EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Upečte si vynikající mrkvový dort

Publikováno od Kamila Spoustová

Mrkvový dort se po zimě vrací do spousty kaváren. Netrapte se s tím, že nemáte čas si na něj kamkoliv dojít. Upečte si tuto mrkvovou smetanovou pochoutku sama doma. Jak na to?

Budete potřebovat:

Na těsto:

Mrkve (150 g)

Cukr (150 g)

Polohrubou mouku (180 g)

Olej (170 g)

Vejce (větší, 3 ks)

Rozinky (100 g)

Pomerančovou kůru (1 lžičku)

Jedlou sodu (1 lžičku)

Skořici (1 lžičku)

Muškátový oříšek (1 lžičku)

Na náplň:

Zakysanou smetanu (250 g)

Žervé (150 g)

Máslo (100 g)

Cukr moučka (80 g)

Nejprve si vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny. Nastrouhejte mrkev s pomerančovou kůrou. Promíchejte tyto dvě směsi dohromady a přidejte k nim rozinky, olej a sodu. Přisypte skořici a oříšek. Vložte směs do kulaté formy a pečte asi 40 minut na 180°C. Zatímco se bude korpus péct, vytvořte si náplň. Vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem, potom přidejte smetanu a žervé a opět vyšlehejte. Upečený korpus rozřízněte podélně na dva až tři kusy. Mezi ně natřete krém. Nezapomeňte krémem ozdobit i nejsvrchnější část dortu. Dort chutná výborně i s ořechy. Můžete je přidat do těsta nebo jimi ozdobit okraje dortu.

Máte ráda sladké dobroty a hlavně dorty? Tak neváhejte a pořiďte si knihu Nápadité dorty, která vám pomůže s jejich přípravou. Najdete ji zde