EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Takhle se to nevaří! I

Publikováno od Kamila Spoustová

I správná hospodyňka se při vaření dopustí nějaké té chyby. Jaké z nich jsou nejčastější? Při přípravě jakých jídel lidé obvykle špatně postupují?

Pokud vás zajímají i obecnější rady, které se týkají veškerého vaření nebo uchovávání surovin, zapátrejte v rubrice Vaření, kde najdete dva články, které jsou zaměřeny na tuto problematiku. A nyní už k přípravě jednotlivých pokrmů.

Polévka, kterou jste právě dovařila vám vůbec nezhoustla, a tak se chystáte v menším hrnečku rozmíchat mouku v mléce nebo vodě a jednoduše tuto směs přidat do polévky? Nedělejte to! Polévka bude chutnat výrazně lépe, když do ní přidáte klasickou jíšku připravenou na másle. Pokud nevěříte, rozdělte si polévku napůl, do jedné přidejte vaši jednodušší variantu a druhou část smíchejte s pravou jíškou. Už cítíte ten rozdíl?

Věděla jste, že do vývaru by měly přijít pečené kosti? Pokud totiž kosti nejprve prudce opečete v troubě a pak až z nich budete připravovat vývar, tak dosáhnete daleko silnější chuti. Po vytažení z trouby je třeba kosti zalít studenou vodu, aby se zatáhly. Nikdy je nevhazujte do vroucí vody. Při vaření vývaru taky nezapomínejte sbírat pěnu, která se tvoří na povrchu.

Nikdy nevkládejte žádné potraviny, které se chystáte tepelně upravit do studeného oleje. Ten se pak totiž vsákne do surovin a vy pak budete jíst mnohem tučnější porci jídla. Nezapomínejte správně pracovat i s masem. To byste měla pokládat vždy do rozpáleného oleje a osmažit ho zprudka, aby neztratilo šťávu. Pokud máte ráda maso propečené, tak ho po osmažení vložte na pár minut do trouby.

Trochu jinou kuchařku s názvem Jak vám chutná, Excelence? najdete zde