EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Upečte si muffiny III

Publikováno od Kamila Spoustová

Muffinů není nikdy dost! Pojďme se ještě seznámit s méně tradičními sladkostmi, které stojí za to ochutnat!

Perníkové muffiny 

Budete potřebovat:

Hladkou mouku (150 g)

Polohrubou mouku (150 g)

Vejce (2 ks)

Třtinový cukr (90 g)

Máslo (250 g)

Olej (90 ml)

Jedou sodu (1 lžíci)

Zázvor mletý (2 lžičky)

Skořici mletou (1/2 lžičky)

Hřebíček mletý (1/3 lžičky)

Pepř mletý (1/4 lžičky)

Nové koření (špetka)

Sůl (špetka)

Postup:

V jedné nádobě vyšlehejte vejce, přidejte cukr a máslo a potom znovu vyšlehejte směs i s ostatnímu surovinami. V druhé míse smíchejte ostatní ingredience a potom do nich přimíchejte vyšlehané suroviny. Pokud máte problém s tím, že směs není hladká, tak jí též našlehejte. Předehřejte si troubu na 190°C a naplňte košíčky. Pečte asi 20 minut.

Mrkvové muffiny zdobené polevou

Budete potřebovat:

Na těsto:

Hladkou mouku (150 g)

Cukr krupice (100 g)

Olej (220 ml)

Vejce (2 ks)

Mrkev (200 g)

Skořici mletou (1 lžička)

Kypřící prášek (1 lžička)

Na polevu:

Máslo (60 g)

Cukr moučka (190 g)

Vanilkový cukr (1/4 sáčku)

Vanilkové aroma (1/2 lžičky)

Smetanový sýr (60 g)

Postup:

Vyšlehejte v nádobě vejce, smíchejte ho s měkkým máslem a cukrem a poté přidejte ostatní suroviny na těsto. Předehřejte troubu na 180°C a pečte asi 25 minut, dokud muffiny nedostanou zlatavou barvu. V době, kdy se budou zákusky v troubě péct, si připravte polevu. Utřete smetanový sýr s máslem a vanilkovým práškem. Potom přidejte cukr a řádně promíchejte. Poleva by měla být hladká a nadýchaná. Muffiny vyndejte z trouby a nechte je vychladnout. Poté je potřete polevou a můžete podávat. 

Další muffinové dobroty můžete objevovat v knize Snadné muffiny, kterou najdete zde