EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Štíhlá linie

 
MycoClean
PRODUKT: MycoClean 99 g Jedná se o vyváženou kombinaci houbových a bylinných extraktů, vytvořenou pro problémy současného člověka, která vychází z hluboké moudrosti tradiční čínské medicíny. Tato kombinace posiluje „slezinu“ a tím posiluje energii Qi celého těla, odvádí z organismu vlhkost, hlen a nadměrnou horkost, detoxikuje ho, harmonizuje psychiku, posiluje SHEN (ledviny) a FEI (plíce). Co tedy přesně oslabuje PI (slezinu): nepravidelné stravování přejídání se nedostatek kvalitní potravy jednostrannost při výběru potravin nadměrná konzumace cukru, mléčných produktů a bílé mouky přílišné přemýšlení nedostatek pohybu Dominantní součástí směsi je slzovka neboli jobovy slzy. Slzovka je výborná pro posílení sleziny a odvedení vlhkosti z organismu. Dokáže organismus pročistit od různých škodlivin a toxinů. Druhou součástí směsi je semeno lotosu ořechonosého, který rovněž spolu se slzovkou posiluje PI (slezinu) a harmonizuje vyprazdňování. Jeho důležitou funkcí je posilování SHEN (ledvin) a jejich esence. Slzovka při dlouhodobém užívání SHEN (ledviny) oslabuje. Jeho třetí funkcí je harmonizace psychiky, proto je vhodný u nespavostí, lehkých depresí, výrazné stresové zátěže... Třetí část tvoří Fo Shou, což je druh citroníku zvaný Buddhova ruka, který reguluje jaterní energii Qi, často stagnovanou z nadměrných či nevyjádřených emocí, podporuje trávení, posiluje slezinu a transformuje TAN (hlen). Poslední, ale důležitou částí směsi, je medicinální houba Maitake (trsnatec lupenitý čili Grifola frondosa). Tato houba dokáže regulovat PI/WEI/GAN (my bychom řekli inzulínovou rezistenci), a proto se používá u metabolických problémů. Často se užívá souběžně s chemo či radioterapií.. Díky těmto vlastnosten je vhodný jako doplněk každé zdravé snídaně. Z pohledu čínské medicíny:     posiluje Qi PI (sleziny) a WEI (žaludku)     harmonizuje jaterní Qi     posiluje SHEN (ledviny) a jejich esenci     odvádí vlhkost a škodliviny     transformuje TAN (hlen)     má funkci An Shen (harmonizace psychiky)   Dávkování: 1 lžička prášku na den. Odměřte prášek přiloženou lžičkou a rozmíchejte  ve 2 dcl vlahé vody (děti od 3 do 15 let půl lžičky denně). Ideální užívat půl hodiny před snídaní. Pro zesílení účinku je možné pít tento nápoj 2-3x denně (vždy rozmíchat 1 lžičku ve 2 dcl vlahé vody). Tento produkt zakoupíte v něšem e-shopu: ZDRAVÍ  
Zobrazit článek >
 
Jak na dietu III. část
Odkaz na 2. část: ZDE "Proboha, co ten špek na břiše! ....musím rychle nasadit ráznou dietu!" Znáte to také? Máte občas tendence rychle ztratit kila navíc a naordinujete si téměř drastickou dietu? Nebo se okamžitě objednáte k nějé výživové poradkyni, aby Vám vytvořila jídelníček?  Ale! Co když se to dá zvládnout zcela jiným způsobem! Bez počítání kalorií a sledování titěrných textů na potravinách v obchodě.  Prostě začněte vnímat svoje tělo! Jdeme na to: 5. týden těšte se z jídla - radujte se z jídla, které je pro Vaše tělo zdravé můžete si užít i jídla nezdravá - ano! I jídla o kterých jste četla, že jsou nezdravá si můžete užívat. Například čokoládu. Neznamená to však, že po ní sáhnete a tzv. ji "sdlábnete" na posezení. Svoje chuťové buňky můžete potěšit něčím "nezdravým", jen si musíte uvědomit co jíte a dát si jen kousek a pořádně si ho užít! 6. týden zaměřte se na myšlenky ovlivňující Váš metabolismus - prozkoumejte svůj vztah k jídlu. Proberte si myšlenky zakotvené ve Vaší mysli: zelenina = zdravá, cukrovinky = nezdravé. Můžete Vaši mysl přetransformovat na myšlenky: "Já sama se mohu kdykoliv rozhodnout, zda-li si dám nezdravé jídlo." Prostě se nestresujte myšlenkou: "Toto nesmím!" najděte si cvičení, které Vás bude bavit - hlavně se nenuťte do takových sportů, které Vás nebudou bavit. Brzy byste od cvičení upustila.  
Zobrazit článek >
 
Dukanova dieta ve 350 receptech
Dukanova dieta je dnes nejpoužívanější metodou na hubnutí na světě. Pro jejího autora je problém nadváhy prioritně otázkou vztahu mezi potěšením a nechutí. Přibíráme proto, že se jídlem snažíme nahradit potěšení, které nám v jiných sférách života chybí, a zhubnout zase můžeme pouze tehdy, pokud nám to dělá radost. To je jedna z hlavních zásad 350 receptů této knihy, kterou během let upravily a zdokonalily připomínky milionů čtenářů z celého světa. Jednoduché na přípravu, šťavnaté a lehké - takové jsou recepty v této knize: suflé z drůbežích jater, masové kuličky s bylinkami, pečené telecí v omáčce, pražma v obalu s cibulkou, krevetový salát, provensálské lilky, studená okurková polévka, čokoládový krém, skořicový dort... Doktor Pierre Dukan vytvořil dietu, jejíž celosvětový úspěch je založen na tom, že přesně odpovídá na očekávání a požadavky těch, co ji podstupují. Ať je to ve Francii nebo v Evropě, ve Spojených státech, Rusku, v Číně či Jižní Americe, lidé, kterým tato metoda hubnutí prospěla, ji šíří dál. Ti, kteří už dietu mají za sebou, pomáhají těm, kteří s ní začínají. Úryvek z úvodu: Čistě bílkovinná dieta tvořící úvodní část a hlavní motor čtyř dietních fází metody Protal není jen tak obyčejná dieta, jako jediná se totiž opírá pouze o jednu výživovou složku, a tedy jasně vymezenou kategorii potravin s nejvyšším možným obsahem bílkovin. V této zahajovací fázi i v celém průběhu dodržování metody Protal je nutné zcela upustit od sledování kalorických hodnot potravin a jejich počítání. Větší či menší zkonzumované množství nemá na výsledky vliv, důležité je pouze nevybočit z předepsané kategorie potravin. (...) Účinky metody Protal tedy beze zbytku závisejí na výběru potravin. Umí být bleskurychlé, pokud se strava omezí na suroviny z vybrané kategorie, avšak jestliže toto pravidlo nedodržíme, výrazně se zpomalí a nakonec se scvrknou na ono smutné počítání kalorií. Tuto dietu proto nelze držet jen napůl. Řídí se známým zákonem "všechno, nebo nic"., který vysvětluje její silný vliv na metabolismus, stejně tak jako její ohromující kladný psychologický dopad na lidi s nadváhou, neboť i oni sami podle tohoto zákona extrémů fungují. Knihu koupíte v eshopu zde: eshopeiffel.cz/zdravi
Zobrazit článek >
 
Jak zabránit vánočnímu tloustnutí?
Neválejte se Tedy válejte, ale taky se běžte ven protáhnout. Pokud jste normálně během dne aktivní, tělo sice bude rádo, že si odpočine, ale potřebuj nabrat energii taky pohybem. Neležte celé svátky u televize. Můžete si udělat výlet třeba na stadion nebo na veřejné kluziště v centru, kde nasajete vánoční atmosféru a ještě se krásně protáhnete. A pozor! Pokud splníte denně dvacetiminutový pohyb, obvykle to stačí! Takže opravdu nemusíte ubíhat maraton. Pohybu a Vánocům zdar! Nechce se vám z domu? Pak si můžete dát sérii dřepů a lehů sedů u televize, i to se počítá. Choďte spát Film, film, který jste nestihla dokoukat, vaše oblíbená pohádka a večerní napětí? Hezké, ale co takhle si nějaký televizní snímek nahrát na záznam a jít dřív do postele? Sice si možná naplno užíváte každého volného okamžiku, ale náhlým ponocováním si rozhodíte svůj biologický rytmus. Důležitou roli toto hledisko hraje hlavně při regulaci hormonů. Je známo, že hormonální nerovnováha způsobuje chuť k jídlu, hlavně k tučným nebo sladkým pokrmům. Detoxikace a bylinky Dopřejte svému tělu taky detoxikační relax. Jistě vám poděkuje. Čaj Bio Detox najdete zde. K pročištění těla vám dobře poslouží taky různé bylinky, jen je třeba vědět jejich konkrétní účinky, abyste použila ty správné. Pokračování najdete v druhé části článku. Obraťte se na něj a zjistěte, jaké triky vám jsou ještě doporučeny. 
Zobrazit článek >
 
Hrnec Prestige LTSS1810
Ve špatném nádobí se špatně vaří. Nejen, že může ohrožovat lidské zdraví, ale jeho funkčnost může vaření zpomalovat a dále komplikovat: snadno se o něj spálíte, jídlo se v něm připaluje. Nekvalitní plastová ucha při ohřátí se snadno roztékají a podobně. Naše babičky si libovaly v nádobí litinovém, na vnitřních stranách glazovaném. Mělo mnoho výhod: jídlo v něm vydrželo velmi dlouho teplé, nepřipalovalo se a uchovávalo si skvělou chuť. Jednoduchou úpravou mohlo sloužit i jako pekáče k pečení například masa. Jeho pozitivem i negativem byla jeho hmotnost, která značně znesnadňovala manipulaci. Moderní kuchyně dovolila spatřit světlo světa nádobí ocelovému. Nejenže krásně vypadá a je zdravotně nezávadné. Dobře vodí teplo a jídlo se v něm nepřipaluje. Vynikajícím, přitom cenově dostupným, je ocelové nádobí značky Lamart. Vyzkoušet můžete například robustní hrnec Prestige LTSS1810 o celkovém objemu 2,6 litru. Snadno udržovatelný hrnec s mírami po vnitřní straně má dvě ocelová, ergonomicky tvarovaná ucha a průměr 18 cm. Umožňuje zdravé vaření a uplatní se v každé, i té nejmenší kuchyni. Při vaření lze jeho obsah dobře sledovat přes skleněnou poklici s ventilem a kovovým madlem, kterým uniká nadměrná vařením vznikající pára. Sendvičové dno zaručuje rovnoměrné vaření bez rizika připalování. Snadno jej umyjete v myčce. Potencionální zájemce potěší, že hrnec Prestige od Lamartu je vhodný k vaření na plynovém, elektrickém, sklokeramickém i indukčním vařiči. Kvalitní hrnec Prestige najdete v sekci Kuchyň.
Zobrazit článek >
 
Trápí vás neustálé chutě k jídlu? Jak se jich zbavit? II
A jaké zázračné metody ještě pomohou k zahnání ,,mlsné''?  Pijte byliny nebo kávu, jezte čokoládu Tento bod zní možná trochu paradoxně, avšak v nadpise tohoto odstavce jsem vám vyjmenovala tři dle průzkumů největší ,,zaháněče‘‘ chutí. Vážně. Pokud se u vás vyskytne zase nějaká ta ,,mlsná‘‘, na nic nemyslete a zalijte si vás oblíbený zelený čaj nebo kávu. Ani jedna kostička hořké kvalitní čokolády vám neuškodí. Navíc alespoň na část dne opět odbourá vaší neustálou chuť k jídlu. Zaměstnejte se Nemám co dělat, tak jdu jíst. To už si nikdy neříkejte, ani na tuto věc nepomyslete. Pokud opravdu míváte volná odpoledne, najděte si novou aktivitu, se kterou se zabavíte. Vyhněte se nudě jak jen to je možné. Můžete doma poklidit, dát si voňavou obličejovou či vlasovou masku nebo si zkrášlit nehty. Práce lze i v uklizeném bytě nalézt více než dost. A pokud i sama o sebe budete mít postaráno? Tak se zkuste naučit třeba nějakou novou ruční práci. Žvýkejte Žvýkáním zaměstnáte vaše chuťové pohárky a taky ústa. Ve vašem mozku vyvoláte pocit najedení a plnosti, i když jste v puse žvýkala pouze žvýkačku. Nezapomeňte, že pro časté žvýkání by bylo vhodné vybrat nějakou bez cukru. I ovocné žvýkačky seženete nesladké. A nyní už bez mlsání! Hurá, cesta k dokonalé postavě téměř pokořena! Výbornou snídaňovou pochoutku Express Diet – instantní kaše najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Šípková omáčka uvařená v kvalitním nerezovém hrnci
Šípky se už krásně zabarvily do rudě červené a nadešla doba jejich sběru. Z šípků se připravuje chutný čaj neo šípková omáčka, ale také se můžete setkat i s šípkovým vínem. Šípek obsahuje vysoké množství vitamínu C (v čerstvém stavu asi 0,5 - 1,7 mg%, v sušeném stavu asi 10 - 20 mg%), taktéž má vysoký podíl vitamínu P, provitamínu A. Dále obsahuje: flavonoidy,B vitamíny, vitamíny E a K. Z minerálních látek to jsou: draslík, fosfor, hořčík, vápník, železo aj. Rovněž obsahuje cukry, pektin, třísloviny, kyselinu jablečnou a citronovou aj. Taková šípková omáčka s knedlíkem a pečeným masem z divočáka, to je balada pro chuťové buňky! Už jste zkoušela uvařit šípkovou omáčku? Ne? Tak hurá do toho: RECEPT: Šípková omáčka Ingredience: 100 g sušených šípků (nebo 200 g šípkové zavařeniny) trochu octa 2 dcl suchého červeného vína 150 g másla 1 l vody (nebo jemný nemastný vývar) hl. mouka 1 citron sůl hřebíček skořice nové koření celý pepř Postup: Sušené šípky namočíme pře noc do vody. Druhý den šípky řádně rozvaříme. S použitím marmelády z šípků bude příprava snadnější. Rozvařené šípky nebo marmeládu vložíme do hrnce - KASTROL 24X13,5 HNĚDÝ JOLI Přidáme vodu, ocet, koření, šťávu z 1 citronu a lehce citronové kůry. Povaříme až do úplného rozvaření šípků. Mezitím si připravíme světlou máslovou jíšku. Přes husté jemné síto přepasírujeme šípkovou směs a přidáme jíšku.  Povaříme 20 minut. Zhruba 5 minut přd koncem přidáme červené víno. Dle potřeby dochutíme a můžeme zjemnit máslem. K přípravě omáčky použijte kastrol JOLI, který je vyrobený z kvalitní nerezové oceli. K němu je ve vybavení skleněná poklice s otvorem pro únik páry. Uvnitř kastrolu je praktická stupnice litráže. S tímto kastrolem zajisté šípkovou omáčku, nebo jiné jídlo, nepřípálíte!  
Zobrazit článek >
 
Kniha: Saláty
Salát neznamená jenom rychle smíchané lupení! Mohou být i syté, barevné, originální a hlavně zábavné! Umíchejte neotřelou zálivku, přidejte neobvyklé koření nebo přidejte rýži, kuskus, bulgur nebo quinou pro extra porci živin a vznikne lahodná večeře nebo lehký oběd. Fantazii se meze nekladou! Kombinujte podle chuti, sezony a zásob. Zeleninový salát s kuskusem 200 g spařeného kuskusu kousky konzervovaného grilovaného lilku, grilovaných paprik, konzervovaných artyčoků žampiony sušená rajčata nakládaná v oleji sýr feta nebo kozí sýr pažitka citronová šťáva V míse promíchejte 200 g spařeného kuskusu, kousky konzervovaného grilovaného lilku, grilovaných paprik, konzervovaných artyčoků, žampiony a sušená rajčata nakládaná v oleji. Posypte kostkami sýra feta nebo kozího sýra, pažitkou a pokapejte citronovou šťávou. Kniha: Saláty Nakladatelství: APETIT Čtvrtá z řady kuchařek z Edice Apetit Saláty vám nabídne 150 receptů. Vyzkoušejte skvělé kombinace s ovocem, sýrem, masem, luštěninami nebo těstovinami. Kuchařka Saláty vám servíruje saláty lehké letní, zimní teplé, i vydatné a přitom zdravé. Staňte se mistrem salátové kuchyně! 160 stran pečlivě vybraných a redaktorkami Apetitu vyzkoušených receptů je rozděleno do 9 kapitol: Slavné, Zeleninové, Bramborové, Z těstovin a rýže, S luštěninami a obilninami, S masem a rybami, Se sýrem a vejci, S ovocem, Zálivky a krutony. Tuto knihu zakoupíte v našem e-shopu: ZDE
Zobrazit článek >
 
Toužíte po štíhlém krku? Můžete ho mít! I
Chcete se zbavit dvojité brady? Štíhlý krk sluší každé ženě. O krk je nutné se starat v každém věku, neboť s přibývajícími léty váš věk může prozradit právě dekolt. Povislá kůže nebo moc tuku v podkoží? Víme, jak nad problémem vyzrát!  V první řadě je třeba připomenout, že dvojitá brada nebo celkově silnější krk nemusí mít nic společného s nadváhou. I když pravidelně sportujete, na krční partie se pravděpodobně nezaměřujete. Krku je však třeba věnovat zvláštní pozornost jako každé jiné partii.  Masáže a zábaly Masáže krku pomocí konečků prstů a speciálních zeštíhlujících masážních krémů taky odvedou dobrou práci. Vyzkoušet můžete i jiné masážní pomůcky. Díky masáži se prokrvuje kůže a dochází ke snadnému odbourávání přebytečných tuků. Jen to vyzkoušejte.  Otestovat můžete taky speciální zábaly. K dostání jsou masky na krk a dekolt, ale můžete si připravit i domácí lék. Stačí do hrnku horké vody nasypat minimálně pět lžic mořské soli a rozmíchat. Tekutinu aplikujte na hadřík a přiložte na krk. Nechte působit alespoň půl hodiny. Po proceduře je lepší krk opláchnout, hlavně pokud máte citlivou kůži.  Skvěle funguje taky masáž ledovou vodou. Při sprchování na krk pusťte chladnou vodu, která rozpumpuje svaly. Ještě lépe je přimějete k práci, pokud studenou lázeň několikrát vystřídáte s horkou vodou. Nezapomeňte, že končit vždy musí voda studená. Ještě lépe se vám zadaří, pokud sprchování doprovodíte masážními tryskami. 
Zobrazit článek >
 
Hubněte jídlem – Jaké potraviny zrychlují metabolismus?
Nebaví vás už hledat další a další diety, které stejně nepomáhají? Už to dělat nemusíte! S těmito potravinami půjde hubnuti snáz. Losos Losos není jen zdravý, ale taky účinný na hubnutí. Zabraňuje tvorbě leptinu, tj. hormonu hladu a díky specifickým tukům ještě urychlí trávení i spalování. Krevety Napadlo vás někdy jíst krevety před cvičením? Ne? Tak byste to měla zkusit. Oranžové nebo narůžovělé barvivo, které je součástí krevet urychluje spalování téměř na polovinu klasického času. Ořechy S ořechy to nesmíte přehánět, jelikož jsou dosti tučné. Pokud je však denně dokážete konzumovat v malé míře (do 30 gramů), tak máte vyhráno. Nejen že si pochutnáte, ale taky přijdete o pár procent tuku. Omega-3 mastné kyseliny, které každý druh ořechů obsahuje, mají totiž vliv na jejich ukládání. Zabraňují přebytečnému zásobování těla tuky. Kromě ořechů jsou též výborná dýňová semínka, která na hubnutí mají pozitivní vliv. Skořice Skořice dokáže působit na tělesnou teplotu. Téměř hned od okamžiku snědení zvýší teplotu organismus a ten díky tomu rychleji potravu vstřebá a vyloučí nechtěné látky z těla. Užívání skořice je vhodné i v době nemoci. Výborně zabraňuje množení bakterií. Chilli Dalo by se říci, že chilli prohřeje organismus také. Zažehnává chuť k jídlu a po pikantním obědu už nebudete mít chuť na sladký zákusek, ale taky obsahuje kapsaicin, který urychluje metabolismus. Vejce Lidé, kteří trpí na nedostatek vitamínu D, mají problém se spalováním tuků. Kvůli absenci tohoto vitamínu se jim totiž téměř veškerý tuk ukládá do tkání. Jezte vejce a doplňte tak potřebné ,,Déčko‘‘, které navíc působí proti cukrovce. Jablka Ne že by jablka v sobě nosila spalovače tuků, ale díky vysokému procentu vlákniny ničí pocit hlasu a navozují pocit sytosti. Avokádo Avokádo. Zdroj téměř všech vitamínů, které člověk potřebuje. Navíc je hodně syté. Díky jeho konzistenci nedostanete hlad ještě dlouho po jeho spořádání. Brokolice a květák Tito dva zástupci klasické syté zeleniny bojují proti rakovině i jiným nemocem. Obsahují vysoký obsah vlákniny, která vám zaručí pocit sytosti. Zelené složky  v brokolici navíc urychlují metabolismus. Výhodou je, že vařením tato zelenina neztrácí téměř žádné výživné látky, takže není problém ji připravit například jako teplou večeři.   Čokoláda Hurá! Něco, co má rád snad každý. Dobrá čokoláda s vysokým obsahem kakaa přispěje k lepšímu spalování tuků díky flavonoidům. Ty snižují hladinu cholesterolu v krvi. Také podporují tvorbu serotoninu, známého hormonu štěstí. Jablečný ocet Lžička jablečného octa každý den urychlí lidský metabolismus. Kromě toho zahání chutě k jídlu. Pokud si neumíte představit, že byste měla sníst samotný jablečný ocet, tak jednu lžičku rozmíchejte do horké vody. Pijte ráno vždy na lačno. Káva Nyní samozřejmě nemám na mysli rozpustné kávy, které se dají běžně koupit v supermarketech nebo v automatech na teplé nápoje. Kvalitní káva obsahuje velké množství kofeinu, který stimuluje metabolismus. Při pravidelném pití kávy můžete spálit až o polovinu více kalorií, než je u vás běžné. Zelený čaj Též kvalitní zelený čaj obsahuje nějaké to množství kofeinu, které působí pozitivně na lidský metabolismus. Navíc se může pochlubit velkým množstvím antioxidantů. Výzkumy bylo zjištěno, že pravidelné pití zeleného čaje má vliv na tuky hlavně v oblasti pasu. Voda Možná si po přečtení tohoto ,,nápoje‘‘ budete klást otázku, jak by vám mohla pomoci s hubnutím obyčejná voda. Ale ona opravdu pomůže. Nemá sice vliv na rychlejší spalování tuků, ale díky pití dostatečného množství tekutin tělo dokáže snadněji pracovat a tedy i hubnout. Pokud chcete přispět ještě něčím tekutým ke spalování, zkuste minerální vodu. Ta obsahuje velké množství vápníku, díky němuž tělo tuky rychleji vstřebá. Vytvořte si nový jídelníček tak, aby obsahoval alespoň některé zde zmíněné suroviny. Uvidíte, že se vám hubnutí začnete konečně dařit.  Knihu Lehké obědy a svačiny najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Oslaďte si život aneb přírodní cukry I
Průměrná osoba žijící ve vyspělé zemi zkonzumuje až čtyřikrát více cukru, než by doopravdy měla. Dávka cukru na den při normální denní aktivitě by neměla přesáhnout 200 gramů. Za zdravou dávku se pro tělu se však považuje pouze třicet gramů. O tom ale nebude náš dnešní článek. My se podíváme na to, zda není nějaká možnost sladit zdravěji. Pojďme si prohlédnout přírodní sladidla. Bílý cukr Tím lidé nejčastěji sladí již od sedmnáctého století. Má velmi vysokou sladivost. Tento druh cukru je nyní však mezi lidmi známý jako bílý jed. I odborníci souhlasí a mnohem méně ho jako sladidlo doporučují. Máte mnoho možností, jak ho nahradit. Třtinový cukr Dokonce i v cukrárenském průmyslu se od bílého cukru umělci odsouvají. Nahrazují ho cukrem třtinovým. Ten je nerafinovaný, má tmavší barvu a mírně rozdílnou chuť. Je zdravější. Jedinou jeho nevýhodou je obsah balastních látek. Ty mohou u lidí vyvolávat alergické reakce. Slady Pojďme se podívat na slady obecně. Slad se obecně používá ke slazení nápojů a taky dezertů. Můžete znát například kukuřičný slad, rýžový, ten však u nás zásadní roli nehraje, a nebo ječmenný, který jistě znají i ženy. Slady mají nižší sladivost než klasický cukr, proto je nutné je užívat ve větší míře. V porovnáním s klasickým cukrem jsou mnohem zdravější. Melasa Pokud potřebujete doplnit vitaminy, zkuste melasu. Jde o tmavý hustý sirup, který vzniká při výrobě cukru. Mírně se chutí od klasických cukrů liší, je podobný spíše cukru třtinovému. Svou sladkou úlohu však dokonale plní. Ukrývá se v něm hlavně velký podíl vitaminů skupiny B, taky mnoho minerálů. Bio Naturala přírodní třtinový cukr najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Lis na ovoce a zeleninu
PRODUKT: Lis na ovoce a zeleninu Home Made Juice - LO-7066 bílý Odšťavňovač Concept LO 7065 Home Made Juice. Odšťavní až 1,5 kg rybízu za 2 minuty. Na pohodu! už žádné puchýře od mlýnku. 75 mm široký plnící otvor umožňuje vkládat celé plody, ušetříte tak spoustu času stráveného krájením. 3 spotřebiče v 1: součástí příslušenství je i sítko na smoothie a sítko na studené dezerty. Připravte si ke snídani zelené smoothie nebo potěšte děti výbornými ovocnými dezerty s jogurtem nebo tvarohem. Mražené banány, borůvky, jahody, maliny … během pár sekund si na nich můžete pochutnat v podobě studeného dezertu. Nebo je snad libo hruškové smoothie s chia semínky k snídani? V odšťavňovači LO 7065 se ve skutečnosti ukrývají hned tři vděční pomocníci. Stačí se rozhodnout, v jaké podobě svému tělu dopřejete potřebnou dávku vitamínů, a dle toho zvolit správné sítko. Nový odšťavňovač od Conceptu skvěle zapadne do Vaší kuchyně! Neztrácejte čas ukládáním Vašeho parťáka do skříňky. Díky luxusnímu vzhledu, robustnímu a kvalitnímu zpracování se stane chloubou Vaší kuchyně. Do tmavého koutu už ho nikdy nedáte. Nově se můžete těšit mimo elegantního nerezu na trendy bílou a černou. TECHNICKÝ POPIS: 75 mm velký vkládací otvor Nádoby BPA free Velmi jednoduchá obsluha Snadné čištění díky plné rozebíratelnosti a uzpůsobenému kartáčku Objem nádoby na šťávu 1 l Objem sběrné nádoby 1l Bezpečnostní systém Pěchovadlo Protiskluzové nožičky Rychlost: max. 60 ot./min. Barva: nerez + černá Příkon 240 W Napětí: 220 – 240 V PŘÍSLUŠENSTVÍ: Kartáček na čištění sítka Nádoba na šťávu Nádoba na odpad Sítko na smoothie Sítko na studené dezerty Pěchovadlo Tento produkt zakoupíte v našem e-shopu: ZDE    
Zobrazit článek >
 
K udržení zdravé střevní mikroflory - pivovarské kvasnice
Většina žen příliš neholduje pití piva, ač se jedná, tedy v přiměřeném množství, o zdravý mok. Pivo je o vysoce nutriční nápoj, který se s oblibou pije nejen pro lepší trávení. Ale neztrácejte hlavu, pokud pivo nepijete,že nebudete moci vyzkoušet jeho léčebné účinky, jak se říká, na vlastní kůži. V našem eshopu lze zakoupit doplněk stravy PIVOVARSKÉ KVASNICE ve formě tabletek. V nich jsou obsažené kvasinky Saccharomyces cerevisiae. Pivovarské kvasnice dříve vznikaly jako vedlejší produkt při výrobě piva. Pivovarské kvasnice obsahují: vitamín B včetně B12 draslík hořčík selen vápník železo esenciální aminokyseliny Jejich pravidelná konzumace Vám zaručeně pomůže pro lepší trávení, pro lepší psychiku a proti depresím. Máte-li často problémy se zácpou, zaměřte se na změnu jídelníčku a k tomu zařaďte doplněk stravy PIVOVARSKÉ KVASNICE - STŘEVNÍ MIKROFLORA, který je vhodné užívat nejméně 2-3 měsíce v kuse. Vedlejší účinky by neměly nastat, avšak pro svůj vysoký obsah bílkovin se nedoporučují lidem, kteří trpí na artritidu a dnu. Doplněk stravy v tabletách, je komplexní výrobek s rozšířeným složením a s jedinečnými preventivně-ochrannými účinky. Kromě kvasničné biomasy pivovarských kvasnic obsahuje prebiotikum (inulin) stimulující činnost zdravé mikrofóry tlustého střeva a koncentrát speciálně připravených probiotických bakterií (bifidobakterie, laktobacily) s využitím unikátního startovacího komplexu Aktiferm. pomáhá obnovit a udržet rovnováhu střevní mikroflóry, podporuje trávení a vstřebávání důležitých živin, vitamínů a minerálů, má pozitivní vliv na správné vyprazdňování a podporuje střevní peristaltiku, podporuje imunitní systém a rekonvalescenci po užívání antibiotik, posiluje vitalitu, napomáhá rychlé obnově sil, snižuje únavu.  
Zobrazit článek >
 
Změňte svůj životní styl, zhubněte a zpevněte celé tělo na balanční podložce
Málo kdo začíná s hubnutím a cvičením na konci roku, většina si chce užít nejen Vánoce, ale i Silvestra, tudíž své zdraví řeší až poté. Avšak nový rok je tu a pokud jste ještě nezačala, alespoň se zdravou výživou, je právě teď čas, zamyslet se nad tím, co byste chtěla po stránce zdraví změnit! Někdo chce snížit váhu, jiný má v plánu jíst zdravěji, popřípadě skloubí obojí dohromady. Pokud máte nějaké to kilo navíc, nebo dokonce trpíte nadváhou, není na co čekat. Nic neodkládejte na druhý den, je nutné začít ihned! Pokud si nevíte rady, jak upravit jídelníček a jak začít cvičit, vyhledejte odborníka. Můžete zajít do nejbližšího fitcentra a sjednat si spolupráci s trenérem. A nemusíte zrovna cvičit ve fitku, můžete se domluvit na sestavení tréninku v domácích podmínkách. Dobrým pomocníkem pro domácí cvičení je balanční podložka DYNASO ORIGINAL. Balanční cvičení je skvělé pro zpevnění celé postavy. Při cvičení na podložce si cvičíte správné držení těla, méně namáháte Vaše klouby, mírníte bolest zad a zároveň hubnete! Díky tomuto cvičení zapojujete a posilujete hluboká svalová vlákna, která při běžném pohybu namáháme minimálně. Správné držení těla je tedy základním kamenem úspěšného procvičování. Balanční podložka DYNASO ORIGINAL obsahuje také táhla pro posilování a protahování svalů horních a dolních končetin. Obtížnost cvičení na podložce lze jednoduše regulovat upuštěním tlaku.  
Zobrazit článek >
 
Pěstování kořenové zeleniny
Kořenová zelenina má své specifické nároky jak na půdu, tak i na závlahu. S přípravou půdy k výsevu si musíte dát záležet. Je vhodné ji zrýt nejméně do hloubky 30 centimetrů. Určitě tuto zeleninu nepěstujte v půdách, které jsou jílovité a těžké. Takováto půda nezabezpečí dostatek vzduchu pro kořeny zeleniny, který potřebuje ke svému růstu. Dokonce se může stát, že kořenovou zeleninu napadne hniloba. Vhodná půda k výsevu může být i střední kvality. Nejlépe hlinitá či hlinitopísčitá s dostatkem organické hmoty. Je vhodné pěstovat v půdě, kde jste před rokem pěstovali košťáloviny nebo plodovou zeleninu. Kořenová zelenina se totiž nehnojí přímo. Potřebuje půdu v takzvané druhé síle. Přímý výsev provádějte do volné půdy v měsíci březnu i dubnu. V teplejších oblastech je možné vysévat už koncem měsíce února. Škůdci a choroby napadající kořenovou zeleninu se soustřeďují nejvíce na kořeny. Onemocnění jako jsou padlí nebo septorióza se zpravidla objevují ve druhé polovině vegetace. Mezi nejčastější škůdce patří pochmurnatka mrkvová. Od poloviny srpna do poloviny září nalétávají na zeleninu mušky, které kladou vajíčka na listy kořenové zeleniny. Jejich larvy pak navrtávají kořeny. Nezapomeňte přikrýt porost netkanou textilií a dospělce chytat na žluté lepové destičky. Chcete-li si vypěstovat vlastní zeleninu, třeba i v bytových podmínkách, zkuste pěstitelskou sadu GROW IT - ZELENINA. Tato sada obsahuje 5 druhů zeleniny (1x Pytlík se semínky mrkve, 1x Pytlík se semínky rajčat, 1x Pytlík se semínky jarní cibulky, 1x Pytlík se semínky dýně, 1x Pytlík se semínky okurky, 5x Květináč z kokosových vláken, 5x Výživný substrátový disk).
Zobrazit článek >
 
Saláty jako hlavní chod – Salát s fenyklem a kuřecím masem
Fenykl obecný bojuje zejména proti nadýmání. Podporuje trávení a léčí téměř všechny nemoci s ním spojené, limituje křeče v žaludku, taky méně časté křeče střev. Působí taky na tvorbu mateřského mléka, pomáhá proti kašli i zahlenění. Podporuje unavené oči. Uvařme si speciální fenyklový salát, který tou zdravostí úplně září. Budete potřebovat: Fenykl (1 ks) Hlávkový salát (1 menší ks) Kuřecí prsa (800 g) Olivy (černé, 200 g) Česnek (3 stroužky) Olivový olej (2 lžíce) Sůl a pepř Na dresink: Olivový protlak (2 lžíce) Olivový olej (3 lžíce) Šťáva z čerstvého citronu (2 lžíce) Med (2 lžičky) Sůl a pepř Postup: Kuřecí maso tepelně opracujte na pánvi tak, jak máte ráda. Pro lepší chuť ho můžete potřít česnekem. Zatímco se vám bude dělat maso, připravte salátový základ. Smíchejte všechny zbylé suroviny bez fenyklu dohromady. Připravte si i dresink a ten se salátem promíchejte. Fenykl nastrouhejte na plátky a na pánvi s trochou oleje ho začnete marinovat. Jakmile budete mít hotové maso a připraven bude i fenykl, můžete je přidat do salátu. Pokud chcete, aby byl salát více fresh, dejte tepelně opracované suroviny pouze na vrch salátu. Pokud je vaším cílem komplexnější chuť, všechny suroviny společně promíchejte. Salát dekorativně ozdobte cherry rajčátky nebo kousky oliv. Jak vám chutnala tato dobrota? Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
 
Velký speciál o stravování: Jakých chyb se dopouštíte? IV
Dodržujte pitný režim Tekutiny tvoří zvláštní kapitolu stravování. Již v předchozím díle byly zmíněny nezdravé nápoje a alkohol. Byla by však chyba nepozastavit se u zdravého pitného režimu. Denně by měl dospělý člověk vypít minimálně litr a půl zdravých tekutin. Do nich se počítá většina čajů a voda. Ostatní slazené minerálky jsou dobré pro mlsný jazýček, tělu však na zdraví moc nepřidají. Omezte jejich konzumaci. Pokud vám obyčejná voda nechutná, otestujte kouzlo pár kapek citronu. Pozor na upravovaná jídla Ne příliš vhodná jsou tepelně upravovaná jídla, která obvykle obsahují konzervanty, a taky dost soli. Pokud máte čas a prostor, vařte raději svá jídla, kupujte čerstvé potraviny. Důležitá je vyvážená strava Leckde si přečtete, že při hubnutí i běžném stravování je vhodné omezit konzumaci cukru a přidat co nejvíce bílkovin. Jenže sacharidy nemůžeme házet do jednoho pytle. Jsou cukry nezdravé, tj. bonbóny, pečivo a další potraviny, ale taky sacharidy velmi potřebné, jednoduché cukry, které se nacházejí například v ovoci. Ty tělo potřebuje a dokonce velmi. Nenahrazujte zdravé cukry jen bílkovinami. Vyvážená strava taky spočívá v pravidelném jídle. Snažte se alespoň pár dní sledovat, co vlastně spořádáte a případně upravte jídelníček do vhodnější podoby. 
Zobrazit článek >
 
Lék na neforemnou postavu: Co vám pomůže v boji za lepší tělo? I
Pěkná postava hraje v životě žen většinou významnější roli než v životě mužů. Ženy mají s nadváhou mnohem více problémů. Za tím stojí taky rozmístění žen v jednotlivých odvětvích zaměstnání. Sedíte celý den v kanceláři, po odpracovaném čase jdete domů a sotva máte sílu uvařit večeři? Nemáte na posilovnu či jiné cvičení, které podle vás zabere kolem dvou hodin denně, čas a ani chuť? Pak je tu pro vás jednoduché řešení. Najdete ho v našem článku. Chcete-li, aby bylo vaše tělo zpevněné, pohybu se určitě nevyhnete. Základem pro štíhlou linii je taky dobrá strava. Pokud si nebudete hlídat denní příjem potravin, daleko hůře se vám budou kila dolů shazovat. Čím více si dopřejete nezdravých lahůdek, tím déle v posilovně budete muset zůstat. Tak to bohužel platí. Problém je v tom, že abyste se všemi povinnostmi stíhala navštěvovat posilovnu několikrát týdně, potřebovala byste den dlouhý přinejmenším třicet šest hodin. Víte ale, že štíhlou postavu a celkové zpevnění vám může zajistit o krátké dvacetiminutové domácí cvičení? Přidejte na program stretching, jógu, posilování a klidně i skákání přes švihadlo. Každý den si pár minut jistě najdete a dřepy můžete klidně dělat i u vaření. A pozor, když už jsme u toho vaření, je na čase vám doporučit v titulku zmíněný lék. Je jím totiž kniha, kuchařka a receptář, který vám poradí se cvičením i hubnutím. Objednejte si skvělou knihu s názvem Ovládněte svůj metabolismus a zjistěte, že shazování kil či formování postavy může jít mnohem snáz, než si myslíte.
Zobrazit článek >
 
Jak se oblékat při postavě ve tvaru hrušky
Tělo ve tvaru hrušky má drobný trup, který je vyvážený větším pozadím (boky, stehna, hýždě). Tento typ postavy má například Jennifer Lopez. Bude nutné zvýraznit horní partii těla. Můžete použít ramenní mikrovycpávky z molitanu. Avšak ne takové, které se nosily v devadesátých letech minulého století. Ve kterých si každá žena připadala jako hráč amerického fotbalu. V letních měsících si oblékejte šaty bez ramínek nebo šaty s lodičkovým výstřihem. Tím si zajistíte pozornost k výše umístěným partiím. Dolní část těla pomohou vyvážit splývavé a dole rozšířené sukně. V případě sukní máte zakázáné veškeré sklady, které spodní partie rozšiřují. Kalhoty by měly být klasické, měkké, raději bez módního vysokého pasu. V dolní části by se neměly zužovat, jinak můžete vypadat jako zmrzlina v kornoutku. Pozor na záševky a sklady v pase. Pokud nejsou náležitě vypracované, vytvářeji efekt nafouklého balónu. Nejsou vhodná ani obtažená trička, která obepnou váš útlý pas a dají vyniknout širokým bokům. Popusťte uzdu výrazným barvám a vzorům v horních partiích. V dolních partiích zachovejte jednobarevnost. Taktéž doplňky, jako jsou náúšnice a náhrdelníky, umí přitáhnout pozornost k vašemu obličeji. Stejný efekt má i objemný účes. Co se týče obuvi, jsou vhodné podpatky a boty na klínu. Další zajímavé rady, jak osvěžit svůj šatník a konečně se vzdát věty: "Já zase nemám co na sebe!", najdete v knize: STYLISTKOU SAMA SOBĚ.
Zobrazit článek >
 
Domácí výroba: čaje z bylinek I. část
Pokud milujete bylinky a ráda pijete bylinné čaje, můžete si zkusit připravit vlastní směs, která Vám bude chutnat a taktéž směs, kterou využijete například při nachlazení. Bylinkový čaj si můžete připravit ve dvou variantách: sypaný bylinkový čaj - obsahuje byliny ve větších částech (celý květ či list). V nálevu se pak uvolní více léčivých látek. Příprava čaje je zdlouhavější. bylinky v nálevových sáčcích - bylinky jsou nasekány na drobné kousky. Směs obsahuje vícero bylinek. Příprava čaje je jednodušší. JAK NA VYROBU ČAJE V SÁČKU: Pokud sušíte bylinky, použijte vlastní. V druhém případě si musíte bylinky zakoupit. Velké usušené plody budete muset rozdrtit. Celé sušené listy rozmělněte na menší kousky. Čajovou směs si namíchejte dle vlastní chutě. Taktéž se můžete inspirovat léčivými účinky jednotlivých bylinek. Čajové sáčky zakoupíte na internetu nebo ve specializovaných bylinkářských prodejnách. Čajové sáčky jsou označeny objemovou kategorií. Sáčky o rozměru 50 x 60 mm jsou vyrobené z tavitelného papíru. Po naplnění sáčku bylinkami otvor zatavíte žehličkou. Dále si připravte: šňůrky na zavěšení visačky papírovou visačku krabičku na uchování vyrobených bylinných sáčků   V nabídce našeho e-shopu   naleznete bohatou nabídku BYLINKOVÝCH ČAJŮ, které vybírejte a zakupte v sekci: ZDRAVÍ/ČAJE Ukázka produktů        
Zobrazit článek >
 
Brutnák lékařský + pupalka
Brutnákový olej není příliš propagován, zřejmě proto, že jeho účinky mnoho lidí nezná. Sama jsem ho objevila před mnoho lety. Ale začněme od začátku. Brutnák lékařský je jednoletá modrokvětá léčivka, kterou lze konzumovat i jako součást salátů, pomazánek, dresingů a teplých zeleninových jídel. Rostlina je bohatá na saponiny, pryskyřice, kyselinu křemičitou, slizy, třísloviny, minerály a vitamin C. Olej jeho semen má vysoký obsah kyseliny gamalinolenové. Trápí-li vás revmatizmus, otoky a zadržování vody, záněty trávicího ústrojí, střev a močových cest, vysoký tlak, kašel a zvýšená teplota, vzpomeňte si na brutnák. Léčí záněty a působí jako šetrné diuretikum. Zevně zklidňuje drobná poranění, vředy, špatně hojící se boláky, popáleniny a kopřivku. Tím ale výčet jeho účinků zdaleka nekončí. Upravuje látkovou výměnu a metabolizmus cukrů a tuků. Zklidňuje a zvyšuje také psychickou odolnost vůči stresu. Ženy ale ocení jeho účinek při neurastenii a pocitu tenze v období před menstruací. Právě proto MedPharma za studena lisovaný brutnákový olej doplnila olejem pupalkovým, bohatým na kyselinu linolenovou, linolovou a olejovou. V premenstruačním období působí obdobně, jako olej brutnákový. Přínos pupalkového oleje poznáte i na kvalitě své pleti i cév. Podpoří přirozenou imunitu a zdraví štítné žlázy. MedPharma Brutnákový a pupalkový olej v tobolkách zakoupíte v sekci Zdraví.
Zobrazit článek >
 
Tyto potraviny vám pomohou na cestě ke štíhlé linii!
Víte, že denně zkonzumujete větší počet potravin, která tělu urychlují metabolismus nebo pozitivně přispívají ke štěpení tuků? Jaké z nich to jsou? Káva Kofein dodá tělu dočasnou energii a pomůže zvýšit fyzickou i tělesnou aktivitu člověka až o dvanáct procent. Taky mnohokrát zrychluje metabolismus, čímž pomáhá k hubnutí. Věděla jste, že kofein zrychluje i spalování a snižuje chuť na sladké. To je dobrá zpráva, že? Vejce Konzumace vajec je tělu velmi prospěšná. Vejce obecně obsahují velké množství vitaminů a antioxidantů, ale taky pomáhají snižovat hladinu cholesterolu. Chilli Pálivá jídla vám též pomohou při hubnutí. Již z názvu si můžete vydedukovat, že tělo vnitřně zahřívají, zrychlí tím metabolismus a také urychlí štěpení. Dochází ke spalování velkého množství kalorií. Chilli taky snižuje chuť k jídlu. Skořice Zůstaňme ještě u koření. Skořice pomáhá udržovat správnou hladinu cukru v krvi. Dokáže vás zaplnit a podpoří trávení jak snědeného jídla, tak i toho, co v nejbližší době zkonzumujete. Jablko Jablka sice tuky neštěpí, avšak dokonale vás zasytí. Nebudete se cítit hladoví  i několik hodin. Citrusy Citron obsahuje nejvíce vitaminu C, co se týče citrusových plodů. Pijte pravidelně vodu s čerstvým citronem. Banán Dalším skvělým ovocem jsou banány. Pokud je nebudete jíst večer, chybu při konzumaci neuděláte. Banány stimulují vylučování vody z těla. Vyhněte se však nedostatečně zralým plodům. Krůtí prsa Krůtí prsa jsou nejlepším masem pro lidský trávící systém vůbec. Obsahují velké množství bílkovin a zabraňují jo-jo efektu. Tak jaké potraviny přidáte do svého jídelníčku? Další pro hubnutí prospěšnou potravinou je hořká čokoláda, najdete ji zde.        
Zobrazit článek >
 
Opravdový pomocník
Vždycky jsem měla ráda mrkvový a okurkový salát. Oblíbila jsem si i bramboráky, chlupaté knedlíky, halušky, jablečný koláč či další podobné lahůdky připravené ze strouhané zeleniny a ovoce. Nepovažuji se za mimořádně nešikovnou, přesto jsem tato jídla dlouho nerada připravovala. Při ručním krouhání jsem si totiž pravidelně bolestivě ustrouhla prst, často do krve. S klasickým kovovým struhadlem byla navíc práce namáhavá a zdlouhavá, nemluvě o případných zdravotních rizicích použitých kovových slitin se sklonem ke korozi. Nahrazením kovového struhadla za plastové jsem si také nepomohla, plastová rádoby struhadla jsou jednoduše tupá, nestrouhají. Ne, že bych byla právě sběratelkou elektrických domácích pomocníků. Na můj vkus zabírají mnoho místa a čas, který ušetříte jejich činností, strávíte jejich mytím. Když jsem uviděla v obchodě elektrické struhadlo velmi oblíbené značky Sencor – SSG3504RD, váhala jsem. Nakonec jsem neodolala, přesvědčil mě jeho jednoduchý, ale hravý barevný design, 5 vyměnitelných krouhacích hranolů různé hrubosti v příslušenství a chuť na mrkvový salát. Udělala jsem dobře. Sencor – SSG3504RD krájí, řeže i strouhá a zelenina a ovoce jsou jím na libovolnou hrubost nakrouhané velmi rychle. Stačí jen připravit misku, do níž budou rozmělněné potraviny padat a zmáčknout robustní tlačítko v horní části přístroje. V příslušenství je také kotouček na vlnité plátky i na krouhání ořechů, výrobu strouhanky a dalších tvrdých potravin. I v chodu je stabilní, stojí na pryžových protiskluzových nožkách. Snadno ho smontujete i před mytím rozeberete. Ze strouhaného ovoce a zeleniny v chodu šťáva nestříká, zamezuje tomu ucpávka hrdla struhadla v příslušenství. Přívodní šňůra je dostatečně dlouhá pro pohodlnou manipulaci na pracovním stole. Elektrické struhadlo Sencor – SSG3504RD se určití hodí i do vaší kuchyně. Najdete ho v sekci Elektroniky pro domácnost.
Zobrazit článek >
 
Salátové mňamky bez kalorií I
Přepadají vás večerní chutě a hlady? Snažíte se ovládnout, ale někdy je hlad silnější než vaše vůle? Nebojte. Po těchto receptech rozhodně nepřibydete a navíc si skvěle pochutnáte! Množství surovin u každého receptu je vypočítáno na jednu porci. Rýžový salát ,,Štěpič‘‘ Budete potřebovat: Rýži (100 g) Papriku červenou (1/2) Ananas (čerstvý, cca 100 g) Baby špenát (25 g) Cibuli červenou (1/2) Nízkotučný jogurt (25 g) Smetanu (20 g) Limetku (1 lžíci čerstvé šťávy) Chilli koření, sůl, pepř Postup: Nejprve si připravte rýži dle návodu. Na tento salát se nejlépe hodí rýže basmati, ale lze použít jakýkoliv jiný druh rýže. Zatímco se rýže bude vařit, nakrájejte si papriku na jemnější plátky. Vykrojte ananas a do salátu přidejte asi jeho čtvrtinu nakrájenou na kousky. Cibuli nasekejte na velmi drobné kousky. Potom, co se rýže uvaří, ji zchlaďte vodou. Jakmile bude rýže studená, smíchejte ji se zmíněnými surovinami. Do směsi přidejte jogurt, šťávu z limetky a smetanu pro lepší chuť. Dle potřeby dokořeňte, osolte a opepřete. Na závěr přidejte baby špenát. Ihned podávejte. Červená pochoutka z řepy Budete potřebovat: Červenou řepu (150 g) Fazolky zelené (50 g) Pomeranč (1/2) Baby špenát (40 g) Rukolu (15 g) Sýr (balkánský nebo feta, 30 g) Oříšky (dle chuti, 15 g) Jablečný ocet (1 lžíci) Olivový olej (1 lžíci) Med (1 lžičku) Postup: Uvařte oloupanou řepu a fazolky. Červenou řepu je vhodné nechat vařit minimálně hodinu, fazolky stačí povařit asi deset minut. Připravte si oříšky, nejlépe chutnají opražené. Smíchejte nakrájenou řepu, fazolky, špenát a rukolu. Směs zakápněte pomerančem, přidejte olivový olej, ocet a med. Dobře salát promíchejte. Poté přidejte oříšky spolu se sýrem. Nyní už ho jen lehce promněte. Hotový salát vložte na pár minut do lednice, aby zchladnul. Poté hned podávejte. Knihu Hravě o živé stravě najdete zde. Další knihy o zdraví najdete zde.          
Zobrazit článek >
 
Mlsejte zdravě - raw čokoládový dort s banánem
Oblíbila jste si raw stravu, nebo si občas odlehčíte jídelníček a zkusíte si připravit něco zdravějšího? Ať už je to tak nebo jinak, v každém případě se vyplatí jíst zdravě, a to už nejen pro lepší zdraví, ale i pro vlastní pohodu a pocit. Nemusí se jednat jen o jídla slaná, ale zdravě se dá i mlsat. Pojďte si s námi připravit raw dortík, který zachutná i těm zapřísáhlým odpůrcům zdravé výživy. RECEPT: Raw čokoládový dort s banánem Ingredience na datlovou pastu: 3/4 hrnku datlí 1/2 hrnku vody Ingredience na korpus: 1/2 hrnku datlové pasty 1 hrnek vlašských ořechů 1 hrnek kešu ořechů 1 menší banán 1/4 kokosového oleje Ingredience na krém: 1 a 1/2 hrnku kešu ořechů 1 hrnek kakaa 1/2 sirupu z agáve 1 hrnek vody 1/2 hrnku datlové pasty 1/2 banánu špetka soli lžička vanilky Postup: Nejprve si připravíme datlovou pastu: vypeckujeme datle, zalijeme vodou a rozmixujeme je dohladka. Poté přejdeme k výrobě korpusu: do mixéru vložíme všechny ořechy a rozmixujeme je najemno. Přidáme ostatní ingredience a spojíme vše do jednoho těsta. Směs natlačíme do formy. Krém na dort připravíme opět v mixéru: začneme nejprve mixovat kešu ořechy s vodou a agáve sirupem. Když je krém naprosto bez hrudek, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Nakonec přidáme roztavený kokosový olej. Výsledkem musí být hladký krém se zcela spojenými ingrediencemi, který nalijeme na krustu. Inspiraci na další zdravé sladkosti najdete ve stejnojmenné kuchařce: ZDRAVÉ SLADKOSTI z nakladatelství Bookmedia.    
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6