EIFFEL OPTIC E-SHOP VÝPRODEJ Pro ženy Pro muže

Výběr droždí

Publikováno od Karolína Arnoštová

Jaký je rozdíl mezi instantním a čerstvým droždím? Zkušené kuchařky jistě ví, ale pro nás ostatní je zde malá rada.

Sušené droždí

Sušené nebo instantní droždí je nemusí aktivovat v teplé vodě, nedá se z něj připravit kvásek a kynutí s ním je pomalejší. Těsto pak ale není stejně tak kypré jako s čerstvým droždím. Jeho výhodou je, že se nemusí skladovat v ledničce a vydrží až dva roky. Je tedy vždy po ruce. Také se skvěle mísí s ostatními sypkými ingrediencemi, proto je vhodné pro domácí pekárny.

Čerstvé droždí

S klasickým čerstvým droždím můžeme připravit těsto buď pomocí kvásku, nebo ho můžeme zamíchat přímo do těsta. Protože obsahuje vodu, je nutné ho skladovat v ledničce. Kvalitní čerstvé droždí má světlou krémovou barvu a lasturový lom, který se snadno drobí.

Živiny

Droždí obsahuje vitamíny B1, B2 a B3, také důležité aminokyseliny a chrom. To vše je dobré proti depresím, nespavosti a únavě.