdlouhavější. bylinky v nálevových sáčcích - bylinky jsou nasekány na drobné kousky. Směs obsahuje vícero bylinek. Příprava čaje je jednodušší. JAK NA VYROBU ČAJE V SÁČKU: Pokud sušíte bylinky, použijte vlastní. V druhém případě si musíte bylinky zakoupit. Velké usušené plody budete muset rozdrtit. Celé sušené listy rozmělněte na menší kousky. Čajovou směs si namíchejte dle vlastní chutě. Taktéž se můžete inspirovat léčivými účinky jednotlivých bylinek. Čajové sáčky zakoupíte na internetu nebo ve specializovaných bylinkářských prodejnách. Čajové sáčky jsou označeny objemovou kategorií. Sáčky o rozměru 50 x 60 mm jsou vyrobené z tavitelného papíru. Po naplnění sáčku bylinkami otvor zatavíte žehličkou. Dále si připravte: šňůrky na zavěšení visačky papírovou visačku krabičku na uchování vyrobených bylinných sáčků   V nabídce našeho e-shopu   naleznete bohatou nabídku BYLINKOVÝCH ČAJŮ, které vybírejte a zakupte v sekci: ZDRAVÍ/ČAJE Ukázka produktů        
Zobrazit článek >
 
ES BIO Chlorella + Spirulina
PRODUKT: ES BIO Chlorella + Spirulina 1500 tbl. Chlorella a spirulina se vzájemně doplňují, jejich spojením v poměru 50:50 vzniká jedinečná kombinace obsahující vitamíny, minerální látky, karotenoidy, chlorofyl, bílkoviny či vlákninu v jejich přirozené podobě. Chlorella pomáhá posilovat náš imunitní systém a detoxikovat organismus, spirulina pak přispívá k růstu svalové hmoty a podpoře hubnutí. Koncentrace železa, vitamínu B6 spolu s vysokým obsahem vitamínu B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek či ke snížení míry únavy a vyčerpání. Sladkovodní řasa chlorella se sladkovodní sinicí spirulinou se vzájemně doplňují. Jejich spojením v poměru 50 : 50 vzniká jedinečná kombinace obsahující vitamíny, minerální látky, karotenoidy, chlorofyl, bílkoviny či vlákninu v jejich přirozené podobě. Chlorella pomáhá posilovat náš imunitní systém a detoxikovat organismus, spirulina pak přispívá k růstu svalové hmoty a podpoře hubnutí. Koncentrace železa, vitamínu B6 spolu s vysokým obsahem vitamínu B12 přispívá k normální tvorbě červených krvinek či ke snížení míry únavy a vyčerpání. Pečujte o své zdraví.  Chlorella pro tento produkt prošla procesem dezintegrace buněk, díky kterému naše tělo dokáže využít přírodní bohatství, které nám chlorella nabízí. Buňky spiruliny dokáže náš zažívací systém zpracovat i bez dezintegrace buněk.  Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDRAVÍ
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6