Tyto webové stránky přizpůsobujeme na míru vám. Na základě vašeho chování na webu personalizujeme jeho obsah a zobrazujeme vám relevantní nabídky a produkty a také analyzujeme vaše chování na webu, abychom mohli zlepšovat naše služby nebo pro vás připravovat služby nové. Toho docilujeme užíváním souborů cookies a dalších síťových identifikátorů, které mohou obsahovat osobní údaje. My a partneři máme k těmto údajům na vašem zařízení přístup nebo je ukládáme. Kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ vyjádříte svůj souhlas s užitím souborů cookies a s užitím a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na sociálních sítích a v reklamních sítích na dalších webech našich partnerů. Nastavení cookies, personalizace a reklamy si můžete změnit kliknutím na tlačítko „Upravit“. Více informací o zpracování údajů a našich partnerech naleznete na této stránce.
EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Vietnamská kuchyně: Pomelový dezert CHÉ

Publikováno od Marcela Matalová

RECEPT: Pomelový dezert CHÉ

Ingredience:

  • 100 g dužiny pomela
  • sůl
  • 200 g cukru
  • 160 g tapiokové mouky
  • 80 g fazolí mungo
  • 250 ml kokosového mléka

Postup:

  1. Dužinu pomela nakrájejte na malé kousky a nechte je den odležet v misce s vodou a 1 lžící soli.
  2. Poté dužinu 4 x propláchněte studenou vodou.
  3. Vložte dužinu do hrnce s 1 l vroucí vody a 1 lžící soli. Povařte 2 minuty.
  4. Poté opět sceďte a propláchněte studenou vodou. 
  5. Dužinu vložte do misky a přídejte 1 lžíci cukru, promíchejte a nechte přes noc odležet.
  6. Do další misky s 1 l vody vsypte 80 g fazolí a nechte přes noc odležet.
  7. Do misky s pomelem přisypte 60 g tapiokové mouky a pořádně v ní dužinu obalte.
  8. Přiveďte k varu 1 l vody, prisypte dužinu a nechte 10 minut vařit.
  9. Dužinu vybrte a vložte do misky se studenou vodou - pro ochlazení.
  10. Do stejného hrnce s vroucí vodou přilijte ještě 1 l vody a přisypte fazole mungo se 100 - 150 g cukru.
  11. Nechte vařit 20 minut. 
  12. Poté snižte plamen.
  13. V menší misce smíchejte 100 g tapiokové mouky se 150 ml vody.
  14. Poté přilívejte do hrnce k fazolím a míchejte, dokud směs nezhoustne.
  15. Pak do hrnce přisypte schlazenou pomelovou dužinu.
  16. Vypněte sporák a nechejte vychladnout na pokojovou teplotu.
  17. V jiném hrnce přiveďte k varu 250 ml kokosového mléka, 150 ml vody a 50 g cukru (i méně).
  18. Směs promíchejte a vypněte sporák. Nechejte vychladnout.
  19. Tento dezert podávejte v malých miskách, navrch nalijte směs s kokosovým mlékem.