EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Štíhlá linie

 
Mlsejte zdravě - raw čokoládový dort s banánem
Oblíbila jste si raw stravu, nebo si občas odlehčíte jídelníček a zkusíte si připravit něco zdravějšího? Ať už je to tak nebo jinak, v každém případě se vyplatí jíst zdravě, a to už nejen pro lepší zdraví, ale i pro vlastní pohodu a pocit. Nemusí se jednat jen o jídla slaná, ale zdravě se dá i mlsat. Pojďte si s námi připravit raw dortík, který zachutná i těm zapřísáhlým odpůrcům zdravé výživy. RECEPT: Raw čokoládový dort s banánem Ingredience na datlovou pastu: 3/4 hrnku datlí 1/2 hrnku vody Ingredience na korpus: 1/2 hrnku datlové pasty 1 hrnek vlašských ořechů 1 hrnek kešu ořechů 1 menší banán 1/4 kokosového oleje Ingredience na krém: 1 a 1/2 hrnku kešu ořechů 1 hrnek kakaa 1/2 sirupu z agáve 1 hrnek vody 1/2 hrnku datlové pasty 1/2 banánu špetka soli lžička vanilky Postup: Nejprve si připravíme datlovou pastu: vypeckujeme datle, zalijeme vodou a rozmixujeme je dohladka. Poté přejdeme k výrobě korpusu: do mixéru vložíme všechny ořechy a rozmixujeme je najemno. Přidáme ostatní ingredience a spojíme vše do jednoho těsta. Směs natlačíme do formy. Krém na dort připravíme opět v mixéru: začneme nejprve mixovat kešu ořechy s vodou a agáve sirupem. Když je krém naprosto bez hrudek, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme. Nakonec přidáme roztavený kokosový olej. Výsledkem musí být hladký krém se zcela spojenými ingrediencemi, který nalijeme na krustu. Inspiraci na další zdravé sladkosti najdete ve stejnojmenné kuchařce: ZDRAVÉ SLADKOSTI z nakladatelství Bookmedia.    
Zobrazit článek >
 
Změňte svůj životní styl, zhubněte a zpevněte celé tělo na balanční podložce
Málo kdo začíná s hubnutím a cvičením na konci roku, většina si chce užít nejen Vánoce, ale i Silvestra, tudíž své zdraví řeší až poté. Avšak nový rok je tu a pokud jste ještě nezačala, alespoň se zdravou výživou, je právě teď čas, zamyslet se nad tím, co byste chtěla po stránce zdraví změnit! Někdo chce snížit váhu, jiný má v plánu jíst zdravěji, popřípadě skloubí obojí dohromady. Pokud máte nějaké to kilo navíc, nebo dokonce trpíte nadváhou, není na co čekat. Nic neodkládejte na druhý den, je nutné začít ihned! Pokud si nevíte rady, jak upravit jídelníček a jak začít cvičit, vyhledejte odborníka. Můžete zajít do nejbližšího fitcentra a sjednat si spolupráci s trenérem. A nemusíte zrovna cvičit ve fitku, můžete se domluvit na sestavení tréninku v domácích podmínkách. Dobrým pomocníkem pro domácí cvičení je balanční podložka DYNASO ORIGINAL. Balanční cvičení je skvělé pro zpevnění celé postavy. Při cvičení na podložce si cvičíte správné držení těla, méně namáháte Vaše klouby, mírníte bolest zad a zároveň hubnete! Díky tomuto cvičení zapojujete a posilujete hluboká svalová vlákna, která při běžném pohybu namáháme minimálně. Správné držení těla je tedy základním kamenem úspěšného procvičování. Balanční podložka DYNASO ORIGINAL obsahuje také táhla pro posilování a protahování svalů horních a dolních končetin. Obtížnost cvičení na podložce lze jednoduše regulovat upuštěním tlaku.  
Zobrazit článek >
 
Dejte si první novoroční předsevzetí - zhubněte!
Už delší dobu bojujete s dietou a nedaří se Vám zhubnout? Říkáte si, že to nikdy nedokážete? Věřte, že je to velký omyl! Musíte především chtít a zároveň na to jít tou správnou cestou. Zahoďte návody na tukožroutské polévky, vaječné diety a diety podobného typu. Protože všechny tyto procesy jsou jen krátkodobého rázu a jejich podstatou je, abyste ztratila vodu z těla a především trpí svalová hmota. Vy hladovíte a tuku se zbavujete pomálu. Především si uvědomte, proč chcete zhubnout. Zda-li máte nějaké zdravotní komplikace, nebo se už na sebe nemůžete dívat. A pokud jste zdravá, ale máte nadváhu, vězte, že zdravotní komplikace se časem mohou taktéž dostavit. Pokud už máte jasno, proč chcete zhubnout, stanovte si reálný cíl. Pokud si s ním nevíte rady, zajděte si do nejbližšího fit centra a požádejete o pomoc trenéra, který Vám sestaví jídelníček na míru a taktéž cvičení. Bez pohybu to totiž nejde! S novým jídelníčkem a tréninkovým plánem lze užívat i podporující doplňky stravy. Jedním z nich je TRANSFORMATION SHAKE, který Vám pomůže odbourávat tuky a udržet svalovou hmotu! Připravek obsahuje: Vitamín B6 (pyridoxin hydrochlorid) 0.5 mg Vitamín B2 (riboflavin) 0.5 mg Vitamín B1 (thiamin) 0.5 mg Vitamín B12 (kyanokobalamin, kobalamin) 0.0000005 mg Magnézium (Laktát hořečnatý dihydrát) 90 mg Selen (seleničitan sodný, selenan sodný) 0.0000015 mg 48% syrovátkový protein WPC80 inulín 10% koncentrát mléčných proteinů MPC – casein, maltodextrin pomerančový koncentrát kyselina citrónová aroma umělé sladidlo (natrium cyklamat a natrium sacharin) přírodní barvivo beta karoten
Zobrazit článek >
 
Hrnec Prestige LTSS1810
Ve špatném nádobí se špatně vaří. Nejen, že může ohrožovat lidské zdraví, ale jeho funkčnost může vaření zpomalovat a dále komplikovat: snadno se o něj spálíte, jídlo se v něm připaluje. Nekvalitní plastová ucha při ohřátí se snadno roztékají a podobně. Naše babičky si libovaly v nádobí litinovém, na vnitřních stranách glazovaném. Mělo mnoho výhod: jídlo v něm vydrželo velmi dlouho teplé, nepřipalovalo se a uchovávalo si skvělou chuť. Jednoduchou úpravou mohlo sloužit i jako pekáče k pečení například masa. Jeho pozitivem i negativem byla jeho hmotnost, která značně znesnadňovala manipulaci. Moderní kuchyně dovolila spatřit světlo světa nádobí ocelovému. Nejenže krásně vypadá a je zdravotně nezávadné. Dobře vodí teplo a jídlo se v něm nepřipaluje. Vynikajícím, přitom cenově dostupným, je ocelové nádobí značky Lamart. Vyzkoušet můžete například robustní hrnec Prestige LTSS1810 o celkovém objemu 2,6 litru. Snadno udržovatelný hrnec s mírami po vnitřní straně má dvě ocelová, ergonomicky tvarovaná ucha a průměr 18 cm. Umožňuje zdravé vaření a uplatní se v každé, i té nejmenší kuchyni. Při vaření lze jeho obsah dobře sledovat přes skleněnou poklici s ventilem a kovovým madlem, kterým uniká nadměrná vařením vznikající pára. Sendvičové dno zaručuje rovnoměrné vaření bez rizika připalování. Snadno jej umyjete v myčce. Potencionální zájemce potěší, že hrnec Prestige od Lamartu je vhodný k vaření na plynovém, elektrickém, sklokeramickém i indukčním vařiči. Kvalitní hrnec Prestige najdete v sekci Kuchyň.
Zobrazit článek >
 
Účinky skořice k nezaplacení I
V kuchyni nám skořice bude ku prospěchu při pečení hruškových a jablečných sladkých specialit, využijeme ji taky na maso, zejména jehněčí nebo drůbež. Výborně se skořice kombinuje taky s čokoládou nebo rýží. Otestujte sama, jak dokáže dodat jednoduchému pokrmu šmrnc.  Skořice se dá kombinovat s mnohými druhy koření, jen dbejte na to, abyste to s aromatem nepřehnali. Výborně bude skořice spolupracovat například s kardamomem, semeny koriandru, hřebíčkem, zázvorem nebo muškátovým oříškem.  Pojďme se nyní podívat na účinky, které skořice vašemu tělu nabízí. Ve skořici je obsaženo velké množství antioxidantů. Tyto látky chrání naše tělo před působením volných radikálů. Skořice obsahuje například polyfenoly. Díky speciálním látkám funguje taky jako antioxidant.  Skořice se pyšní zejména vysokým obsahem vápníku. Má v sobě však i mnohé další minerály a zdraví prospěšné látky, ze kterých stojí za zmínku zejména mangan. Díky vápníku skořice posiluje kosti. Dostatek vlákniny zase pomáhá z těla vyplavovat nadbytek soli.  O skořici je známo, že je dokonalým doplňkem na hubnutí. Jasně že vám pravidelná konzumace skořice nezajistí o pár kilo méně, ale není tajemstvím, že dokáže výrazně snížit hladinu cukru v krvi. Skořice zvládne při jejím pravidelném užívání zlepšovat funkci inzulinu, čímž usnadňuje shazování nadbytečných kil i moc sladkého najednou. Když budete jíst skořici při hubnutí, rozhodně chybu neuděláte, váha by vám měla jít dolů alespoň o trochu snadněji.   Látky obsažené ve skořici přispívají k ředěné krve, čímž zabraňují vzniku krevních sraženin.  Vůně jablečného závinu se skořicí nebo teplé krupičné kaše, to jsou určitě vzpomínky, ke kterým se rádi vracíme. Skořice a sladké pokrmy se spolu neodmyslitelně pojí, a tak není divu, že se toto koření objevuje v rozličných sladkých kaších nebo jablečných dezertech. Skořice se nicméně hodí také do pikantních pokrmů, a proto ji lze často nalézt ve směsích koření spolu s chilli. Etiopská směs BerBer či asijské koření pěti vůní jsou toho jasným důkazem. Složení: Produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvíHmotnost: 45gZemě původu: Česká republika 
Zobrazit článek >
 
Účinky skořice k nezaplacení II
Skořice působí jako skvělá prevence před nachlazením. Působí antibioticky a protiinfekčně. Společně s medem dokáže zlikvidovat i horečkové bacily či takovou neplechu, která by vám do rána mohla zajistit pěknou bolest v krku.  Skořice vám poslouží i tehdy, pokud trpíte vylučovacími problémy. Zařídí pravidelnou stolici, pomůže při zácpě i průjmu.  Koření je významným bojovníkem proti plísním. Jestliže trpíte plísněmi na těle, nejlepším řešením je namíchat si speciální zábal, který vám pomůže od plísní i jiných všelijakých neplech.  Skořice má navíc skvělé prohřívací schopnosti. Máte ráda svařené džusy? Právě do nich se přidává trocha skořice, která přispěje k zahřátí organismu. Vyzkoušejte ji.  Prvky, které skořice obsahuje, dokáží zvyšovat mozkovou aktivitu. Navíc podporují myšlení a soustředěnost. Mnohé průzkumy dokázaly, že lidem, kteří pravidelně užívají skořici, se zlepšila paměť jak dlouhodobá, tak krátkodobá.  Skořice nemá vliv jen na regulaci cukru v krvi, ale stará se taky o hladinu cholesterolu. Skořice pomáhá odstraňovat nadbytečné tuky. Díky této vlastnosti je taky skvělou pomůckou v případě onemocnění srdce a aterosklerózy.  Skořice je skvělou prevencí proti strašáku jménem rakovina. Zabraňuje růstu nádorových buněk a tvorbě kapilár, které je vyživují, naopak škodlivé látky zabíjí.  Skořice je zkrátka jedním z nejzdravějších přírodních produktů vůbec. Vašemu tělu dodá nejen spoustu důležitých látek, ale taky organismu pomůže v boji s kdejakou nemocí. Važte si tohoto pokladu. Užívejte skořici pravidelně nebo ji alespoň přidávejte do vybraných specialit. 
Zobrazit článek >
 
Magická síla skořice
Skořice. Nezbytná součást vybavení pro pečení i vaření nejen exotických jídel. Věděla jste, že se tato přísada pyšní mnohými účinky na lidské zdraví? Až vás překvapí jejích různorodost.  Možná jste si toho doposud nevšimla, ale skořicových produktů se na trhu prodává více druhů. Dva základní typy skořice jednoduše rozlišíte podle jejího zabarvení.  Tmavě hnědá skořice zastupuje takzvaný druh cassia. Používá se k vaření nejrůznějších druhů jídel i k léčebným účelům. Neobejde se bez ní čínská a korejská kuchyně. Tento druh skořice je součástí koření kari. Světle hnědá varianta pochází z Ceylonu. Nese název zeylancium. K dostání jsou oba druhy skořice, avšak tou žádanější je tmavá skořicová odrůda. Ta, jak již bylo řečeno, slouží zejména různým druhům medicíny. Po tisíciletí je využívána v čínském nebo řeckém léčitelstvím. Znali ji taky Egypťané, i jiné staré civilizace.  Skořice se v současné době pěstuje v teplých oblastech, déšť jí nevadí. Nejkvalitnější skořicové produkty pochází ze Srí Lanky, Cejlonu, jižní Číny, Thajska nebo Indonésie.  Věděla jste, že skořice není žádný plod nebo kmen, ale kůra? Z té se po úpravě vyrábí zakulacené rourky nebo stočené ,,klacíky‘‘, které jistě dobře znáte. Svitky je dobré schovávat v uzavřených skleněných nádobách. Kontakt se vzduchem a zvláště pak vlhkem určitě neudělá kůře dobře.  Ze skořice se dále připravují různé tinktury, oleje, taky léky, aromatické látky nebo třeba bytové vůně. Využíváme ji vcelku i drcenou či mletou do vybraných pokrmů. 
Zobrazit článek >
 
Vánoční večírky a alkohol. Přiberete po něm? I
A je to tady. Vánoční hodování na naší váze přidává kila a do toho ještě ty nápoje. Pokud se účastníte několika večírků či rodinných vánočních akcí, jistě víte, o čem je řeč. Co takhle dopřát si o trochu méně sladkého alkoholu, když teď konzumujte více sladkých dobrot? V našem článku vám poradíme, jaké drinky jsou pro ,,dietu‘‘ vhodné. Pro začátek je dobré upozornit, že pokud vypijete jeden vánoční koktejl, punč u stánku nebo jiný nápoj, neznamená to, že ztloustnete. Pokud jde o občasné pití alkoholu pro zahřátí nebo v rámci slavnostních přípitků, nemáte se čeho bát. Pokud vám však alkohol bude do skleniček přitékat proudem, je třeba to trochu korigovat. Začněme u oblíbených procházek kolem stánků. Svařák, punč, grog. Do všech třech nápojů přidávají prodejci velké dávky cukru navíc, aby lidem chutnaly. Zejména na punč z rumu a červeného vína je třeba si dát pozor, tyto dva nápoje vám přihodí hned několik stovek kalorií. Ještě hůře je na tom však oblíbený ,,vaječňák‘‘. Pokud si na nápoj necháte přidat ještě šlehačku, právě jste do sebe dostala obědovou porci kalorií. Z teplých nápojů vám určitě neuškodí svařák ze suchého bílého vína. Stačí do něj přidat patřičné koření, citron a máte nápoj, který můžete konzumovat téměř bez omezení. Navíc se vystavujete menšímu riziku, že vás po něm bude bolet hlava. Po dlouhém alkoholovém večírku se vám jistě šikne domácí alkohol testr. Máte už svůj doma?
Zobrazit článek >
 
Vánoční večírky a alkohol. Přiberete po něm? II
Bílé víno dokáže metabolismus v přiměřené míře snadno spálit, pokud nejíte sladkosti a jídlo taky konzumujete s mírou, nic vám v tomto ohledu nehrozí. Vždyť si vybavte typické Francouzsky. Ty vypijí klidně několik sklenek vína denně a jak jsou krásné a hubené. Dobře je na tom šampaňské. Vyznačuje se nejnižším obsahem cukru a kalorií ze všech druhů alkoholu. Pokud se zaměříme na samotný cukr, je na tom šampaňské taky nejlépe. Novoročních přípitků se tedy absolutně bát nemusíte. Jen si dejte pozor na to, že bublinky rády stoupají do hlavy. Na večírcích se často podává takzvaná ovocná bowle. Znáte tento nápoj? Jedná se většinou o čerstvé nebo mražené ovoce v podobě pomerančů, grep, lesního ovoce a ananasu, které se nakrájí na kousky a následně je zalito proseccem nebo šampaňským. Někdy se do nápoje přidává ještě sodovka a bílý rum, ani ten vaší linii však v takovém rozložení neuškodí.   Pojďme se ještě pozastavit u tvrdého alkoholu. Obecně platí, že průhledné nápoje jako vodka, tequilla, gin i bílý rum jsou na tom nejlépe. Tmavé drinky jsou totiž přibarvovány karamelem, což je jasná známka toho, že budou taky, co se týče cukru, mnohem bohatší. Panákujte tedy světle. Není asi třeba připomínat, že míchané drinky jsou vzhledem k sladkým nealkoholickým nápojům zlo. Pokud si chcete alkohol něčím naředit, vyzkoušejte vodku se sodou. Jen ta vaší linii neublíží. Těšíte se na vánoční svátky? A co dárky, máte už nachystáno? Pokud ne, sledujte naše články, ve kterých ještě dostanete mnoho skvělých tipů. Nevíte si rady s přípravou novoročních koktejlů? Inspiraci najdete třeba v knize Koktejly.
Zobrazit článek >
 
Osobní digitální váha Tanita se segmentální tělesnou analýzou
Osobní digitální váha Tanita BC-545N se segmentální tělesnou analýzou naměří všechny hodnoty složení těla v 15 vteřinách. Tato váha zobrazuje 5 segmentálních hodnot tuku a svalů - pro obě paže, nohy a trup. Tanita vytváří novou generaci produktů, které poskytují osobní, hloubkový a přesný údaj o složení těla. Digitální váha Tanita BC-545N je s pamětí pro 5 osob, rozlišuje dospělý mód (od 18 do 99 let), dětský mód (děti od 5 let, od výšky 90 cm), atletický mód (pro sportovce k zhodnocení vlivu jejich tréninku na celkové/segmentální tělesné kompozici). Tlačíka a animované ilustrace jsou jasné a uživatelsky přijemné. Na základě odporu vodivosti nepatrného elektrického proudu tzv. metodou bioelektrické impedance (BIA) změří digitální váha Tanita BC-545N skutečné procento podílu tělesného tuku. Váha měří procentuelní podíl tělesné vody, BMR (kalorie potřebné pro výměnu látek), metabolický věk, MUSCLE MASS (svalovou hmotu), PHYSIQUE RATING (hodnocení fyzické kondice), viscerální tuk, hmotnost kostí, svalů a % tuku pro jednotlivé končetiny a trup. Rozšiřující funkce jsou dostupné jen u osob starších 18 let. Osobní váha měří podíl svalové hmoty - tato funkce ukazuje hmotnost příčně pruhovaných i hladkých svalů, včetně vody v nich obsažené hmotnost kostí - znamená množství kalcia a ostatních minerálů útrobní tuk - tuk v břišní dutině, který obklopuje vnitřní orgány bazální metabolická spotřeba (BMR) - tato funkce ukazuje množství kalorií potřebné pro výměnu základních látek. rozmezí zdravého tělesného tuku - váha automaticky porovnává procento tuku s procentem tuku zdravého člověka (stanoveno světovou zdravotnickou organizací na základě dlouhodobých výzkumů) a výsledek zobrazí na displeji ve čtyřech stupních  
Zobrazit článek >
 
Před heřmánkem smekni, před bezem klekni!
Roste-li vám na zahrádce nebo poblíž domu černý bez, máte po ruce celou přírodní lékárnu. Bez černý (Sambucus nigra L.) - je hojně rostoucí keř s intenzivně vonícími květy. Kvete od května do června a jeho plody dozrávají během měsíců srpna a září. Kromě označení černý bez se můžete setkat i s názvy: bezinky, kozičky, smradinky nebo psí bez. Je to velice ceněná léčivka. Ve farmacii se používají především bíložluté květy, ze kterých se připravují čaje a nálevy. Z bezinkových plodů se vyrábí chutný likér a z květů lze připravit vynikající osvěžující perlivý nápoj. Květy obsahují glykosidy, organické kyseliny, slizy, tříslovinu, silice aj. Působí potopudně, mírně protizánětlivě a mají močopudný účinek. Plody obsahují antokyanová barviva, organické kyseliny, kyanogenní glykosidy, vitamíny B, C, A, pektin aj. Šťáva z čerstvých plodů působí projímavě. Sušené květy se přidávají do čajových směsí, které působí proti horečkám při nachlazení. Taktéž podporují pocení a snížení teploty. Příznivé účinky mají i proti kašli a zahlenění. Přečtěte si více o tomto bylinném záraku v knize "Černý bez". Kniha vás provede historií a botanikou, dozvíte se zde o síle, která se ukrývá v černém bezu, co vše lze z této byliny využít k léčitelství, jak využít černý bez v Kneippově terapii a mnoho zajímavých a užitečných receptů.  
Zobrazit článek >
 
Přestaňte se srovnávat a buďte konečně sama sebou!
V dětství jste možná slýchavala od svých nejbližších věty jako: "Podívej se na sebe, jak vypadáš!", "Nebreč, budou se ti smát!", "Proč nejsi jako ...!" a podobné zaklínadla duší. Těmito a podobnými větami bylo ubíjeno Vaše ego, svoboda myšlení a rozvoj Vaší osobnosti. Prakticky Vás to donutilo žít podle toho, jak chce okolí. Hlavně aby si o Vás cizí lidé nemysleli něco špatného. Ale vězte, že v tom nejste sama, i já si tím ve svém životě prošla a stále pracuji na svém lepším já. Dobrou zprávou je, že se z tohoto začarovaného kruhu můžete osvobodit. Chce to však pevné odhodlání a nácvik technik, které Vám pomohou být sama sebou a přestat se srovávat s okolím. Především bude důležité zapracovat na Vašem sebevědomí. Pokud si budete věřit, budete se mít ráda a tím se lépe vyrovnáte s některými problémy a dosáhnete snadněji svých cílů. Udělejte si chvilku na to, abyste si představila sebe samu takovou, jakou chcete být. Uvědomění si toho co chcete, je velmi důležité! Zpočátku si můžete trénovat techniku pohledu do zrcadla a pravidelně si říkat, že Vám to sluší a usmívat se na sebe. Také si sepište svá pozitiva a negativa. U negativních bodů se zamyslete nad tím, co by se stím dalo dělat. Například máte-li nějaké kilo navíc, zapracujte na redukci tělesné váhy. Tím, že se začnete více hýbat podpoříte i uvolňování takzvaného hormonu štěstí. Nemusíte rovnou zdolávat maratón, stačí, když začnete chodit více pěšky, přestanete jezdit výtahem nebo půjdete na procházku svižnější chůzí. Zamylslete se i nad svým jídelníčkem. Jakmile se začnete měnit v tu lepší osobnost, možná zaznamenáte "negativní" reakce Vašeho okolí a také nejbližších. Nenechte se tím srazit k zemi. Buďte svá a mějte stále na mysli, že je to jen a jen Vaše životní cesta, která se absolutně nemusí ztotožňovat s tím, co si o Vás myslí okolí. Co můžete udělat dnes, neodkládejte na zítřek. Nikdy nevíte, který den bude Váš poslední! A není krásnějšího života, když máte svůj čas a své myšlenky pevně ve svých rukách. Věřte mi, vím o čem píšu. Začtěte se do knihy SROVNÁVÁNÍ, ZABIJÁK VAŠEHO SEBEVĚDOMÍ. Psycholožka Katarina Szabados vám nastíní, jak tyto mechanismy odhalit, jak se nenechat v různých situacích svázat tlakem a očekáváními druhých lidí či svými vlastními představami a očekáváními. Změňte svůj pohled tak, abyste mohli jednat svobodně a podle svého vlastního uvážení. Je jen na vás, zda otevřete cestu, která vede z těchto omezení ven.
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků I. část
Posezení s přáteli u dobrého vína, nebo lenošení u oblíbeného filmu přímo láká k nějakému nezdravému mlsání. Pokud máte skryté zásoby čokolád nebo smažených brambůrků, chápu, že je to nejjednodušší občerstvení a rychlé dodání energie, ale ty následky! Zkuste si napříště udělat raději zásoby něčeho dobrého, ale zároveň takového, co prospěje Vašemu zdraví. Co třeba oříšky! Obsahují proteiny, které Vás zasytí, jejich zdravé tuky dodají potřebnou energii a navíc jsou velmi chutné. A pokud víte, že nikdo z Vašich přátel není na oříšky alergický, můžete je podávat i k dobrému vínu. Navíc posílíte Váš organismus, neboť oříšky obsahují vitamíny a minerály. ARAŠÍDY - nebo jinak zvané buráky se neřadí do skupiny oříšků, jedná se o luštěninu, která obsahuje vysoké procento proteinů. Buráky jsou také velmi bohaté na tuky. Vyrábí se z nich burákové máslo, které je velmi oblíbenou pochoutkou v Americe. U této pochutiny je důležité dbát na jejich uskladnění, protože jsou velmi náchylné na tvoru plísní. KEŠU - poznáte je podle jejich typického tvaru, který připomíná ledvinky. Plody kešu jsou bohaté na taniny nebo vitamin C. Dále jsou velmi bohaté na draslík, hořčík, vápník a železo. Mají méně tuku než burské oříšky. Kešu patří mezi oblíbenou a zdravou pochoutku. PARA - rostou na velmi vysokém stromě Juvii ztepilé v deštných pralesích. Plody kvůli vysokému obsahu tuků po vyloupání rychle žluknou, nevyloupané a chlazené vydrží až dva roky. Ořechy jsou bohaté na tuky, proteiny a sacharidy. Taktéž obsahují minerály, jako jsou: draslík, fosfor, hořčík, selen, zinek a železo. Nejlépe chutnají v syrovém stavu. Vychutnejte si zdravé mlsání a zakupte si PARA OŘECHY značky Allnature, které Vám nabízíme v 500 g a 1000 g balení.
Zobrazit článek >
 
Dopřejte si vitamíny a zdravé tuky z oříšků II. část
Kromě toho, že oříšky obsahují proteiny, zdravé tuky, viatmíny a minerály, a jsou prospěšné pro naše zrdaví, je nutné brát v potaz, že tato pochutina patří mezi nejčastější alergeny. Proto, než je podáte, v jakékoliv úpravě, Vašim přátelům, optejte se, zda-li netrpí alergií. Ořechy jsou také náchylné k tvorbě plísní, proto při jejich koupi dbejte na datum spotřeby a na podmínky, při kterých se v obochodech skladují. LÍSKOVÉ OŘECHY - jsou velmi bohaté na tuky a předevšímna mononenasycené mastné kyseliny, proteiny a vitamín E. Získává se z nich lískový olej, který se hojně využívá při výrobě čokolád. MANDLE - pěstují se například na Moravě v Hustopečích, kde naleznete nejunikátnější sad mandloní v naší republice. Z mandlí se vyrábí marcipán, což je velmi chutná cukrářská surovina. Dále je velmi oblíbený mandlový olej využívaný v kosmetickém průmyslu. Mandle obsahují mnoho tuků, jsou bohaté na proteiny a vlákninu. Mezi obsažené vitamíny se řadí vitamín E a z minerálů to jsou: draslík, fosfor, hořčík, mangan a zinek. VLAŠSKÉ OŘECHY - patří mezi nejchutnější a nejkonzumovanější ořechy. Nejvíce se využívají jako mleté při pečení vánočního cukroví nebo dortů. Dále jsou součástí výroby ořechového likéru a taktéž se z nich lisuje vynikající a vysoce kvalitní olej. Vlašské ořechy jsou bohaté na polynenasycené mastné kyseliny, jenž plní podpůrnou funkci na činnost našeho srdce, cév, zraku, mozku, a udržují normalní hladinu cholesterolu v krvi. Vlašské ořechy zakoupíte v našem e-shopu: zde V našem eshopu nabízíme velmi chutné MANDLE z produkce firmy Allnature v 500 g balení.    
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? II
2,3 (4,7) – 27 kg Tato guma je poměrně tenká a nabízí nejmenší odpor. Jedná se o pomůcku, která poslouží při zvyšování vaší flexibility. Je dobrá na protažená celého těla, hodí se jako pomůcka k procvičení po náročném tréninku. Využívat ji můžete taky při rozcvičce. Číslo 4,7 uvedené v závorce udává druhý typ gumy, která se od popisu této téměř neliší. Opět je vhodná pro protažení jen je trochu více tuhá. 6,8 – 29,5 kg U gum s vyššími hodnotami kilogramů se samozřejmě zvyšuje i jejich odpor. Na práci s nimi je třeba vynaložit trochu více té síly, stále jsou však vhodné spíše pro rozcvičku než pro samotné cvičení. Hodí se na pomalé cviky typu dřepu nebo mrtvého tahu. Tuto gumu můžete používat taky k protažení. Přecházejte k ní však pomalu, ideálně až poté, co se naučíte pracovat s výše zmíněnou posilovací gumou nejmenšího odporu. 11,3 – 36,3 (40,8) kg S touto gumou si už pěkně zamakáte. Pokud vám už nestačí váha vlastního těla, je právě tato guma ideálním řešením. Pokud máte odvahu, používejte ji při dřepování, lépe se však střední odporová guma hodí třeba na shyby. Ideální pomůckou je pro nás ženy zejména při funkčním tréninku. Vyzkoušejte sám. V dalším článku se ještě pozastavíme o poslední kategorie gum, samozřejmě si povíme něco o těch s úplně nejvyšším odporem. Máte už ve výběru jasno? Úplně byste mít neměla, další cenné informace totiž teprve získáte díky poslední části článku.
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? III
22,7 – 54,4 kg a více Tato guma je na hranici střední váhy s nejtěžší obtížností. Jedná se o speciální pomůcku pro náročné jedince, kteří již vykazují při cvičení velkou sílu. Guma je vhodná pro shyby. Pomůže vám naučit se náročnější cviky, které by bez gumy vyžadovaly opravdu velkou námahu. Existují ještě dva druhy gum vyššího odporu sahající do 68 kg nebo až na 77 kg. Tyto se považují za vůbec nejsilnější. Pomohou vám s věšením se na hrazdě a podobně. I když jste v tomto článku byla seznámena s nejčastějšími typy odporových gum, je možné, že se setkáte ještě s dalšími trochu jinými hodnotícími kategorii. Vzhledem k tomu, že jsou gumy jen tréninkovou pomůckou a ne předmětem nutným ke konání vrcholového sportu, stále je jejich rozřazování nestabilní. V každém případě si pořiďte alespoň dva gumové typy, jeden na protažení a druhý pro vykazování větší síly. Výhodou každé gumy je to, že vám zkrátka nedovolí se flákat. Díky značnému odporu budete nucena ze sebe dostat mnohem více síly, než byste ,,vymáčkla‘‘ při posilování se svou vahou těla. Výhodou každé gumy je její skladnost a nízká hmotnost. Bez problému se vám vejde třeba do batohu spolu s dalším náčiním. Pořídit si můžete taky celou sadu gum, která vám přislouží při procvičování všech partií těla. Gumy jsou vyráběné z latexu. Obecně platí, že každá guma vybrané tloušťky má odlišnou barvu než její slabší nebo silnější konkurentka. Vyzkoušet taky můžete sadu posilovacích gum na aerobik.
Zobrazit článek >
 
Posilovací odporové gumy: Jak vybrat tu správnou? I
Posilovací gumy se staly velice oblíbené zejména v posledních letech. Na trhu najdete nejen produkty mnohých značek, ale taky značný počet druhů jednotlivých gum. Pojďme si udělat v gumách pořádek a zjistit, a co která pomůcka slouží a v čem vám pomůže. Posilovací guma se vám může hodit hned v několika případech. Pokud si potřebujete ztížit cvičení, pracujte s gumou. Cvičení s touto pomůckou je vhodné pro každého, komu již nestačí vlastní váha těla nebo jsou primárně zaměřeni na posílení konkrétního okruhu svalstva. Gumy však mohou mít i opačný účinek. Pokud začínáte s tréninkem, můžete mít silový problém při zdolávání některých cviků. Guma vám jednotlivé kroky nemusí jen ztěžovat, ale dokáže je taky zlehčit. Nemůžete unést sama sebe? Vezměte si na pomoc gumu, která vám v lecčem dodá energii. Posilovací gumy můžete znát někdy taky pod přívlastkem odporové. Jedná se o obyčejný velmi elastický pás, který se dokáže opravdu dosti natáhnout, respektive záleží na vašem výběru. Při nákupu nové gumy se musíte zohlednit tři důležité faktory. Jedním z nich je samozřejmě druh tréninku, na který gumu potřebujete a jeho cíl. V druhé fázi se zaměřte na zhodnocení vaší kondice, což vlastně souvisí s krokem třetím, ve kterém je nutné zaměřit se na vaši hmotnost a celkovou sílu jednotlivých partií. Jakmile si projdete všemi třemi hledisky, můžete se přesunout k výběru gum. Odporové gumy dělíme podle hranic odporu. Pokračování najdete v následujícím článku.  
Zobrazit článek >
 
Proč mít doma balanční podložku?
Balanční podložky jsou fitness pomůcky, které vám pomohou procvičit tělo všestranně. Při dobrém výběru cviků rozpohybujete všechny tělní partie. Díky balančnímu cvičení se můžete již během pár dní zbavit bolestí zad a samozřejmě taky posílíte svaly. Balanční podložka je vhodným dárkem pro děti i dospělé každého věku. I když si kupujete balanční podložku s cílem odstranění bolesti nějaké části těla, buďte si jista, že i cviky zaměřené pouze na danou oblast vám zajistí lepší koordinaci pohybů. Získáte rovnováhu a celkově si zpevníte své tělo. Posílíte svaly, o kterých jste možná ani nevěděla. Kromě běžné balanční podložky seženete taky speciální pomůcku, která poslouží k pohodlnému sezení. Ta se bude hodit zejména lidem se sedavým zaměstnáním, kteří v sedě tráví opravdu dost času. Speciálem je taky masážní balanční podložka pro chodila se zaměřením na stimulaci akupresurních bodů. Dobré je si pořídit balanční podložku s madly, které vám pomohou ke správnému konání některých cviků a ještě přispějí k lepšímu udržení rovnováhy. Snižují obtížnost cviků. Už vás nebaví cviky na vypouklé rovině? Uchopte podložku a otočte ji. Pokud ji postavíte na ,,kopec‘‘, zvýšíte si obtížnost všech cviků, neboť nyní bude cvičení na balanční podložce vyžadovat zapojení mnohem více svalů. Otestujte naši Balanční podložku DYNASO ORIGINAL. Má průměr 55 centimetrů. Vyrobena je ze stejného materiálu jako běžná podložka BOSU. Protismykový materiál v dolní části umožňuje lepší možnosti cvičení.
Zobrazit článek >
 
Dýňové noky a pozvánka na slavnosti
Patříte-li mezi pěstitele dýní, zajisté jste v plném proudu sklízení, zavařování a dlabání. Z dýní se dají připravit chutné sladké kompoty, vynikající polévky, omáčky, sladké dezerty, džus, ale takté můžete využít dýně při přípravě velmi chutných příloh. Například dýně muškátová (Cucurbita moschata) se stává poměrně oblíbenou dýní. V pěstování má vyšší nároky na teplo a vlhko. Má tvar hrušky, jejíž slupka je světlá, ale při jejím rozkrojení odhalíte nádherně sytou oranžovou dužninu. Zkuste si připravit dýňové noky s vlašskými ořechy: Ingredience: 1 muškátová dýně (cca 1 kg) 200 g celozrnné mouky 1 vejce sůl 100 g vlašských ořechů 40 g cukru 40 g másla Postup: Nejprve oloupeme dýni a zbavíme ji semínek. Poté ji nakrájíme na stené kousky a vložíme je na plech do rozehřáté trouby na 200oC. Dýni pečeme zhruba 20 minut. Z teplé dýně rozmixujeme pyré. Přidáme mouku, sůl a vejce. Vypracujeme hladké těsto. Z těsta tvoříme lžičkou noky a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme 2 - 3 minuty => až vyplavou. Uvařené noky pomažeme máslem a posypeme namletými/posekanými ořechy a pocukrujeme. Tyto noky lze konzumovat i naslano. Vyzkoušejte další chutná jídla z dýní za pomoci kuchařky: DÝNĚ, domácí delikatesy. Velký výběr praktických a báječných receptů jejichž základní surovinou je dýně. Jou tu polévky, masové směsi, doplňky k rybě, zákusky .... celý receptář. Naučte se připravovat a vychutnávat si tyto nápadné plody. Dobrou chuť! Pokud nemáte možnost pěstování dýní, navštivte nějakou z probíhaících dýňových slavností: 6. - 7. 10. 2018: Zahradnické centrum Brabec (Brno-Modřice), Zahradnické centrum Chládek (Praha), Zahradnictví Dvořák a syn (Teplice), Flora Garden (Bakov), Zahradnictví u Kopřivů Šebrov 13. - 14. 10. 2018: Zahrada Lisý (Králův Dvůr), Zahradnické centrum Ferenčík (České Budějovice), AZ GARDEN (Pardubice), Zahradnictví Líbeznice  
Zobrazit článek >
 
Co je to XYLITOL?
Slyšela jste už někdy o Xylitolu? Jedná se o produkt, který možná znáte pod označením březový či dřevěný cukr. Jak už tyto pojmy prozrazují, zřejmě půjde o nějaký druh sladidla. Ano, je tomu tak. Xylitol řadíme do skupiny alkoholických cukrů. Jedná se o sladidlo obsažené v mnohých druzích ovoce a zeleniny, z ovocných plodů například ve švestkách, jahodách nebo malinách. Co se týče zeleniny, snadno xylitol dostaneme z ovsa nebo kukuřice. I když se jedná o strojově vyráběné sladidlo, je zajímavé, že jeho menší množství se vyrábí samo v našem těle. Denně lidský organismus vyrobí až patnáct gramů xylitolu. Největší výhodou tohoto sladidla je nízký počet kalorií. Obsahuje téměř jen polovinu kalorického obsahu ve srovnání s klasickým cukrem. Tento výrobek se tedy skvěle hodí pro diabetiky. Jistě vás potěší, že xylitolový produkt taky neškodí zubům. Proto se spolu se stévií stává součástí žvýkaček nebo bonbónů. Navíc nové průzkumy dokonce ukázaly, že xylitol dokáže zničit zubní plak. Přitahuje nežádoucí částice, které nechává vyhladovět, čímž je tedy zničí. Pokud narazíte na sladký produkt s titulkem ,,se sníženým obsahem kalorií‘‘, je téměř jisté, že bude doslazovaný právě xylitolem. I když se jedná o sladidlo, neškodí v případě běžné konzumace zdraví. Pouze při jeh vyšších dávkách se můžeme u některých jedinců setkat s průjmy. Pokud se rozhodnete pro doslazování xylitolem, držte takto dochucené pokrmy od vašich domácích mazlíčků. Pro ně je totiž xylitol smrtelně nebezpečný. U psů malých plemen například způsobuje hypoglykémii, která se pojí s malátností a dokonce se selháním organismu. 
Zobrazit článek >
 
Dýňový olej pomocník proti nemocem!
Dýňový olej není až tak častou součástí našich domácností. Snad proto, že lidé nemají ponětí o tom, jaké má pozitivní účinky na lidské zdraví a my ženy si díky němu můžeme zlepšit kvalitu vlasů a nehtů. K výrobě dýňového oleje se používají semena tykve olejné, která se lisují za studena a tak vzniká tmavá, až černá, hustá olejnatá tekutina. Ze zdravotního hlediska se jedná o jeden z nejzdravějších olejů vůbec. Zdravotní účinky dýňového oleje: pomáhá při onemocnění močové soustavy -II- při problémech s prostatou pomáhá proti kornatění tepen prevence proti rakovině dodává tělu hořčík proti nadýmání vhodný k masáži bříška miminek proti nadýmání pomocník proti osteoporóze podpora imunity podporuje tvorbu mužských spermií pozitivně ovlivňuje zásobování mozku krví zlepšuje paměť a zvyšuje naši schopnost koncentrace pomáhá proti nervozitě až depresích obnovuje správnou činnost jater napomáhá při žaludečních potížích má protizánětlivé účinky zamezuje nežádoucím symptomům menopauzy zamezuje tvorbě plaku a zastavuje působení kazu je mírně projímavý a přirozeně pomáhá při dlouhotrvající zácpě Toto je pouze nepatrný výčet zdravotních účinků dýňového oleje, který Vás určitě přesvědčil o tom, že si jej v brzké době pořídíte také. Zkuste vynikají dýňový olej z produkce BohemiaOlej, který zakoupíte v našem eshopu.  
Zobrazit článek >
 
Šípkový nápoj
Sběr šípků mám pevně spojený se školní docházkou během podzimních dnů. Plody šípků obsahují velké množství vitamínu C a provitamínu A. Jejich léčebných účinků využíváme především v zimním období. Dnes se však sbírají jako dekorace, a málokdo z nich vyrábí marmelády nebo je suší na čaj. V zahrádce můžeme pěstovat dva druhy: růži dužnoplodou růži svraskalou Obě tyto růže mají velké plody a tudíž z nich máme více užitku. Pokud se však vydáte na sběr šípků v přírodě, sbírejte pevné a plné plody. Z šípků si pak můžete vyrobit chutnou marmeládu, likér nebo víno. Kdo však nemá příležitost pro sběr, nebo se mu prostě do sběru nechce, může využít již hotového produktu, kterým je: Bio šípkový nápoj se vyrábí z vybraných divoce rostoucích plodů, které rostou v horách Arménie, mají příjemnou sladkokyselou chuť a zachovávají všechny prospěšné vlastnosti čerstvého ovoce. Šípky májí vysoký obsah vitamínu C, kromě toho obsahují vitamíny A, B1, B2, B3 a K, jakož i vápník, železo, hořčík, draslík, křemík a zinek, organické sloučeniny, jako je lykopen, pektin, karoten a různé drobné složky, které nabízejí mnoho přínosů pro zdraví, které zvyšují život.Šípkový nápoj je vhodný pro lidi s nadváhou - 100 g surového produktu obsahuje jen 51 kcal. Od dávných dob se plody této rostliny používaly v lidové medicíně jako lék z celé řady onemocnění.
Zobrazit článek >
 
Šípková omáčka uvařená v kvalitním nerezovém hrnci
Šípky se už krásně zabarvily do rudě červené a nadešla doba jejich sběru. Z šípků se připravuje chutný čaj neo šípková omáčka, ale také se můžete setkat i s šípkovým vínem. Šípek obsahuje vysoké množství vitamínu C (v čerstvém stavu asi 0,5 - 1,7 mg%, v sušeném stavu asi 10 - 20 mg%), taktéž má vysoký podíl vitamínu P, provitamínu A. Dále obsahuje: flavonoidy,B vitamíny, vitamíny E a K. Z minerálních látek to jsou: draslík, fosfor, hořčík, vápník, železo aj. Rovněž obsahuje cukry, pektin, třísloviny, kyselinu jablečnou a citronovou aj. Taková šípková omáčka s knedlíkem a pečeným masem z divočáka, to je balada pro chuťové buňky! Už jste zkoušela uvařit šípkovou omáčku? Ne? Tak hurá do toho: RECEPT: Šípková omáčka Ingredience: 100 g sušených šípků (nebo 200 g šípkové zavařeniny) trochu octa 2 dcl suchého červeného vína 150 g másla 1 l vody (nebo jemný nemastný vývar) hl. mouka 1 citron sůl hřebíček skořice nové koření celý pepř Postup: Sušené šípky namočíme pře noc do vody. Druhý den šípky řádně rozvaříme. S použitím marmelády z šípků bude příprava snadnější. Rozvařené šípky nebo marmeládu vložíme do hrnce - KASTROL 24X13,5 HNĚDÝ JOLI Přidáme vodu, ocet, koření, šťávu z 1 citronu a lehce citronové kůry. Povaříme až do úplného rozvaření šípků. Mezitím si připravíme světlou máslovou jíšku. Přes husté jemné síto přepasírujeme šípkovou směs a přidáme jíšku.  Povaříme 20 minut. Zhruba 5 minut přd koncem přidáme červené víno. Dle potřeby dochutíme a můžeme zjemnit máslem. K přípravě omáčky použijte kastrol JOLI, který je vyrobený z kvalitní nerezové oceli. K němu je ve vybavení skleněná poklice s otvorem pro únik páry. Uvnitř kastrolu je praktická stupnice litráže. S tímto kastrolem zajisté šípkovou omáčku, nebo jiné jídlo, nepřípálíte!  
Zobrazit článek >
 
V hlavní roli zelenina - celer a pekingské zelí
Sklízíte vaše výpěstky a už máte zaplněné veškeré bedýnky a košíky? Nevíte si rady co se sklizenou zeleninou? Zkuste naše tipy na zpracování celeru a pekingského zelí. 1. RECEPT: Pyré z celeru Pyré je velmi chutné jako příloha k masu. 1 celer sůl směs koření (Podravka aj.) celerovou nať 1 lžička oleje 1 lžíce másla zhruba 1,5 dl vlažného mléka Postup: Očistíme celer a oloupeme. Poté jej nakrájíme na centimetrové kousky, které dáme vařit s částí celerové natě, lžičkou oleje, solí a směsí koření. Až celer změkne, pak jej scedíme a rozmačkáme společně s mlékem, máslem a zbytkem posekané celerové natě. Lze vyšlehat mixérem. 2. RECEPT: Salát z pekingského zelí 1 hlávka zelí 1 cibule 1 šálek zakysané smetany sůl cukr petrželovou nať Postup: Zelí očistíme a odstraníme hrubší stvoly. Zelí nakrájíme na nudličky. Cibulku nakrájíme na drobné kostičky. V míse smícháme zelí s cibulkou a přidáme smetanu. Mísy vybírejte zde. Dochutíme solí a cukrem. Vše smícháme a dozdobíme (nebo přimícháme) nadrobno nakrájenou petrželku. Vyzkoušejte další skvělé recepty na zpracování vaší zeleniny. Kniha V HLAVNÍ ROLI ZELENINA vám představí všechny způsoby využití více než 50 druhů zeleniny – od artyčoku až po vodnici. Nezáleží na tom, zda nakupujete zeleninu v supermarketu nebo na trzích od místních prodejců, jistě si pokaždé vybíráte z pestré palety různých druhů. Pokud ale nevíte jistě, jak nejlépe zpracovat kapustu či artyčoky, chcete si založit bio zeleninovou zahrádku, přejete si upevnit zdraví všech členů rodiny a omezit používání produktů s vysokým obsahem chemických látek nebo jednoduše toužíte zužitkovat zeleninu do posledního zbytku, pak potřebujete naši novou jedinečnou publikaci V HLAVNÍ ROLI ZELENINA. Zjistíte, jak zeleninu v kuchyni zpracovat tak, aby chutnala celé rodině.
Zobrazit článek >
 
Lucuma Naturalis
Lucuma Naturalis je 100% přírodní produkt, který neobsahuje žádné přidané látky. Pouteria Lucuma roste jako strom osidlující vysoko položené oblasti jihoamerických And. Tenká zelená slupka tohoto exotického ovoce, označovaného jako „Zlato Inků“, ukrývá sytě žlutou dužinu krémové konzistence. Z nutričního hlediska patří lucuma k nejhodnotnějším potravinám zvláště díky mimořádnému obsahu pozvolna vstřebatelných sacharidů. Přirozená sladivost a nízký glykemický index činí z lucumy ideální alternativu cukru. Plody lucumy jsou mimo jiné kvalitním zdrojem vlákniny, minerálních látek, stopových prvků,  betakarotenu a vitaminů skupiny B. Narůstající popularitě lucumy přispívá její snadná stravitelnost i lahodná chuť, která připomíná kombinaci vanilky a javorového sirupu. Pouze malé procento sklizně lucumy je dodáváno k prodeji v čerstvém stavu. Převážná část je s ohledem na problematické uchování čerstvých plodů usušena a následně zpracována na jemný prášek. Sušením při nízkých teplotách je zaručeno zachování veškerých důležitých živin. Dospělí užívají 1-2 zarovnané čajové lžičky (1,5-3 g) 1-2x denně Děti od 3 let užívají 1 zarovnanou čajovou lžičku (1,5 g) 1x denně Rozmíchejte ve vodě, mléce, ovocném koktejlu či jogurtu a následně zkonzumujte. Lze také přidat do cereálií, ovesných, krupicových či rýžových kaší.
Zobrazit článek >
 
Dukanova dieta ve 350 receptech
Dukanova dieta je dnes nejpoužívanější metodou na hubnutí na světě. Pro jejího autora je problém nadváhy prioritně otázkou vztahu mezi potěšením a nechutí. Přibíráme proto, že se jídlem snažíme nahradit potěšení, které nám v jiných sférách života chybí, a zhubnout zase můžeme pouze tehdy, pokud nám to dělá radost. To je jedna z hlavních zásad 350 receptů této knihy, kterou během let upravily a zdokonalily připomínky milionů čtenářů z celého světa. Jednoduché na přípravu, šťavnaté a lehké - takové jsou recepty v této knize: suflé z drůbežích jater, masové kuličky s bylinkami, pečené telecí v omáčce, pražma v obalu s cibulkou, krevetový salát, provensálské lilky, studená okurková polévka, čokoládový krém, skořicový dort... Doktor Pierre Dukan vytvořil dietu, jejíž celosvětový úspěch je založen na tom, že přesně odpovídá na očekávání a požadavky těch, co ji podstupují. Ať je to ve Francii nebo v Evropě, ve Spojených státech, Rusku, v Číně či Jižní Americe, lidé, kterým tato metoda hubnutí prospěla, ji šíří dál. Ti, kteří už dietu mají za sebou, pomáhají těm, kteří s ní začínají. Úryvek z úvodu: Čistě bílkovinná dieta tvořící úvodní část a hlavní motor čtyř dietních fází metody Protal není jen tak obyčejná dieta, jako jediná se totiž opírá pouze o jednu výživovou složku, a tedy jasně vymezenou kategorii potravin s nejvyšším možným obsahem bílkovin. V této zahajovací fázi i v celém průběhu dodržování metody Protal je nutné zcela upustit od sledování kalorických hodnot potravin a jejich počítání. Větší či menší zkonzumované množství nemá na výsledky vliv, důležité je pouze nevybočit z předepsané kategorie potravin. (...) Účinky metody Protal tedy beze zbytku závisejí na výběru potravin. Umí být bleskurychlé, pokud se strava omezí na suroviny z vybrané kategorie, avšak jestliže toto pravidlo nedodržíme, výrazně se zpomalí a nakonec se scvrknou na ono smutné počítání kalorií. Tuto dietu proto nelze držet jen napůl. Řídí se známým zákonem "všechno, nebo nic"., který vysvětluje její silný vliv na metabolismus, stejně tak jako její ohromující kladný psychologický dopad na lidi s nadváhou, neboť i oni sami podle tohoto zákona extrémů fungují. Knihu koupíte v eshopu zde: eshopeiffel.cz/zdravi
Zobrazit článek >
 
Zmrzlinové FIT pokušení I
Tvarohová zmrzlina s ovocem Lehčí už to být nemůže! Jak připravit zmrzlinu pro celou rodinu, která navíc neobsahuje tučnou smetanu? Budete potřebovat: Ovoce (lze použít i mražené, 250 g) Nízkotučný tvaroh (500 g) Bílý jogurt (150 g) Ovocná šťáva (20 ml) Postup: Smíchejte nejprve tvarohy spolu s jogurtem, rozmixujte ovoce v mixéru nebo jej přimíchejte v menších kouscích do mléčné směsi. Pokud chcete, aby měla zmrzlina ještě lepší chuť přidejte spolu s ovocem do mixu ještě trochu ovocné šťávy či poctivého džusu. Jakmile budete mít všechny přísady pospolu, pořádně směs vyšlehejte a zmrzlinu přendejte do krabičky a dejte do mrazáku. Měla by tuhnout minimálně šest hodin, následně ji už můžete konzumovat. Zmrzlinovou přípravu můžete například nalít taky do menších nádob a vytvořit jednotlivé nanuky s dřívkem nebo špejlí. Výhoda? Tato zmrzlina skvěle chutná a vůbec se po ní nepřibírá! Proteinová zmrzlina Jeden recept pro ty, které potřebují po cvičení dodat do těla trochu proteinů. Co byste řekla na malý fitness zákusek? Budete potřebovat: Banán (2 ks) Jogurt bílý (150 g) Kakao (1 lžička) Protein (dle chuti, 80 g) Postup: Ingredience smíchejte dohromady. S touto zmrzlinou vám bude ideálně ladit vanilkový nebo čokoládový protein, ale vyzkoušet můžete samozřejmě i jiné příchutě. Rozmixujte směs a pak ji už naneste do vhodné nádoby či formiček. Nechte ztuhnout minimálně tři hodiny a pak můžete konzumovat.  
Zobrazit článek >
 
Nejde vám zhubnout? Vyvarujte se nejčastějším chybám! II
Vynecháváte cukry Sacharidy jsou nezbytnou součástí jídelníčku každého člověka. Je jisté, že pokud se v jejich konzumaci omezíte, začnete hubnout. Když však z jídelníčku vynecháte veškeré cukry, je jasné, že tuto stravu neudržíte dlouho. Během týdne můžete i razantněji zhubnout, ale pak pravděpodobně dojde k dobře známému jojo efektu a kila máte zpět. Nechte v svém jídelníčku zdravé sacharidy, nebojte se jíst ovoce. Cukry vynechávejte večer, ale během dne si je můžete dopřát. Konzumujete výrobky ,,Light‘‘ Pamatujte si, že v jogurtech bez tuku je dost cukru, že každý výrobek s etiketou ,,Light‘‘ je dochucován sladidly a jinými chemikáliemi, neboť právě tuk dělá dané jídlo chutným. Jezte potraviny raději s nesníženým obsahem tuku. Samozřejmě vynechte typicky smažené fastfood pokrmy. Máte hlad a nejíte večer Pamatujte si, že vaše tělo by mělo být vždy spokojené, co se týče plnosti břicha. Nikdy byste se neměla cítit hladová. Jezte zeleninu, ta vás taky zasytí. S tímto bodem se pojí taky otázka večerního jídla. Samozřejmě ve večerních hodinách nejezte vysoce kalorické potraviny, ale pořádná dávka bílkovin vám zaručeně neuškodí. Pamatujte si, že poslední jídlo byste si měla dát tak dvě až tři hodiny před tím, než jdete spát. Dostává vaše tělo najíst? Příliš tekutin neprospívá Zajistěte vašemu organismu dostatečný přísun vody. Vyměňte však sladké limonády, minerálky a jiné kalorické bomby za obyčejnou vodu s citronem. Takové tekutiny vaše tělo přivítá a ještě po nich nepřiberete. Jak prožívají hubnutí ostatní ženy? Že v tom nejste sama se dozvíte nejen z publikace Když chce žena zhubnout od Ireny Fuchsové. S touto knihou se i skvěle pobavíte!  
Zobrazit článek >
 
Lyofilizované ostružiny
O lesních plodech jménem borůvky se mluví neustále. Co ale takové ostružiny? Vždyť i ty jsou velice prospěšné ku zdraví. Víte, jakými účinky se tyto drobné nenápadné plody mohou pochlubit? Ostružiny v sobě mají vitaminů a minerálů víc než dost. Jsou bohaté na vitaminy skupiny B, dále C. Obsahují dostatek železa, vápníku, kyselinu listovou, beta karoten nebo draslík. Ostružiny zpomalují množení nádorových buněk. Jsou dobrou obranou hlavně v případě rakoviny prsu, střev a plic. Ostružiny jsou velice bohaté na antioxidanty, které přirozeně vylepšují zdravotní stránku každého člověka, ale taky jsou přímo elixírem mládí. Zpomalují proces stárnutí jak zevně, tak vnitřně. Pokud máte problémy s obranyschopností, snězte denně alespoň pět ostružin a již za několik dní se budete cítit mnohonásobně lépe. Ostružiny jsou totiž jedny z nejlepších posilovačů vaší imunity. Působí proti nachlazení, rýmě, kašli, ale i angíně. Působí taky jako podněcovatelé sexuální touhy, navíc ještě zvyšují prokrvení organismu v případě poruch erekce. Z hlediska pohlavní stránky nejsou zbytečné ani pro ženy, neboť zbavují dámy menstruačních bolestí. Ostružiny poslouží jako první pomoc při hemoroidech a křečových žilách. Jsou dobrým pomocníkem i zevně, urychlují hojení ran a mají schopnost dezinfekce. Tyto účinky by se daly považovat za ty nejzákladnější, při větším studování narazíte však na spoustu dalších. Víte, že zdraví prospěšné je i ostružníkové listí? Odvary ze zelených částí působí proti zánětům a dokonce krvácená trávicího ústrojí. Pomáhají samozřejmě při nachlazení. Jsou vhodné taky jako snižovače tlaku. Nebojte se je použít taky zevně přímo na kůži.  
Zobrazit článek >
 
Vyrábíme si vlastní víno
Z většiny druhů ovoce můžeme připravit různé typy vín. Základními typy doma vyráběných vín jsou tzv. lehká stolní vína a vína dezertní. Stolní víno - označujeme víno s obsahem alkoholu 10 až 12 %, tzn. přicukřované jen natolik, aby po prokvašení zůstalo odolné vůči různým onemocněním. Hotové víno obsahuje jen nepatrné množství cukru, nebo vůbec. Dezertní víno - obsahuje 80 - 200 g cukru v 1 l, aby bylo chuťově vyvážené i přiměřeně odolné vůči dodatečnému prokvašení cukru, který do vína přidáváme po skončení kvašení, musí obsahovat minimálně 14 % alkoholu. Často se stává, že se kvašení zastaví. Musíme dodržovat určité zásady: ředit mošt vodou jen tolik, kolik je nutné pro snížení obsahu kyselin do moštu přidáváme celé množství cukru určené k prokvašení, zcela rozpuštěné a najednou pokud možno zakvasit mošt ihned po jeho vylisování pro rychlé rozkvašení umístit mošt do teplé místnosti kontrolovat dokvášející mošt a občas jej promíchat Prosté dezertní víno - získáme přicukřením 80 - 120 g cukru na 1 l vína. Vyrábí se z velmi aromatického ovoce. Dezertní víno likérové - přídavkem koření, suchých plodů, vinného destilátu a dalších přísad můžeme zhotovit dezertní ovocné víno podobné likérovým vínům. Vlastníte-li menší vinohrad, nebo si jen chcete vyzkoušet výrobu vína z hroznů, zakupte si praktickou příručku "Výroba vín u malovinařů", kde se dozvíte jak probíhá samotný proces výroby vína, základní informace o moderní výrobě vín a jiné zajímavé informace pro vinaře. Knihu "Výroba vín u malovinařů" zakoupíte zde: knihy.eiffeloptic.cz    
Zobrazit článek >
 
Sušíme houby v sušičce Concept
Sušení hub je nejběžnějším způsobem jejich konzervace. Houby sice ztratí něco málo z cenných látek, ale většina houbařů zase ocení jejich vůni. Takto upravené houby se nejčastěji používají do polévek, omáček, pod maso, do rýže, těstovin nebo po uvaření v mléce jako čerstvé. K sušení jsou nejvhodnější všechny hřibovité houby. Dají se také sušit václavky, ryzce pravé a jiné houby, které se běžně nesuší. Plodnice důkladně očistíme nožem, odstraníme červivé části a otřeme suchým hadříkem. Zásadně houby nepereme! Nakrájíme je na plátky tlusté 3 - 5 mm tak, aby kloboučky zůstaly pokud možno spojené s nožičkami. Nakrájené plátky ihned ukládáme na plata sušičky. Plátky klademe tak, aby se nepřekrývaly. Způsobů sušení je mnoho: v troubě na slunci na půdě v sušičce Při sušení v troubě nesmí počáteční teplota překročit 45oC do doby, než budou plátky na povrchu suché. Na sluníčku můžeme houby úplně usušit, nebo předsušit a dosušit v sušičce. Hlavně dbáme na to, abychom houby nenechávali venku i přes noc, aby nenasákly vlhkost. Pokud máte tmavou a větratelnou půdu, i zde krásně houby usušíte. Avšak nejrychlejším a pro všechny nejdostupnějším způsobem sušení hub je sušení v sušičce. K tomuto způsobu konzervace Vám e-shop Eiffel Optic nabízí SUŠIČKU OVOCE A ZELENINY IN TIME SO-1060 CONCEPT, kterou zakoupíte zde: zdravi.eiffeloptic.cz  
Zobrazit článek >
 
Chcete zhubnout? Vyzkoušejte jablečný ocet a octovou dietu!
Pokud chcete rychle zhubnout je pro vás jablečný ocet tím pravým lektvarem, který neublíží vašemu zdraví. Octovou kúru můžete aplikovat hned několika způsoby, je to velice jednoduché. V prvním případě ocet konzumujte ráno na lačno. Říká se, že tato metoda je neúčinnější, ale pokud vám nebude vyhovovat, klidně vsaďte na jinou, účinky vám přinese taky. Vrchovatou lžíci octa jednoduše spolkněte a pak se teprve najezte. Můžete taky stejné množství zamíchat do vody a tu naráz vypít. Pokud vám dělá octová voda problémy, pomůže ji vychladit nebo do ní přidat med, získá tak lahodnější chuť. Nebojte se, jedna lžíce se ve vodě ztratí a ocet skoro neucítíte. Pokud i přes sladké zpestření máte s vodou s octem problémy, možná vám pomůže druhá hubnoucí procedura. Ta spočívá v tom, že do obyčejné vody budete přidávat pouze jednu malou lžičku octa. Tento nápoj je však pro jeho účinky nutné pít minimálně třikrát denně, ideálně ráno před jídlem, k obědu a na závěr dne, po posledním pokrmu. Octová dieta má mnohé výhody. Pomůže vám zhubnout hned několik kilogramů neboť velice urychluje metabolismus. Ocet vám neubere jen kilogramy, ale taky naopak vašemu tělu přidá dosti výživných látek, které podpoří vaše zdraví. Je navíc výborným dochucovadlem, takže ho možná zkonzumujete za den ještě víc, než jste původně plánovala. Zejména pokud máte v oblibě saláty. Pamatujte si, že dietu není vhodné držet déle než čtrnáct dní. Po dvou týdnech je vhodné zase týden konzumaci octa vynechat. Každý den s dietou pijte minimálně další dva litry vody, aby byla kúra opravdu účinná. Produkt Bio Jablečný ocet kalný 750ml/plast najdete zde: eshopeiffel.cz/zdravi. 
Zobrazit článek >
 
Harmonie pro tělo i duši s "Bachovkami"
Bachovy květové esence jsou velmi jednoduchým a velice účinným systémem navracejícím harmonii našim emocím. Tyto esence obsahují 38 květových esencí, které se vyrábí z rostlin a stromů, které nejsou jedovaté. 39. esence je Krizová esence (Rescue Remedy), která se skládá z pěti Bachových květových esencí. Dr. Bach věřil, že fyzické onemocnění pochází z nevyrovnanosti emocí. Esence mají působit na negativní emoce: strach nízké sebevědomí fanatismus vyčerpanost aj. KNIHA Bachovy květové esence od A do Z Tato krásně ilustrovaná knížka je tedy skvělým průvodcem na cestě k hlubšímu poznání Bachových esencí a poradí vám i s jejich používáním v běžném životě. Je určena jak pro úplné začátečníky, kteří to teprve hodlají vyzkoušet, tak pro pokročilé, kteří už s Bachovými esencemi pracují, ale rádi by se o nich dozvěděli něco víc. Každodenní život se všemi svými požadavky na nás klade stále větší nároky, a tak je pochopitelné, že hledáme cesty, jak se s nimi vyrovnat a ještě si udržet pevné zdraví, optimismus a výkonnost. Květové esence - a zejména ty nejznámější ze všech, Bachovy květové esence, byly pro svoji účinnost známé a užívané už od dob svého vzniku, ale poslední dobou se jejich obliba ještě zvyšuje. Pomáhají totiž jak malým dětem, tak starším lidem, uhoněným manažerům, unaveným maminkám, vystresovaným studentům i nejistým uchazečům o zaměstnání. Svou mocnou přírodní silou dokážou nastolit vnitřní harmonii a duševní vyrovnanost, pomáhají při zvládnutí nejrůznějších nežádoucích emocí či stavů, jaké občas přepadají každého z nás. Nedostatek sebedůvěry, nejistota, žárlivost, malomyslnost, podrážděnost, zoufalství, vyčerpání… s tím vším si umějí poradit. Knihu zakoupíte v eshopu zde: knihy.eiffeloptic.cz
Zobrazit článek >
 
Sezamové semínko
Zdroj zdraví a vitality, blahodárnost játrům nebo ledvinám a mnohé další účinky můžeme sezamovému semínku připsat. Semínka se získávají z rostliny rodu Sesamum, do které patří neskutečných 38 druhů květin. Některé kvetou modře, jiné fialově nebo taky žlutě. Dorůstají maximální výšky jednoho metru.  Tak jako okvětní lístky mohou být různě zbarveny, mají i semena sezamu různou barvu. Běžně k dispozici nám jsou bílé a béžové, setkáte se však taky s černými nebo barevnými semínky. Sezam se pěstuje zejména v teplých oblastech, v západní Africe, Číně, Etiopii nebo Ugandě.  Sezam obsahuje vlákninu, železo, hořčík, měď, draslík, fosfor, mangan, selen, zinek, omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitaminy A nebo E. Dále se v sezamu nachází kyselina listová nebo cenná kyselina pantotenová. Jak už můžete vytušit z výčtu stopových prvků a jiných látek, které sezam obsahuje, jeho účinky budou rozsáhlé a pestré. Přirozeně podporuje obranyschopnost, působí jako prevence proti kardiovaskulárním onemocnění. Seznam je dobrým snižovačem vysokého tlaku. Jako většina semínek i sezam dokáže urychlovat metabolismus, takže je skvělým pomocníkem při hubnutí. Zlepšuje trávení a ulehčuje vyprazdňování. Celkově pročišťuje trávicí soustavu. Sezamová semínka přispívají taky na kráse. Vlasům dodávají vitalitu, zajišťují zdravou a svěží pleť. Dodávají taky na pevnosti nehtům. Za připomenutí stojí i účinky projevující se na pevné stavbě těla. Sezam dodává živiny kostem, zajišťuje pevnost kloubů a podporuje tvorbu kostní dřeně. Komplexně pak sezam působí na nervový systém a nahodí vás do pohody. Produkt Sezamový olej za studena lisovaný BIO 500 ml najdete zde: zdravi.eiffeloptic.cz.     
Zobrazit článek >
 
Máte dostatek stopových prvků?
STOPOVÉ PRVKY  1. CHROM chemická značka: Cr důležitý pro náš metabolismus nedostetek chromu se projevuje zvyšováním glukózy v krvi 2. JÓD chemická značka: I důležitý pro tvorbu hormonů štítné žlázy přispívá k udržení normálního stavu pokožky nedostatek se projevuje zvětšením štítné žlázy (struma). obezitou, únavou, otupělostí a citlivostí na chlad 3. MANGAN chemická značka: Mn přispívá k udržení normálního stavu kostí aktuvuje mnoho enzymů při nedostatku se zpomaluje růst a deformují se kosti 4. MĚĎ chemická značka: Cu nezbytná pro funkci nervové soustavy přispívá ke správné funkci imunitního systému má vliv na pigmentaci vlasů a pokožky nedostatek se projevuje poklesem bílých krvinek nebo brněním končetin 5. SELEN chemická značka: Se působí jako antioxidant má vliv na funkci imunitního systému, štítné žlázy důležitý i pro zdravé vlasy a nehty příznaky nedostaku se projevují snížením imunity 6. ZINEK chemická značka: Zn má podíl na celé řadě metabolických procesů v těle nutný pro tvorbu spermatu napomáhá při plodnosti udržuje normální hladinu testosteronu v krvi přispívá k normální syntéze DNA potřebný pro dobrý stav vlasů, nehtů, kostí a pokožky nedostatek se projevuje únavou, náladovostí suchou kůží, lámáním vlasů a nehtů, pomalým hojením ran, poruchami pohlavního vývoje, aj. 7. ŽELEZO chemická značka: Fe součástí krevního barviva - hemoglobinu důležitý pro přenos kyslíku v těle pomáhá při tvorbě červených krvinek důležité pro normální funkci imunitního systému nedostatek se projevuje únavou, bolestí hlavy, dušností, bledostí, aj. Zlepšete si stav vašich vlasů a nehtů tabletkami ZINKU, které zakoupíte v eshopu zde: zdravi.eiffeloptic.cz 
Zobrazit článek >
 
Pěstování žampionů I. část
PĚSTOVÁNÍ ŽAMPIONŮ U většiny z nás převažuje záliba ve sbírání hub. V přírodě lze najít více druhů jedlých žampionů: žampion polní žampion ovčí žampion dvouvýtrusný Stejně tak si domů můžeme odnést jedovatou variantu žampionu: žampion zápašný Otrava tímto druhem houby se projevuje zhruba do dvou hodin. Následky otravy jsou zvracení a žaludeční křeče. Pokud máte možnost, vypěstujte si raději vlastní žampiony dvouvýtrusné! SUBSTRÁT vyrobený fermentací koňského hnoje dále se propařuje, což má za následek zlikvidování chorob žampionů jelikož si sami tento substrát jen těžce připravíte, je tu varianta pěstování v substrátovém bloku, který již obsahuje podhoubí žampionů součástí bloku bývá i krycí zemina, která je velmi důležitá jako opora plodnic JAK POSTUPOVAT povrch bloku je nutné nejprve zlehka pročechrat poté zasypeme krycí zeminou ve vrstvě cca 3 cm krycí zeminu urovnáme a zavlažíme blok ponecháme při teplote 24oC taktéž mu bude vyhovovat vlhčí prostředí cca s 82% vlhkostí vzduchu v případě, že nemáte k dispozici vlhké prostředí přeložte přes krycí zeminu navlhčený papír (noviny) pokud budou žampiony růst v suchém prostředí, budou mít na povrchu šupinatou strukturu když zpozorujeme vzrůstání žampionů v krycí zemině, zhruba do 2/3, lehce zeminu prohrábneme za 3 dny pro prohrábnutí krycí zeminy, přeneseme blok do místnosti, kde se pohybuje teplota od 15 do 18oC tímto chladovým šokem nastartujeme fázi plodnosti Při výpravě do lesa na sběr hub se vybavte KAPESNÍM ATLASEM HUB, který zakoupíte v našem e-shopu: KNIHY  
Zobrazit článek >
 
Saláty jako hlavní chod – Salát s fenyklem a kuřecím masem
Fenykl obecný bojuje zejména proti nadýmání. Podporuje trávení a léčí téměř všechny nemoci s ním spojené, limituje křeče v žaludku, taky méně časté křeče střev. Působí taky na tvorbu mateřského mléka, pomáhá proti kašli i zahlenění. Podporuje unavené oči. Uvařme si speciální fenyklový salát, který tou zdravostí úplně září. Budete potřebovat: Fenykl (1 ks) Hlávkový salát (1 menší ks) Kuřecí prsa (800 g) Olivy (černé, 200 g) Česnek (3 stroužky) Olivový olej (2 lžíce) Sůl a pepř Na dresink: Olivový protlak (2 lžíce) Olivový olej (3 lžíce) Šťáva z čerstvého citronu (2 lžíce) Med (2 lžičky) Sůl a pepř Postup: Kuřecí maso tepelně opracujte na pánvi tak, jak máte ráda. Pro lepší chuť ho můžete potřít česnekem. Zatímco se vám bude dělat maso, připravte salátový základ. Smíchejte všechny zbylé suroviny bez fenyklu dohromady. Připravte si i dresink a ten se salátem promíchejte. Fenykl nastrouhejte na plátky a na pánvi s trochou oleje ho začnete marinovat. Jakmile budete mít hotové maso a připraven bude i fenykl, můžete je přidat do salátu. Pokud chcete, aby byl salát více fresh, dejte tepelně opracované suroviny pouze na vrch salátu. Pokud je vaším cílem komplexnější chuť, všechny suroviny společně promíchejte. Salát dekorativně ozdobte cherry rajčátky nebo kousky oliv. Jak vám chutnala tato dobrota? Publikaci Saláty s láskou plnou dalších skvělých receptů najdete zde. 
Zobrazit článek >
1 2 3 4