EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Štíhlá linie

 
Dostaňte se zpět do kondice
V poslední době jsou stále četnější úvahy odborníků na téma příjmu tekutin. Jistě, že je potřebujeme, ale i u nich platí, že všeho moc škodí. Zatímco v létě pijeme hlavně čistou nebo ovocem ochucenou vodu doplněnou bublinkami, v zimě jdeme raději do nápojů teplých. Čaje jsou vhodným nápojem pro každou příležitost. Po vánočním hodování vám jistě přijde vhod odlehčení v podobě wellness čajů. Zakoupíte-li dárkovou dózu English Tea Shop Organic Wellness Teas, podpoříte svou tělesnou i duševní kondici. Dóza obsahuje 6 chuťových variací po 6 sáčcích, celkem 36 sáčků čaje v bio kvalitě. Čaj pro povzbuzení: bílý bio čaj (35%), bio moringa (19%), bio šípek (10%), bio kousky skořice (10%), bio citronová tráva (8%), bio máta (8%), bio kopřiva (5%), bio zázvor (5%). Čaj pro očistu: bio máta peprná (32%), bio máta klasnatá (16%), bio pískavice (12%), bio semínka fenyklu (10%), bio bezinka (8%), bio kurkuma (5%), bio citron kůra (5%), bio kopřiva (4%), bio rozmarýn (3%), bio lékořice (3%), bio aksamitník (2%). Čaj pro uvolnění: bio heřmánek (25%), bio máta klasnatá (15%), bio zázvor (15%), bio bazalka (10%), bio amalaki (10%), bio vanilka (10%), bio majoránka (10%), bio guduchi (5%). Čaj pro snížení hmotnosti: bio zelený čaj (54%), bio skořice (20%), bio ženšen (12%), bio zázvor (10%), bio acai bobule (4%). Čaj pro povzbuzení smyslů: bio citronová tráva (28%), bio ibišek (22%), bio Foibos (14%), bio listy ostružin (10%), bio skořice (10%), bio lékořice (8%), bio levandule (8%) Obsahuje lékořici, proto by se osoby s hepertenzí měly vyvarovat nadměrné konzumace. Čaj pro omlazení: bio ibišek (40%), bio šípek (40%), bio rakytník (9%), bio jahody (4%), bio borůvky (4%), bio ostružiny (3%). Svůj čaj si vybere každý. Dekorativní dóza English Tea Shop Organic Wellness Teas se hodí také jako dárek. Najdete ji ve výprodeji sekce Zdraví.
Zobrazit článek >
 
K udržení zdravé střevní mikroflory - pivovarské kvasnice
Většina žen příliš neholduje pití piva, ač se jedná, tedy v přiměřeném množství, o zdravý mok. Pivo je o vysoce nutriční nápoj, který se s oblibou pije nejen pro lepší trávení. Ale neztrácejte hlavu, pokud pivo nepijete,že nebudete moci vyzkoušet jeho léčebné účinky, jak se říká, na vlastní kůži. V našem eshopu lze zakoupit doplněk stravy PIVOVARSKÉ KVASNICE ve formě tabletek. V nich jsou obsažené kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Pivovarské kvasnice dříve vznikaly jako vedlejší produkt při výrobě piva. Pivovarské kvasnice obsahují: vitamín B včetně B12 draslík hořčík selen vápník železo esenciální aminokyseliny Jejich pravidelná konzumace Vám zaručeně pomůže pro lepší trávení, pro lepší psychiku a proti depresím. Máte-li často problémy se zácpou, zaměřte se na změnu jídelníčku a k tomu zařaďte doplněk stravy PIVOVARSKÉ KVASNICE - STŘEVNÍ MIKROFLORA, který je vhodné užívat nejméně 2-3 měsíce v kuse. Vedlejší účinky by neměly nastat, avšak pro svůj vysoký obsah bílkovin se nedoporučují lidem, kteří trpí na artritidu a dnu. Doplněk stravy v tabletách, je komplexní výrobek s rozšířeným složením a s jedinečnými preventivně-ochrannými účinky. Kromě kvasničné biomasy pivovarských kvasnic obsahuje prebiotikum (inulin) stimulující činnost zdravé mikrofóry tlustého střeva a koncentrát speciálně připravených probiotických bakterií (bifidobakterie, laktobacily) s využitím unikátního startovacího komplexu Aktiferm. pomáhá obnovit a udržet rovnováhu střevní mikroflóry, podporuje trávení a vstřebávání důležitých živin, vitamínů a minerálů, má pozitivní vliv na správné vyprazdňování a podporuje střevní peristaltiku, podporuje imunitní systém a rekonvalescenci po užívání antibiotik, posiluje vitalitu, napomáhá rychlé obnově sil, snižuje únavu.  
Zobrazit článek >
 
Dýňový olej pro zdraví a krásu
Dýňové slavnosti jsou v plném proudu - Kam na dýňové slavnosti. V kuchyni zavoní nejeden pokrm připravený z této zdravé zeleniny. Ať už se pustíte do přípravy dýňové polévky nebo dýňového koláče, přečtěte si pár informací o zdravém dýňovém oleji. Po otevření láhve z dýňovým olejem zjistíte, že není vůbec čirý, jako jiné oleje, ale že se jedná o tmavě zelenou až černou tekutinu. Tento olej patří k těm nejzdravějším. Tedy pokud je lisovaný za studena. Vyrábí se z tykve olejné, která byla vyšlechtěna z dýně obecné. Tykev olejná obsahuje semena, která nemají tendenci dřevnatět a zároveň nejsou obalené v bělavé slupce. Dýňový olej obsahuje vysoké množství minerálních látek (hořčík, draslík, fosfor, aj.) a vitamínů (A, B1, B2, D a E). Taktéž obsahuje zdravé nenasycené mastné kyseliny. Díky vysokému obsahu vitamínu E je dýňový olej považovaný za vynikající antioxidant s omlazujícími účinky. Dýňový olej pomáhá: při problémech s prostatou při onemocněních močové soustavy při úpravě hladinu cholesterolu proti kornatění tepen a ateroskleróze proti střevním parazitům proti křečím nohou v těhotenství proti nadýmání - vhodný na masáž bříška kojenců podporuje imunitu pozitivně ovlivňuje zásobování mozku krví zlepšuje paměť a zvyšuje naši schopnost koncentrace pomáhá proti nervozitě až depresích obnovuje správnou činnost jater napomáhá při žaludečních potížích má protizánětlivé účinky funguje jako afrodisiakum – posiluje chuť na sex zamezuje nežádoucím symptomům menopauzy zamezuje tvorbě plaku a zastavuje působení kazu je mírně projímavý a přirozeně pomáhá při dlouhotrvající zácpě napomáhá řešit problém s únavovým syndromem Také má vynikající účinky v kosmetice: hydratuje, maže, zvláčňuje a zklidňuje pokožku. Napomáhá zejména při problémech se suchou pokožkou. Odstraňuje zvětšené póry na pleti. Stejně tak napomáhá při růstu svalové hmoty nebo při hubnutí. Pomáhá proti lámavosti nehtů. Řeší problémy  s vlasy po chemickém nebo tepelném poškození a dodává vlasové pokožce zinek potřebný mimo jiné pro růst vlasů. Regeneruje pokožku při spálení sluníčkem. Zpomaluje stárnutí, zlepšuje regeneraci buněk a funguje jako prostředek pro omlazení.    
Zobrazit článek >
 
Cvičení po ránu prospěje vašemu zdraví i mysli I
Najít si čas na cvičení je pro nás někdy obtížné. A vybrat správný čas pro pohyb bývá mnohdy nejtěžší. Proč chodit cvičit ráno či v dopoledních hodinách? Na tuto otázku vám odpoví náš článek.  Ušetříte čas Nezdá se to, ale cvičením po ránu skutečně urychlíte spoustu času. Zaprvé se celkově nastartujete, takže všechny ranní činnosti, které běžně provádíte velmi pomalu ještě rozespalá, nyní zvládnete levou zadní a v rychlejším čase. Kdy jste navíc měla volný večer? Nevyplatí se ranní námaha za chvíli volna? Budete se divit, co všechno po práci stihnete, když ušetříte cestu do posilovny i čas strávený nad domácím cvičením.  Cvičení dodá energii  Jak už bylo výše naznačeno, díky cvičení budete po celý den plna energie. Pomoci vám může jóga i jízda na kole, pohyb je jenom na vás. Jakmile zapomenete na pocit ranní ospalosti, budete si v pohybech libovat. Rozproudíte krev a pracovní elán přijde zanedlouho. Z vašeho cvičení možná bude mít radost i vaše okolí, které celými proudy energie probudíte.  Tělo ráno (ne)vyřídíte  Znáte ty stavy, kdy odcházíte z večerní fitness lekce a ani si nemůžete navléct kalhoty, protože vás bolí všechny svaly na nohou? Po ránu takový pocit mít nebudete. Právě naopak. Vyřízené tělo se během celého dne probere a večer budete mít lehký pocit, jako byste ráno vůbec necvičila. 
Zobrazit článek >
 
Cvičení po ránu prospěje vašemu zdraví i mysli II
Bez jídla spálíte více tuku Provozovat namáhavé kardio nebo silové cviky bez jídla je rozhodně špatně. Na lačno je třeba vykonávat takový pohyb, který nepřesáhne aerobní hranici. Je důležité, abyste se držela v takové tepové frekvenci, při které spalujete tuk. Je pravda, že pokud se najíte, zvýšíte v těle hladinu inzulinu a ten spalování tuků zpomaluje.  Pokud se rozhodnete před cvičením opravdu nejíst, pamatujte na to, že je třeba dbát na kvalitní snídani. Ke snídani konzumujte bílkoviny. Jestliže chcete zvýšit obsah svalové hmoty, pak si dopřejte i sacharidy. Obecně platí, že v případě redukce váhy je ideální doba na jídlo půl hodiny až hodinu po cvičení. Rychlému metabolismu zdar Za zvláštní pozornost taky stojí otázka zvýšení metabolismu. Díky ranní aktivitě budou vaše trávicí orgány lépe pracovat. Podpoříte využívání energie, trávení i spalování. Jen do toho. Víc důvodů snad ani nepotřebujete.  Potřebná soustředěnost  I když platí, že večerní aktivitou si skvěle pročistíte hlavu po celém dni, určitě nám dáte za pravdu, že ráno se zase skvěle dokážete soustředit na každý pohyb. Ranní trénink je vhodný i pro náročné cviky, neboť skvěle dokážete zapojit všechny partie těla, které jsou po noci odpočaté. Koordinace mysli a pohybů se dostaví rychle a dlouho vydrží. 
Zobrazit článek >
 
Nepodceňujte cukrovku!
O cukrovce jsme nedávno uvedli článek v sekci pro muže - Jste diabetik - pečujte o své nohy. Avšak nikdy není od věci, připomenout si toto vážné chronické onemocnění, které se objevuje čím dál častěji. Počet pacientů, kteří se léčí na toto onemocnění v naší populaci stoupá, ať už se jedná o nemocné s prvním nebo druhým typem cukrovky. Jelikož se lékařská péče rok od roku zlepšuje, dochází i k zlepšení diagnostiky diabetu. Pokud se i vy léčíte na jednu z forem diabetu, víte, že musíte dodržovat vhodnou životosprávu a spolupracovat s lékařem, abyste předcházeli závažným komplikacím. Jestliže diabetik nedodržuje lékařská doporučení, hrozí: zrychlení procesu aterosklerózy vznik závažných chorob srdce a cév zvýšený výskyt infekčních chorob = snížená obranyschopnost poškození nervů v celém těle diabetická neuropatie poškození ledvin - po jejich selhání poškození oční sítnice - vede až k oslepnutí amputace dolních končetin Cukrovka (diabetes mellitus) je souhrnný název pro několik různých onemocnění. Všechny tyto choroby se projevují zvýšenou hladinou cukru v krvi (hyperglykémií). Typy cukrovky: cukrovka 1. typu cukrovka 2. typu cukrovka v těhotenství ostatní specifické typy cukrovky Informujte se více o tomto onemocnění. S knihou, kterou vytvořili přední odborníci - doc. PhDr. Dr.phil. Laura Janáčková, CSc., a prof. MUDr. Milan Kvapil, CSc., DIABETES - NECUKRUJTE S CUKROVKOU, získáte dokonalý přehled o tomto nebolestivém avšak zákeřném onemocnění. Pomůže vám najít východisko i při překonávání krizového období nejen při její léčbě, ale i v rodinných vztazích.    
Zobrazit článek >
 
Poznejte druhy rýže III
Rýže. Pro někoho postradatelný, pro jiného nezbytný pokrm, bez kterého by se neobešel. Jak hodně v kuchyni využíváte rýži? V tomto článku vám představíme ještě další speciální druhy rýže, které zpestří vaše pokrmy.  Rýže obsahuje velké množství vlákniny a taky bílkovin. Určitě oceníte i podstatné množství vitaminu B. Jedná se o lehkou surovinu, kterou může jíst kdokoliv. Hodí se pro seniory i malé děti, dokonce se podává zejména při dietě i zvířatům.  Rýže patna  Tato rýže má speciálně dlouhá a velmi úzká zrnka. Můžete ji jíst neloupanou i bez slupek, často se právě z této rýže vyrábí produkt parboiled.  Rýže parboiled Tento druh rýže je speciální tím, že se nelepí. Pokud si nejradši pochutnáte na sypké dobrotě, navíc loupané, pak sáhněte po tomto druhu rýže. Připravuje se speciálním způsobem, nejprve se vakuuje, pod tlakem a v horké vodě tvrdne.  Rýže bomba Tato speciální rýže je také z Evropy, konkrétně ze Španělska. Celým názvem arroz bomba je typ pěstovaná v oblasti Valencie. Pokud znáte unikátní pokrm paella, můžeme vás ujistit, že se připravuje právě z této rýže. Šafránová rýže nebude chutnat dokonale, pokud směs nevytvoříte z tohoto rýžového druhu.  Pokud chcete zpestřit chuť rýže ještě jiným způsobem, přidejte do pokrmu kokosové mléko, pár kapek citronu nebo mandle, ideálně opražené. Rýži taky pro lepší chuť můžete uvařit ve vývaru. Pokud vsadíte na různé druhy bylinek, chybu taky neuděláte.
Zobrazit článek >
 
Funkční čokoláda Matcha Tea
Ochutnejte výbornou čokoládu od výrobce Vitalio, která vás nejen zasytí, ale taky prospěje vašemu zdraví. Speciální druh zeleného čaje, který vznikl téměř před tisícem let. To je Matcha Tea. Vyrábí se z čerstvých čajových lístků. Ty se semelou na prášek, který tak dostane výjimečné a velmi specifické aroma. Matcha obsahuje nejúčinnější antioxidanty, které do těla jinak těžko dostanete. Matcha je mimo to taky výborným spalovačem tuků. Matcha Tea urychluje metabolismus a podporuje spalování tuků. Výrazně detoxikuje tělo. Výhodou Matcha Tea je to, že se jedná o stoprocentní zelený čaj. Nejsou do něho přidávána žádná barviva, žádné aromatické látky ani konzervační látky. Do sušenky navíc není přidaný cukr, takže si můžete být jista, že konzumujete zdravý produkt. Pokud potřebujete zvýšit soustředěnost a koncentraci, Matcha je záchranou. Navíc čokoláda vám dodá zase energii. Čokoláda již sama o sobě působí uklidňujícím efektem. Matcha má taky ve vlastnostech zklidnění mysli. Podporuje uvolněnou náladu, zbaví vás napjatosti. Matcha posiluje imunitní systém. Pokud alespoň jednou za čas dodáte Matchu do svému tělo, znesnadníte bakteriím či virům, aby ve vašem těle vytvořily neplechu. Z Matcha čaje je možné připravit několik teplých i studených nápojů. Můžete si připravit taky ovocný koktejl, zmrzlinu a nebo čokoládu. Právě výbornou čokoládovou dobrotu vám nabízíme v našem e-shopu. 
Zobrazit článek >
 
Recept: Čínské masové taštičky
V čínské kuchyni se většinou používá pšeničná mouka k přípravě moučných jídel, kterými je proslulá. V menší míře se pak využívá mouka kukuřičná, sójová a prosná. Základní těsta jsou však na rozdíl od našich lehce stravitelná. Nepřidává se do nich tuk, vejce ani mléko. Zkuste si připravit velmi chutné: RECEPT: Čínské masové taštičky Ingredience na těsto: 1 kg hladké mouky 1/2 l vlažné vody Ingredience na náplň: 1 kg mletého vepřového ramínka 2 čaj. lžičky mletého zázvoru 1 čaj. lžička mletého kmínu 1/2 čaj. lžičky mletého pepře 2 menší lžičky Vegety 2 lžičky soli cca 0,3 l teplé vody Ingredience na omáčku: 1 díl sójové omáčky 1 díl vody 1/2 dílu octa lisovaný česnek podle chuti Postup: Mouku dáme do mísy a postupně přidáváme teplou vodu. Těsto zpracováváme vařečkou. Nakonec je vypracujeme rukou a necháme pod mísou asi půl hodiny odpočinout. V průběhu této doby ještě několikrát přepracujeme. Z těsta vytvoříme váleček a ten nakrájíme na malé kousky. Každý kousek zmáčkneme rukou a válečkem rozválíme placičku o průměru 6 cm. Okraje placičky by měly být tenší a střed silnější. Do středu placičky dáme masovou náplň, kterou jsme vytvořili smícháním všech ingrediencí. Okraje placičky zmáčkneme k sobě, aby vzniknul půlměsíček. Okraje se nesmí zamastit! Rozlepily by se. Hotové taštičky vaříme v nesolené vařící vodě. Vařečkou ve vodě mícháme jedním směrem, aby taštičky nezůstaly přilepené na dně. Vařením se vždy maličko zvětší, nafouknou se. Až vyplavou na povrch, jsou hotové. Uvařené taštičky se namáčí v misce s omáčkou. Vyzkoušejte dietní čínskou kuchyni podle receptů z kuchařky ČÍNSKÁ KUCHYNĚ V REDUKČNÍ VARIANTĚ.
Zobrazit článek >
 
Multifunkční hrnec MH-03
Nejsem žádný labužník, proto miluji víceúčelové kuchyňské pomůcky. Nabízejí totiž mimořádnou možnost kreativní přípravy potravin. Většinou jsou nenáročné na údržbu a  mají elegantní tvar, který se hodí do každé kuchyně. Po horkovzdušném fritovacím hrnci, ve kterém jdou udělat i muffiny, mě nadchl hrnec, který má dokonce 5 funkcí. Nerezový hrnec Orava MH-03 totiž dovede pomalu vařit – o hrnci na pomalé vaření jsem se již také zmiňovala, umí také grilovat – je vybaven grilovacím roštem, který lze použít jako rošt pro vaření v páře a smažit maso i zeleninu. Dokáže také jídlo ohřívat. Hrnec má nepřilnavý povrch, jídlo se v něm určitě nepřipálí. Můžete tudíž pracovat i jen s malým množstvím tuku či dokonce bez něj. Multifunkční hrnec Orava MH-03 má proto ambice zastoupit v kuchyni sporák s troubou a grilem i mikrovlnnou troubu. Díky skleněné poklici můžete sledovat, jak si příprava jídla aktuálně stojí. Hrnec je vybaven tepelnou pojistkou, proto se nemůže přehřát. Nastavení jeho činnosti se provádí na zabudovaném LED displeji s nastavitelným časem a teplotou. Dobu vaření nastavíte na časovém spínači se zvukem doprovázeným časovačem. Vnější stěny hrnce nepřejímají vnitřní teplo, pracuje-li, nespálí vás. Celkově má hrnec vnitřní objem až 5,5 litru a rozměry 44,5 x 30 x 31 cm. Lze ho mýt v myčce. Obdélníkový multifunkční hrnec Orava MH-03 zakoupíte v sekci Kuchyň.
Zobrazit článek >
 
Retro šlehačková láhev
Výrobky tohoto typy z módy nikdy nevyjdou, jsou příjemně retro. Proč retro? Už naše babičky je v kuchyni využívaly a řekla bych, že se prakticky nezměnily. Řeč je pomocnících, jako jsou sifonové a šlehačkové láhve. Dnešní milovníci nealko bublinkových nápojů znají tzv. SodStream plný plastu. Přestože se designéři snaží a pracují s tvarem a barvami, plastem vždy zůstane. Podstatně elegantnější a dekorativně efektnější, dodnes ji lze ve vybraných obchodech zakoupit, byla skleněná lahev. Naprosto bezpečná, stabilní, uchycená v drátěné síti. Do hlavice se zasunula bombička s CO₂, pootočilo se s ní a nápoj byl hotový. Stačilo stisknout tlačítko. Podobné to bylo se šlehačkou. Kuchaři dnes zařazují šlehačku do hotových pokrmů a výrobci nám rádi podsouvají „šlehačku“ v lahvi, ze které se aplikuje přímo na moučník či kávu. Nemá smysl vysvětlovat, že název šlehačka je pouhou mystifikací, jde jen o částečně rostlinný, víceméně synteticky vyrobený produkt. Pravou šlehačku nic nenahradí. Chutí i konzistencí. Ruční šlehače skrývají riziko, že ji tzv. přešleháte. Proto je skvělá Dessert Whip Plus W láhev. Našleháte v ní až 0,5 litru šlehačky na principu, který jsem výše popsala. Tedy stačí jen nalít do láhve, uzavřít je a do hlavice zasunout bombičku. Jediným rozdílem, že k vyšlehání dochází za pomoci dusíku, přesněji N₂O. Připravená šlehačka v ní vydrží až 10 dní, přitom je bez chemických přísad. Moderní nerezová láhev na přípravu šlehačky Dessert Whip Plus W je vylepšena protiskluzovou silikonovou vrstvou a dávkuje stiskem páčky aplikátoru. Zakoupíte ji v sekci doplňků pro Kuchyň.  
Zobrazit článek >
 
Velký speciál o stravování: Jakých chyb se dopouštíte? IV
Dodržujte pitný režim Tekutiny tvoří zvláštní kapitolu stravování. Již v předchozím díle byly zmíněny nezdravé nápoje a alkohol. Byla by však chyba nepozastavit se u zdravého pitného režimu. Denně by měl dospělý člověk vypít minimálně litr a půl zdravých tekutin. Do nich se počítá většina čajů a voda. Ostatní slazené minerálky jsou dobré pro mlsný jazýček, tělu však na zdraví moc nepřidají. Omezte jejich konzumaci. Pokud vám obyčejná voda nechutná, otestujte kouzlo pár kapek citronu. Pozor na upravovaná jídla Ne příliš vhodná jsou tepelně upravovaná jídla, která obvykle obsahují konzervanty, a taky dost soli. Pokud máte čas a prostor, vařte raději svá jídla, kupujte čerstvé potraviny. Důležitá je vyvážená strava Leckde si přečtete, že při hubnutí i běžném stravování je vhodné omezit konzumaci cukru a přidat co nejvíce bílkovin. Jenže sacharidy nemůžeme házet do jednoho pytle. Jsou cukry nezdravé, tj. bonbóny, pečivo a další potraviny, ale taky sacharidy velmi potřebné, jednoduché cukry, které se nacházejí například v ovoci. Ty tělo potřebuje a dokonce velmi. Nenahrazujte zdravé cukry jen bílkovinami. Vyvážená strava taky spočívá v pravidelném jídle. Snažte se alespoň pár dní sledovat, co vlastně spořádáte a případně upravte jídelníček do vhodnější podoby. 
Zobrazit článek >
 
Velký speciál o stravování: Jakých chyb se dopouštíte? V
Káva ano. Ale jaká? Ať už pijete denně dvě kávy, protože vám chutnají nebo že je zkrátka potřebujete, vůbec to ničemu nevadí. Ovšem pouze tehdy, pokud pijete kávu kvalitní. Nekonzumujte instantní nápoje, omezte tučné mléko a zapomeňte na smetanu. Dejte si pozor na kávu bez kofeinu, na odpoledne nebo večer je určitě vhodná, ale ne každá je kvalitní. O cukru do kávy nemusíme ani hovořit, bez něj je káva zdravější. Sport všechno nezachrání Někteří lidé spoléhají na to, že pokud pravidelně cvičí, mohou si dopřávat zkrátka vše. To tak úplně není pravda. I když nepřibydete na váze, vaše tělo si musí s celou potravou poradit. Nekvalitní stravou zatěžujete nejen trávicí systém, ale celý organismus, ani o tom nemusíte vědět. Špatné stravování se může na těle projevit až za několik let. Doplňujte vlákninu Proběhlo mnoho testů na lidských organismech, které zjišťovaly nejen složení nevhodných látek v organismu, ale taky těch dobrých. V testování zcela propadla vláknina. Tento nenahraditelný komponent je v nedostatečném množství v každém třetím organismu. To je opravdu velké číslo. Vláknina skvěle podporuje trávení i vylučování. Najdete ji v oříškách, zelenině i ovoci, důležité jsou však taky celozrnné obiloviny. Máte již ve svém jídelníčku jasno? Pokuste se vylepšit své stravovací návyky. Tělo vám za tento krok velmi poděkuje, tomu věřte!  
Zobrazit článek >
 
Velký speciál o stravování: Jakých chyb se dopouštíte? I
Jídlo, základ života. A zdravá vyvážená potrava je zárukovou života kvalitního. Se správným stravováním se pojí několik zásadních pravidel, které je třeba dodržovat, pokud dbáte na zdravý životní styl. Snažíte se zhubnout a stále se vám to nedaří? Nebo vás trápí bolení břicha hned po najedení? Možná je problém v tom, co jíte. Nebo se stravujete špatnými postupy? Přečtěte si náš článek a seznamte se s nejčastějšími chybami, kterých se mnoho lidí dopuští třeba i každý den. Příliš mnoho tekutin při jídle Říká se, že těsně před jídlem je vhodné vypít sklenici vody, abyste snědla méně jídla a zahnala hladovou vlnu. Jak se to vezme. Jakákoliv tekutina vás sice pocitově zasytí, avšak taky naředí trávicí šťávy, které pracují na rychlém zpracování potravy. Pít byste neměla ani těsně po jídle, neboť tělo s potravou chvíli potřebuje pracovat zcela samo. Voda nerozpumpuje metabolismus, to si raději v restauraci dejte malý předkrm.  Nespěchejte aneb doporučení k nezaplacení Taky máte dny, kdy do sebe jídlo doslova naházíte, jen abyste už mohla být někde jinde? Konzumace potravin by měla být pro vás potěšením. Naučte se jíst v klidu, vždyť na snědení připraveného jídla potřebujete jen pár minut. V klidu zasedněte ke stolu, u jídla si i odpočinete. A nezapomínejte taky na to, že jíst ve stoje není zdravé! 
Zobrazit článek >
 
Vybíráme olivový olej I.
Olej, nejen olivový, hrál svoji důležitou roli od počátku dějin lidstva. Byl využívaný nejen jako součást přípravy pokrmů, ale také jako nezbytná součást některých náboženských obřadů. Mezi nejstarší oleje patří právě olej olivový. Olivovníkový strom  se stal již v minulosti symbolem věčného mládí, síly a míru. Byl zobrazovaný v amuletech, taktéž se vysazoval jako hraniční strom. Olivový olej je výbornou přísadou pro svoji rozmanitost a aroma. Chuťově mohou vynikat ovocné nebo kořenité tóny. Kvalita olivového oleje je přímo závislá na době sklizně. Je velice důležité, aby se čerstvě sklizené olivy ihned zpracovaly. Olivové oleje se dělí podle chutí, vůní, stupně kyselosti a barvy na: Extra panenský olivový olej Panenský olivový olej Obyčejný olivový olej Panenský lampantový olej Extra panenský olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 1o na každých 100 g a organoleptické hodnocení je vyšší než 6,5. Kyselost zde neoznačuje chuť, ale jedná se o chemický parametr - množství mastných kyselin. Panenský olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 2o a organoleptické hodnocení vyšší než 5,5. Obyčejný olivový olej Odborná definice: Kyselost je nižší než 3,3o. Není vhodný ke konzumaci. Doporučuje se rafinovat. Panenský lampantový olej Odborná definice: Kyselost přesahuje 3,3o. Nevhodný ke konzumaci. Nejkvalitněší olivový olej, který je možné zakoupit v eshopu je BIO EXTRA PANENSKÝ OLIVOVÝ OLEJ.    
Zobrazit článek >
 
Brutnák lékařský + pupalka
Brutnákový olej není příliš propagován, zřejmě proto, že jeho účinky mnoho lidí nezná. Sama jsem ho objevila před mnoho lety. Ale začněme od začátku. Brutnák lékařský je jednoletá modrokvětá léčivka, kterou lze konzumovat i jako součást salátů, pomazánek, dresingů a teplých zeleninových jídel. Rostlina je bohatá na saponiny, pryskyřice, kyselinu křemičitou, slizy, třísloviny, minerály a vitamin C. Olej jeho semen má vysoký obsah kyseliny gamalinolenové. Trápí-li vás revmatizmus, otoky a zadržování vody, záněty trávicího ústrojí, střev a močových cest, vysoký tlak, kašel a zvýšená teplota, vzpomeňte si na brutnák. Léčí záněty a působí jako šetrné diuretikum. Zevně zklidňuje drobná poranění, vředy, špatně hojící se boláky, popáleniny a kopřivku. Tím ale výčet jeho účinků zdaleka nekončí. Upravuje látkovou výměnu a metabolizmus cukrů a tuků. Zklidňuje a zvyšuje také psychickou odolnost vůči stresu. Ženy ale ocení jeho účinek při neurastenii a pocitu tenze v období před menstruací. Právě proto MedPharma za studena lisovaný brutnákový olej doplnila olejem pupalkovým, bohatým na kyselinu linolenovou, linolovou a olejovou. V premenstruačním období působí obdobně, jako olej brutnákový. Přínos pupalkového oleje poznáte i na kvalitě své pleti i cév. Podpoří přirozenou imunitu a zdraví štítné žlázy. MedPharma Brutnákový a pupalkový olej v tobolkách zakoupíte v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Domácí pekárna Sencor
Domácí pečivo vždy mělo a má i dnes své kouzlo. Moderní hospodyňky se jeho výrobě nemají čas příliš věnovat, pomíjíme-li dovednost ho připravit. Moderním pomocníkem jsou proto stále rozšířenější domácí pekárny. Jde jen o to, vybrat tu správnou. Vždy by měla poskytovat dostatečný výběr pracovních programů, protože jeden či dva druhy pečiva se  každému brzy přejí. V našem e shopu nabízíme několik typů domácích pekáren. Mohu doporučit elegantní nerezovou pekárnu Sencor SBR 930SS. Má 13 programů, které zahrnují nejčastěji konzumované druhy chleba – rýžový, celozrnný, včetně sladkého. Samostatným program v ní připravíte také těsto na koblihy, pizzu a podobně. Můžete v ní také uvařit marmeládu. Za sebe oceňuji, že nemusím hnětením namáhat zápěstí. Pekárna sama těsto perfektně vyhněte v adhezní pečící nádobě pomocí vyjímatelné vrtule. Pro většinu druhů pečiva stačí dle receptu první nalít vodu a doplnit předepsané ingredience. Je jen na vás, jak velký bochník pečiva se chytáte upéct a jak tmavou barvu má mít – pekárna nabízí 3 možnosti. Stav připravovaného pečiva můžete průběžně kontrolovat průzorem. Základní program na pečení trvá nejméně 3 hodiny, celozrnný vyžaduje minimálně o hodinu více, proto chcete-li čerstvé pečivo k snídani, doporučuji nastavit večer spuštění pekárny s odloženým startem. Až dopeče, oznámí vám to zvukovým signálem. Domácí pekárnu Sencor SBR 930SS zakoupíte v sekci Hobby.  
Zobrazit článek >
 
Jak se zbavit studených ruk a nohou II.
Nejen špatně zvolené oblečení a nedostatek pohybu způsobuje nepříjemné potíže se studenými končetinami. Může se jednat i o Raynaudův syndrom, který jsme popsali v první části článku: Jak se zbavit studených ruk a nohou I. Dříve než budete chtít tento problém řešit s vašim lékařem, vyzkoušejte některé potravinové doplňky. Měly by obsahovat: vitamín E hořčík pupalkový olej jinan dvoulaločný A co strava? Dopřáváte si na jídlo dostatečný čas a dbáte na správný výběr potravin? Nebo jako většina, jíte ve spěchu a bezmyšlenkovitě? Osobně mám velké zkušenosti se studenými prsty na rukou a stravování pro mne bylo, až do nedávna, spíše nutností bez zamyšlení nad tím, co, kdy a jak jím. Dlohodobě nevhodný výběr potravin může vést k problémům se studenými končetinami. Překyselený organismus způsobuje nejen pocit chladu, ale také únavu a bolest. Do stravy si přidávejte česnek, chřest, chilli papričky, kokos, pistácie nebo zázvor. Dopřejte si pravidelný přísun luštěnin a libového masa (kuřecí, hovězí i zvěřinu). Namísto kávy si můžete uvařit meduňkový čaj. Taktéž vám skvěle poslouží bazalka, fenykl či kmín. Nezapomínejte ani na pitný režim. Pokud vám nechutná čistá voda, můžete si do ní přidat pár kapek citrónové šťávy nebo přímo pár plátků citrónu. Lze ji ochutit i nakrájeným ovocem nebo bezovými květy.  
Zobrazit článek >
 
Bio amarantové lupínky
Nadváha trápí stále více lidí. Stala se civilizačním onemocněním, které souvisí především se životním stylem. Je ale prokázáno, že za ní nestojí jen objem snědeného jídla. Stále více se ukazuje, že některé lidské rasy jsou jí zasaženy více, než předkové. Stačí se porozhlédnout. Děti, jejichž rodiče a prarodiče přišli do tehdejšího Československa z Asie a Afriky, například z Vietnamu, se svou hmotností mohou s nimi sotva srovnávat. Je to tím, že se začaly stravovat, jako my, Evropané. Významnou složkou jejich jídelníčku se staly rafinované cukry, nezdravé ztužené tuky, bílá mouka a podobně. Místo ovoce si raději dopřejí sycené nápoje plné kofeinu, barviv a cukrů. Místo alespoň celozrnného pečiva, svačí smažené brambůrky. Netuší, že tělo nepřiměřeně zatěžují a tvoří základ pro budoucí metabolický syndrom, onemocnění srdce, vysokou hladinu cholesterolu, diabetes a jiná civilizační onemocnění. Proto je načase začít je seznamovat se zdravějšími variantami tolik žádaných dobrot. Patří k nim například bezlepkové lupínky MCLLOYD´S z amarantové mouky. Moc dobře chutnají – vyzkoušejte oblíbenou příchuť rajče a bazalka, nebo jen solené mořskou solí. Určitě mi dáte zapravdu. Bio amarantové lupínky MCLLOYD´S poslouží jako zdravější varianta svačiny. Proti klasickým smaženým lupínkům obsahují podstatně méně tuku a mají nižší energetickou hodnotu. Koupíte je v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Sušárna nejen na ovoce
Moji prarodiče měli několik zahrad. Pěstovali na nich mnoho druhů ovoce a zeleniny, dokonce i chmel. Díky jejich práci jsme v době, kdy byla většina dnes běžných druhů ovoce nedostatkovým zbožím, neznali nedostatek. Vlastně jsme ani nerozuměli, proč lidé před prodejnami stáli ve frontách na jahody, třešně, ba i broskve, meruňky nebo dokonce švestky nebo hrušky. O malinách nemluvě, ty ani v prodejnách dostupné nebyly, pravděpodobně byly zdrojem vzácných valut. Všeho jsme měli, co hrdlo ráčí, i když jsme se příležitostně museli podílet na nějakém tom pletí, okopávání, případně sběru například černého, červeného a žlutého rybízu, angreštu a dalších pro děti nepříliš atraktivních druhů ovoce a zeleniny, prodávaného do tzv. sběrny. Pamatuji si, jak babička zpracovávala, co se dalo. Nakládala, zavařovala a také sušila na kamnech a v troubě. Musela to mít tehdy hodně náročné, protože pracně nakrájené ovoce k sušení ráda zasahovala plíseň. Škoda, že se nedožila vymožeností, které tato rizika omezily. Sušárny s patrovými platy k sušení už plísním šanci nedávají, stačí dodržet postup, který je součástí každého výrobku. Například sušárna Sencor SFD 851GR s regulací teploty od 35°C - 70°C umožní usušení produktů i v mezích přísných požadavků na raw stravu. Kompaktní sušárna rovnoměrně suší v 5 patrech o průměru 25,5 cm. Obsahu nehrozí zapaření a jiná zkáza, protože má integrovaný ventilátor. Potřebné programy, včetně odloženého vypnutí, nastavíte na LED podsvíceném displeji. Samozřejmostí je tepelná pojistka proti přehřátí. Sušárnu Sencor SFD 851GR s digitálním displejem, ale i jiné typy téže značky, zakoupíte v sekci Elektroniky pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Toužíte po štíhlém krku? Můžete ho mít! I
Chcete se zbavit dvojité brady? Štíhlý krk sluší každé ženě. O krk je nutné se starat v každém věku, neboť s přibývajícími léty váš věk může prozradit právě dekolt. Povislá kůže nebo moc tuku v podkoží? Víme, jak nad problémem vyzrát!  V první řadě je třeba připomenout, že dvojitá brada nebo celkově silnější krk nemusí mít nic společného s nadváhou. I když pravidelně sportujete, na krční partie se pravděpodobně nezaměřujete. Krku je však třeba věnovat zvláštní pozornost jako každé jiné partii.  Masáže a zábaly Masáže krku pomocí konečků prstů a speciálních zeštíhlujících masážních krémů taky odvedou dobrou práci. Vyzkoušet můžete i jiné masážní pomůcky. Díky masáži se prokrvuje kůže a dochází ke snadnému odbourávání přebytečných tuků. Jen to vyzkoušejte.  Otestovat můžete taky speciální zábaly. K dostání jsou masky na krk a dekolt, ale můžete si připravit i domácí lék. Stačí do hrnku horké vody nasypat minimálně pět lžic mořské soli a rozmíchat. Tekutinu aplikujte na hadřík a přiložte na krk. Nechte působit alespoň půl hodiny. Po proceduře je lepší krk opláchnout, hlavně pokud máte citlivou kůži.  Skvěle funguje taky masáž ledovou vodou. Při sprchování na krk pusťte chladnou vodu, která rozpumpuje svaly. Ještě lépe je přimějete k práci, pokud studenou lázeň několikrát vystřídáte s horkou vodou. Nezapomeňte, že končit vždy musí voda studená. Ještě lépe se vám zadaří, pokud sprchování doprovodíte masážními tryskami. 
Zobrazit článek >
 
Toužíte po štíhlém krku? Můžete ho mít! II
Cvičení  Existuje hned několik speciálních cviků, které vám pomohou zatočit s přebytečnými tuky i povislou kůží.  Natáčejte hlavu ze strany na stranu, dopředu a dozadu a taky točte hlavou. Kůže na krku by měla být v napětí. Toto cvičení můžete provádět kdykoliv přes den. Praktikujte několikrát denně.  Vložte mezi zuby tužku tak, jako byste chtěla pusou popisovat zeď. Nyní se pokuste do vzduchu napsat svoje jméno, telefonní číslo nebo třeba celou abecedu. Důležité je, aby se při tomto cvičení hýbala opravdu jen hlava.  Přitahujte bradu k rameni. Pomalu bradu táhněte k hrudníku, následně k jednomu rameni, jako byste si ji chtěla položit na rameno. Důležité při tomto cvičení je nechat ramena v základní poloze. Nijak je nezvedejte!  Pohlédněte ke stropu a našpulte pusu, jako byste chtěla horní stěnu políbit. Pusinkujte takto strop na dálku minimálně patnáctkrát v pravidelném rytmu. Po pauze ještě jednou zopakujte. Toto cvičení může sice vypadat komicky, ale skutečně zabírá. A to je hlavní, že?  Speciální přístroje a chirurgie K dostání jsou speciální přístroje se sací schopností, které vám pomohou odbourat tukové buňky z oblasti krku. Ani tato elektronika však nedokáže zázraky.  Chirurgickou cestu byste měla volit jen v případě, že se nemůžete poprat s povislou kůží. S dvojitou bradou si samozřejmě lékaři poradí také. Zákrok však není nejlevnější, a proto raději vyzkoušejte první triky, které vám doporučujeme. Opravdu zabírají!   
Zobrazit článek >
 
BIO kokosová mouka Allnatura
Nehodlám na tomto místě chválit nebo hanit alternativní, někdy nepříliš racionální stravovací trendy. V každém případě se považuji za člověka otevřeného zkoušení ne příliš běžně užívaných surovin a chutí. Zastávám názor, že naše strava má být především pestrá a co nejméně upravovaná a chemicky vylepšovaná. Proto je mou parketou jednoduché a rychlé vaření a pečení. Pro patří k mým oblíbeným surovinám při přípravě moučníků ovesné vločky, sušené ovoce a ořechy všeho druhu. Právě kokosový ořech má specifickou aromatickou a lehce nasládlou chuť a vůni. Proto se sama hmota ořechu a pochutin z něj připravených bohatě uplatňuje v orientálních kuchyních i evropských moučnících. Pro relativně dobrou stravitelnost si ji oblíbili vyznavači veganské, vegetariánské, raw či paleo stravy i rekonvalescenti a pacienti, jejichž zdraví vyžaduje bezlepkovou dietu. Je bohatá na kokosový olej, bílkoviny a vlákninu. Například kokosovou mouku si lze celkem snadno vyrobit v domácích podmínkách. Má to smysl, pokud rádi a často připravujete zdravé i méně zdravé pochoutky. Výhodu je, že si ji sami můžete namlít na individuální hrubost. Je ale třeba mít na paměti, že surovinou je ořech, který vyžaduje uskladnění v chladu a temnu, aby předčasně nežlukl. Proto je pro menší anebo občasnou potřebu lepší zakoupit ji hotovou, například tu od velmi oblíbené Allnatury. V praktickém, 200 gramovém uzavíratelném balení ji můžete dobře skladovat. Je jemně namleta z dužiny právě sklizených kokosových ořechů v BIO kvalitě. BIO kokosovou mouku Allnatura zakoupíte v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Rooibos čaj červený sypaný
Už jste slyšela o čaji jménem Rooibos? Ne? Nevadí! Dnes tu pro vás máme připravených několik důvodů, které vám odpoví na to, proč zrovna tento čaj konzumovat. Zpestřete si jídelníček tímto výborným nápojem, nebudete litovat! Roobois obsahuje významné látky typu flavonoidy nebo fenoly, které se pyšní významnými antioxidačními účinky. Čaj je bohatý na minerály, najdete v něm podstatné množství manganu, fluoru nebo mědi. Roobois červený se pak chlubí ještě dostatkem vápníku, železa, hořčíku, fosforu, zinku nebo draslíku. Už jen tento výčet prospěšných látek pro organismus by vás mohl přesvědčit, v dalších odstavcích však pro vás máme připraven výčet základních účinků čaje. Bojuje proti vysoké hladině cholesterolu i cukru v krvi. Roobois je velmi prospěný pro celý trávicí systém. Celkově ulehčuje trávení, působí navíc proti překyselení organismu. Působí taky proti nadýmání. Čaj má skvělý vliv na kosti. Podporuje tvorbu kostní dřeně a celkově je díky obsahu vápníku vyživuje. Dodává kostem sílu. Díky zmíněným antioxidantům působí Rooibos jako posilovač imunity. Čaj má taky desinfekční účinky. Pití čaje ničí pachuť v ústech, naopak dodává ústní dutině svěžest. Určitě vás potěší, že čaj podporuje kvalitu pleti, vlasů i nehtů, takže celkově přispívá ke kráse. Otestujte čaj sama. Klikněte na odkaz uvedený níže a objednejte si nápoj ještě dnes. 
Zobrazit článek >
 
Jaké druhy kávy znáte? II.
Káva má nejen povzbuzující účinky, ale také pomáhá při hubnutí. Z rozdrcených kávových zrnek si můžete připravit vynikající pleťový peeling. Avšak o kosmetických účincích tentokrát psát nebudu. Opět zabrousíme ke kávě, jako k lahodné pochutině, kterou si zpříjemníte nejen chvilky relaxování nebo pohodové posezení s přáteli. Z první části - Jaké druhy kávy znáte? I. už víte, jak mají být připravéné kávy - AU LAIT, AMERICANO a CAFFÉ LATTE. Dnes si představíme další tři druhy kávy, kterými jsou: CAPPUCCINO Cappucino je středně velká káva o objemu cca 160 ml. Je rozdělena do tří třetin. První tvoří káva, druhou třetinu tvoří mléko a ta poslední je vytvořena slěhanou mléčnou pěnou. Jako příjemný bonus bývá mléčná pěna posypaná skořicí, kakaem nebo čokoládou. ESPRESSO Je hojně využívané jako základ u káv uvedených v první části článku Jaké druhy kávy znáte? I. Při jeho objednávání zapomeňte na výraz pressso, protože nic takového neexistuje. Vždy a všude používejte název espresso! Při jeho přípravě voda protéká namletými zrnky zhruba 20 - 30 sekund. Servíruje se do šálku o objemu 25 - 35 ml. FLAT WHITE Je dvojité espresso, které se dolije zhruba jedním centimetrem mléka. Na povrch se vyšlehá hustá pěna bez bublinek. I zde se můžete setkat s výtvarným duchem baristy, takzvaným "latté art". Tato káva se velmi podobá latté, jen je o něco málo mléčná, ale silnější.   Připravte si některou z uvedených káv nejen pro sebe a partnera, ale oslňte i své známé a rodinu. S kávovarem PHILIPS EP5314/10. V pohodlí domova si můžete kávu té nejvyšší kvality užít i bez toho, aniž byste se museli „trápit“ se složitým nastavováním pákového kávovaru. Automatické espresso Philips EP5314/10 vám umožní připravit jak espresso, tak i americano nebo cappuccino a další kávové speciality. Přináší totiž nejen vysoký výkon, ale také klasický napěňovač Pannarello a bohaté možnosti personalizace kávy, u níž lze ovlivnit její chuť i sílu. Kávovar dokáže připravit dva šálky najednou a zde výčet jeho vlastností ani zdaleka nekončí. Bude vás reprezentovat i stylovým designem a z praktického hlediska potěší snadná údržba díky vyjímatelné spárovací jednotce i filtru AquaClean. Benefitem je také zásobník na použitou kávu, který stačí vyčistit pouze jednou za 15 použití.  
Zobrazit článek >
 
Jaké druhy kávy znáte? I.
Kdo z nás by nemiloval onen černý, aromatický a chutný nápoj. Ano, řeč bude o kávě. Při šálku lahodné kávy se setkáváme s přáteli, nabízíme ji návštěvám a taktéž si u něj vychutnáváme chvilku pohody. Dříve byl u nás k dostání onen klasický český "turek" nebo v lepším případě bylo možné zakoupit kávu rozpustnou. Avšak ony časy jsou ty tam, a my si můžeme vybírat a zároveň vychutnávat mnoho druhů káv, které nám přinesou ojedinělé chuťové zážitky. AU LAIT Zní to příliš francouzsky? Jedná se o klasickou kávu zalitou mlékem. Lze ji připravit nejen z espressa, ale také přes filtr. Co se týče poměru kávy a mléka, většinou se dávají půl na půl. Tato káva je servírovaná zvlášť, tedy šálek kávy a sklenička mléka. Tudíž si poměr můžete upravit dle sebe. AMERICANO V tomto případě se jedná o klasické espresso dolité horkou vodou. Množství horké vody může být až pětkrát více než kávy. Esperesso se klasicky servíruje ve velkém šálku, abyste si jej mohli dolít vodou, kterou dostanete v konvici. Opět i u této kávy si poměr vody a kávy upravíte podle sebe. CAFFÉ LATTE Servíruje se ve sklenici s ouškem. Jeho příprava spočívá zhruba v 210 ml mléka, které se našlehá do pěny a dolije se do espressa. Pokud je barista i umělcem, někdy se dočkát i tzv. "latte artu", kdy vám do pěny vykouzlí i nějaký obrázek.   Máte chuť na domácí caffé latte s hustou mléčnou pěnou? Připravte si tuto kávu v kávovaru PHILIPS EP5310/10. Automatický kávovar v moderním designu připraví dokonale vyladěnou kávu přesně podle vaší chuti. Snadno si nastavíte sílu, objem kávy i teplotu. Váš oblíbený nápoj si jednoduše uložíte do paměti přístroje a vytvoříte si svůj osobní profil. Díky rychlému ohřívači budete mít svou kávu připravenou jedna dvě. Vlastnosti: Nastavení síly kávy a aroma Klasický napěňovač mléka Osobní profil Filtr AquaClean až na 5000 šálků bez nutnosti odstraňovat vodní kámen 3 druhy kávových nápojů 20 000 šálků té nejlepší kávy díky odolnému keramickému mlýnku s 5 stupni nastavení hrubosti mletí Horká káva od prvního šálku díky rychlému ohřívači Funkce MEMO – přístroj si zapamatuje, jakou kávu máte nejraději Vyjímatelná spařovací jednotka Možnost horké vody Možnost mleté kávy
Zobrazit článek >
 
Hubneme s Katchabou
Vše na nás hlásá, abychom byly fit do léta a vytrénovaly jsme si dokonalou postavu. Zajisté, pohyb je vlmi důležitý a podpoříte tím rychlejší spalování tuků a formování postavy. Ale také strava tu hraje velmi důležitou roli. Na každou z nás působí něco jiného, a proto by bylo velmi troufalé, naordinovat všem stejný jídelníček. Avšak některé z nás ani neví, jak svoji stravovací dietu započít. Nechte se inspirovat RECEPT(Y) NA ZHUBNUTÍ, které sepsala Karolína Katchaba Hrubešová. Karolína Katchaba Hrubešová je jednou z nejúspěšnějších foodblogerek, které se na objevily na sociálních sítích za poslední rok. Během té krátké doby se armáda kačabek , jak si říkají členky její převážně ženské facebookové skupiny Jíme a hubneme s Katchabou, rozrostla na 54 tisíc. V současnosti do ní každý den přibývá víc než stovka dalších. RECEPT(Y) NA ZHUBNUTÍ se zabývají nejen velmi chutnými recepty, ale i potřebami mozku a nervové soustavy z hlediska stravy. A také tím, co lze pracovně nazvat psychologií obezity a optimálním laděním psychiky lidí s nadváhou (s čímž má autorka, která se zbavila nadváhy 40 kilogramů, vlastní bohaté zkušenosti). Fakt, že „všechno začíná v hlavě“, je totiž někdy mnohem tvrdším oříškem k rozlousknutí než nové stravovací návyky a KATCHABA zábavnou a srozumitelnou formou vysvětluje, jak toho dosáhnout.
Zobrazit článek >
 
Před dovolenou do kondice I.
Postupné zvyšování venkovní teploty nás nutí odkládat nepotřebné svršky. Odhalujeme více kůže, a také se projeví náš zdravý způsob života. Nějaký ten malý špíček snadno zamaskujeme volnějším tričkem nebo halenkou, avšak větší prohřešky při stravování a sportovní neaktivitě jsou pro nás, pro ženy, noční můrou. Pokud Vás čeká letní dovolená a máte do ní zhruba měsíc, dá se pro Vaše tělo ještě mnohé zvládnout. Avšak musíte začít, bez zbytečného hledání důvodů proč to nejde, už nyní. Nemusíte si hned kupovat permanentku do fitness centra, to není nutné. Stačí několik minut denně pravidelného pohybu doma a v přírodě, kterými snadno docílíte úspěchu. Choďte pěšky Pokud nemusíte, nejezděte výtahem, ale raději vystoupejte do patra po schodech. Cestou z práce vystupte o zástávku dříve a dojděte domů pěšky. Nebo před spaním zařaďte desetiminutovou procházku. Krátký sprint Při procházce přírodou nejen zrelaxujete Vaše myšlenky, ale také můžete udělat něco pro vaši fyzičku. Nebojte se rozběhnout! Krátký sprint, trvající jednu minutu, dělá zázraky. Můžete kombinovat rychlou chůzi se sprintem. HIIT cardio Tímto cvičením posílíte nejen ochablé svalstvo, ale taktéž přimějete Vaše tělo, aby začalo spalovat tuky. Na internetu najdete mnoho videí s cviky, podle kterých můžete začít cvičit už dnes. Ke cvičení doma můžete využít i ŠVIHADLO S POČÍTADLEM.    
Zobrazit článek >
 
Před dovolenou do kondice II.
Začnete-li s novým životním stylem už dnes, vězte, že za 21 dní si vybudujete návyk na pravidelné cvičení a zdravé stravování. Po 66 dnech se dané návyky stanou automatickými, a vy nad nimi nebudete nijak přemýšlet, jednoduše je budete konat. Pokud nově zahájený životní způsob života vydržíte po uvedenou dobu, máte velkou šanci si jej dlouhodobě udržet a dočkat se příjemných změn. Praktikujte prkno Prkno nebo-li "plank" je vhodným cvikem pro posílení středu těla. Můžete jej provést téměř kdekoliv. Přesné provedení je uvedeno například na www.youtube.com. Vzdejte se kouření! Pokud jste kuřačka, přestaňte s kouřením. Bylo a je mnoho neúspěšných lidí, kteří se rozhodli s tímto nezdravým zlozvykem skoncovat, ale nezvládli to. Některým to trvalo delší dobu, ale zvládli to! Protože to má obrovský smysl! Zlepšíte si funkci plic a snížíte si riziko infarktu na polovinu. Buďte připravena! Naplánujte si Váš den dopředu. Můžete si sepsat do diáře věci, které musíte vyřešit a čas, který budete věnovat pohybu. Večer si také připravte jídlo na druhý den. Nejen pohybem si zajistíte krásnou postavu a přimějete své tělo k odbourávání tuků. Pokud nevíte, jak změnit dosavadní jídelníček, zalistujte v knize KETODIETA PRO ZAČÁTEČNÍKY. Tato dieta s nadbytečnými kily dokáže pořádně zatočit! Je založená na sníženém obsahu cukrů, naopak je zvýšený příjem bílkovin. Touto dietou přimějete Váš metabolismus k zásadní změně, tedy k přirozenému spalování uložených tuků. Výsledky se brzy dostaví.             
Zobrazit článek >
 
Průvodce správnou večeří I
Okolo večeře se točí mnoho tvrzení. Mýlky však převažují nad fakty. Zjistěte, kdy je vhodné naposledy večeřet, co si k večeři dát a třeba i to, jak díky poslednímu jídlu zhubnout. Dnes vám servírujeme poutavý článek s tematikou večera, jídla i zdraví. Čtěte dál. Kdy je správný čas na večeři? Jíst moc brzo ani moc pozdě se nevyplácí. Tělo rozhodně přes večer a noc nesmí hladovět, to je základ. Pokud si myslíte, že díky absencím večeří shodíte pár kilo, jste na omylu. Stane se přesně opak. Tělo se začne na noční hlad připravovat a bude si ukládat i to, co by běžně přes den spálilo. Pokud se najíte moc brzo, je možné, že vám přes noc bude kručet v břiše nebo se ráno probudíte slabá a hladová. Jestliže však zkonzumujete těžkou večeři přímo před spaním, vaše tělo si přes noc vůbec neodpočine, neboť všechna energie bude věnována trávení. Zaměstnáte navíc játra, které následně zabrání regeneraci, a ta je skutečně důležitá! Protože tělo si bude chtít odpočinout, raději velkou část potravy uloží, než aby ji spálilo, a tak vlastně můžete neradostně přivítat nové zásoby tuku. Ideální dobu pro večeři musíte cítit. Jezte ve chvíli, kdy dostanete hlad, avšak pokud večeříte už kolem šesté a spát chodíte před půlnocí, myslete na druhou večeři v podobě kousku zeleniny. Tělo na tolik hodin bude potřebovat energii, a to i pokud jen koukáte na televizi.  
Zobrazit článek >
 
Jóga pro děti
Říkají vám něco názvy čáp, kočka, pes, kobra nebo zajíc? To jsou jedny z mála názvů jógových cviků, které dostaly svá pojmenování podle zvířátek. Děti, které se chějí věnovat józe, většinou ve věku od čtyř let, díky těmto názvům snadno vklouznou do těchto cviků. Na kurzech jógy pro děti se pravidelně střídají časy na pohyb a odpočinek. Děti se tak nenudí a vydrží u cvičení déle, než v případě nepřetržitého cvičebního programu. Při odpočinku někteří z lektorů používají meditační misky. Malé děti si cvičením jógy zlepší koordinaci celého těla a také poznají spolupráci kolektivu. Nárůst cviků příchází se školním věkem. Nemusíte vůbec obávat velkých složitostí a zátěže. Především se vytváří radost z pohybu, a v žádném případě tu nejde o soutěživost. Malí cvičenci jógy neusilují o výtězství nad ostatními, získají především sílu, ohebnost a správné držení těla. Navíc se naučí vědomé koncentraci a uvolnění. Posílení nervového systému je velkým plusem v dnešní uspěchané době. Zabavte se společně se svými dětmi u cvičení jógy. Pokud nemáte ve svém blízkém okolí nějaký kroužek, zkuste si zacvičit podle knihy LALI CVIČÍ JÓGU. Cviky jsou zpracované populární instruktorkou jógy Hankou Luhanovou a jsou určeny dětem od 3 do 6 let. Avšak, pokud nemáte vlastní zkušenost s jógou, směle se přidejte ke svým dětem.
Zobrazit článek >
 
Vyrobte si domácí rajčatové nudle do polévky
Můžete si zakoupit různé druhy těstovin, od vaječných či bezvaječných, celozrnných či špenátových až po různé tvary. Také si lze zakoupit nudle a jinak tvarované těstoviny, které jsou vhodné jako zavářka do polévkových vývarů. Ale zajisté mi dáte za pravdu, pokud jste měli možnost někdy ochutnat, že domácí jsou chuťově lepší. Zkuste si vyrobit nudle do polévky podle následujícího receptu: RECEPT: Rajčatové nudle do polévky Ingredience: 1 vejce 1 pol. lžíce studené vody 5 pl. lžic domácího kečupu (může být kupovaný) polohrubá mouka Postup: V míse rozkvedáme vajíčko s vodou a s kečupem. Postupně budeme přidávat mouku. Tolik množství, aby vzniklo pevnější těsto na vyválení. Na vál nasypeme hladkou mouku a vyválíme na něm těsto - co nejvíce do tenka. Těsto si průběžně poprašujeme, aby se nelepilo jak na vál, tak i na váleček. Vyválený tenký plát necháme oschnout, aby se dal krájet a nelepil se. Nejprve si plát nakrájíme na 3 cm široké pásy. Pásy naskládáme na sebe a krájíme tenké nudle. Nudličky ještě necháme na talíři, rozsypané, doschnout, tak aby se lámaly - pro účel skladování. Takto lze připravit i široké nudle, záleží jen na vás, jaký jim dáte tvar a příchuť. Vyzkoušejte zajímavé a velmi chutné recepty, které se týkají těstovin. Kniha TĚSTOVINY z nakladatelství APETIT bude skvělým průvodcem v návodech na nezapomenutelné těstovinové menu.
Zobrazit článek >
 
Buďte fit i ve vyšším věku
Vyšší věk v dnešní době neznamená být takzvaně "za zenitem". Stále více seniorů se snaží být stále aktivní a zajímají se i nové poznatky, technologie a snaží se svůj volný čas co nejvíce naplnit něčím prospěšným nejen pro sebe samé. I v tomto období si lze udržet pevné zdraví a dobrou kondici. Někteří senioři navštěvují fitness centra, hodiny jógy nebo se zaměřují na jiný sport. Chtějí si co nejdéle udržet soběstačnost, a důchodový věk si co nejlépe užít. Chcete si také udržet svoji nezávislost a kondičku? Věnujte každý den pravidelnému cvičení. Než-li se pustíte do této aktivity, navštivte lékaře a nechte se řádně vyšetřit, aby se vám po nějaké době nestal úraz, který by vás mohl od cvičení eliminovat na dlouhou dobu. V případě návštěvy fitness centra konzultujte cvičení s trenérem. Ten vám nejlépe vysvětlí, jak na daných cvičebních strojích posilovat a jaké cviky jsou pro vás nejvhodnější. Nebojte se mu říci o svých nemocech a neduzích, které vás trápí. Dle toho vám pak stanoví nejvhodnější cvičební plán na míru. Pokud nemáte v blízkosti bydliště fitness centrum nebo zkrátka nechcete do fitka chodit, můžete cvičit v pohodlí domova. S DVD programem FIT SENIOR se naučíte praktikovat jednoduché cviky, které snadno zvládnete a zároveň nebudete namáhat vaše klouby. Za několik dní pravidelného cvičení pocítíte zlepšení fyzické kondice a prožnosti vašeho těla.
Zobrazit článek >
 
Skvělé jsou houby nakládané
Minulý rok se houbařům docela dařilo. Někde více a někde ani prašivka. Jak to bude letos vypadat s množstvím jedlých hub v našich lesích je prozatím ve hvězdách. Pokud se na jejich sběr vydáte a podaří se vám najít slušné množství, které nestačíte zpracovat na smaženici nebo je nasušit, zkuste si je naložit. Přináším vám velmi chutný recept, který máme v naší rodině velice oblíbený. RECEPT: Skvělé nakládané houby Ingredience na nálev: 1 l vody 250 ml 8% octa 8 kostek cukru 2 čaj. lžičky soli bobkový list nové koření celý černý pepř hořčičné semínko jalovčinky koriandr Další možné ingredience: cibule nakrájená na plátky mrkev nakrájená na kolečka Postup: Houby nejprve očistíme. Poté je povaříme v hodně osolené vodě a po uvaření je necháme okapat. Nálev: svaříme 1 l vody, ocet, cukr a sůl. Někdo vkládá koření až do skleniček, ale já je vložím přímo do nálev, kde se svaří. Do skleniček naskláme koření (pokud je nesvaříte v nálevu, po naplnění skleniček houbami a zeleninou rozdělím koření z nálevu do skleniček) a houby. Kdo chce, přidá si k houbám cibuli a mrkev (nám to tak více chutná). Houby zalijeme teplým nálevem. Sterilujeme 20 minut při teplotě 80oC. Nechte se inspirovat dalšímy postupy, jak využít houby v kuchyni v knize: HOUBY. Kniha vám bude i dobrým rádcem při jejich sběru.  
Zobrazit článek >
 
Opravdový pomocník
Vždycky jsem měla ráda mrkvový a okurkový salát. Oblíbila jsem si i bramboráky, chlupaté knedlíky, halušky, jablečný koláč či další podobné lahůdky připravené ze strouhané zeleniny a ovoce. Nepovažuji se za mimořádně nešikovnou, přesto jsem tato jídla dlouho nerada připravovala. Při ručním krouhání jsem si totiž pravidelně bolestivě ustrouhla prst, často do krve. S klasickým kovovým struhadlem byla navíc práce namáhavá a zdlouhavá, nemluvě o případných zdravotních rizicích použitých kovových slitin se sklonem ke korozi. Nahrazením kovového struhadla za plastové jsem si také nepomohla, plastová rádoby struhadla jsou jednoduše tupá, nestrouhají. Ne, že bych byla právě sběratelkou elektrických domácích pomocníků. Na můj vkus zabírají mnoho místa a čas, který ušetříte jejich činností, strávíte jejich mytím. Když jsem uviděla v obchodě elektrické struhadlo velmi oblíbené značky Sencor – SSG3504RD, váhala jsem. Nakonec jsem neodolala, přesvědčil mě jeho jednoduchý, ale hravý barevný design, 5 vyměnitelných krouhacích hranolů různé hrubosti v příslušenství a chuť na mrkvový salát. Udělala jsem dobře. Sencor – SSG3504RD krájí, řeže i strouhá a zelenina a ovoce jsou jím na libovolnou hrubost nakrouhané velmi rychle. Stačí jen připravit misku, do níž budou rozmělněné potraviny padat a zmáčknout robustní tlačítko v horní části přístroje. V příslušenství je také kotouček na vlnité plátky i na krouhání ořechů, výrobu strouhanky a dalších tvrdých potravin. I v chodu je stabilní, stojí na pryžových protiskluzových nožkách. Snadno ho smontujete i před mytím rozeberete. Ze strouhaného ovoce a zeleniny v chodu šťáva nestříká, zamezuje tomu ucpávka hrdla struhadla v příslušenství. Přívodní šňůra je dostatečně dlouhá pro pohodlnou manipulaci na pracovním stole. Elektrické struhadlo Sencor – SSG3504RD se určití hodí i do vaší kuchyně. Najdete ho v sekci Elektroniky pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Jak jíst sladké dobroty, když se blíží léto? I
Asi už vám je jasné, o čem dnes bude řeč. Tento článek byl stvořen pro všechny milovnice sladkých dobrot, které však dbají na svou linii a chtějí si do plavek vypracovat co nejhezčí postavu. Že sladké a hezké tělo nejde dohromady, ale ano, jen musíte vědět, jak na to. Tento článek vám pomůže mlsat nenásilně a skoro bez rizika. Přečtěte si naše tipy! V první řadě je třeba připomenout následující. Sladké jezte nejlépe ráno, maximálně v odpoledních hodinách, nikdy ne večer. Nejlepší je, když dávku sladkého vyčerpáte již na snídani. Co taková ovesná kaše, která nejen dokonale zasytí na několik hodin, dodá energii a ještě skvěle chutná s každým druhem ovoce. Pokud potřebujete ke snídani něco přikusovat, vyzkoušet můžete takzvané racio chlebíčky se sladkou polevou, skvěle nahradí pečivo. Výbornou náhradou sladkých pochoutek je müsli. Ke snídani si asi nejradši nasypete produkt do misky a zalijete mlékem, na svačinu se nebojte zakousnout i do müsli tyčky. Není sladkost jako sladkost. Jaké potraviny nejsou kaloricky tak náročné a neobsahují až tak velké množství cukru? Vyzkoušejte želé. To uspokojí vaše chutě a neobsahuje žádné zbytečné tuky. V létě si kupujte vodové nanuky, které sice dost sladké jsou, ale jejich největší procento samozřejmě tvoří voda, která vás navíc krásně osvěží. Další pro tělo méně náročná potravina je pudink. Při jeho přípravě navíc můžete nahradit klasické mléko odtučněným a cukr nemusíte do pudinku přimíchat žádný. 
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6