EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Vaření

 
Sollux Organic Clean na kuchyně
Úklid je pro někoho nutnost, pro jiného, je-li čas, docela příjemná relaxace. Ozvou se přirozeně hlasy s názorem, že volný čas se dá trávit podstatně příjemněji. A jdou pro udržení zdraví cvičit do posilovny, běhat, plavat, prostě mordovat tělo. Přitom úklid je celkem přirozený pohyb. Vykonává-li se v přiměřené míře, vydá za tělocvičnu a co víc – benefitem je uklizený byt. Už i do úklidu domácností zavítal environmentální trend. Zvolna ustupujeme od chemických čističů a možnými negativními dopady na zdraví a objevujeme úklidové prostředky na bázi octa, sody, přírodních surovin, čistíme horkou párou a podobně. Sollux Organic Clean je organická řada produktů pocházejících z ekologického zemědělství. Výrobce zaručuje 100% nezávadnost, bezpečnost a účinnost. Čistič pro kuchyň je vylepšen o přírodní olej z citronové trávy, působící současně jako osvěžovač vzduchu. Neobsahuje žádné toxické příměsi. Sollux Oganic Clean na kuchyně spolehlivě odstraňuje běžné i odolnější kuchyňské nečistoty. Lze jím čistit kovové, plastové, dřevěné, kamenné, porcelánové povrchy, včetně sklokeramické desky. Hodí se také na mastné nádobí a náčiní. Sollux Organic Clean lze nanášet neředěný přímo na znečištěná místa. Stačí nechat krátce působit a setřít. Vyzkoušejte ho, zakoupit ho můžete v sekci Drogerie.
Zobrazit článek >
 
Mlýnek nejen na kávu
Vyskytují se nejméně čtyři skupiny lidí s názorem na kávu. První ji kategoricky, přirozeně na základě neochvějných argumentů, odmítá. Většinou těch zdravotních. Do druhé skupiny bychom mohli zařadit třeba vyznavače instantní kávy. Na trhu je takových káv, ať už s kofeinem nebo bez kofeinu, nepřeberné množství. Často diskutovanou je u nich ale kvalita. U levnějších druhů by se zřejmě dalo úspěšně pochybovat o přítomnosti kávy vůbec, mají blíže spíše ke kávovinovým nápojům. V případě tzv. „turka“, tedy spařené pražené mleté kávy, je to podobné, jako s levnějšími instantními: jen vysoce kvalitní zrna mohou poskytnout chutný nápoj a v nižší cenové hladině o gurmánském zážitku zřejmě hovořit nemůžeme. Přesto je milovníků turecké kávy stále dost. Čtvrtá skupina se stále zvětšuje, a to v důsledku rozšiřující se nabídky kávovarů a přístrojů na přípravu kávy. Do takového stroje levnější zrna či mleté kávy nepřicházejí v úvahu. Výběr přístroje by měl proběhnout na základě předem stanovených kritérií. Pro přípravu tzv. turecké kávy se vám může hodit mlýnek, který zrna kvalitní kávy namele. Řeč je o mlýnku SCG 1050WH oblíbené značky Sencor. Tříštivým nožem spolehlivě pomele nejen kávu. Poradí si také s mákem, ořechy, kořením a bylinkami. Mlýnek  SCG 1050WH je vybaven protiskluzovými nožkami, na stole neklouže. Výsledná jemnost mletí až 50 gramů pevného obsahu je závislá na délce mletí. Bílý mlýnek SGG 1050WH zakoupíte v sekci Elektroniky.
Zobrazit článek >
 
Jak správně vyčistit odšťavňovač?
Máte doma odšťavňovač nebo teprve vybíráte nové zařízení z našeho e-shopu? Připravili jsme pro vás článek, který vám poradí, jak postupovat při čištění stroje.  Pozor, zbytky ovoce či zeleniny je opravdu nutné pravidelně odstraňovat a vymývat. Při nedostatečné hygieně by velmi rychle mohlo dojít k hnilobným procesům. Potraviny tvoří živé částice, které mohou začít taky plesnivět. Hygiena je důležitá i vzhledem k materiálu elektroniky. Když necháte přístroj bez povšimnutí, mohou se na něm vytvořit usazeniny typu vodního kamene.   Důležitou radou, kterou skutečně oceníte, je fakt, že byste měla přístroj čistit ihned po odšťavnění. Určitě už jste poznala tu dřinu, když omýváte zaschlé talíře nebo dokonce pánve a hrnce. Jídlo na povrchu zaschne a dolů se mu nechce. Pokud umyjete nádoby hned, můžete se vyhnout i použití houbičky. Šťávy i drobné kousky ovoce půjdou snadno dolů.  Neustálým čištěním pomocí kartáčů a hrubých materiálů taky samozřejmě zrychlujete stárnutí materiálu.  Při mytí odšťavňovače se soustřeďte především na síto. Míru znečištění zjistíte jednoduše, stačí se jím podívat proti světlu. Všechny neplechy zachycené ve skulinkách rázem odhalíte.  Pro mytí používejte oblíbené přípravky, které si můžete zakoupit taky v našem e-shopu.  Jednotlivé součástky přístroje myjte raději v ruce, nikoliv v myčce. Horká voda by mohla některé komponenty nenávratně poškodit.
Zobrazit článek >
 
Postup výroby rybízového vína
Pokud ráda eperimentujete při zavařování a konzervaci Vašich výpěstků, můžete se směle pustit i do přípravy ovocného vína. Základní rady, které je nutné dodržet, najdete v článcích, které jsou k přečtení v sekci pro muže: Jak na ovocná vína I. Jak na ovocná vína II. Jak jsem uvedla v jednom z těchto článků, stala se výroba ovocného vína naší rodinnou tradicí. Nejprve s výrobou započal můj děda a od něj to převzal i můj strýc. A před pár lety jsem na tuto tradici navázala i já. Úspěchy slavím především s rybízovým vínem a zkouším i jiná ovocná vína. Pokud máte chuť i kuráž, vyzkoušejte výrobu: POSTUP NA PŘÍPRAVU: Rybízové víno Na 1 1/2 l rybízové šťávy svařte 1 1/2 vody s 500 g cukru. Rybízovou šťávu smíchanou s cukrovou vodou, o teplotě 25-30oC, nalijte do demižonu. Vinné kvasnice lehce vmíchejte dřevěnou tyčkou. Demižon musí být naplněný asi 5 cm pod okraj. Zazátkujte, do připraveného otvor v zátce zasuňte bublačku naplněnou vodou. Pro lepší utěsnění použijte vosk k utěsnění zátky. Optimální teplota ke kvašení je 15-20oC. Doba kvašení se odvíjí od druhu ovoce => 2 až 6 měsíců. NEHÝBAT DEMIŽONEM, aby nedošlo k promíchání kalu s vínem!!!! Konec kvašení poznáte dle toho, že bublinek v bublačce ubývá, až nejsou téměř žádné. O výrobě vína se více dočtete v knize VÝROBA VÍNA U MALOVINAŘŮ.  
Zobrazit článek >
 
Dárková sada čajů Wellness
Podzim je časem mlh, dešťů a plískanic. A také častých lehkých onemocnění jako je nastuzení, rýma, kašel, ale i těžších jako jsou všemožné virózy, chřipky, angíny, zápaly plic a dalších podobných. Podzimní čas je proto dobou, kdy vyhledáváme teplá místa u topení a nápojů, které nás zahřejí. Spolehlivě nás může ohřát teplý nápoj, ať už alkoholický – grog, svařené víno, punč, nebo nealkoholický. Hřejivé nápoje bez alkoholu chutnají takřka všem. Zřejmě nejoblíbenější jsou všemožné čaje zelené a černé, tělu přínosné jsou také bílé a bylinkové, dětem více chutnají ty ovocné, protože jsou nasládlé a jdou ještě vylepšit i čerstvým ovocem. Preferujete-li čaje nejvyšší kvality, můžeme vám nabídnout set Wellness English Tea Shop. Soubor čajů v BIO kvalitě je určen k povzbuzení duše i těla. Obsahuje 6 jich druhů: Pro povzbuzení: bio bílý čaj s moringou, bio šípek, bio skořice a bio ženšen. Pro detox: bio máta peprná, bio máta kadeřavá, bio pískavice, bio semínka fenyklu a bio bezinka. Pro snížení váhy: bio zelený čaj s bio skořicí, bio ženšen, bio zázvor a bio acai ovoce. Pro lepší spánek: bio heřmánek s bio poupaty levandule, bio listy chmele, bio kozlík lékařský. Pro zklidnění: bio heřmánek, bio máta kadeřavá, bio zázvor, bio bazalka, bio amalaki, bio vanilka, bio majoránka, bio chebule srdčitá. Pro dobrou náladu: bylinkový čaj s bio citrónovou trávou a bio jablkem, bio pomerančovou kůrou a bio kořením. Set čajů Wellness English Tea Shop je zabalen v dekorativní kulaté plechovce zakoupíte v sekci Zdraví.    
Zobrazit článek >
 
Dýňový olej pro zdraví a krásu
Dýňové slavnosti jsou v plném proudu - Kam na dýňové slavnosti. V kuchyni zavoní nejeden pokrm připravený z této zdravé zeleniny. Ať už se pustíte do přípravy dýňové polévky nebo dýňového koláče, přečtěte si pár informací o zdravém dýňovém oleji. Po otevření láhve z dýňovým olejem zjistíte, že není vůbec čirý, jako jiné oleje, ale že se jedná o tmavě zelenou až černou tekutinu. Tento olej patří k těm nejzdravějším. Tedy pokud je lisovaný za studena. Vyrábí se z tykve olejné, která byla vyšlechtěna z dýně obecné. Tykev olejná obsahuje semena, která nemají tendenci dřevnatět a zároveň nejsou obalené v bělavé slupce. Dýňový olej obsahuje vysoké množství minerálních látek (hořčík, draslík, fosfor, aj.) a vitamínů (A, B1, B2, D a E). Taktéž obsahuje zdravé nenasycené mastné kyseliny. Díky vysokému obsahu vitamínu E je dýňový olej považovaný za vynikající antioxidant s omlazujícími účinky. Dýňový olej pomáhá: při problémech s prostatou při onemocněních močové soustavy při úpravě hladinu cholesterolu proti kornatění tepen a ateroskleróze proti střevním parazitům proti křečím nohou v těhotenství proti nadýmání - vhodný na masáž bříška kojenců podporuje imunitu pozitivně ovlivňuje zásobování mozku krví zlepšuje paměť a zvyšuje naši schopnost koncentrace pomáhá proti nervozitě až depresích obnovuje správnou činnost jater napomáhá při žaludečních potížích má protizánětlivé účinky funguje jako afrodisiakum – posiluje chuť na sex zamezuje nežádoucím symptomům menopauzy zamezuje tvorbě plaku a zastavuje působení kazu je mírně projímavý a přirozeně pomáhá při dlouhotrvající zácpě napomáhá řešit problém s únavovým syndromem Také má vynikající účinky v kosmetice: hydratuje, maže, zvláčňuje a zklidňuje pokožku. Napomáhá zejména při problémech se suchou pokožkou. Odstraňuje zvětšené póry na pleti. Stejně tak napomáhá při růstu svalové hmoty nebo při hubnutí. Pomáhá proti lámavosti nehtů. Řeší problémy  s vlasy po chemickém nebo tepelném poškození a dodává vlasové pokožce zinek potřebný mimo jiné pro růst vlasů. Regeneruje pokožku při spálení sluníčkem. Zpomaluje stárnutí, zlepšuje regeneraci buněk a funguje jako prostředek pro omlazení.    
Zobrazit článek >
 
Jak zpracovat hrušky? I
Už teď tušíte, že domácí zásobu hrušek nemůžete nikdy zkonzumovat? Přemýšlíte, jak je zpracovat, aby vydržely celý rok? V tomto článku vám dáme hned několik tipů.  Hruškový džem Marmelády a džemy se vám budou hodit pro mnoho účelů. Mohou se taky stát skvělým dárkem na Vánoce. Na přípravu džemu postačí měkké, ne tak pěkné hrušky. Můžete zpracovat libovolné množství, do džemu se ovoce vejde mnoho. Nejprve hrušky nakrájejte na kostičky a vložte do hrnce. Následně přidejte želírovací cukr a kyselinu citronovou. Vařte po dobu patnácti minut. Tekutina by neměla příliš bublat. Džem nalévejte do sklenic a nechte vychladnout. Sklenici se směsí můžete pro jistotu ještě zavařit.  Kompoty  Hruškový kompot nebo horká polévka? Příprava je obdobná. Na vaření vám postačí cukr, přidat můžete i vybrané koření. Kompot lze konzumovat vychlazený, dobře chutná s vanilkovým pudinkem, nebo v horké podobě jako sladkou polévku. Nakládané medové hrušky Dostatek cukru a správné vaření dokáže zařídit, aby připravená směs vydržela celý rok. Pro přípravu nakládaných hrušek budete potřebovat samozřejmě med, dále koření v podobě hřebíčku, ideálně taky badyán a skořici. Důležitá je přítomnost citronu a citronové kůry. Hrušky vařte rozpůlené po dobu patnácti minut. Pak je z hrnce vyjměte. Tekutinu doplňte medem a uzavírejte do sklenic, které nezapomeňte zavařit. 
Zobrazit článek >
 
Jak zpracovat hrušky? II
Hruškový sirup a šťáva  Hruškovým sirupem můžete zpestřit těsto na koláč, jeho náplň a samozřejmě i kdejaký koktejl či jiný drink. Sirup vám jistě přijde vhod. Pokud domácí sirupy vaříte pravidelně, jistě víte, jak na to. Pro nováčky ve zkratce připomeneme nutnost velkého množství cukru a kyseliny citronové. Hrušky byste měla před přípravou prolisovat, to se ostatně dozvíte v konkrétním postupu na přípravu tekuté dobroty.  Hrušky usušte na křížaly  Křížaly nemusí být jen z jablek. Na hruškové křížaly nepoužívejte úplně šťavnaté hrušky, pokud totiž zvolíte přírodní sušení, mohly by hrušky začít plesnivět. Hrušky se dají velmi pomalu vysušit s pomocí trouby. Vlastníte-li sušičku, máte vyhráno. Ze sušičky vyjmete hotové křížaly, které budou chutnat nejlépe. Pokud uvažujete o koupi sušičky na ovoce, můžete si prohlédnout nabídku v našem e-shopu. I my pro vás pomocníka nabízíme.  Povidla z hrušek Pokud jste otevřela náš článek s receptem na tradiční valašský frgál, jistě si vzpomínáte na informaci, že tradiční jsou na frgálu především hrušky. Pokud frgál ozdobíte hruškovými povidly a drobenkou, nebudete litovat. Hrušková povidla jen tak v obchodě neseženete, uvařte si doma své. Příprava je obdobná jako u džemu, jen je hrušky nutné rozemlít či rozkrájet na opravdu drobné kousky. Do směsi se nepřidává želírovací cukr. Doba vaření je o něco delší. Nezapomeňte na to, že v povidlech je výtečný rum a koření, třeba hřebíček. 
Zobrazit článek >
 
Poznejte sílu hrušek
Hrušeň patří mezi dlouhověké stromy, vydrží vám na zahradě až stovky let. To už něco o síle stromu vypovídá. Jaké účinky na váš organismus budou mít hrušky? Rozkvétá hrušeň na vaší zahradě nebo si pochutnáváte jen na plodech kupovaných? V každém případě je dobré vědět, proč vám budou hrušky ku prospěchu.  Hrušky jsou bohaté na vitamin B, C a E. Obsahují významné minerály a taky stopové prvky, z nichž by vás mohla zajímat především měď, taky mangan, hořčík, železo a draslík. Hrušky obsahují taky významné množství vlákniny.  Hrušky jsou skvělým pomocníkem na snižování krevního tlaku. Pokud bojujete s tímto problémem, jezte hrušky pravidelně třeba na svačinu. Uvidíte, že se hladina tlaku v krvi sníží.  Hrušky podporují funkci ledvin. Bojují proti tvorbě ledvinových kamenů. Čistí močové ústrojí. Konzumace hrušek navíc podporuje vylučování kyseliny močové.  Pokud vás trápí žaludeční nebo žlučníkové potíže, pak je ovoce správnou volbou. Nemusíte je jíst syrové, vyzkoušejte taky domácí hruškový kompot, o kterém jsme se zmiňovali v našem hruškovém speciálu, který je již dostupný v našem magazínu.  Víte, že ku prospěchu vám nebudou jen plody, ale taky listy hrušně? Nechte je usušit a později si z listů můžete připravit výtečný čaj, který se může pochlubit skvělými detoxikačními účinky. Můžete uvařit i čerstvé listy, vzniklý nápoj poslouží však pouze k okamžité konzumaci.
Zobrazit článek >
 
Valašské tradiční dobroty: Ochutnáváme východní kuchyni III
Slivovice Abychom nezůstali jen u jídla, připomeneme vám alkoholický nápoj jménem slivovice. I když se pije po celé republice i v zahraničí, originál pochází od nás z České republiky, pravděpodobně konkrétně z Valašska. Alespoň tak tomu je se slivovicí ze švestek. Slivovici se taky občas říká valašský penicilin, neboť se jedná o nápoj, kterým se kdysi léčily nemoci. Samozřejmě i dnes dokáže bacily z těla vyhnat či alespoň zahubit. Pohanka O pohance jsme v našem e-shopu již několikrát psali v souvislosti s jejími zdravotními účinky. Děkovat za pestré využití a vlastně i objevení můžeme valašskému obyvatelstvu žijícímu v sedmnáctém století. Pravděpodobně v této době začala být dle písemných památek pohanka využívána. Z pohanky se připravovala kaše, později se začala surovina využívat taky k přípravě jiných pokrmů. Povidla Už byly zmíněny koláče, tak vás možná napadne, že se některé hospodyňky snažily dříve vymýšlet nejrůznější náplně. Díky vytvoření povidel byla práce se švestkami a přípravou koláče mnohem rychlejší. Místo vykládání švestek stačí povidlovou pomazánku natřít na koláč a dát zapéct. Víte, že pravá povidla jsou produktem nedoslazovaným? Samotné švestky se podělí o tolik cukru, že není třeba náplň nijak dochutit.  
Zobrazit článek >
 
Valašské tradiční dobroty: Ochutnáváme východní kuchyni I
Pokud bychom pátrali po oblastech, kde se drží naše staré zvyky a obyčeje, jistě by si mnozí z nás vzpomněli právě na kraj moravský a ostravský. My dnes zavítáme do nejvýchodnější části Moravy. Do lokality, kterou nenazýváme jinak než Valašsko. Díky místním se zde nezachovává pouze tradice krojů a tematických slavností, ale taky se na Valašsku stovky let připravují výborné speciality, na kterých si pochutná opravdu každý. Jaké máme na mysli? Pojďte s námi poznat tento kraj. Bude se vám líbit, valašská kuchyně je svou originalitou i staletou tradicí vyhlášená. Kyselica Po našem taky kyselo. Polévek z kysaného zelí existuje několik. Běžně k dostání je klasická zelňačka v bílé podobě nebo červené s uzeninou, vaří se zde však taky houbové kyselo. Základem pro polévky je samozřejmě smetana. Kyselicu si můžete dát na Valašsku po celý rok. Frgály Frgál je název pro koláč velmi slabého těsta s různorodými náplněmi. Jedná se o kynutou dobrotu, která každého cizince překvapuje svou velikostí. Frgály mají průměr nejméně třicet pět milimetrů, můžete však shledat i koláče půlmetrové. Na Moravě i části Slovenska se pečou již přes dvě stě let. Určitě váš překvapí, že tato dobrota vznikla omylem, jako nepodařený vdolek. Odborníci dokonce zjistili, že frgál byl chvíli obecný termín pro nezdařený kus pečiva. Dnes patří frgál k nejžádanějším dobrotám turistů. Máme pro vás dobrou zprávu, v jednom z našich dalších článků najdete recept a koláč si můžete upéct doma. 
Zobrazit článek >
 
Upečte si pravý frgál z Valašska
Nalákali jsme vás na jednu z valašských specialit? Máte chuť na sladkou dobrotu? Pak se seznamte se skvělým receptem na jedinečné valašské frgály. Prozradíme vám, jak upéct základ, jako náplň již můžete využít cokoliv vás napadne. Povidla, mák, tradiční hrušky, jablka se skořicí nebo třeba ostružiny? Budete potřebovat: Polohrubou mouku (500 g) Cukr moučka (60 g) Droždí (1 ks) Vanilkový cukr (1 sáček) Mléko (300 ml) Máslo (50 g) Olej (40 ml) Žloutek (2 ks) Citronovou kůru (1 vrchovatou lžičku) Sůl (špetka) Postup: Nejprve tradičním způsobem připravte z části cukru a mléka kvásek. Ten nechte ležet v menším hrnci, aby vystoupl. Mezitím smíchejte všechny suroviny, na závěr přidejte kvásek, promíchejte a nechte kynout. Doba kynutí by se měla pohybovat okolo dvou až třech hodin, uvidíte sama podle situace. Vymažte si plech(y) máslem a vysypte trochou mouky nebo jednoduše plech vystelte pečícím papírem. Vytvořte tenké těsto a vykrájejte z něj libovolně velké kruhy, podle toho, jak plánujete mít velké frgály. Okraj každého koláče by měl být o trochu vyšší, aby z něj nevytekla náplň. Nyní na koláč skládejte či natírejte suroviny dle chuti. Při přípravě myslete na to, že během pečení každý koláč trochu vystoupne, do šířky se taky mírně zvětší. Koláče pečte na 180°C asi třicet minut. Po deseti minutách pečení přidejte na koláč drobenku z másla, cukru a mouky. Dobrou chuť. Tyto skvělé frgály provoní celý váš byt. 
Zobrazit článek >
 
Kam na dýňové slavnosti
S příchodem podzimních dnů sklízíme dýně, které najdou uplatnění nejen v naší kuchyni, ale také jako dekorace našich exteriérů. Pokud si vypěstujete tykev olejnou, získáte z ní nejen vynikající a chutnou dužinu, ale také semena bez slupky, které jsou bohaté na vitamíny, minerály a esenciální mastné kyseliny Omega 3 a 6. Pravidelná konzumace dýňových semen zlepšuje kvalitu vlasů a nehtů. Snižuje cholesterol a redukuje vysoký krevní tlak. Během puberty minimalizuje vznik akné. Pravidelnou konzumací si také podpoříte dobrou náladu. Tradičními, podzimními akcemi, které se věnují těmto výpěstkům jsou dýňové slavnosti. Zde můžete zakoupit a ochutnat dýňové dobroty a zažít zajímavý doprovodný program pro celou rodinu. Kam na dýňové slavnosti: Brno-Modřice, Zahradnické centrum Brabec (5. - 6. 10. 2019) Praha, Zahradnické centrum Chládek (5. - 6. 10. 2019) Bakov, Flora Garden (5. - 6. 10. 2019) Teplice, Zahradnictví Dvořák a syn (5. - 6. 10. 2019) Šebrov, Zahradnictví u Kopřivů (5. - 6. 10. a 12. - 13. 10. 2019) Králův Dvůr, Zahrada Lisý (11. - 13. 10. 2019) Pardubice, AZ Garden (12. - 13. 10. 2019) České Budějovice, Zahradnické centrum Ferenčík (12. - 13. 10. 2019) Líbeznice, Zahradnictví Líbeznice (12. - 13. 10. 2019)   Pokud si chcete uvařit nějakou dýňovou dobrotu a nemáte inspiraci, zakupte si kuchařku DÝNĚ - 50 SNADNÝCH RECEPTŮ.
Zobrazit článek >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12