EIFFEL OPTIC ESHOPEIFFEL.CZ Pro ženy Pro muže Slevy a akce

Vietnamská kuchyně: Smažené závitky

Publikováno od Marcela Matalová

RECEPT: Smažené závitky "Nem rán"

Ingredience:

  • 1/3 balení skleněných nudlí
  • 1/2 balení Jidášova ucha
  • 1/2 balení sójových klíčků
  • 1 kedlubna
  • 2 mrkve
  • 1/2 velké cibule
  • 900 g mletého vepřového masa
  • 4 vejce
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • pepř
  • sůl
  • pivo
  • rýžový papír na smažení
  • slunečnicový olej

Postup:

  1. Do misky se studenou vodou namočte skleněné nudle.
  2. Do další misky s horkou vodou vložte Jidášovo ucho.
  3. Po 20 minutách Jidášovo ucho propláchněte, sceďte, nakrájejte na nudličky a vložte do misky.
  4. Přidejte opláchnuté sójové klíčky, oloupanou kedlubnu s mrkví (obé najemno nastrouhané) a cibuli nakrájenou na nudličky.
  5. Přidejte mleté maso, rozkleplá vejce, 3 lžičky rybí omáčky.
  6. Směs dochuťte solí a pepřem.
  7. Vše dobře promíchejte.
  8. Do hlubokého talíře nalijte pivo pro namáčení rýžového papíru.
  9. Papír namočte a nechte jej chvilku změknout.
  10. Položte změklý papír na pracovní desku a naberte trochu směsi.
  11. Papír se směsí zarolujte do tvaru válečku.
  12. Závitky smažte v předehřátém oleji dozlatova.